1

Téma: artritida

Rng, prosim ta ktore doplnky  z  Iherbu  by si mi doporucil  na artritidu.



2

Re: artritida

Su doplnky na regeneraciu klbov a sliach , doplnky protizapalove a doplnky proti mikrobom, co sa na artritide znacne podielaju, najma mykoplazmy.
Takze je to ovela sirsie pole, nez sa nazdavas.
Ja osobne beriem aloe vera, MSM, hyaluronicku kyselinu, jem casto avokado na mazanie klbov, beriewm protizapalovy curcumin a obcas aj aswagadhu, Sangre de Grado a dumbier.
Ked na mna nieco lezie, pouzivam aj extrakt z olivovych listov, ktory je okrem ineho aj antimykoplazmicky. Ked ma extra bolia klby, beriem aj intenzivne extrakt zo zelenej musle(greren lipped mussel extract) noi a samozrejme silne davky curcuminoidov s bioperinom(3 x 1500 mg + 10 mg bioperinu)
Uznam, zda sa to velmi vela, ale zatial som uz 2 x vysiel s problemov z kolenami, ked mi zena musela snurovat topanky, raz z problemov s bedrovym klbom, ze som ledva chodil a momentalne adresujem zapal v ramene(tendonitis),co som uz skoro vybojoval, ale kedze som tentokrat zacal brat vacsie davky az po case(odsvindloval som sa), taha sa to uz vyse roka.
Takze sa zda, ze tieto rady su asi dobre pre mnohych.
Aj mojej zene curcumin pomohol s akutnym zapalov bedernych  klbov a burs(koxa)



3

Re: artritida

Prosim ta, chcela by som pre oca tie curcuminoidy s bioperinom, vies mi poradit, ktory produkt zo Swansomu ? Ako dlho to treba brat aby sa dostavil efekt ?



4

Re: artritida

Nuz ja som pouzival zatial len tento velmi silny
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1
Kedze ale ja nemam privelke problemy, nikdy som nebol nuteny brat velku ucinnu davku, ako bola prinutena moja zena(3 x 2 kapsule)ked mala napuchnuty cely bok a nemohla ani spavat. Tato davka curcuminoidov jej pomohla za 1 tyzden, co som povazoval za maly zazrak, kedze sa jej to vlieklo vyse mesiaca a kazdy den len horsie.
Na ucinok MSM v davke 3x12 gram denne cakas 2-3 tyzdne, na rozne mukosachariody aj dlhsie.

Vyhubit mykoplazmy v tele trva casto dlhe mesiace, zialbohu a najucinnejsie prostriedky proti nim su extrakt z olivovych listov(3x300 mg oleuropeinu), samento(2 x 20 kvapiek) a NAC, 2 x 1 gram na ich odmaskovanie. Pomahaju pri tom pravdepodobne aj silne komplexne enzymi, pripadne oreganovy olej, hoci to nemam z mojich lekarskych zdrojov jednoznacne potvrdene.

Naposledy upravil: RNG (2011-09-28 23:29:41)



5

Re: artritida

...a k tomu vsetkemu, co radi RNG ja radim este aj klasicke omega-3... opat smile



6

Re: artritida

To uz ani nespominam, lebo kazdemu odporucam brat  samozrejme deficitne v potrave
selen, zinok, jod, vitaminy CF, E D-3 , rybacie oleje, cistit si cievy lecitinom, pripadne aj riedit krv nattokinazou pre zlepsenie cirkulacie a odstranenie hrozby zrazenin, no a brat obcas probiotika.
Artritida je casto aj ciastocne vyraz zapalu nervovych puzdier/izolacie/myelinu a tam treba protizapalove a materialy na regeneraciu nervovych obalov, a teda deficitne v potrave DHA, ktore sa naschadza ale v rybacich olejoch a krill oleji. Je to jeden z 9 omega 3 olejov, ktore si nase telo nevie vyrobit a len velmi malo vie premenit z jedneho na druhe, takze DHA je definitivne pri poskodenych nervoch dobre doplnit v davkach 1/2 az 1 gram denne, z rybaciehoi oleja, z krill staci menej, lebo je to biologicky ovela ucinnejsia forma(nie triglyceridy, ale fosfolipidy )



7

Re: artritida

RNG, chcela by som ta poprosit keby si mi mohol odporucit najucinejsie doplnky na artritidu z Iherbu.
Dakujem



8

Re: artritida

na Samento je tu toto
http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0
na krill olej
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 13873?at=0
na curcumin
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … es/13?at=0
na klby pootovary na opravu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Joint-Su … g/660?at=0

atd. Vyberas podla obsahu ucinnych latok a ceny.



9

Re: artritida

RNG, nechcem zakladať zbytočne novú tému tak dúfam, že nájdeš môj dotaz.

