1

Téma: Problémy s menzesom

Pekný deň, mala by som otázku. Diagnostikovali mi minulý rok 2 myomy na maternici, údajne spôsobujú moje problémy s menzesom- silné krvácanie a bolesť. Lekár mi predpísal Lutenyl a po jeho užívaní chce nastaviť antikoncepciu Yasminelle, nechcem užívať chémiu, ktorá ma hrôzostrašné vedľajšie účinky, existuje iná možnosť? alebo mi nič iné neostáva a užívať ich? na internete som čítala práve od vás rng, že myómy rastú, keď chýba telu jód, kúpila som si od Jamiesona tablety s obsahom 650ug,nemôžu mi uškodiť,? za radu vopred ďakujem.

2

Re: Problémy s menzesom

Japonci ako celonarodny priemer maju na dospeleho dennu spotrebu jodu 13.5 mg denne a su velmi zdravy narod celkove.
Takze s tou trochou z Jamiesonu si iste neuskodis, prave naopak, je to primalo. Odporucam timpouzivat ovela viac, z lacnejsieho zdroja, ako napr http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 2573?at=0, kde mas na 1 gram prasku 8 mg jodu. A samozrejme pouzivaj aj silne enzymi, pripadne aj yam, kedze tie "smetne kose tela" su aj hormonalne zavisle.

3

Dobry den RNG, chcem Vas poprosit o radu. Mam pravdepodobne dost rozhadzane hormony. Zakladnym problemom je silny a dlhy menzes a uz asi rok slabe krvacanie aj v medziobdobi a to s mensimi ci vacsimi prestavkami (1-3 dni) nepretrzite. Od decembra 2011 uzivam doplnky, ale ani dnes nemozem potvrdit nejake zlepsenie, prave naopak, po nasadeni pripravkov slabe krvacanie aj mimo obdobia menzes s obcasnymi krátkymi pauzami uz takmer vobec neprestava, ba je este silnejsie.
Uzivam Wild Yam - 2g denne, pupalkovy olej - 3g denne, DIM - 300mg denne, jodovu tinkturu - 2 kvapky denne a 15 kvapiek tyzdenne natieram na kozu, kelp (650mcg jodu), enzymy (Rejuvenzyme od Source naturals) - 4 tobolky denne, vitamin C - 1g denne, zelezo - 28mg denne, vitamin E - 400 IU denne, vitamin D3 - 2000 IU denne, zinok - 30mg denne, selen - 200mcg denne. Skusobne som vysadila yam a zda sa, ze krvacanie sa zmiernilo. Som z toho dost zmatena, lebo sa snazim uzivat vsetko co radite, ale ucinok je nejaky opacny. Myslite, ze problem je niekde inde ako v hormonoch ? Prosim o radu aj vysvetlenie a vopred velmi pekne dakujem.

4

Zrejme mas aj iny problem, nie len hormonalny.
Nechapem, na co beries DIM?

Inac mnohym yam pomohol, to ale neznamena, ze pomoze kazdemu.
Ja by som isiel na vysetrenie , pre istotu k dobremu gynekologovi.

Krvacanie moze byt z hromady dovodov, endometrioze, nadorov dokonca aj roznych mikrobialnych, od bakterii az po nase vlastne virusy.

Ked sa ti po menzese vystelok maternice nehoji, moze to byt aj z cujkrovky(DM2) mne sa nehoja rany na celom tele uz dlhe roky, pokial si ich nenatriem mojou cukrovou antimikrobialnou zmesou.A beriem uz dlhsie hojive aloe, to mi snad v buducnosti postupne zlepsi hojivost.

5

DIM beriem preto, ze asi pred 2 rokmi som mala na maternici myom a predtym davnejsie aj cysty na vajecnikoch. Niekde som citala, ze DIM je zaroven dobry aj proti endometrioze, takze by to nemuselo byt zbytocne uzivanie, ak by som ju mala. Je to pravdiva informacia ? Myslite, ze cistenie od myomov, cyst i endometriozy moze trvat aj vyse 2 mesiacov ? Co sa tyka cukru v krvi, zistili mi iba zvyseny, cize priamo cukrovku nie, ale inak nemam problem s ranami ani hojenim vobec. Momentalne je situacia  taka, ze rano pred vstavanim ma mierne pobolieva v podbrusku so slabymi stopami krvacania, ale pocas dna uz je pokoj. Zial ja i cela moja rodina ma s lekarmi iba zle skusenosti, preto sa im vyhybam, ako sa da. V SR najst dobreho doktora na cokolvek a teda aj gynekologa, je ako hladat ihlu v kope sena a to vravim iba o pristupe a snahe pomoct. Navyse si myslim, ze neriesia problemy principialne. Keby nemali diagnosticke pristroje, asi by boli uplne strateni...

6

Cysty a myomy sa tvoria roky, takze ich trva odburat za pomoci silnych enzymov tiez nejaky cas. DIM tam ma ulohu znizit najma estrogenicke hodnoty,tiez DHT hladinu,  ktore prispievaju k tvorbe cyst aj myomov.
Naviac to podstatne znizi moznpost zvrhnutia sa tkaniv okolo cyst na bujnejuce=rakovina.
Takze len to ber,to bolo rozumne rozhodnutie. 2 x 100 mg ale staci.
Ak tam mas nakazu v mikroflore, skus vyplachy koloidnou striebornou vodou alebo roztokom GSE. Mozno to nedovoluje poriadne sa po menzese zahojit vystelkom
. A tiez ti odporucam brat rozne antiviralne, na znizenie skodlivej cinnosti nasich vlastnych virusov,ktorych dnes mame habadej, aj ked sa navonok neprejavuju,  lebo aj to moze prispievat k zlej hojivosti vystelku maternice.
Najma dlhodobe branie aloe vera vyhoji a "zodolni" bunky v celom tele proti prieniku roznych mikrobov.
Pozri sa na temu herpes, tam je toho viac. A dodam este citral, monolaurin, Sangre de Grado, co su tiez antimikrobialne aj ucinne na mnohe virusy,

7

Dobry den,

poprosila by som radu od Vas. Mam nepravidelnu menstruaciu uz priblizne rok, od vysadenia HAK. Gynekolog mi minuly rok predpisal duphaston, ktory som po dvoch mesiacoch vysadila, nakolko mi sposoboval krvacanie mimo cyklu. Teraz som duphaston odmietla a predpisal mi lutenyl - synteticky progesteron, ktory brat nechcem. Chcela by som vyskusat wild yam, docitala som sa na viacerych forach, ze pomaha upravit hormonalnu nerovnovahu. Len by som potrebovala vediet, ci je dobry wild yam od vyrobcu starlife? Dalej by ma zaujimala este jedna vec - pise sa pri tomto vitaminovom doplnku, ze ho nesmu uzivat tehotne zeny. S manzelom sa dietatku nebranime a preto sa mi natlaca otazka - mozem uzivat wild yam v zaciatku tehotenstva? Ide mi to, ze ak by som pocas uzivania tohto vitaminu otehotnela a zatial by som o tom nevedela, tak ci by to neuskodilo plodu? Budem rada, ak mi napisete Vas nazor. Dakujem a prajem vsetko dobre, Simona

8

Starlife je drahy a slaby. Jam posudzujes podla obsahu Diosgeninu, ja odporucam bezne 2 gramy za den a obsah Diosgeninu zaruceny(standardizivany ) na 10%, tj potrebujes vlastne 200 mg Diosgeninu.
Ak chces brat pravy progesteron, existuju napr progesteronove kremy, z ktorycyhu si natieras pol lyzicky na vnnutornui stranu stehien= transdermalna/tj cez kozu dodavka praveho progesterionu, nie nejakej chemikalie s podobnou strukturov, asle v prirode sa nenachadzajucej, inac by na nu neexistovalo dostat patent.
Celkove tehotne zeny by nemali pouzivat hormonalne posobiace  doplnky, pokial to nie je nevyhnutne, lebo je zle zasahovat do prirody.
Diosgenin znizuje prolaktin a tym zvysuje pravdepodobnost otehotnenia. Mnohe zeny, co nevedeli otehotniet kvoli vysokemu prolaktinu s pouzitim yamu pomerne rychlo otehotneli, bez akychkolvek nasledkov chemickych liekov.
To nie je vitamin,ale jedlo,  a mexicki indiani pouzivaju tento pakoren v ovela vacsich davkach ako prilohu k jedlu, podobne ako my zemiaky.

9

Dakujem velmi pekne za odpoved. Ano, mam vysoky prolaktin a estrogen, nizku hladinu progesteronu. Preto sa mi aj na tvari urobili pigementove skvrny - na licnych kostiach a nad perou. A preto mam aj problem s menstruaciu + otehotnenim. Inak nemam ziadne zdravotne problemy. Tak Vas poprosim nejaky konkretny kontakt na zakupenie kvalitneho wild yamu. Hned si aj objednam. Len trosku sa obavam toho otehotnenia, ze kym nebudem o mojom pripadnom tehotenstve vediet a budem uzivat tento doplnok, aby to neposkodilo babatku sad

Pripadne by som poprosila aj zdroj na zakupenie kvalitneho progesteronoveho kremu. Dakujem

Naposledy upravil: simika26 (2012-04-30 10:37:25)

10

Neviemkm nic o skodeni yamu.diosgeninu babatku. Zatial sa nikto o tom nikde nevyjadril. To len moja opatrnicka dusa hovori, ze by sa nemalo podla moznosti s hormonalne ovplyvnujucimi vecami v tehotenstve hrat a treba to nechat na prirodu, podla moznosti. Zasahovat len v pripade nutnosti a to v prvom rade neskodnymi doplnkami a nie chemickymi skodlivinami, ktore su schvalene ako patentovane "lieky"

11

Samozrejme, zdielam Vas nazor. Prave preto viem, ze ak popri uzivani prirodneho doplnku pomahajucemu upravit hormonalne nerovnovahy otehotniem, tak okamzite vsetko vysadim a necham vsetko na prirodu.

Este mi prosim napiste nejaky zdroj na zakupenie kvalitneho yamu, ci uz u nas na SVK alebo zo zahranicia.

Dakujem za Vas cas a ochotu, ostavam s pozdravom, Simona

12

Ja kupujem yam tu
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail
Iherb ma toto, menej a ovela drahsie
http://www.iherb.com/Solaray-Mexican-Ya … ules/22370
Healthdesigns ma napr toto
http://www.healthdesigns.com/nature-s-a … n-capsules

13

Dakujem a prajem Vam skutocne vsetko dobre, je to uzasne ako pomahate ludom :-)

14

OK

15

Dobry vecer!
Neviem , ci presne pisem do spravnej temy, ale nic vhodnejsie som nenasla. Mam problemy s takzvanym predmenstruacnym syndromom. Okrem asi jedneho tyzdna po menzese mam problemy s PMS. Zacina to bolestou v prsnikoch, ktora sa s bliziacim menzesom zosiluje az je to ozaj dost bolestive. Na lavom prsniku mam rozsirene mliekovody (zistene pri sone) a tento ma aj o poznanie viac boli. Lekarka mi na toto doporucila Mastodin, ale mam pocit, ze to moc nepomaha. Zaroven sa mi zacne dost mastit pokozka a o nervozite ani nehovorim. Mavam aj neskutocne navaly horucavy a to najmä v noci. Vedeli by ste mi na zmiernenie PMS nieco  doporucit? Vopred velka vdaka. Katka

Naposledy upravil: Vlado NM (2012-05-10 19:39:07)

16

Skus 2 gramy yamu, s obasahom 10% Diosgeninu podla moznosti, lebo je to tych 200 mg Diosgeninu vlastne, co potrebujes, nie ine zlozky yamu.
Niekedy pomoze zobrat aj protizapalovy pupalkovy olej(evening primrose, 2 x 2 gramy plus)
Rozsirene mliekovody su pri zvysenej hladine prolaktinu, co yam taktiez upravi.
Tak isto napravi tie navaly tepla a chladu, co su najma v prechode dost neznesitelne.
Yam je dobre brat aj po prechode, zvysuje to mierne hormonalne hladiny cim to spomaluje starnutie.

17

Dobry vecer.
Velmi pekne dakujem za odpovede. Na iHerb sme nasli tento Yam:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Wi … -Caps/5178
Vedeli by ste mi prosim povedat, ako dlho ho bude asi potrebne uzivat? Pytam sa preto, ze ked ho budem brat 2g denne, ako doporucujete (10 tabliet z tohoto balenia), vydrzi mi toto na 6 dni. Preto by sme ho radsej objednali viac baleni naraz.
Je dobre ten yam zobrat naraz alebo tu davku rovnomerne rozlozit pocas dna?
Katka

18

Pozrite na tento
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail
Mozno sa oplati aj napriek vyssiemu postovnemu objednat odtialto
Moja zena to brala pri prechode aspon 3 roky, takze toho treba dost.
Samozrejme rozlozit je to lepsie

19

Ahojte, akurat dnes mi prisiel tento yam zo swanson, objednala som si 5 flasticiek. Balicek mi doniesol kurier az domov, doplatila som iba clo.
Uz sa normalne tesim, ze ho zacnem brat a verim tomu, ze pomoze upravit hormony. Progesteron bol v hodnote 1,9 na 14 den cyklu, cize zlyhava druha faza menstruacneho cyklu. Nevadi, priroda snad pomoze smile Pan RNG, mam to brat 2 x denne 1 tbl, ano?

