1

Téma: bazaliom

Dobrý deň prosila by som o radu  - aké potravinové doplnky su vhodné pri liečbe resp prevencii bazaliomu ( jeden mi bol už chirurgicky odstránený ale obvam sa recidívy)
ďakujem                       zuzana

2

Re: bazaliom

Basaliom, alebo bazalna karcinoma sa vyvija na kozi poskodenej ultrafialovym svetlom. Musis pouzivat dobru kozmetiku, vyzivnu a ochrannu, pozri napr na temu prirodna kozmetika.
Zakladne veci co musi ovsahovat su antioxidanty ako ester C palmitat, vitamin E a rozne ine antioxiodanty, a samozrejme kyslicnik zinocnaty(zinkova beloba) na tienenie.
Kozmeticke kremy s plno chemiou k tomu len prispievaju zamorenim podkozneho vaziva.

3

ďakujem za radu, používam väčšinou prírodnú kozmetiku..teraz kokosový olej a bambucké maslo alebo detské mlieka bez chémie..bazaliom sa mi vytvoril na mieste , ktoré mám väčšinou chránené odevom...mohli by ste mi poradit potravinové doplnky na posilnenie ochrany kože z vnutra
dakujem

4

Kedze je to rakovinny utvar, podobne ako na rakoviny velke davky antioxidantov, ako karotenoidy,polyfenoly, anto a proantokyanidy, ALA, selen,jod, vitamin C a E a enzymaticke cistenie tela pomoze telu sa branit a regenerovat poskodene bunky.
Transdermalne vyzivovanie koze je ale asi na kozu najucinnejsie, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika