1

Téma: osteoporoza

prosim, aku ucinnu kombinaciu doplnkov + davkovanie poradis na zlu osteoporozu?
ak su nutne dake enzymy na lepsie vstrebavanie - ktore by si odporucil pri tomto probeme, ci je to jedno?



2

Re: osteoporoza

Pre starsich ludi, ktorym sa netvori dost kyselin(priznaky su nafukovanie, grganie ,pala, reflux) a dost enzymov je dobre si ich dodat, lebo inac sa jedlo poriadne nestravi, podporia sa tym zaroven parazitne kultury v crevach a vedie to k hromade chorob, vcitane netvovych a osteoporozy. Travnie si treba napravit, lebo nie je predstavitelne, ze by sme si mali doplnat vsetko, co sa pri zlom traveni neabsorbuje do tela.
http://rng.nazory.eu/travenie



3

Re: osteoporoza

pozerala som aj tvoju stranku a rady k teme osteoporoza, ale skor by ma zaujimali vhodne kombinacie doplnkov a ich davkovanie. je to pre zenu, ktora ma uz za sebou zlomeniny stavcov (nasledne zrastene), bola liecena klasickou medicinou, ale bez zlepsenia. tento rok klasicku liecbu vynechava (skodi na zazivaci trakt) a rada by som jej nieco objednala z iherb - s pomocou tvojich rad. tak, aby to malo zmysel a spolocne bolo ucinne. uz berie toto:
http://www.iherb.com/Bluebonnet-Nutriti … 13835?at=0
ale kedze nie je znama pricina osteop., zrejme by bolo vhodne pridat aj ine, napr. Yam? +co dalsie a ake davky?? vopred dik za rady.



4

Re: osteoporoza

Vyzera to na dobry doplnok, hoci trochu drahy v porovnani s Bone essentials zo Swansonu aspon 2 x 2 kapsule a brat spolu s 2 kapsulami Spiruliny pre lepsie zabudovanie v tele.
Yam odporucam kazdej starsej zene(pripadne aj muzom), lebo pri znizenych hodnotach hormonov clovek starne rychlejsie, naviac casto sa zhorsdi hospodarenie s mineralmi.
Starsim odporucam aj extra kyseliny a enzymi, ktore sa nam uz netvoria v dostatku a z toho vyplyvas nedostatok absorbcie stoviek latok, vcitane mineralov
. Ludia sa zacinaju pomaly scvrkavat, ked telo pre svoju spotrebu taha z rezerv v tele, a to aj napriek spravnej strave.



5

Re: osteoporoza

Dobrý večer RNG, chcela by som ťa poprosiť o radu pre moju maminku. Na päte má ostrohu, výrastok a pri chodení ju to dosť bolí. Pedpokladám že je to usadený vápnik z kostí alebo zo zlých doplnkov braných v minulosti. V súčasnosti berie na radu od teba Bone Essentials. Chcem sa spýtať čo by si poradil na roztopenie, rozpustenie toho výrastku? Ďakujem ti veľmi pekne za všetky rady, ktoré si mi vždy dal, veľa krát pomohli mne aj mojej rodine.indiga



6

Re: osteoporoza

Vyrastky nie su z doplnkov, prave naopak, pri nedostatku mineralov v krvi telo tazi z kosti a tam je vapnik ulozeny vo velmi vodonerozpustnej forme, takze vsade, kde je teplota nizsia v tele sa vylucuje.
Neziaducich mineralov usadenych v makkych tkanivach a ako kostne vyrastky sa da zbavit jedine chelaciou a teplom a to je dost dlhy projekt. Pomaha brat aj vitamin K-2 najma formu K-2 MenoQuinone 6 ktory pomoze ten vapnik z makkych tkaniv preniest do kosti.



7

Re: osteoporoza

Ďakujem, ja som myslela, že výrastky sú aj zo zlej formy minerálov, napr. karbonáty, oxidy,..). Prosím ťa vieš mi napísať čo obnáša tá chelácia a pôsobenie teplom, akým spôsobom aáplikovať teplo a ako pôsobí pri tom ten vit.K2? Ďakujem indiga



8

Re: osteoporoza

K-2 je forma vitaminu K potrebna v tele na ukladanie vapnika a inych mineralov do kosti, Podobne je aj D-3.
Chelacia je zacytiernie mineralu a vynesenie z tela. Rpbia to mnohe ovocne kyseliny a ine matwerialy, na vapnik a horcik(a mnohe tazke kovy to je hlavne potravinarske kyslidlo EDTA.
Rano 600 az 1000 mg EDTA, vecer 2 kapsule mineralov.
Teplo znamena mat aspon vlnenu ponozku 24 hodin na sebe, pripadne si miesto(pata?) nahrievat infracervenymi LED, dlhsi cas, najma v posteli.



9

Re: osteoporoza

RNG, prosím ťa napíšeš mi zdroj z iHerb na potravinárske kyslidlo EDTA(chcem roztopiť ostrohu na nohe). Ďakujem Indiga



10

Re: osteoporoza

Tento vyzera dobre.
http://www.iherb.com/Source-Naturals-ED … 24630?at=0
Nezabudni, ze sa napr par dni chelujes, a potom znovu remineralizujes. Inac ti ubudnu mineraly aj z kosti,niewlen ostroha.
Ostrohy sa obcas aj drvia razovymi vlnami, tak sa rychl;ejsie rozpustia, lebo sa zvysi ich povrch.



11

Re: osteoporoza

RNG, podobny problem ma aj moja svokra...presne som sa ta na to chcela popytat.
Totizto minuly tyzden ju priserne zacalo boliet v oblasti bedroveho klbu, vystrelovalo jej to az do pol chrbta. Nevedela ani chodit, spat.Mysleli sme, ze je to zapal. V pondelok dosli vysledky a zevraj to ma vyrastky. Co by si poradil? Da sa to este preliecit doplnkami, alebo su nutne silne lieky, ktore jej predpisala lekarka? Svokra ma 63rokov.
Inak uzivanim preventivne mineralov na kost akoBbone essencials sa da vyrastkom zabranit? Alebo co uzivat, aby v starobe nepostretlo to iste aj mna napriklad?
Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-12-22 15:35:09)



12

Re: osteoporoza

Silne lieky len potlacaju bolest a zapal. Vobec neadresuju tie vyrastky.A maju skodliver postranne ucinky, tj brat ich dlhodobo alebo cely zivot znamena poskodenie tela inde.
Pouzivanim chelacie a remineralizacie doplnkami na kosti, a tiez yamu na stabilizovanie hormonalnych hladin sa to daspravidla  zlepsit.
To su vsetko neskodne potravinove doplnky, ktore mozes brat neobmedzene dlho.
Aj vitamin K-2 a D-3 pomahaju ulozit tie mineraly do kosti a nie kadekde inde v tele, kde to robi len problemy.
Pomaha pri tom teplo, ozarovanie infracervenym svetlom a magneticke deky.



13

Re: osteoporoza

Ešte sa chcem RNG opýtať ohľadom tej chelácii EDTA kvôli ostrohe. Je tá EDTA bezpečná aj pre starších ľudí, ktorí sú liečený na vysoký krvný tlak? Ďakujem indiga



14

Re: osteoporoza

Chelacia ciastocne cisti aj cievy, kde nanosy su sice hlavne tvrde tuky a oxidovane lipoproteiny(cholesterolu) ale je tam aj 5% mineralovych nanosov, ktore ched sa cheluju, tak tie ine nasendvicovane vrstvy sa tiez casto rozpadnu, cim sa zvysi priechornost ciev a znizi tlak.
Ale hlavne je pouzivat lecitin, lebo ten emulzifikuje tych 95% stvrdnutych tukov a cholesterolov a zpriechodni cievy, cim sa znizi tlak a namaha na srdce. Pomoze tiez aj riedit krv, aby lahsie plynula, bezpecne enzymami, ako nattokinaza, cim sa zaroven zabrani aj tvoreniu zrazenin a odstrani teda pricina tromboz a infarktov ci poraziek do znacnej miery.
EDTA sa bezne pridava do roznych jediel ako, kyslidlo, takze nemaj z nej obavy v davkach pod 1 gram. Problemy nastavaju az z prilis rychlimy chelaciami, rovno do zil a davkami 5-10 gramov, kde sa dostava z tela privela mineralov naraz a moze to zapchat ladviny.



15

Re: osteoporoza

Dobrý deň RNG, ortodoxná medicína vraj na osteoporózu predpisuje liek - Miacalcic (nasal spray), kde ako účinná látka sa uvádza Calcitoninum salmonis - vraj lososí hormón. Samozrejme, že liečivo obsahuje ešte pomocné látky benzalkonii chloridum a kyselinu chlórovodíkovú, čím sa určite nezaradí medzi bezpečné a prospešné lieky. Ja to určite nikomu neodporúčam, len som sa chcel spýtať na Tvoj názor.



16

Re: osteoporoza

Napriek mnozstvu roznych chemikalii na osteoporozu, ja odporucam prirodnu hormonalnu upravu a doplnky prislusnych mineralov a vitaminov. V poslednom case zacali proti hromade liekov na osteoporozu sudne procesy v USA, pre ich neucinnost a skodlivost.
Miacalcic ma menej skodlivych nasledkov, ako chemicke lieky, ale ma aj dost neuspokojive vysledky podla roznych pacientov
http://www.askapatient.com/viewrating.a … =MIACALCIN



17

Re: osteoporoza

Vdaka. A este by ma zaujimalo, ake prirodne prostriedky su najvhodnejsie proti akutnej bolesti chrbtice (preliacene a vklinene stavce, skolioza, spondyloza, zacviknute a stlacene nervy, stuhnute svalstvo), ako dosledok osteporozy, nedostatku pohybu a zleho drzania tela. Da sa tu okrem masazi, tepla a magnetickych vankusov uplatnit aj MSM a napr. Serrapeptaza alebo taky zazvor ? Lekari predpisuju Dorsiflex - s ucinnou latkou mephenoxalonum. Je to nejaky tazky mozgovy oblbovak, alebo o cosi lepsie ?



18

Re: osteoporoza

Na skoliozu je ucinne len natahovanie(traction), nieco podobne stredovekemu skripcu, kde mas okolo krku speciany obojok, na ktore je cez kladku zavesena nadobka z vodou, takze sa da nastavovat presny tah a samozrejme nohy su tiez upevnene. Ucinnost je najma za niekolko mesiacov jemneho natahovania pocas spanku.
MSM sa da zamiesat do vody , az 15 % na vahu alebo do roznych kremov. Miestne teplo(napr do tricka alebo pyzama vsity 15 cm siroky,  zvisly pruh teplej latky, ktory ti neustale prilieha na chrbticu a zvysuje tam miestne teplotu(gradient), ti moze niektore usadeniny postupne odburat

Chelacia a vzapati remineralizacia doplnkom na kosti tiez moze pomoct, branie vitaminu K-2 a D-3 moze odburany vapnik pomoct zabudovat spat do kostry.
Nuz a na platnicky pomaha brat tak ako na klby rozne mukosacharidy, zelatina, huspenina, obhryzanie glykov a silny prostriedok je vytazok z Novozealandskej musle(perma canaliculus=green lipped mussle).
Protizapalove tiez pomahaju, hoci riesia len bolest a nie regeneraciu. Dobre je brat napr 3 x 1500 mg curcuminoidov s bioperinom na zlepsenu absorbciu.



