1

Téma: CRP

Dobry vecer,
dnes mi moja obvodna lekarka robila kontrolny odber krvi, dala mi vysetrit aj CRP, co by mal byt nejaky ukazovatel ci sa v tele nejaky zapal nachadza alebo nie. Vysla mi hodnota 13, co je vraj len velmi malo zvysene a podla mojej doktorky ziadny vacsi zapal v tele nemam. Ja sa vsak citim presne opacne, myslim tie moje problemy okolo konecnika a celkovo v crevach a panve, ktore spominam v inych temach. Tu na fore ste pisali, ze tento ukazovatel moze byt ovplyvneny enzymovymi alebo aj inymi pripravkami, ktore cistia krv od skodlivin zo zapalov. Ja som par hodin pred odberom krvi uzila dost velke mnozstvo roznych enzymov a 4 kvapky 5%-neho jodu. Takisto som vcera vecer uzila dost vela doplnkov, ktore beriem denno denne a taktiez vela enzymov. Mohla som si tymto az do takej velkej miery vysledky CRP ovplyvnit? Alebo pravdepodobne naozaj ziadny vacsi zapal v tele nemam? Bolo mi povedane, ze na odber nemusim prist nalacno.
Vopred velmi pekne dakujem za Vasu odpoved.

2

Re: CRP

CPR sa da znacne ovplyvnit cistenim, tj enzymami a absorbciou.C-Reaktive protein sa da rozlozit proteolytickymi enzymami znacne.
Vysoke hodnoty CRP su od 10 do 1000.
Zvysene hodnoty mozu byt kedykolvek, hoci aj pri najmensej nakaze.
Dopkonca aj tehotne zeny maju vyssi CRP a to bez akehokolvek zapalu v tele.Takze to nie je vzdy smerodajne cislo.
Inac na test sa ma ist po 12 hodinach hladovky, neviem kde tvoja lekarka zobrala, ze sa da tesne pred testom jest alebo brat doplnky
Viac pozri napr tu
http://www.heartpreserver.com/c_reactive_protein.htm

3

Dokonca ani pit by sa nemalo pocas tych 12 hodin pred testom, ako citam.... Hlavne ze sa ma pani doktorka pytala, ked mala sestricka problem mi zobrat krv, ze ci som rano pila dost vody...
Par mesiacov dozadu som sa jej pytala, ci sa z krvi daju vysetrit parazity, pretoze mam podozrenie, ze ich mam (to bolo po vysetreni Diacomom, kde mi vysli pozitivne), tak zevraj kde by som ich nabrala, ze to len deti mavaju, z pieskovisk a podobne...
A takisto ked som pred par dnami chcela nejake vysetrenie ciev, ci ich naozaj nemozem mat zapalene alebo nejak upchate alebo nieco, kvoli tym mojim opuchom na zadku a aj bolestivym hrckam, ktore sa mi robia posledne dni po nohach (zaujimave ze sa to zacalo diat, ako som zacala brat serrapeptazu a nattokinazu), bolo mi povedane, ze to by som musela mat velmi napuchnutu nohu, aby som mala trombozu alebo nieco podobne..
Ja uz si pomaly pripadam ako z ineho sveta....
Pekny den Vam prajem a dakujem za vsetko.

4

Parazitov je stovky, zrejme pani lekarka pozna len bezne crevne, ako pasomnica, hlisty a skrkavky.
Ak sa ti robia na tele rozne hrcky, mala by si si precistit telo silnymi enzymami a pecen protkolom dr Berksona. Hrcky, cysty myomy, tumory a ine smetne kose v tele sa tvoria z materialov, co telo nevie spracovat/rozlozit,pre nedostatok roznych specifickych enzymov na to. Casto k tomu prispeva aj nedostatocna filtracna cinnost zanesenej pecene, ktory treba ocistit a regenerovat.
Pravdepodobnost tromboz nie je z opuchlin, ale z pomaleho/priskrteneho toku krvi a prirychlej koagulacie a to sa da lahko z krvi zmerat.
Aj infarkt srdca je obvykle nasledok krvnych zrazenin v koronalnych cievach a je to vec velmi nahla, nijak inac ako vysokou zrazavostou krvi sa neda predpovedat, ziadne puchnutie ani nic take ho nesprevadza a je to vec minut, ci to clovek prezije alebo nie.
Preto hovorim, treba si cistit  preventivne cievy a riedit krv, aby k tomu nedoslo.
Prevencia je nepomerne ucinnejsia, nez cela lekarska starostlivost po porazke a infarkte

Naposledy upravil: RNG (2012-02-28 18:00:13)