Téma: Problem s dcerou.
Chcela by som Vas poprosit o radu. Dcera mala prave 14 rokov, je na svoj vek uz dlhsie dost vyspela a priblizne 3/4 roka neje maso, kvoli zvieratam a v tomto pripade by bola marna snaha ju od toho odradit. Snazila som sa jej to nahradzat strukovinami, ale tie ona velmi nemusi, okrem polievok, ale tie zas nemoze jest stale dookola tie iste. S ovocim a zeleninou nebol problem, to ma ona rada, takisto aj s celozrnnymi vyrobkami a mliecnymi vyrobkami, hlavne jogurtami. Neviem, ci to ma suvis s tou stravou, ale asi mesiac dozadu zacala volavat zo skoly, aby sme po nu prisli, ze jej je zle, ze sa jej kruti hlava, ked prisla domov, chvilu polihovala, ale potom bola normalna a nic jej nebolo. Niekedy to bolo tak, ze hned rano zacala vymyslat, ze ma urcite teplotu, aby do tej skoly nemusela ist. Zevraj tam nevetraju a ze ona nemoze ist na wc kedy chce, alebo ze sa nemoze ist poprechadzat, ked jej pride zle. Pritom neviem o nicom, co by mohlo byt problemom so skolou, myslim co sa strachu zo znamok a pod tyka, neberie ju az tak vazne, ze by sa mala niecoho bat, raz sa dokonca stalo, ze sa pytala domov, ked sa pred sviatkami ani neucili. Cize tym to asi nebude. Takisto neviem o tom, ze by tam mala nejake osobne problemy, kvoli ktorym by nechcela chodit do skoly. Odvtedy ostala dost placliva, nechce prakticky nikam chodit, hlavne do obchodov napriklad, zevraj sa boji, aby sa jej nezacala krutit hlava. Tie svoje "stavy" opisuje ako krutenie hlavy, napatie (ze ako ked sa clovek niecoho zlakne), busenie srdca. Uz teraz ma mindraky z januara, ked sa pojde do skoly. Castokrat je akoby smutna, taka bez nalady. Asi pred tyzdnom som ju uhovorila, aby aspon ryby obcas jedla, na normalne maso ju asi nenahovorim. Ak to teda ma nejaky suvis s tym vegetarianstvom. Myslite, ze jej chybaju nejake latky v tele kvoli tomu stravovaniu a takto sa to prejavuje? Alebo to mozu byt hormony? Pomohli by jej nejake doplnky? Alebo mam skor s nou navstivit psychologa? Vopred velmi pekne dakujem za Vas cas a Vase nazory a vlastne za vsetko.