Už asi 5 rokov sa liečim na psoriatickú artritídu. Po prvých 2 rokoch som bol vyliečený (vtedy ma boleli kĺby na prstoch rúk), no asi po roku a pol ma začali bolieť kĺby na prstoch nôh. Bral som Sulfasalazin EN 500mg 2x2 denne a ten jediný mi pomáhal (Metotrexat mi nepomáhal). V septembri 2014 som mal zase konečne po roku liečby pokoj a nemal som bolesti, no v novembri ma začali bolieť zápästia...ale hrozne, takže som zase začal brať Sulfasalazin a pre začiatok aj Prednison 1x 5mg). Nemám žiadne príznaky psoriázy na pokožke, ale mám v krvi nejaký gén HLA B27 a preto sa jedná vraj o psoriatickú artritídu.
Keďže už nechcem brať toľko chémie, tak som si naštudoval tu v Tvojich komentároch a aj objednal som si: extrakt z olivových listov, NAC, kukrumín, bioperín, serapeptázu, rybí olej, Uňa de Gato (na tlak: slnečnicový lecitín v prášku, Krill, hloh)
Lekár mi povedal, že RA spúšťa asi 12 rôznych baktérií, no psoriat.artritídu spúšťa vraj stres (je to aj môj prípad). Preto sa chcem opýtať, či tieto prípravky, ktoré doporučuješ, mi pomôžu aj pri psoriatickej artritíde, nakoľko si ich odporúčal hlavne pri reumatoidnej artritíde.

Ďakujem pekne za odpoveď



10

Re: artritida

Kedze mnoho reumatickych bolesti z zmien je napr [pripisovane mykoplazmam a bakterialnym L-formam, tak ja osobne to napr adresujem extraktom z olivovych listov a kvapkami samento(z una de gato/vilcacora), coumanda a banderol.
Rozne genetickle nachylnosti nesposobuju artritidy, len zvysuju ich pravdepodobnost.
Samozrejme pri tom sa prizivia aj mnohe z nasich virusov, co mame v tele stale, a samozrejme aj rozne zamorenia. Takze cistenie tela(enzymy, absorbenty a chelacia) tam tiez mozu pomoct, tiez zvysovanie viralnej imunity , co odporucam dnes kazdemu.



11

Re: artritida

Jasné, ďakujem pekne za odpoveď smile

Z enzýmov mi stačí Bromelain, alebo doporučuješ niečo iné ?
Absorbenty a chelacia aké doporučuješ?

Naposledy upravil: Ľubo (2015-01-19 20:20:48)



12

Re: artritida

Na enzymaticke cistenie skor odporucam mnohozlozkovy pancreatin najma na cistenie tela jeho entericke kapsule.
Absorbcia sa robi napr mikrovlakninami, ktore zaroven krmia probiotika
Chelaciu dostavas z roznych rastlinnych kyselin a len v pripade velkeho zamorenia musis brat ine chelatory, ako napr ALA, modified citrus pectines, zelene vrsky/vnate rastlin a mlade travy, , najma cilantro, tj zelena vnat koriandra je pomerne silny chelator aj ortute., tiez samozrejme chlorella a spirulina



13

Re: artritida

Ďakujem pekne za odpoveď.

nech sa Ti darí smile



14

Re: artritida

Nuz pridam tu aj doplnok ucinny na artritidy, na ktory sa dnes casto zabuda, je to bor, vo forme boritej kyseliny alebo boraxu(tetraboritan sodny) Precitaj si napr toto v cestine
http://www.homeopat.mypage.cz/rubriky/p … konspirace



15

Re: artritida

Veľmi zaujímavé,dá sa to objednať na i-herb?



16

Re: artritida

Nuz ked si dostatocne rychly, mozno ti to este stale predaju tu
http://www.praskovekovy.cz/index.php?pa … ;Itemid=26 Inac doplnky boru za ovela viac penazi mozes este stale dostat, ale len v davkach 3 mg.
Takze odporucam sa zasobit s boraxom, pokial je este na predaj za nizke ceny.
Borax sa nachadza v prirode napr v Kalifornii, miliony rokov stare naleziska, takze sa zrejme nekazi, vsakze.



17

Re: artritida

RNG,

veľmi zaujímavý článok! Hneď som si aj objednal 4kg na českej stránke, ktorú si uviedol, lebo je tam minimálna objednávka za 150 Kč. Tak dúfam, že mi to pošlú, keďže sa platí dopredu.
Mám brať tých 30mg, ako sa píše v článku o Dr. Rex Newnhamovi ?

(ešte pre istotu otázka: mám to brať normálne tak čisté, ako mi to pošlú, teda len čistý ničím neriedený prášok, alebo ho zamiešať do vody a podobne ?)

Ďakujem, si dobrý a múdry človek !! smile



18

Re: artritida

Nuz ja od vcera beriem  kyselinu boritu( o polovicu silnejsie, ako borax), mal som ju doma v zasove na pripravu dezinfekcnej borovej vody na zapaly oci.
Zacal som s 20 mg (pol lyzicky toho roztoku)a chcem to postupne zvysit az na 80 mg (tj 2 lyzicky toho roztoku0 na par tyzdnov a potom sa vratit spat na lyzicku=40 mg..
Roztok som vyrobil zo 1/4 lita vody a 2 gramov kyseliny boritej.
Zaroven som si natrel vecer 2 x moje strpnute ruky a zda sa , ze to trochu pomohlo s ohybnostou.
Takze mam znacnu nadej!!!



