Téma: sarkoidoza pľúc -autoimunitné ochorenie
(autoimunitné ochorenie-nenašla som prísluchajúcu kolónku, kde by spadala)
V prvom rade -veľká vďaka a hlboká úcta pán RNG-za všetkých.Obdivujem Vašu trpezlivosť v odpisovaní na otázky od ľudí,i keď sa často opakujú..až dnes som našla toto fórum, doteraz som si trpezlivo vyhľadávala Vaše odpovede na zdravi.
Váš nick mi vyskočil v spleti internetu v decembri ,keď sa znenazdajky objavila moja diagnóza a ja som ako splašená hľadala slovenské slovo...a je ho tak málo na tému -sarkoidóza.
Diagnostikovali mi ju az v decembri 2010/po dlhodobom stresujucom obdobi ..telo povedalo dosť..., po opuchu od členkov-e.nodosum ...až rtg potvrdil..sarkoidoza 2.stupňa nasledovali Hágy a 30 mg prednison, dnes som na 10 mg a v prepúšťacej správe donesenej sestrou bez slova..- regresia-cudzie slovo....kontrola o 6 mesiacov....6mesiacov s 10 mg chémie každý deň a pritom...
Najhoršie, že za polroka sa mi na očiach začali zmeny a mám podozrenie , že to spôsobuje Prednison...
Ináč podľa rtg,ultrazvuku, ostatné orgány by ešte mali byť ok...ale ja nechcem čakať ďalší polrok na ´dalšiu devastáciu.
Prosím Vás o radu, kde začať čítať, či skôr čím začať?
GSE?oregánový olej? či enzýmami?
Vtedy v decembri som mala dva dni aby som si zohnala pred nastúpenim do nemocnice čo ste radili-tak som začala aspoň wobenzýmom a jódovou tinktúrou..ale prešlo 9 mesiacov...a ja som sa poddala i prednisonu...
a myslím si že je nás viac...čo nevedia ...kam...
Naposledy upravil: táňa (2013-09-04 17:37:44)