Dakujem a drzim palce vsetkym, ktorych hormony neposluchaju smile

20

Moja zena v prechopde brala az 4-5 kapsul denne, podla potreby..
Neboj sa predavkovania, yam je pakoren, co pouzivaju mexicki indiani ako prilohu k jedlu, podobne ako my zemiaky.

21

Dakujem za odpoved. Zatial budem brat 2 x 1 tbl. denne na par dni a uvidim ako sa budem citit. Nerada by som sa citila zle rychlou zmenou hormonou, viem co dokazu narobit :-D o par dni odchadzame na dovolenku ;-) Ak bude vsetko v poriadku, zvysim davkovanie... Pekny vecer prajem

22

Opatrnnost je matka mudrosti.
Cokolvek nove(jedla, lieky, doplnky) treba brat najprv v mensich davkach a ked nie je ziadna zla reakcia, tak sa mozu zvysit na odporucene.
Cert nespi, a nikto nevie dopredu predpovedat alergicke reakcie, ktore mozu byt u jednotlivca ci uz obcas na jedla, potravinove doplnky a velmi casto na chemicke lieky

23

Ano, suhlasim. Zatial beriem 2 x 1 tbl. denne, rano a vecer. Vsetko je v poriadku, nebadam na sebe ziadne negativne zmeny. Este par dni pockam a zvysim na 3 x 1 tbl. denne... Snad sa vsetko upravi :-)

24

Alergie poznas casto uz za 15 minut, niektore sa objavia az za 2-3 dni. Takze si OK.

25

RNG, veľakrát si mi poradil tak by som ťa o to poprosila opäť. Dlhšie obdobie pred pár rokmi som mala problémy s migrénami počas menštruácie. Skúšala som všetko možné a takisto aj Yam a natierala som sa tiež jódom na podbruško. Rok nato, teda minulý rok mi pri bežnej preventívke našli na každom vaječníku po jednej cyste 6 cm. Skúsila som v priebehu nasledujúceho polroku všeličo, cez enzými až po MMS1 trojtýždňovú kúru ale nezmizli ani sa nezmenšili. Tak som sa rozhodla si ich nechať odstrániť. Pri laparosk.operácii mi ich odstránili, zistili že boli endometrické a že mám endometriózu. Od operácie nemám poriadny cyklus, jeden mám druhý veľmi mešká, raz mám vysoké hodnoty FSH, estrogénov raz nie. Nasadil mi pred 2 mesiacmi doktor Duphaston, že na nápravu cyklu a začala som dokonca krvácať už 17-ty deň cyklu a potom na normálnu menštruáciu znova aj keď slabšie. Povedal že ďalšie 3 mesiace Duphaston a potom ak sa to neupraví myslím tie krvné hodnoty hormónov(podľa neho som v klimaktériu ) tak potom že endokrinologické vyšetrenie. Tak neviem kadiaľ sa pohnúť, iba Yam sa bojím brať, mám obavy či nepodporuje endometriózu, keď som mala aj vysoké estrogény. Poradíš mi? Mám 33 rokov.Pred operáciou som mala cyklus v poriadku. Ďakujem

26

Yam nepodporuje endometriozu, prave naopak.
A co sa tyka umeleho chemickeho hormonu Duphastonu, ked potrebujes progesteron, tak ho mozes dostavat vo forme progesteronoveho kremu, tj prirodneho progesteronu, nie chemickej nahrazky, ako su vsetky takzvane "progesteronu" od farmaceutickeho priemyslu.
Na stlacenie estrogenickych hodnot mozes brat DIM, 2 x 100 mg, co je ovela ucinnejsie, ako I3C, co poznas ako liek indonal.

27

RNG napísal(a):

Yam nepodporuje endometriozu, prave naopak.
A co sa tyka umeleho chemickeho hormonu Duphastonu, ked potrebujes progesteron, tak ho mozes dostavat vo forme progesteronoveho kremu, tj prirodneho progesteronu, nie chemickej nahrazky, ako su vsetky takzvane "progesteronu" od farmaceutickeho priemyslu.
Na stlacenie estrogenickych hodnot mozes brat DIM, 2 x 100 mg, co je ovela ucinnejsie, ako I3C, co poznas ako liek indonal.

