Nuz mame tu "odbornika" na potravinove doplnky!!!
Ten produkt Scitalec ma rekordne najnizssi obsah enzymov, ako som kedy videl.
Samozrejme tam neuvadzaju ani jednotky ucinnosti, len pri bromelaine, kde uvadzaju, ze je tam 25 mg, bromelainu s aktivitou 600 GDU na gram, tj dokopy 15 GDU na tabletku.Bezne odporucam bromelainove kapsule s 2000 GDU na kapsulu, niekolko denne.
Pankreatinu je tam 100 mg, ja odporucam kapsule s obsahom ekvivalent 2000 mg a samozrejme nie jednu denne, ale v pripade cistenia tela 2 x 2. To je 8000 mg ekvivalent pancreatinu.
Je plno absorbentov, ktore cistia a absorbuju rozne toxicke latky v crevach. Menovany Sanogel ale neuvadza ani zlozenie a podla vsetkeho je to len nejaky mineralovy absorbent, v neznamej davke.Ale zrejme nie vo velkej, ked sa jedna o vodny gel a odporucaju z neho jednu lyzicku.
Ja osobne davam prednost ociste mikrovlakninami, vo velkych davkach, lebo tieto maju vysoku absorbcnu schopnost(az 50 nasobok vahy) su to prirodne latky, ktore su sucastou jedla a zaroven su vyziva pre probiotika. A davky su najmenej lyzica, pripadne viac denne. Napr psylium, jedna lyzica vytvori vyse pohara gelu v crevach.
Jogurt obsahuje len yogurtove kvasinky, nic viac, aj to v omracenom stave(inac by spracovali zvyskovy cukor a roztrhli krabicu) a spravidla nie odolne voci zaludocnym kyselinam, tj sa do criev cez zaludok neprepracuju zive, az na vynimky.
Tvrdit, ze sa da yogurtom dokonale zakultivovat creva vsetkymi potrebnymi probiotikami je pre to absurdna loz, sirena mliecnym priemyslom.
Co sa tyka tych cisel probiotik v crevach, tam sa nachadza az 10 na 14tu kultur, tj aj tie najsilnejsie s 30 miliardami na kapsulu(3 x 10 na desiatu) sa musia este 1000 krat rozmnozit, a na to tern mineralny gel nepomoze, ale mikrovlakniny ano.
Inac je to forum, kde su otazky namierene na mna a ja ich odpovedam podla mojich najlepsich znalosti od spickovych lekarov v tomto poli, ktorych periodika si objednavam uz vyse 17 rokov a pravidelne studujem.
Na to, aby si bol lekar staci 7 rocne studium.
Takze ten utok protiamericky naladeneho diletanta tu bol nevitany.
Ja sa tu snazim uvadzat tie najucinnejsie doplnky, bez ohladu na to, odkial prichadzaju. A to ze drviva vacsina ich je vyrobenych v USA je len dosledok podstatne menej byrokracie, ktora zabranuje v Europe a inde rozvoju tomuto priemyslu. Byrokracie, ktora je skorumpovana a ovladana farmaceutickym priemyslom v snahe znicit akukolvek konkurenciu farmaceutikam.