1

Téma: gardnerella vaginalis

ahoj RNG

prosim o radu
gynekologicka mi nasla tam dol gardnerellu vaginalis, predpisala na to entizol  - aj uste aj vkladat.
pls da sa toho zbavit aj nejako inak?

ako ano, pls o info, ako a cim + ya ako dlho
dakujem pekne
suuzi

2

Re: gardnerella vaginalis

Gardenela je bezna bakteria, pokial sa nepremnozi pre poskodenu imunitu alebo poskodenu crevnu probioticku floru, tak nereprezentuje ziadne problemy.Bezne vytoky z nej su spenene sede, alebo zltozelene
Lekarka predpisala spravne entizol/metronidazole
Mozno by aj roztok GSE pomohol a naprava crevnej probiotickej flory, ale nenasiel som na to dost dat, takze sa zdrziavam komentaru.

3

gynekologicka povedala, ze to mam premnozene a ano mam vytok - to nie je dobre
ok tak vezmem ten entizol - je to antibiotikum?

ak ano, urcite po tom dostanem mykozu /vzdy po ATB dostanem mykozu/

co mozem urobit pre to, aby som mykozu nedostala?
30 bil. probiotika beriem 1 caps denne

a da sa nejako zbavit mykozy doplnkami?

dakujem pekne

4

Len pekne ber probiotika a plno mikrovlaknin na ich rozmnozovanie a nekrm mykozy a candidy cukrami a jemnymi mukami.Tak zabranis ich premnozeniu aj napriek atb.

5

staci 1 caps probiotik, alebo mam dat preventivne pocas bratia entizolu davat 1 caps rano a 1 caps vecer?

co su mikrovlakniny? v com sa konzumuju?

sladke nejem, skusim teda trochu viac obmedzit sacharidy, ale to bude tazke, sachry su predsa skoro vo vsetkom pkrem masa a zeleniny
pecivo jem jedine celozrnne, rano jem ovsene vlocky, na obed k amsi zemiaky, ryzu...

co su to jemne muky?
(alebo mam kuknut protikvasinkovu dietu?)
dakujem za odpoved

6

Pozri na temu candida.
Mikrovlakniny su napr psylium, pektiny, arabinogalaktany, inulin, glucomannan conjac...
Nachadzaju sa v zeleninach, najma korenovych a v ovociach, hodne pektinu je napr v Jablkach a hruskach.
Jemne muky su vyrobene zo zrn, ked odomelu z nich plevy, otruby dokonca vrchnu cast zrna celu=bielenie. Takze zostane prakticky len skrob a lepok a to zomelu na velmi jemno, tj sa to v zaludku zmeni rovno na cukry a tak sa dostane do criev a tam podpori candidu a plesne.
Ryza a zemiaky su tiez jemne skroboviny, ktore sa v zaludku menia priamo na cukry.