1

Téma: Mikrobiálne a plesňové infekcie

Moja 2-ročná dcéra už skoro rok trpí na rôzne bakterialne infekcie. Začalo sa to plesňou v puse, prešlo jej to do celeho traviaceho traktu. Má stále vo výtere z rekta proteus mirabilis plus sa tam objavuje ecoli, pseudomonas. A kvasinky. Liečili ju rôznymi probiotikami, antibiotikami, proteus sa jej objavil uz aj v posve - zase len čípky no nijaky progres. Trva to už strašne dlho, objavuju sa jej rozne ďalšie ťažkosti - kožné v oblasti genitálii a konečníka - má tak červenú pokožku, až vidieť, že sa jej celá koža zošúpava, veľmi časté hnisavé, hlienovité stolice.
Chodime na gynekologiu, gastro, kožne, ale mam pocit, že každy rieši len nasledky a nikto nehľadá príčiny.... Dodnes jej nikto ani nestanovil nejaku diagnozu....
Potrebujem pomoc, lebo už to takto ďalej nejde....

2

Re: Mikrobiálne a plesňové infekcie

Plesne nie su bakterialne infekcie a antibiotika ich len podporuju.Proteus mirabilis, e coli  a ciastocne aj plesne sa daju velmi lahko potlacit pitim roztoku citricidalu(GSE) , povrchovo tym istym roztokom, tak isto aj vyplachy.
Pozri na
http://rng.nazory.eu/citricidal
Pseudomonas je znicitelny koloidnym striebrom a najma oreganovym olejom ktory je zaroven silne protiplesnovy.
Vsetky tieto parazitne kultury potlaca nasa crevna flora, ked je spravne osadena probiotikami a podporovana vyzivou prebiotikami, tj najma roznymi mikrovlakninami.
Pre take male deti odporucam brat aj betaglukany na zvsenie imunity, aspon 3 x 100 mg(da sa rozdrvit a zamiesat do jedla), a tiez collostrum, 2 x 1 lyzicku denne, ba i viac, co naprava a hoji creva celkove a je tiez antimikrobialne.
Z mikrovlaknin su to psylium, pektiny a arabinogalaktany.
Arabinogalaktany sa vyborne rozpustaju vo vode a daju sa davat bez problemov , ktore moze sposobovat husty roztok psylia alebo pektinov.
Dobry zdroj pektinov je napr jablko, tiez jablcny pretlak, ktory je tiez hojivy a pomaha sa rozmnozovat nasim ochrannym probiotikam.
Daj do dietata kolko len znesie, ale nie sladeny, prosim, moze byt okoreneny klincekami, skoricou a osladeny steviou, ked treba. Pouzi dobre probiotika, zarucene ucinne, tj take, ktore su tepelne a kyselinovo odolne, nie nejake odporucane neucinne "detske". Bojujes proti normalnym mikrobom, nie nejakym specialnym detskym, tj musis pouzivat rovnake prostriedky , ako pre dospelych, len v mensich davkach, podla vahy dietata, samozrejme.
Pozri napr na  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
A treba sa vyhybat cukru, jemnym mukam , urcity cas nizkosacharidovu dietu alebo len celozrnne produkty s nizkym glycemickym indexom a hodne vlakninami, cim podporujes rozmnozovanie probiotik, lebo aj najsilnejsie doplnky probiotik sa musia rozmnozit najmenej 1000 krat, aby osidlili creva a vytlacili skodlive mikroby, vcitane bakterii, plesni a kvasnych kultur, ktore dieta momentalne v crevach a inde ma.Hlavne plesne a kvasne kultury sposobuju vacsinu zapalov, kozne problemy a podobne a zrejme tie si lekari viacmenej nevsimaju, lebo hladaju len bakterie.....

(Inac tam moze byt aj vplyv virusov, o com zatial ani nepisem, ale pri plesniach a bakterialnych nakazach je znizena imunita celkove, a vtedy to vyuziju aj virusy a premnozia sa v tele.)

Naposledy upravil: RNG (2011-10-19 23:12:01)

3

Ďakujem za odpoveď, ešte by som vas chcela požiadať o nejake upresnenie ohľadne dávkovania .Tiež, ako mame postupovať? Najprv citricidal a po nejakej dobe oreganovy olej, alebo všetko naraz? Pre tieto dve zložky som sa definitivne rozhodla, len neviem, dávkovanie a ako ich kombinovať. Za skoru odpoveď ďakujem

4

Rozrok citricidalu(GSE) je 35 kvapiek 60% citricidalu alebo 60 kvapiek GSE(33% citricidal) do litra vody, pijes to pocas celeho dna casto v malych glgoch, nikdy nie vo vacsej davke.To je dospela davka, pre deti je podla vahy menej.
Oreganovy olej , ten,co ma vysoky obsah carvacrolu, ako napr tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
sa berie v davke 3 x 2 kapsule s jedlom, pre dospeleho

5

Nechcem vytvarat novu temu, tak pisem do tejto vseobecnej. Dcera (7 rokov)sa v stredu vratila zo skoly, vecer dostala teplotu 38,2 a horne podnebie ma zacervenane a ma tam nejake 3-4 biele bodky, akokeby afty. Rano sa stazovala aj pri umyvani zubov ze ju stipe a mala dalsi aft z vnutornej strany pery. Dopujem ju C-kom, nasadila som NAC a oregano + klokta s koloidnym striebrom na striedacku so salviovym cajom. Okrem toho dostava D-cko a zinok a probiotika. Dutiny ma v poriadku, tak neviem ci jej mam preventivne aj do nosa kvapkat koloidne. Myslite ze som nasadila dobru liecbu, alebo mam miesto oregana davat radsej Chaparral?

6

Biele bodky znamenaju velmi pravdepodobne plesne na co je spravne pouzivat oreganovy olej. Ae moze to byt aj infekcia bakterialnych, na co by pomohlo kvapkat do nosa roztok citricidalu. Ak je to viralneho povodu, alebo lepsie povedane tiez viralneho povodu, lebo to moze byt kombinacia vsetkych troch, tak tam pomoze samozrejme chaparal.

7

Mozu byt afty sposobene herxmeirovou rekaciou? Vzdy po veceri, kde davam cesnak s chilli sa mi spravia. Az take trpnutie pod spodnou perou citim, troska bolestive. Ale zmizne to na druhy den.

Dakujem.

Naposledy upravil: vrtulnik (2015-11-21 07:38:33)

8

Afty su oovacsine plesne, takze pochybujem ze by mohli byt vyvolane herxheimerovou reakciou.
Ale cesnak cerstvy moze naleptat sliznice, cim sa mozu zacat afty.