1

Téma: akne, pluca

Rng
rada by som vedela ake pripravky pouzivat aby som odhlienila svoje telo, robia sa mi vyrazky na licach a docitala som sa ze je to z pluc, ako si precistit pluca ? som alergik a stale som zahlienena...uzivam momentalne solmucol ale chcela by som vediet ako precistit cely organizmus...snazim sa vylucit mliecne vyrobky ale sem tam si nieco dam...co mam robit stale sa mi zjazvuje tvar uz ju mam uplne zostarnutu z tych vsetkych pripravkov ktore pouzivam a tie jazvy hroza...uz mam 18 takze aj tie hormony by sa mali pomaly upokojovat ale nechce sa im dajako...myslis ze to moze byt z tych hlienov ? a este by som sa chcela spytat co si myslis o liecbe izotretinoínom. Dakujem za odpoved

Naposledy upravil: ikusa (2012-05-01 19:25:38)

2

Re: akne, pluca

Na cistenie tela su enzymy a jod, absorbenty a chelacia.
Na odhlienovanie je carvacrol z oreganoveho oleja.
Na vzdusne alergie je najma quercitin, boswelin, vitamin C a rozne enzymy.
Pozri na prislusne temy. Tam je tema aj na acne, aj hormony , aj enzymi atd.
Toto je firum na potravinove doplnky, neskodne, nie na skodlive chemicke lieky, medzi ktore patri aj isotretinoin.
V USA je v roznych statoch uz vyse 100 000 registrovanych sudnych procesov proti firmam vyrabajucim a distribujucim isotretinoin, za vazne poskodenia zdravia.
Tyka sa to najma pecene a criev, kde mnozstvo Crohnovych chorob criev je sposobene prave touto skodlivou chemikaliou.

3

Je dobre na akne Trescia pecen vo vlastnom oleji? Je to zdrave ? dakujem...

4

Tresacia pecen vo vlastnom oleji je dobry zdroj EPA a DHA a vitaminu D-3, Prve je dobre na nervy a mozof, druhe na kosti.
Nevidim tam ale ziadne spojenie s acnami, ktore su vysledok zamorenia tela znicenymi oleja mi a zvyseneho vylucovania cez kozu, sposobene najma hormonom DHT, kde znicene oleje oxiduju, stvrdnu a zapchaju mazove kanaliky. To je prava pricina acne a to treba adresovat.
Odstranenie zlych tukov zo stravy ale este neznamena, ze ich nemas v tele za roky zhromazdenych kopu a ze sa ti ich podari dostat z tela za par tyzdneov Odmorenie od tychto mozer trvast roky. Preto mladi chcu adresovat zastavenie vylucovasia tukov-vyschnutie koze a teda aj sliznic, kde sa zastavi vylucovanie ochrannych mazov a hlienov do znacnej miery- cez kozu potlacenim DHT To je ale znacne skodlive, najma ked to prevadzas velmi skodlivymi chemikaliami
Rozhodne lepsi pristup, aj ked nie celkom neskodny je pouzivanie megadaviek prirodneho vitaminu A, ktory v takych davkach uz neberies ako neskodny doplnok, ale ako skodlivu/predavkovanu  prirodzenu latku, ktoru vtedu uz musis posudzovat kriterriami na lieky, tj ze urobi viac uzitku, ako skody.

5

prave na to som chcela adresovat tym izotretinoinom...na vit A lebo som uz na tychto forach o tomto citala a aj vseobecne ze vitamin A je dolezity pre plet...ale bojim sa tak vysokych davok rovnako ako izotretinoinu...a prave toho sa bojim ze skodi velmi peceni a vitamin A je zasa vitamin ktory sa uklada do zasob a nevylucime ho ako napriklad C a moze sposobit hypervitaminozu

a ten oreganovy olej je lepsie kupit v tabletach alebo sa da zohnat ako cisty olej a pit ho ?
a este som citala aj o lecitine...vseobecne je lecitin dobry na nerv.system a na pecen...ale citala som tu ze je dobry na cistenie criev...pises 1-2 lyzice tyzdenne na cistenie ciev...ja beriem lecitin v tabletach 1200mg/den...staci to ?

Dakujem

6

Vitamin A hypervitaminoza ma nenej skodlivych nasledkov, ako ulozena chemikalia izotretinoin. A aj telo si s prirodzenym vitaminom vie pomoct ovela lepsie, nez z neznamou zamorujucou neprirodzenou latkou.
Oreganovy olej je silna stiplava korenina, neodporucam ho dat do ust bez zriedenia. Najlepsia sa berie vo forme kapsul, podla moznosti dostatocvne cisty, neriedeny, a tie kapsule su entericke, tj nerozpustia sa v zaludku, ale az v crevach. Takze nepalia ani zaludok a creva su proti paliacim olejom pomerne odolne.
Lecitin je na cistenie ciev, lebo emulzifikuje na nich ulozene tuky a tukovobielkovinne latky.
Moze cistit aj creva, ked sa tam nahodou nahromadia nejale tukove latky, ale to sa stava zriedka, lebo potrava sa v crevach stale pohybuje a neabsorbovane tuky su vyhodene so stolicou. Takze to hromadenie tukov je tam velmi zriedkave.
Neodporucam male tabletkoyy lecitinu, na cistenie ciev treba naraz vela, nie postupne malicko.
A nikto nepote\rebuje tie pridavne e-cka v tabletkach, preto radim cisty praskovy/granulat lecitin, naraz aspon 1 lyzicu.

7

dakujem RNG no ten lecitin je to velka tableta ale neviem ci to staci...este by som sa chcela opytat ale to trocha odbocim od temy... mam strasny problem so stiepenim nechtov niekedy sa mi odlupne cely vrch nechtu rovnako mam problem s lamavostou vlasov ktore su rovnako dlhe niekolko rokov...puka mi v kolenach aj v ramenach...moze byt ze mi chyba vapnik ? dokupila som si Kremik, PABA , selen, biotin...je to dobra kombinacia ?... este by som mala otazku aj na oleje...bezne predavany slnecnicovy olej je skodlivy (myslim ked nie je spaleny)?  dakujem

8

aj najvacsioa tableta nema obsah 10 gramov, a tolko je polievkova lyzicva lecitinu, co tu radim.
Stiepanie nechtov je casto zalezitost dietovania, zleho travenia alebo nedostatku zinku a vitaminu B-5(pantothenatu)
Niekedy je to aj zalezitost nedostatku jodu, ktory maju vsetci suchozemci, ale nie u kazdeho sa to rovnako prejavi.
Pukanie v ramanach je zalezitost klbova, nedostatok klboveho mazu alebo roznych klbovych materialov.

9

A co tak klasicka polievka slepacia, kuracia a pod. ?  nemoze akne zhorsit ?

10

Rozhodne nie.
Acne sa zhorsuju jedenim starych syrov, niektorych cokolad, co obsahuju znicene stuzene tuky, celkove vsetkymi vyrobkami potravinarskeho priemyslu s obsahom roznych nepanenskych= znicenych tukov.