1

Téma: Klby a vlasy

Dobry den.

Mam problem s kolenom. Kedysi som tancovala (10 rokov) a kolena sa tak povediac asi opotrebovali, neskor som skoncila. Po rokoch som zacala s aerobikom a teraz po dvoch rokoch je to este horsie ako kedysi. Zacala som brat MSM od Doctor Best 1x3, ale je to bez zmeny. Ked necvicim par tyzdnov, tak sa to zlepsi, akonahle idem tak po 1-2 cviceniach je to to iste. Uvazujem o dalsich doplnkoch, viete mi nieco doporucit? Pozerala som  na iherb tieto:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Calc … 27749?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Stro … /2478?at=0

Este som sa chcela opytat, ci mi nieco neviete doporucit na padanie vlasov. Nikdy som s tym nemala problem, skor iba s lamavostou. Brala som pol roka enzymy a ako som ich prestala brat, tak tyzden na to mi zacali padat. Neviem, ci to je tym alebo rocnym obdobim,...

Dakujem za rady.

2

Re: Klby a vlasy

Prosim, skuste mi poradit.

Dakujem.

3

Nuz mas to cele sposobene asi zhorsenym travenim a hormonalnym kolisanim, ked telo gazduje horsie s mineralmi(vacsie straty)
Takze kyseliny, enzymi , mikrovlakniny probiotika a doplnat to co nedostanes v potrave dostatocne, tj selen, zinok jod, vitaminy C, E,   D-3.
Klby "tuhnu" najma pre nedostatok klbobeho mazu a rozne zapaly. Na klbovy maz odporucam jest 2 avokada tyzdenne, na zapaly brat portizapalovy curcumin a cistit si telo enzymami.
A pomaha aj alkalizacia, lebo telo je casto prekyslene a ma ulozene hromady zle vodorozpustnej kyseliny mocovej, co prekysluje a sposobuje zapaly, reumaticke bolesti a celkove znizenu imunitu.
Alkalizacia nielenze upravi PH tela na vyssie, ale zabrani aj strate mineralov z kosti a naviac napr pri alkalizacii KHCO3(na Slovensku vinarsky odkyslovac, napr Kalinat) clovek dostane nielen potrebny draslik a zvysi si PH tela, ale v tele vytvoreny movovan draselnu je az niekolkostokrat tak dobre rozpustny vo vode, ako kyselina mocova, tj sa clovek moze odmorit od ulozenej kyseliny mocovej.

4

Telo si alkalizujem kazdy den tym Kalinatom. Enzymy som brala denne pol roka. Je pravda, ze ako som ich prestala brat, tak tyzden na to mi vlasy zacali padat. A beriem jod zarobeny v lekarni podla Vasich instrukcii. Takze fakt neviem, co by som mohla este doplnit. Selen, zinok a vit. C som brala. Ale je pravda, ze nie moc dlhodobo.
Tak neviem, ci sa mam vratit k enzymom a na tie klby curcumin. Snad by to pomohlo. Lebo MSM nic moc. Minule som citala nejaky prispevok od Vas, ze na klby Vam pomohla nejaky vytazok z musle Noveho Zelandu. Bolo by to vhodne na tie moje kolena?

5

Curcumin len potlaca zapaly, neprispieva materialy ani na klbovy maz, ani na vydrate slachy, okostice a puzdra.

Ale ako vidim, cely problem je z travenia, ktore ked nie je dobre, tak cloveku chybaju rozne materialy v tele a tie mozne tisice sa nedaju napravit doplnkami,
Takze este raz, najprv travenie(kyseliny, enzymi, probiotika, mikrovlakniny)
potom zakladne , ktore su v jedlach slabo zastupene ako selen zinok jod, vitaminy C, E a D-3, a az potom individualne potrebne doplnky.
Na klbovy maz je to 2 avokada tyzdenne alebo cetylovane oleje(nezmydelnatelne=unsaponifiables)
Malo klboveho mazu=rychle vydieranie klbov=zapaly=bolesti a v konecnom dosledku katastrofa. Klby si treba mazat!

