1

Téma: RNG a kariera :)

RNG ahoj,

myslim, ze mnoztsvo cennych rad a odporucani ktore si uz popisal a dal nepotrebuje ani komentar, vela ludom si velmi pomohol a rozsiril aj vedomie o tom, co uz davno tvrdil p. Pauling, a to ze predsa len clovek musi prevziat za svoje zdravie zodpovednost, nenechat sa len napospas lekarom a samovzdelavat sa v tejto oblasti ako len to ide.

Aj za seba a ostatnych ti dakujem a prajem este velmi vela uspesnych rokov plnych zdravia, stastia, pokoja a harmonie smile

Moja otazka na teba dnes teda nie je ohladom zdravia, choroby ci doplnkov ale ohladom tvojho profesneho zivota.

Zaujima ma, ak ti teda tato tema nebude prekazat, preco si sa v tejto oblasti nechcel angazovat profesne a svoj zivot venovat tejto oblasti naplno so vsetkymi vedomostami ktore mas. Myslim ze si v niektorom prispevku spominal, ze si stavebny inzinier (pokial si spravne pamatam). Vela ludom si pomohol co je si myslim ze velka zasluha a aj osobne naplnenie a preco si sa teda neuberal v zivote skor tymto smerom aj profesne. Obchod, knihy, casopisy, internet, profesionalne poradenstvo, sport, je vela oblasti v ktorych sa da uplatnit.

Dakujem pekne za odpoved a zelam vsetko dobre smile

B.

Naposledy upravil: Breston (2012-03-09 11:54:12)

2

Re: RNG a kariera :)

Nuz povodne som absolvent elektrotechnickej fakulty, s diplomom honosde znejucim "inzinier technickej fyziky".
Odvtedy som pracoval vo vyskume v elektronike, ucil, a nakoniec som skoncil v strojarenstve, lebo tam bol odbyt pre moje vedomosti(to znie honosne, pravda je, ze som potreboval slusny zarobok a stabilnu pracu, tak som presedlal z vyskumu do praxe a z fyziky do strojarenstva a nastrojarstva, konkretne najma  vyroby spruzin a vsetko co s tym ide, od nastrojarstva, cez tepelne spracovanie, kalibraciu, merania a samozrejme v svojom podniku dnes aj bezna ekonomia, navrharstvo atd.
Kedze je to len maly rodinny podnik(ja moja zena a syn), kazdy z nas robi skoro vsetko, vcitanie umyvania podlahy.

Moj otec zialil nad tym, ze som sa nemohol uplatnit vo vyskume, aj ja tiez, ale clovek je od detstva nauceny jest a niekde byvat, a na to su zialbohu potrebne peniaze, krasne myslienky nestacia.
A tak som sa tej tvrdej skutocnosti musel prisposobit, ako som najlepsie vedel.
Nemozno povedat, ze by som bol prilis nespokojny, mam znacny uspech aj takto, aj ked si myslim, ze spolocnost by mala so mna ovela vacsi uzitok v tvorcej praci, najma vo vyskume. Nuz ale to mi osud nedoprial.
Moje plany boli robene v inom zriadeni, v inej krajine, nez som sa nakoniec ocitol. Tak som si vsetko musel tomu prisposobit. A v podstate som spokojny, hoci mozno nedostatocne vyuzity, ale je plno zakaznikov, co si ma velmi cenia. A to ma z casu na cas naplna spokojnostou.
Moje vyrobky su v lietadlach, autach,, vo vtrnych zariadeniach, v chemickych, dokonca donedavna boli aj vo vesmire.
Prave robim na specialnych pruzinach z niklovych zliatin do nuklearnych reaktorov. Nedari sa mi velmi, nadavam ako pes, lebo vsetko trva 2 krat tolko, ako som to odhadoval.
Mne by to sice nevadilo,praca je zaplatena dobre, ale zakaznik mi dycha na krk. Oni sedeli na zadkoch roky, kym sa na to odhodlali, odomna to chcu za mesiac, co je skoro nemoznost, lebo treba na to specialny material(inconel X-750) co je dost zriedkave vobec dostat, a komplexne tepelne spracovanie.
Nuz ale nejak to vybojujem, aj ked to bude trvat 15 dni dlhsie, ako som povodne odhadoval.
A spat do roboty!

3

studujem na Gymnaziu a chcela by som dalej studovat niekde v zdravotnictve, chcela by som sa opytat ci vobec existuje nejake VS na Slovensku ktora by sa zaoberala bud alternativnou medicinou, alebo tak vseobecne o zlozeni potravin a podobnych veciach ktore radis ty, velmi ma to zaujima a nechcem ist na farmaceutiku , lebo viem ze je zalozena len na penizoch a tlacia kazdemu do hlavy nech si hned niekto z bolestou hlavy kupi ibalgin, namiesto toho abi sa zamyslel ze vypil aspon 2l vody,
dakujem smile

4

Zialbohu na Slovensku nie je ziadna institucia, ktora by ucila tuto alternativu. Ani v USA nie je vlastne oficialne, len je tu dnes uz hromada lekarov co sa s tym zaoberaju a dokonca davaju aj kurzy pre inych lekarov.