Nech ta ani nenapadne kvapkat oreganovy olej do nosa!!!!, To je velmi stiplava/paliva korenina.
Oreganovy olej ako aj rozne ine silne esencialne oleje sa musia znacne riedit az 50 ku jednej na pouzitie,na sliznice aj ovela viac, alebo pouzit vo forme enterickej kapsule, tj takej, co sa otvori az v dvanastorniku, a ked sa zmiesa s hromadou jedla, tak nepali, teda aspon v crevach, ktore su odolne na to. Oreganovy olej nikdy neberies na prazdny zaludok, ale len vzdy s jedlom.
GSE, ten uvedeny z Nutri biotic (33% citricidalu) sa pouziva na roztok, obvykle je to 60 kvapiek na liter vody, co je zaroven dospela davka, pit sa musi po malickych glgoch, pocas celeho dna. Nikdy nie vela naraz!
Ten isty roztok,( teda ta ista koncentracia) je dobry aj na kvapkanie do nosa oci usi a vaginalne vyplachy.
Podla moznosti neuzivaj silnejsie roztoky GSE. Aj tento je dost horky, preto ho aj nazyvam "horkac"
Kto potrebuje extra viac citricidalu na niektore odolne nakazy, tomu odporucam brat GSE vo forme kapsul(125 a 250 mg, tj 12 az 25 kvapkove) a samozrejme ich rozdelit na co najviac davok,brat s mnozstvom vodym, a brat po jednej a casto.
Na 200 kvapiek(dalej neodporucam ist pre nikoho) je to 8 x 1 kapsula (250 mg=25 kvapkovy ekvivalent) v najmenej 2 hodinovych intervaloch.
Komu tolko nestaci, ten ma typ nakazy, na ktory je citricidal nedostatocne ucinny a treba volit iny antimikrobialny doplnok.
To su z tych tabuliek zhruba vsetky, kde treba viac nez 200 ppm( 200 mg na liter/kilogram) na inhibiciu.
To je radove daleko od davky citricidalu, ktora moze poskodit, ale ja by som neriskoval osobne ist dalej.
Doplnky vseobecne nemaju skodit, nas rozdiel od chemickych liekov, kde skodenie je dovolene.
Pre deti to treba samozrejme prepocitat podla vahy, tj maju vypit postupne len cast toho litra.
Napr pre 75Kg osobu je to ten liter za den, pre dieta 15 kg je to 2 deci toho roztoku(tj 12 kvapiek GSE na den)
A kvapkat do nosa v leze, s hlavou zaklonenou co najviac, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. 3 x denne 2 kvapky do kazdej nosnej dierky vynici nakazy v prinosnych dutinach, odkial sa z hlienmi dostavaju do predusiek, pluc a dokonca aj vnutorneho ucha cez Eustachovu trubicu s nosohltana pri kasli, znova a znova, niekedy aj dlhe mesiace..
V prinosnych dutinach sa nedaju vynicit ustne branymi liekmi ani doplnkami. Tam pomozu len kvapky
Naposledy upravil: RNG (2012-01-11 07:44:10)