1

Téma: Cirhoza pecene

Dobry den, RNG prosim Vas potrebujem dost surne radu pre nasho znameho, ktory lezi s cirhozou pecene v dost tazkom stave v nemocnici. Ma z toho v krvi extremne vela amoniaku, ktory mu sposobuje uz otravu mozgu a rozne halucinogenne stavy. Lekari tvrdia, ze v peceni prakticky uz nema suvislejsiu vacsiu cast, ktora by mohla vykonavat funkcie, ktore by mala. Ma vraj znicenu drvivu vacsinu pecenovych buniek a pribuznym vravia, nech sa pripravia na najhorsie.
Myslite ze by v tomto pripade pomohol protokol Dr.Berksona + Calcium D-glucarate + silne cistiace enzymy + vysoke davky C-vitaminu ? Je podla Vas nadej ? Co by ste este doporucili ? Dakujem.

2

Re: Cirhoza pecene

Nadej umiera posledna.
Rozhodne ja  by som skusil protokol dr Berksona as extra sylimarinom(2 nasobok minimum),
hromadu mikrovlaknin, nech sa tie toxiny nereabsorbuju
a aspon gram calcium D- Glucaratu.
A samozrejme enzymi a hromadu vody, lebo nieco to musi precistit.

Na kolko ma sancu, to neviem, ale rozhodne s chemickymi liekmi, co su jedine, co bezne  lekari poznaju a predpisuju sa to riesit neda.

3

Dakujem, vynasnazim sa rodinu spravne nasmerovat, chcem verit ze sa to podari... Je mozne pecen vyssie popisanym sposobom regenerovat ? - T.j. vytvori sa nove tkanivo namiesto zniceneho, alebo sa len obnovi a ciastocne zfunkcni ta cast,
kde pecenove bunky este ako-tak pracuju ?

4

lekari tvrdia, ze tkanivo poskodene cirhozou je zjazvene a dalej nefunkcne. Zlyhanie pecene vraj nastava, ked je 7/8 tkaniva pecene poskodenych, pretoze zvysna cast nestaci plnit vsetky funkcie, potrebne pre telo. No osobne si myslim, ze treba sa pokusit o vsetko mozne - treba verit, ze telo ma este potencial si poradit, pokial mu v tom pomozeme. Pri tejto dg. hrozia aj dalsie komplikacie, ktore to mozu zamotat... Ak nie su, je to dobre znamenie. V nemocnicnom prostredi je vsak dost tazke realizovat liecbu vlastnymi prirodnymi prostriedkami, pretoze sa moze stat, ze lekari popredpisuju veci presne s opacnym posobenim (diuretika a pod.) - hovorim z nasej skusenosti. Chory pacient si tazko vytriedi z hrste plnej liekov, o ktorej ani netusi na co su, ktore by radsej vynechal.

5

Pecen je jeden z organov, ktory sa velmi rychlo regeneruje. Ale ked clovek ma natolko poskodenie, ze je tak nemozno zit, tak tam je sanca dost mala. Preto problemy treba adresovat zavcasu podla moznosti a nie vyckavat na posledny moment alebo sa spoliehat na "zazracne pilulky" co to vsetko vyriesia.

Alebo pouzivat skodlive chemikalie, kde je jasne naznacena moznost dalsieho zamorenia a poskodenia.

Inac tu je klasicky lekarsky popis a pristup k tomuto problemu
http://en.wikipedia.org/wiki/Hepatic_encephalopathy
Najma proces, ako sa zbavit skodliveho amoniaku(cpavok, NH4OH) lactulozou a lactitolom  a podpora premeny amoniaku na ureu(mocovinu) pridanim aminokyselin L-ornitinu a L aspartatu.
Docasne sa moze cpavok vymyt aj  pravidelnou dialyzou, co da telu extra cas na moznu regeneraciu, pozri protokol dr Berksona na to.

Samozrejme ine absorbenty tam nespominaju, ani mikrovlakniny, ani bentonity, zeolity, aktivne uhlie dokonca ani len extra vodu, co by tie cpavky z tela vyniesla aspon pasivne.
Ani rozne prirodne  kyseliny, ktore by sa zlucili s cpavkom.A nespominaju moznu regeneraciu pecene, len transplantaciu alebo vyckavanie az zrejme cele telo skolabuje, vcitane mozgu vo vysokych hladinach amoniaku.

Naposledy upravil: RNG (2011-12-07 11:05:41)

6

Dakujem, potrebne informacie som posunul, dufam ze nevyjdu navnivoc...RNG, spominali ste tiez prirodne kyseliny, zrejme mate na mysli predovsetkym aminokyseliny. Ja som sa docital, ze dobrym pohlcovacom amoniaku v krizovom stave moze byt prave kyselina glutamova a glutamin, resp. N-acetylglutamat, ktory aktivuje enzym rozkladajuci amoniak. Pozeral som, ze existuje na to kopu prirodnych prostriedkov. Viete o tom nieco viac ? Este by som Vas poprosil o radu ohladom vyzivy. Je dobre sa vyhybat s tymito pecenovymi tazkostami bielkovinovym jedlam, kedze ich metabolizmus produkuje najviac dusikatych zlucenin, cize aj amoniaku ?

7

Nuz aj rozne ovocne kyseliny, ako citronova jablcna berbericka askorbova a podobne sa zlucia s amoniakom a dostanu ho von z tela
Nuz zeleninova dieta a cerstvo vytlacene ovocne stavy su tiez dobre cistidlo tela vseobecne  a pecene specificky. A hodne vody tiez.
Lekari uvadzaju najma :L arginine, L ornitine  a L glutathione na znizenie amoniaku v krvi Davky z kazdeho uvadzaju 500 mg, ale ja by som isiel kludne na 2-3 nasobok, ked je hladina amoniaku v krvi privysoka
Pozri na tychto opatrnikov
http://www.ehow.com/way_5457144_naturop … evels.html

8

RNG, stav nasho znameho s cirhozou je dost zly. Predvcerom ho musela uz tretikrat odviezt zachranka do nemocnice, kvoli otrave amoniakom, ktora sa mu stale vracia a je z toho uplne mimo. Hovori z cesty, pletie slova, nevie sa orientovat. Viacere potrebne doplnky uz maju zadovazene a uziva ich, neviem vsak s akou disciplinou, no najvacsia prekazka je pre neho striktna dieta, na co som ich hned na zaciatku dorazne upozornil...Prve dva razy u neho tento stav vyvolali sladkosti, druhy a tretikrat maso, zrejme s vacsim obsahom tuku. Tento posledny raz dokonca fungoval bez vacsich tazkosti skoro 3 tyzdne. Podla lekarov ma to najtazsie, tzv. C stadium cirhozy a vraj mu funguje len asi 5-10% pecenoveho tkaniva v tzv. ostrovcekovitej forme. Podla medicinskych kriterii sa da fungovat pri cca 12.5% funkcneho tkaniva. Chcem Vas poprosit o radu ohladom davok doplnkov pre neho. Silymarin ste pisali min. 2g denne. Mozu sa zvysit aj vsetky ostatne davky potrebnych dolnkov ? Cize ALA uzivat v jeho pripade aj viac ako zakladnych 600mg, t.j. aj povedzme 800-1000mg denne, selen nad 400mcg, lecitin aj 3polievkove lyzice denne, enzym lipazu aspon 5000 FIP, Calcium D-glucarate aspon 1g, policosanol aspon 50mg, vitamin C aspon 3 g, antioxidanty 500mg a viac, psyllium 2 kavove lyzicky 3× denne, zinok 50mg denne, extra silny B-komplex - 100mg B1-B9 viackrat denne ? Este navyse - mohli by pomoct aj spirulina, zeolit a zeleny jacmen (mozte uviest kolko gramov). Moze byt taketo davkovanie, alebo navrhujete este silnejsie, popripade este nieco ine ? A navyse aspon 3 litre vody denne + prisny dietny rezim. Okrem samozrejmeho uplneho vylucenia sladkosti by zrejme radsej nemal jest ani ziadne maso a mal by fungovat aspon mesiac na surovej zelenine, ovoci, stavach a vode, cize na vitarianskej strave. Co myslite Vy ?

9

neviem, co poradi RNG, ale ja by som ALA dala aj v davke 2*600. je prospesna aj na oblicky. pri nedostatocnej funkcii pecene moze nastat aj porucha obliciek... co sa tyka vylucenia sladkeho, to je diskutabilne. mate k dispozicii glukomer? bolo by dobre kontrolovat glykemiu nad ranom (napr. o 4 hod rano), alebo rano. pretoze ak nefunguje glukoneogeneza v peceni, mozu najma v tomto case vznikat hypoglykemie, co tiez poskodzuje mozog. "mimo"moze byt teda nielen z amoniaku, ale aj z hypoglykemie a vtedy naopak treba davat glukozu. zaklad je vsak nastartovat vlastne sily k  regeneracii. mozno by pomohli probiotika, mozno aj kolostrum, ktore tu aj RNG spominal pri vaznych stavoch... vitamin K znamy neuziva?

10

Sylimarin pouzival dr Berkson pri otrave muchotravkami az v davkach 8 gramov. ALA sa tiez moze zvysit az na dva gramy, v malych davkach podavanych hodinove, lebo polcas zivota  ALA v tele je len 1/2 hodiny
So selenom, by som nesiel nad 800 mikrogramov. A pri prilis slabej neoglukogeneze ho treba casto krmit sacharidmi s nizkym glycemickym indexom, aby to udrzovalo roznomernu hladinu cukru v krvi.Tj len celozrnne produkty, ktore uvolnuju cukry velmi pozvolne.
Hypoglykemia moze vazne poskodit mozog, dokonca sposbit smrt.