Zelena Musla z Noveho Zealandu je asi najucinnejsia pre velku vacsinu, zialbohu nie je priam najlacnejsia,je aj vytazok z nej, Lyprinol
preto odporucam najprv Glucosamine, MSM hyaluronicku kyselinu vo vacsich mnozstvach(samozrejme dobre rozvarene glyky,slachy,  huspeninu,zelatinu(hovadzia/bravcova)-to su prirodne formy, komplexne a casto ucinne s proteolytickymi enzymami a extra kyselinami)
Ja momentalne pouzivam obcas tento
http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0
a asi vyskusam lacnejsi novy na trhu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0

Ucinna davka MSM na cistenie tela (=protizapalova) bola lekarmi skusana 2 gramy denne.
Ucinna davka glucosaminu HCl je 1.5 gramu denne. Ucinna davka zelatiny s enzymami je 10 gramov denne.
Netreba na davkovanie z lekarskeho vyskumu zabudnut a netreba sa dat klamat casto malickymi davkami na roznych doplnkoch, co sa snazia vyrobcovia predat. Aj oni su nie na trhu z dobrej vole, ale kvoli peniazom.

6

Curcumin len potlaca zapaly, neprispieva materialy ani na klbovy maz, ani na vydrate slachy, okostice a puzdra.

Ale ako vidim, cely problem je z travenia, ktore ked nie je dobre, tak cloveku chybaju rozne materialy v tele a tie mozne tisice sa nedaju napravit doplnkami,
Takze este raz, najprv travenie(kyseliny, enzymi, probiotika, mikrovlakniny)
potom zakladne , ktore su v jedlach slabo zastupene ako selen zinok jod, vitaminy C, E a D-3, a az potom individualne potrebne doplnky.
Na klbovy maz je to 2 avokada tyzdenne alebo cetylovane oleje(nezmydelnatelne=unsaponifiables)
Malo klboveho mazu=rychle vydieranie klbov=zapaly=bolesti a v konecnom dosledku katastrofa. Klby si treba mazat!

Zelena Musla z Noveho Zealandu je asi najucinnejsia pre velku vacsinu, zialbohu nie je priam najlacnejsia,je aj vytazok z nej, Lyprinol
preto odporucam najprv Glucosamine, MSM hyaluronicku kyselinu vo vacsich mnozstvach(samozrejme dobre rozvarene glyky,slachy,  huspeninu,zelatinu(hovadzia/bravcova)-to su prirodne formy, komplexne a casto ucinne s proteolytickymi enzymami a extra kyselinami)
Ja momentalne pouzivam obcas tento
http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0
a asi vyskusam lacnejsi novy na trhu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0

Ucinna davka MSM na cistenie tela (=protizapalova) bola lekarmi skusana 2 gramy denne.
Ucinna davka glucosaminu HCl je 1.5 gramu denne. Ucinna davka zelatiny s enzymami je 10 gramov denne.
Netreba na davkovanie z lekarskeho vyskumu zabudnut a netreba sa dat klamat casto malickymi davkami na roznych doplnkoch, co sa snazia vyrobcovia predat. Aj oni su nie na trhu z dobrej vole, ale kvoli peniazom.

7

Dobry den.

Dnes mi prisla ten produkt Sea Mussel od NOW. Obsah tam je 500 mg. Kolko toho treba brat, aby to malo nejaky ucinok? A mozem brat viac tabletiek naraz? Alebo to treba rozdelit pocas dna?
Este mi prisiel pripravok L-cysteine od NOW. Obsah L-cysteine je pisany 500 mg. Mozte mi aj tam napisat kolko ho treba dat denne, aby to malo nejay osoh?

Dakujem velmi pekne.

8

Ja som si to tiez objednal a beriem z toho 4 kapsule rano. To je ekvivalent 20 gramov=2 deka masa tej musle. To sa mi nevidi vela, v ziadnom pripoade, lebo ked jes musle, zjes aj 10 dkg v jedinom jedle.
Ja beriem L-cysteineHCL ako zdroj kyselin, s vacsim jedlom az 2 kapsule.
Samozrejme rano sa zase alkalizujem, aby som sa celkove doplnkami neokysloval.