19

Re: osteoporoza

Dobry den RNG, co by podla Vas mohlo byt pricinou pomerne silnej osteoporozy u 43 rocneho muza, ktory mal T-skore na
denzitometrii az 3.5. Pred 2 rokmi mal zlomeninu krcka stehennej kosti. Ma inak vysoky obsah kyseliny mocovej v tele.  Je nejaky priamy suvis medzi kyselinou mocovou a osteoporozou ? Moze byt pricina v zlej filtracnej funkcii obliciek ? Davnejsie prekonal aj glomerulonefritidu. Ako sa na odburani podiela pecen ? Tam nemoze byt problem ?

Na hypofyze ma zisteny nezhubny tzv. mikroedenom (8mm), z coho lekari vyvodzuju teoriu o hormonalnej pricine zleho vstrebavania zivin, kedze edenom vraj asi drazdi hypofyzu. Poradil som mu silne enzymy. Co si myslite o tomto ?

Ako dalsiu moznost zleho vstrebavania zivin a rednutia kosti uvadzaju celiakiu, ktora mu ale vraj nebola potvrdena. Napriek tomu som mu poradil doplnky na zlepsenie travenia - enzymy, vlakninu, probiotika.

Co si o tom celkovo myslite a aky postup doporucujete ?



20

Re: osteoporoza

Vysoky obsah kyseliny mocovej znamena nedostatocne pitie, privelku spotrebu potravin s vysokym obsahom purinov(maso, vnutornosti, hriby) alebo je to podkodenie ladvin, co zrejme k tomu prispieva znacne a co ma.
Ladviny nielen vylucuju, ale aj maju funkciu v zadrziavani mineralov, aby nevypadli z tela prirychlo
Silne enzymi pomozu stravit, ale na vstrebanie a zabudovanie mineralov potrebuje aj extra vitamin D-3(5000 IU) a K-2(100 mcg).
Docasne by som odporucal pouzivat aj doplnok mineralov, aspon pol roka, kym sa mu kostio aspon ciastocne nezahustia.Pozri napr na tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Full-Spe … psules/690 alebo  tento, ktory mam uz rokmi oskusany
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/ItemDetail?n=0. Brat s extra vitaminom D-3 K-2 a gramom spiruliny, chlorelly alebo inych zelenych.
A samozrejme Jod, ktory je celkove potrebny na mnohe hormonalne a enzymaticke procesy v tele a mame ho v potrave zalostne malo, dokonca aj odporucene denne davky su hrubo mylne stanovene



21

Re: osteoporoza

Cize poskodene oblicky by mohli byt u neho hlavnou pricinou osteoporozy ? Je mozne oblickove tkanivo este regenerovat ? Napr. pomocou aloe, schizandra + antioxidantov a riadneho pitneho rezimu. Moze pomoct v tomto pripade aj cordyceps na regeneraciu oblickoveho tkaniva ?

Nemoze byt zvysena kyselina mocova tiez dosledkom zlej schopnosti pecene eliminovat ju pomocou enzymov, ktorych vyrobi asi malo ?

Aky je Vas nazor na tie dalsie 2 mozne priciny osteoporozy :

1.) Nezhubny utvar na hypofyze - poruseny hormonalny system
2.) Celiakia - porucha vstrebavania zivin



22

Re: osteoporoza

Samozrejme sa poskodene oblicky postupne regeneruju, ked odstranis z nich povodnu nakazu, ktora tasm este dosial moze byt, napriek tomu, ze to lekari nediagnozuju.
Definitivne pri mnohych hormonalnych kolisaniach je casto vykolajene hospodarenie s mineralmi, poznas to najma na zenach po prechode.
Ale akekolvek nefunkcne utvary v tele sa daju dostatkom spravnych enzymov odbudovat. Celiakia sama o sebe znamena zamorenie tela lepkom a produktami nedokonaleho rozkladu lepku, tj precistenie od lepku specifickymi enzymami na lepok a jedenie bezlepkovych potravin je tu nevyhnutne.
Samozrejme "ulepene" creva lepkou co sposobuje dokonca ich degeneraciu po case, maju zlu absorbciu a vylucovanie enzymovmvseobecne. Takze ich treba precistit enzymami a hodne mikrovlakninami dobre, inac sa nemozu regenerovat a absorbcia zlepsit.
Mnohe adaptogeny tu mozu byt pomocne, neviem specificky ktory z nich je najucinnejsi. Ale co odporucam na regeneraciu vsetkych organov je adresovat tvorenie kolagenu, ktory je nosna konstrukcia vsetkych organov. Tj brat minimum 3 gramy neutralneho vitaminu C a niekoplko gramov aminokyselin, najma L lysin,tiez  arginin, ornitin a silne regeneracny  l carnosine.