19

Re: artritida

Ďakujem veľmi pekne za cenné informácie



20

Re: artritida

Pokracujem dalej s vacsimi davkami boritej kyseliny, nielen ustne ale aj transdermalne.



21

Re: artritida

Ahoj RNG,

chcem sa ešte opýtať, či tenisový lakeť je vlastne kalcifikat a či ho je možné vyliečiť s vitaminom D-3 a K-2 ?
Pravidelne sa mi objavuje bolesť lakťov...a potom je zase na pol roka pokoj a zase dookola to isté.

Ďakujem za odpoveď



22

Re: artritida

Tenisovy laket su presilene slachy. Pri tom samozrejme vznika zapal a vsade v tele, kde su zapaly mozu po case sa kalcifikaty, ktore potom neustale rozodieraju pri pohybe okolite tlanivo. Odporucam brat hidne vitaminov D-3, K-2 a bor a drzat si to miesto v teple. Napr zober staru vlnenu alabo aspon hrubu ponocku, odstrihni jej spicku a navlec si ju na laket. Nos to stale, az pokial sa ti to nevyhoji.
Inac borova voda sa dava dat aj transdermalne, 1 az 3% roztok kyseliny boritej.
Iny prostriedok na klby je aj DMSO, univerzalne polarne rozpustidlo, co prenikne cez kozu a tym ze rozpusta urychli hojenie a odpratanie roznych neziaducich materialov z tej oblasi. Naviac je to zdroj siry potrebnej na regeneraciu klbovej hmoty a sliach.



23

Re: artritida

Ďakujem krásne za odpoveď a ešte sa opýtam:

DMSO si kúpim, ale mám doma aj Borax, ktorý som si objednal (na Tvoju radu) z Čiech a mám ho 4 kg. Ako z neho urobím 1-3% roztok kyseliny boritej?



24

Re: artritida

a koľko D3 mám brať, resp. koľko IU ? A je lepšie brať D3 a K2 samostatne, alebo môžem brať tablety, kde je D3 a K2 už v jednej tablete ?



25

Re: artritida

Denne treba dodat 2000 IU az 5000 IU vitaminu D-3 a 50 mcg az 200 mcg vitaminu K-2 vo forme. MK7.



26

Re: artritida

Ďakujem za info !



27

Re: artritida

RNG, ďakujem krásne za odpoveď a ešte sa opýtam:

DMSO si kúpim, ale mám doma aj Borax, ktorý som si objednal (na Tvoju radu) z Čiech a mám ho 4 kg. Ako z neho urobím 1-3% roztok kyseliny boritej?



28

Re: artritida

Borax je tetraboritan sodny, nie borova kyselina. takze ho treba najmenej 2 x tolko, ako boritej kyseliny.  Ked das do litovej flasky od vody, lyzicku boraxu, a budes to pit po poldeci denne tak dostanes dost boru. Zacni samozrejme s ovela mensou davkou, menej nez 1/4 deci, aby si zmiernila pripadnu Herxheimerovu uhynovu reakciu.



29

Re: artritida

No ja som to urobil podľa článku: http://www.homeopat.mypage.cz/rubriky/p … konspirace , a dal som 1000 mg Boraxu do litra vody a ten som vypil v priebehu dňa. Na druhý deň bola nenormálna rekcia... lakeť mi veľmi opuchol, ale nebolí ma to, len som sa dosť naľakal.
Tak teraz radšej 1-2 dni to nebudem piť a potom chcem pokračovať. Myslíš, že môžem pokračovať s takým množstvom, 1000 mg na 1 liter a vypiť to v priebehu dňa?

A tento roztok si môžem aj natierať na postihnuté kĺby (transdermalne), alebo tam treba zmeniť koncentráciu ?



30

Re: artritida

...alebo si to mám radšej natierať s DMSO ?



31

Re: artritida

Nuz ja by som nikdy nebral na prvy raz take konske davky, ked lekari skusali len 50 mg. Mozno po case by som vysiel na 100 mg, ale to je asi maximum, hoci sa jedna o velmi bezpecny doplnok, vlastne prirodnu  chemikaliu.
Ja mam na natieranie silnejsi roztok, lyzicka kopcom do 1/4 litra vody.  Ale z toho vypijem maximalne lyzicku, tak aby som dostal okolo 60 mg boraxu. A obcas sa natrem aj DMSO, samozrejme , najma moje stuhnute ruky.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-10 01:26:50)



32

Re: artritida

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď



33

Re: artritida

OK



34

Re: artritida

Chcem sa spytat ma Ra a doporucili mi serrapeptazu.Beriem 90 000 IU ,po 5 dnoch citim ulavu, len neviem ako dlho to mam brat



35

Re: artritida

Nuz ja osobne odporucam davku 3 x 120 000 IU, nielen ako protizapalovu latku, ale najma ako odmaskovac skrytych infekcii, kde najma vnutrobunecne  maskovane parazity ako mykoplazmy  a im podobne formy su zodpovedne za velku vacsinu reumatickych ochoreni.