1

Téma: Ubytok hmotnosti

Ahoj RNG.
Pred asi piatimi rokmi som zacal pocitovat po jedle vzdy nafuknute brucho, pocit plnosti, plynatost, bolesti v podbrusku.
Po case som mal pocit, akoby ma nafukovali aj po vypiti pohara vody. Absolvoval som rozne vysetrenia, ako sonda do zaludka (asi 3x), CT hrubeho creva, sono vnutornych organov, rozne odbery krvy, test na potravinvu alregiu (zakladne vysetrenie, len na zakladne potraviny), vysetrenie stolice atd. Vsetko v poriadku.
Vsetky vysetrenia boli robene postupne, niektore opakovane, niektore aj 3 - 4 roky dozadu.
Casto som byval nachladnuty, robili sa mi afty v ustach a herpes na perach.
Asi pred rokom a pol som si na webe nasiel nejake kontakty a zacal uzivat potravinove doplnky:
- ester C - askorbat vapenaty (5 - 6g denne, pri prejavoch choroby min. 1 g kazdu hod.)
- D-3 5000 IU (kazdy druhy den)
- probiotika 10 bilionov v tablete
- mikrovlakniny (psylium) 3 x tyzdenne
- B-Komplex (1 tbl. denne s jedlom): http://www.lambertshealthcare.co.uk/vit … lex-p8029/
- Betain HCl s kazdym jedlom 1 tbl.: http://www.lambertshealthcare.co.uk/bet … 5mg-p8404/
- traviace enzymy: http://www.lambertshealthcare.co.uk/digestizyme-p8410/ (na zaciatku jedla 1 tbl.)

Da sa povedat, ze tieto problemy ciastocne ustupili, dalo by sa povedat ze sa to zlepsilo tak o 70%.
Stale vsak obcas tie pocity pretrvavaju.
Co ma vsak trapi viac je to, ze som za to obdobie, co som zacal brat doplnky schudol zo 77 na 66 kg a zda sa mi, ze to pokracuje. Je to dost vyrazne vidiet aj pohladom, znami sa ma pytaju, ci nie som nejako vazne chory.
Netusim, cim by to mohlo byt sposobene, aj som sa zacal zdravsie stravovat (nie ze by som pred tym jedol nezdravo), zaradil som viac celozrnnych vyrobkov, zeleniny, ovocia, pijem zhruba 2 litre cistej vody denne, niekedy aj viac.
Nevies prosim ta poradit, cim by ten ubytok hmotnosti mohol byt sposobeny?
Rozmyslal som, ci nemam nahodou "zaneseny" traviaci trakt (hrube crevo) a preto sa mi zle vstrebavaju ziviny z potravy. Nasiel som aj jeden produkt, ktory je vsak dost financne nakladny a neviem, ci aj uspesny:
http://www.drnatura.sk/colonix-vnutorna-ocista-tela.php
Alebo mam zasa absolvovat kopu vysetreni, ktore mozno zasa nic neodhalia?
Dakujem

2

Re: Ubytok hmotnosti

Zle travenie=zla absorbcia zivin=mozne chudnutie.
Naviac si presiel na menej kaloricku stravu, tj samozrejme, ze chudnes.

Cistenie criev treba robit neustale, roznymi mikrovlakninami, zialbohu dnes ani celozrnne produkty nemaju dost mikrovlaknin, kvoli tomu, ze su len ciastocne celozrnne, a zrno je tisicrocia slachtene na viac skrobu a menej mikrovlaknin a este aj to malo odstrania pri mleti muky.
Vysetrenia ti nic neodhalia, nemas ziadny zvlastny problem okrem nedostatku kyselin a enzymov, co ma skoro kazdy dnes, ked neje dost surovej stravy.Dokonca aj mnohi vitariani ho maju, lebo ani v surovej potrave dnes casto nie je dost enzymov na vsetko, najma mlieko a lepok.
Odporucam ti pouzivat aspon lyzicu psylia(to su tie chybajuce plevy) alebo arabinogalaktanov, inuliny, pektinov aspon lyzicku, s hromadou vody.
Jedine vysetrenie co by som pripadne odporucil je alergologicky, z krvi na lepok, a mlieko. Ale aj to nie je potrebne, ked vynechas produkty s lepkom a zlepsi sa ti to, tak vies, ze mas problem s lepkom. To iste mozes urobit s mliekom a mliecnymi produktami a nepotrebujes na to lekarov.Mozes si to "diagnozovat" sam
A pripadne potom, ked zistis co je problem, tak na to si mozes objednat specificke enzymy, ktore ti telo precistia od zvyskov zamorenia z tych potravin.
Dokonca s dostatkom enzymov na mlieko moze limitovane aj mliecne vyrobky jest. Zialbohu na lepok to neplati, aj najlepsie enzymi na lepok len ciastocne pomozu, takze je dobre pre ludi s alergiou na lepok sa stravovat viacmenej bezlepkovo.

3

Na testoch na lepok a mliecnu bielkovinu som bol nedavno, bolo to v poriadku.
Inak mileko som vylucil uplne, jedavam len biely jogurt, pripadne tvrde zrejuce syry.
Trapi ma to, lebo som nasadil aj enzymy a kyseliny, aj vlakniny, beriem probiotika a napriek tomu dobre nevyzeram.
Bojim sa toho, aby to nebola naozaj nejaka vazna choroba a uvazujem nad navstevou gastroenterologa.
Nerad by som, aby bolo neskoro a bola z toho nedaj Boze rakovina.
Rozmyslal som, ci nenasadim aj silnejsie enzymy a probiotika, ci tie moje neboli slabe.
V poslednej dobe sa ma znova chytaju castejsie vyrozy, tiez to urcite suvisi s tymi zazivacimi problemami.
Najhorsie je, ze to chudnutie neprestava.

4

Daj si namahu a pocitaj kaloricke hodnoty jedla co jes. Na tvoju vahu ako chlap by si mal mat okolo 2600 Kcal denne. Ak to nedostanes, tak samozrejme telo schudne na vahu, ktoru tvoja strava staci udrzat.

5

Tak som si tak zmapoval svoj denny prijem stravy a vyslo mi, ze prijmem tak ca. 2000 Kcal +/- 10%. To by tiez mohol byt ten dovod, preco chudnem, ako si pisal. Kedze som zaradil Betain HCl a enzymy, je mozne, ze mi to pomozu lepsie spracovat a potrebujem prijat viac jedla. Inak som neprestal menej jest, prijimam zhruba rovnako potravy.Optimalne by som mal mat okolo 74 kg, takze treba 8 kg pribrat.
Moja lekarka mi doporucila este vysetrenie na gastre, mam ist na sondu do zaludka.
Myslis, ze to mam absolvovat a pripadne si dat spravit rozbor zaludocnych stiav?

6

Jediny test , ktorym ti nameraju vurobu kyselin v zaludku je Heidelbergoba kapsula
http://www.phcapsule.com/
A ten pochybujem ,ze maju, inac by nepredpisovali na palu=nedostatok kyselin protikyselinove lieky. Takze pokial nenajdes gastroenteorologa, co vie takto merat vyrobu a hladinu kyselin, v zaludku. nestracaj cas s inymi. Sondami tas mozu akurat tak poranit, a v nemoznicnom prostredi je vzdy moznost roznych nakaz, ved su tam sami chori ludia.

2000 kcal ne pre aktivneho muza primalo. Pozeraj na viac kaloricke veci, ako tuky(maslo panenske rastlinne oleje, kokosak), orechy olejnate semena a podobne, ked uz nechces tolko masa a syrov.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-25 02:51:22)