23

Re: osteoporoza

RNG beriem na kosti Bone essentials os swanson, chcem sa spytat na doporucene davky D3. Zacal som uzivat vit, D3 5000 IU denne, je to bezpecna davka? Aku Ty doporucujes?
vopred vdaka..



24

Re: osteoporoza

5000IU  vitaminu D-3je uplne bezpecna davka.
Mnohych telo vie vyrobit za pol hodinu plnej expozicii na slnko az 10 000 IU vitaminu D-3.
Tu mas napr vyskum pri multiple sclerosis, kde davali tyzdenne davky od 28 000 IU a postupne ich zvysili az na 280 000 IU za tyzden, bez akychkolvek zlych priznakov(hromadenie vapnika a ine teorie) a uzitocnych pre pracientov SM(MS)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17823429



25

Re: osteoporoza

Ahoj RNG.
Chcem ta poprosit o radu. Otcovi na RTG zistili vyrastky v kolene. Stazuje sa na bolest, ktora vystreluje az k bedrovemu klbu a na bolest sliach od kolena smerom hore. Mozu tu bolest sposobovat tie vyrastky alebo tam bude zapal? Otec sa nemoze dostat po schopneho ortopeda, naposledy ho odbil len s jednou injekciou a nejakymi tbl., ale nepovedal, co s tymi vyrastkami ani neurcil dalsiu liecbu.
Tak som mu na zaciatok objednal MSM a zelenu muslu.
Na tie vyrastky vsak bude asi potrebna chelacia, tak sa chystam objednat EDTA s mineralnym komplexom.
Prosim ta, ako prevadzat tu chelaciu? Je dobre dat rano EDTA a potom vecer mineraly alebo radsej tyzden chelovat a potom tyzden doplnat mineraly?
Stacia z tychto mineralov na tento ucel brat dve kapsule na doplnenie:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Full-Spe … psules/690
Pisal si, ze sa daju tie vyrastky aj rozbijat razovymi vlnami. Je to bezny postup, pri takejto diagnoze? Myslis, ze sa to robi aj u nas na Slovensku (teda ak mas o tom poznatok)? Poviem otcovi, aby sa na to u ortopeda spytal a dozadoval sa toho, ked to urychluje to odburavanie vyrastkov.
A este sa chcem spytat, kolko treba uzivat vitaminu K2.
Vopred dakujem za odpovede.



26

Re: osteoporoza

Rano chelacia, vecer remineralizovanie je dobra praktika, toptiz mineraly pred spankom ukludnuju a pomahaju spat. A kosti rastu len vtedy, ked na nich nie je zataz=v noci.
K-2((najlepsie MK 7, davka 100 mg) je dobre brat  spolu s Nattokinazou, 2000 FU, pre istotu, aby sa cloveku nevytvaralo privela krvnych zrazenin, co je dost caste u stredoeuropanov.



27

Re: osteoporoza

Rano chelacia(600 mg EDTA), vecer remineralizovanie je dobra praktika, toptiz mineraly pred spankom ukludnuju a pomahaju spat. A kosti rastu len vtedy, ked na nich nie je zataz=v noci.
K-2((najlepsie MK 7, davka 100 mg) je dobre brat  spolu s Nattokinazou, 2000 FU, pre istotu, aby sa cloveku nevytvaralo privela krvnych zrazenin, co je dost caste u stredoeuropanov.