Prosím ťa a poradiš ktorý progesterónový krém z iherb je vhodný? ĎAKUJEM

28

Najlacnejsi je tento
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Na … l&ic=1
najpohodlnejsi je tento, lebo ma davkovaciu pumpicku.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Natural- … l&ic=3

29

RNg poradil si mi tento progesterónový krém
http://www.iherb.com/Now-Foods-Natural- … l&ic=3
Už ho mám doma ale potrebujem ešte radu.
Doktor mi predpísal od 15-ho dňa cyklu Duphaston, brať ho 10 dní. Mala som ho brať 2xdenne, jedna tbl. obsahuje 10mg dydrogesteronum, tzn. že denná dávka mala byť 20mg.
Ten krém s pumpičkou má na jedno nabratie 20mg progesterónu. Môžem si to dať naraz raz denne, nevadí že pri duphastone je to rozdelené na 2 dávky ráno a večer? A mám to brať tiež od 15-ho dňa cyklu 10 dní tak ako duphaston? ĎAKUJEM.

30

Prirodny progesteron staci davat raz denne, kedze sa pomaly a postupne vstrebava cez kozu mnoho hodin.

31

RNG napísal(a):

Prirodny progesteron staci davat raz denne, kedze sa pomaly a postupne vstrebava cez kozu mnoho hodin.

A taký istý počet dní, od 15-ho dňa cyklu 10 dní ako Duphaston ale si budem dávať tento prírodný?ĎAKUJEM

32

Mozes ho brat aj kazdy den, hoci lekari tvrdia, ze je to potrebne len tych 10 dni do mesiaca.

33

RNG, od 15-ho dňa cyklu si dávam progesterón 20 mg vždy 10 dní. Môžem si dať aj viac, napr. 40 mg denne? Koľko odporúčajú tvoje zdroje? Mám 34 rokov.Ďakujem

34

Mozes. Ale nie ovela viac, nech sa ti hormony v tele uplne nezblaznia.

35

Ďakujem, mňa len mätie že niektoré zdroje to neuvádzajú v mg ale pol lyžičky, štvrť lyžičky krému ale s akým obsahom v mg nenapíšu:-(

36

Normalne 1/2 lyzicky obsahuje 20 mg, tak sa tie kremy vyrabaju, podla mojej vedomosti.

37

A tvoje zdroje radia ake davky ako optimalne?dakujem

38

Samozrejme odporucaju 20 mg, ale to nie je "biblia" takze dvojnasobok nie je az tak vela.

39

RNg našla som takúto reakciu nejakého zákazníka na progester. krém ktorý objednávam z iherbu. Čo si o tom myslíš?
oups.... toujours mieux s'informer avant de succomber!
1 person found the following review helpful
Posted by 4965463117734606657 on Dec 27, 2014
Extrait de la Healthlibrary In reality, there is no progesterone, DHEA, or any other hormone in wild yam, nor does wild yam contain any substances that have progesterone-like or estrogen-like effects.2 To explain this widespread misunderstanding, we have to go back a number of years. When progesterone was first discovered, it was very expensive to produce. The first methods involved direct extraction of progesterone from cow ovaries, a process that required 50,000 cows to yield 20 mg of purified hormone! 3 Other hormones like estrogen and DHEA were also difficult to manufacture. Although doctors wanted to experiment with prescribing these treatments as medicine until a simpler production method could be developed, it simply was not feasible. The race to discover a more economical source of hormones was won by a scientist/businessman named Russell Marker. In the 1940s, he perfected a method of synthesizing progesterone from a constituent of wild yam called diosgenin. This process involves several chemical transformations carried out in the laboratory. Marker focused his attention on two species of yam found in Mexico, Dioscorea macrostachya and Dioscorea barabasco, the latter of which is richer in diosgenin, while the former is much easier to harvest in the wild. He formed a manufacturing company in Mexico that produced progesterone and DHEA from these raw materials. Unfortunately, corporate competition and difficult labor conditions eventually forced him to close his plant. But Marker's method of synthesizing progesterone continued to be used, bringing the price down drastically and helping to pave the way for the modern birth control pill. Progesterone continued to be manufactured from wild yam for decades, until a cheaper source of raw material was found in cultivated soybeans. But neither soybeans nor wild yam contain progesterone. They only contain chemicals that chemists can use as a starting point to manufacture progesterone. However, just because chemists can make progesterone out of diosgenin does not mean that the body can do the same. Actually, it is very unlikely because the steps used by chemists to carry out this conversion do not even remotely resemble natural processes. Thus, any product that claims to contain "natural progesterone from wild yam" is misleading. Studies involving cells in a test tube have found that wild yam does not act like estrogen or progesterone.2 Furthermore, in a double-blind, placebo-controlled study of 23 women with symptoms of menopause, use of wild yam did not reduce hot flashes nor raise levels of progesterone or estrogen in the body.4 On the other hand, a study involving 50 menopausal women found that the yam species Diascorea alata (12 mg sachet twice daily for 12 months) was more effective at relieving menopausal symptoms than placebo.5 The researchers did not explain how this type of yam could produce such an effect. An interesting point is that some wild yam products do contain progesterone. Are we contradicting ourselves? Not at all. Manufacturers add synthetic progesterone to these creams. There may be a value to taking progesterone in cream form, but the wild yam part of the product seems to be misleading.
Ďakujem