28

Re: osteoporoza

Zdravím, RNG, je tento K2 dobrý ?
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vit … caps/36220



29

Re: osteoporoza

Vyborny



30

Re: osteoporoza

Dakujem- to je rychlost,
a vyňurala som aj takýto:
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-30-sgels (ale ako porovnávam, je drahý, takže sa budem držat toho z iherbu)



31

Re: osteoporoza

Rovnako sa na to pozeram aj ja. MK7 vyrobeny z natto je japonsky produkt, tj ovela drahsi. Now foods  neuvadza, z coho to vyraba, ale iste nie z natto.



32

Re: osteoporoza

Ok, a toto EDTA ?: https://www.swansonvitamins.com/arizona … g-100-caps -može byť ?,
lebo mám odniekiaľ Tvoje odprúčanie na toto :
http://www.iherb.com/Source-Naturals-ED … 24630?at=0
a neviem, či sú porovnatelné.
Ja totiž ani neviem, či to budem potrebovat a z toho Swansonu je to aspon menšie balenie. len sama so svojim lekársky nevzdelaným rozumom som si v"vydedukovala" ... Bolí ma totiž uz 2.mesiac noha -na spodu ako sa došlapuje pri chodzi, ako by mi tam čosi zavadzalo. Ja som bola v 2010 na operácii - zo štítnej žlazy mi zobrali nejaký myom (či ako sa to volá) a odvtedy mi liečia osteopeniu - a hltám všelijaké vápnikové tabletky (Vitacalcin, Osteogenon a Caltrate plus) - preto si "myslím", že potrebujem  EDTA= rano , lebo sa mi možno vytvára nejaký zhluk-niečo na sposob výrastkov v nohe ??
Prosím Ťa o Tvoj názor, RNG.



33

Re: osteoporoza

Nuz ked mas osteopeniu, tak potrebujes alebo si zlepsit travenie, alebo aspon doplnit dobry doplnok mineralov, vitamin D-3 a K-2..Nestaci len brat vapnik, musia tam byt v spravnych pomeroch aj ine.
EDTA este viac odvapnuje/odmineralizuje, takze musis brat o tolko viac doplnkov mineralov



34

Re: osteoporoza

Dakujem, takze skusim si pribrat D-3 a K-2, pekné dni.



35

Re: osteoporoza

OK



36

Re: osteoporoza

a este mi vrta v hlave - to trávenie, ktorými enzýmami (ak sa nemýlim)  si ho mozem zlepsit ?



37

Re: osteoporoza

Na kyselijny je naptr betasin HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl.
Na enzymy je hromada roznych, delia sa na zivocisne a rastlinne/fungalne.
A potom podla funkcie, tj co rozkladaju su amylaza(skroby cukry) lipaza(tuky) a proteaza(bielkoviny).
Nemam krystalovu gulu, takzxe tim neviem povedat, ktory enzym ti chyba, ale ked zoberies taky vseobecny s plno zlozkami , tak ti pravdepodobne pomoze. Teda pokial nemas specialny problem, ako travenie tukov, mlieka, lepku a podobne.Vtedy musis brat specificke enzymy na to.
Na zaciatok ti radim napr pancreatin, to je pomerne lacna zivocisna zmes, ppodobna tomu, co vyraba nas vlastny pancreas. Zaroven je aj najlacnejsia na ucinok
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … sules/7353
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0

No a samozrejme plno zelenin, mikrovlakniny na podporu crevnej probiotickej flory a obcas si nasadit aj kvalitne probiotika, pre istotu. Na zmes mikrovlaknin pozri na inulin, psylium a ovsennu vlakninu, to radim brat kazdemu cely zivot, inac sa crevna flora moze kedykolvek pokazit a miesto uzitocnycn probiotik tam mozes mat skodlive, dokonca jedovate kvasne a plesnove infekcie, pripadne aj neziaduce bakterialne. Dnes je to zialbohu velmi caste pre nedostatok mikrovlaknin v nasej strave.



38

Re: osteoporoza

Ano, dakujem pekne za rady, idem objednávat.



39

Re: osteoporoza

OK



40

Re: osteoporoza

RNG jedna znama ma prosila o Tvoje vyjadrenie na jej problemy:
uzivam natokinazu na riedenie krvi a bone essentials na osteoporozu. Zacala som mat bodave bolesti v chrbte nohach... je to nejaka reakcia na natokinazu? prosim mam na vas otazky . natokinazu uzivam 2x1kaps. 2000 FU rano a vecer ..staci to- ?, aky casovy odstup ma byt v uzivani medzi natokinasou a calciom? Calcium uzivam 2x2kaps.Ake davky chloreli al.spiruliny mam uzivat s calciom a ci sucastne s nim alebo s casovym odstupom.?Pre manzela som objednala na vysoky chol.polykosanol ma aj stukovatenu pecen moze sucastne brat aj natokinasu a v akych davkach? dcera 25rocna od vas berie natokinazu zistili jej homocystein 19,uziva 1 kaps.natokinasi moze brat aj viac ?urychli sa cistenie cistenie ciev? Mama 82 rocna silna reuma ruka skoro chroma tiez silna anemia co doporucite?



41

Re: osteoporoza

Nattokinaza nema nic spolocne s bolestami, len rozbija fibriny a riedi krv tym, zo rozpusta cast lepkavych bielkovin na krvnych platnickach. Ako som casto zdoraznil, len cast tych lepskavych bielkovin, tj nehrozi ziadna krvacavost.
Bolesti su z roznych dovodov, ale rozhodnre nie z potravinovych doplnkov. Potravinove doplnky lekari schvalili na volny trh s tym, ze nemaju ziadne skodlive postranne ucinky.
Mozno , ze ma zapal nervov, co sposobuju najma virusy, tj ako kazdemu jej radim si zvysit viralnu imunitu, lebo v tele mame dnes plno virusov a tie len vyckavaju na chvilu oslabenia aby sa rozmnozili a skodili.
Potravinove doplnky sa daju skoro lubovolne kombinovat, tj nattokinaza a kalcium sa mozu brat aj hoci naraz.
Homocystein je skodlivy produkt travenia, ktory poskodzuje/zdrsnuje hladke vystelky ciev a tak umozni na nich usadzovanie tukov, cholesterolov a mineralov.
Telo sa ho zbavuje procesom metylacie, na co je potrebny vitamin B-6, B-9 a B-12.
Na cistwenie ciev od tukovych a tukovobielkovinnych usadenin odporuam kazdemu brat aspon lyzicu lecitinu raz-dva krat tyzdenne. lecitin je potrebny aj na mozgove funkcie, az 30% suchej vahy mozgu tvori lecitin.
Ja osobne beriem 3 x 4000 FU, ked nezabudnem.
Reuma je vec zapalov, sposobenych hromadou mikrobov, najma mykoplaziem, ale aj virusov a inych, ako napr borelia, chlamidie a rozne L-formy. Zapaly sa daju potlacit protizapalovymi, ako curcuminoidy s bioperinom   ( 3 x 3 kapsule tohoto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … apsules/13
Na tvorenie krvi je potrebne zelezo, med, zinok, vitaminy B-6 B-9 a B-12. Velmi casto to nie je vec zeleza, ale medi a vitaminu B-12. Skus napr doplnok pod menom Easy Iron, ktory obsahuje zelezo,a B-6 a B-12. Alebo aspon B-12 pod jazyk, to casto velmi vspruzi starsich ludi.

Naposledy upravil: RNG (2012-11-05 21:55:55)



42

Re: osteoporoza

RNG dakujem za rychlu odpoved, nedal si mi nahodou v tej rychlosti spatny link na ten protizapalovy,nemyslel si nahodou tento? http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … apsules/13
Este raz dakujem..