40

Nuz to vsetko som uz davnejsie cital, napriek vsetkym argumentom yam pomaha proti roznym problemom s menstruaciou a prechodom, nech je to z akehokolvek dovodu.
Tak isto pomaha progesteronovy krem, ci je progesteon vyrobeny z diosgeninu alebo inych materialov. Podstata je, ze to nie je nahrazka, ale bioidenticky, aj ked je vyrobeny chemicky, ci biochemicky.

41

Ďakujem a aký je rozdiel medzi yamom a progesterónovým krémom čo sa týka pôsobenia, čo ktorý ovplyvňuje?

42

Progesteronovy krem ovplyvnuje len hladinu progesteronu, yam je ovela komplexnejsi a zatrial sa presne ani nevie, ktore hormony ovplyvnuje a ako.Jedno je jasne ale, ze oba su neskodne a oba su pri roznych hormonalnych poruchach pomocne. Totiz farmaceuticky vyskum , ked aj existuje na prirodne latky, ma za ciel ich najme nejak zmenit na patentovatelne(to je vec penazi a ochrany predaja) a cokolvek ine sa viacmenej utajuje.

43

Obraciam sa na Vas pan rng s dalsim mojim problemom.
Nie vzdy, ale zvacsa pri spusteni menstruacie mam silne bolesti v podbrusku, su natolko silne, ze zvacsa som prinutena ist si lahnut, kym mi zaberu kvapky Algifen, potom ako tak fungovat dokazem, ale samozrejme bolesti uplne nevymiznu, opat nie vzdy, ale casto mam tocenie hlavy s cim suvisi pocit na zvracanie a taktiez mam silnejsie bolesti oboch prsnikov, myslite si pan rng, ze Wild Yam by mi vedel pomoct?
Dakujem!

44

Mam mnoho pripadov za dlhe roky,kde pri podobnych prpblemoch yam zabral vyborne.
Musi ale obsahovat davku 200 mg Diosgeninu na den. tj nekupuj yam, kde nemas presne napisane, kolko Diosgeninu obsahuje, lebo v prirodnom yame to moze byt od 1.5% az do 16%

45

Dakujem pan rng.
Tak pozerala som si ponuku, ale akosi neviem najst taky, kde by bolo uvedene, ze obsahuje 200 mg Diosgeninu. Viete mi prosim poradit?
Dakujem smile

46

Nic , co poznam neobsahuje 200 mg Diosgeninu v kapsuli, jedine co odporucam je brat tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
kde mas 200 mg Diosgeninu v 5 kapsuliach.

47

Dakujem.
Takze mam uzit naraz az 5 kapsul? alebo v priebehu dna?

A co tento? pan rng http://eu.iherb.com/Nature-s-Way-Wild-Y … ules/11652

Naposledy upravil: diana5 (2015-10-15 10:40:20)

48

Ked nemas jasne napisane, kolko je tam diosgeninu, tak to nekupuj. Obsah diosgeninu v yame moze byt od 1.5 do 16% a teda mozes si byt ista, ze nedostanes nahodne ten vysokoobsazny...

Naposledy upravil: RNG (2015-10-15 17:50:26)

49

Dakujem pan rng.
Takze Vami odporucany Yam mam uz objednany smile
Tych 5 kapsul mam zobrat v priebehu dna, vsak? a pan rng, kedy to uzit? niekolko dni pred menstruaciou, alebo staci v den spustenia? a ako dlho?
Dakujem!

50

Moja zana brala yam stale.Lebo cyklus menstruacie nie je len v den menstruacie, ale je to suvisly proces.