43

Re: osteoporoza

Opravene. Vdaka.To bol nejaky problem pri skracovani, inac som to tam klikol so spravnou adresou, len to nejak program skomolil, pridal tam nulu za trinaskou

Naposledy upravil: RNG (2012-11-05 21:59:20)



44

Re: osteoporoza

Dobrý deň.Mám 32 rokov ,som po 2.pôrode a teraz mi zistili dosť silnú osteoporozu,T-skore 3,4.Liečim sa aj na zníženú funkciu štítnej žlazy,beriem Euthyrox 25.Práve endokrinologička ma lieči na osteoporozu a v podstate mi dala na výber ...Protelos 2g alebo 1 krát polročne injekcia Prolia.Okrem toho mi dala Caltrate 600mg/400 IU D3, a Alpha D3 1 mikrogram.Nie je toho D3 veľa a čo si myslíte o takto nastavenej liečbe v mojom veku ,prípadne aké sú iné možnosti liečby podľa Vás?Veľmi pekne vám ďakujem za odpoveď...   smile



45

Re: osteoporoza

Kedze si zrejme pri tehotenstve a kojeni nebrala extra doplnky na kosti ako mineraly, vitaminy D-3 a K2, mas telo dobre od dietata vyrabovane.
Takze ti chyva vapnik horcik draslik bor a zinok, tiez vitaminy D-3 a K-2 potrebne na zabudovanie tychto mineroalov do kosti. protelos obsahuje stroncium, magneziu podobny material, ktory sice zosiluje kosti, ale nepridava potrebny vapnik, horcik ani ine na kosti potrebne.
Prolium sice podporuje ukladanie mineralov do kosti, ale ked ich nedostanes, tak ich vyrabuje s krvi a narobi vrelke problemy.
Odporucam dobry doplnok na kosto, ktory obsahuje vsetky potrebne mineraly vi vysokoabsorbovatelnej foreme a davku vitaminu D-3, na zaciatku 5000 IU denne aspon 2 tyzdne, potom aspon 2000 IU denne, tiez K-2 v davke najmenej 100 mikrogramov.
Doplnuj si to, co telu chyba ,nie umele chemicke lieky, co telu nijak nechybaju.
Na stitnu zlazu odporucam brat jod, , nie nahrazkove umele hormony.
http://rng.nazory.eu/jod



46

Re: osteoporoza

ďakujem za rýchlu odpoveď.Veru som počas tehotenstva nebrala žiadne vitamínové doplnky,lebo som nemohla zohnať také bez obsahu jodu,vzhladom k tomu,že beriem euthyrox.A potom mi bolo povedané,že nie je potrebné ,aby som vitamíny brala,ak mám pestrú stravu.Ale zrejme to nestačilo,aj keď sa ma snažia lekári presvedčiť,že tehotenstvo a kojenie nie je dôsledkom mojej osteoporozy.Takže sa musím teraz rozhodnúť,či to skúsim zvládnuť bez umelých liečiv.Prajem všetko dobré...  smile



47

Re: osteoporoza

OK



48

Re: osteoporoza

http://www.paleolit.sk/zabrante-alebo-z … ch-tkaniv/



49

Re: osteoporoza

Tie K-2(MK&) co su z nattokinazy su drahsie, lebo sa vyrabaju v Japonsku. A Japonsko ma sice kvalitne doplnky, ale maju vysoku cenu prace.



50

Re: osteoporoza

Dnes som bola na denzitometrii a zistili mi zaciatocnu osteopeniu. Som onkologicka pacientka /prsnik/ 6 rokov. V maji som skoncila liecbu chemoterapiou pre navrat ochorenia. Dr mi odporucila zatial brat citrokalcium 300mg a  dvit. 400UI.Povedala ze tymto sa to da zastavit /smaozrejme vcetne stravy a cvicenia../
Mohol by si mi odporucit nejaky doplnok z iherbu a aj davkovanie ktory bol ucinny a vhodny na dlhodobe uzivanie? V prispevkoch som citala ze si odporucal aj vit K a Yam /ale ja by som yam asi nemohla kv. diagnoze, mne hormny utlmuju.. ci?/

Dakujem za opdoved