1

Téma: vyrážky po tvári

Prosím ťa už si neviem rady čo s tým...mám po tvári malé vyrážky aj na čele lícach na slychoch i hlavne na brade z čoho to može byť? ved hygienu dodržiavam aj kokosový olej s citricidalom mám zarobený a nič...mám ešte oreganový olej je vhodný na potieranie? beriem vit. C,selen,zinok,calcium, D...mám epilepsiu tak mám ťažké lieky žeby aj z toho by to mohlo byť? vieš,každá žena chce byť krásna ale takto?...prosím ťa už si neviem rady sama tak prosím teba aby si mi pomohol vopred ti ďakujem za tvoju pomoc-radu:-)



2

Re: vyrážky po tvári

Rozne lieky maju nasledok pruritus=zihlavka, drobne vyrazky.Ked uvedies co beries, ukazem ti to na postrannych ucinkoch.



3

Re: vyrážky po tvári

hlasim sa tu jemne s odveci otazkou asi, ale hladanie mi nevedelo najst slovo kozmetika .. pls RNG naco si davat pozor pri kupe vitaminu E, ked si chcem robit vlastnu kozmetiku? Je nejaky konkretny na iherb, ktory by si mi vedel odporucit? .. niekde som cital ze si dokonca sa dostal ku uplne cistemu vitaminu E .. vie sa k nemu dostat aj bezny smrtelnik ako ja?



4

Re: vyrážky po tvári

http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
Pozor na umele vitaminy E, kde je uvedene DL alfa tocoferrol, nie D alfa tocoferol.
Vitaminov E je 8 dokopy, tocoferolly a tocotrienoly alfa beta gama a delta.
Najlepsia je samozrejme zmes, prirodna.
Ale ja som do kremov pouzil , co som vedel dostat v tekutej forme, ako napr
http://www.swansonvitamins.com/NWF882/ItemDetail
ma ho aj iherb
http://www.iherb.com/Now-Foods-E-Oil-Do … l/565?at=0
Az najdem niekedy tekutu zmes, pouzujem radsej tu. Ale zatial take dochadzaju len v kapsuliach a uz sa mi nechce pucit kapsule ako niekedy pozri na
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-E-Gem … Gels/12908
alebo tuto velmi silnu
http://www.iherb.com/Life-Extension-Gam … 16386?at=0



5

Re: vyrážky po tvári

RNG prosim Ta potrebujem poradit. Syn 12 ma asi 3 tyzdne na brade pod dolnou perou take akoby vyrazky-pupaciky, ktore su malinko zapalene....mam dojem, ze to bude nieco bakterialne, pamatam si ked bol mensi v skolke tiez mal nieco podobne, volalo sa to sladka chrasta a vtedy mu dala detska lekarka BACTROBAN http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de … n-448.html a po aplikovani mu to o par dni zmizlo...Prosim Ta porad ako sa toho zbavit doplnkami...mam GSE,kokos.olej,tea tree oil, oregano oil, ale aj mnoho inych po ruke...
Vopred dakujem



6

Re: vyrážky po tvári

RNG napadlo ma este, ze mam koloidnu striebornu vodu 40 ppm doma...myslim, ze aj to by takuti bakter. infekciu mohlo odstranit, co Ty na to?



7

Re: vyrážky po tvári

Kokosak z GSE by to mal vyriesit dost pravdepodobne. Teda aspon infekciu v tom. Aj je to dosledok potravinovej alergie(telo sa snazi niecio vyhodit) tak tomu nezabranis, len sa to nemoze zapalit/infikovat.GSE je dobre na bakterialne, fungalne  a pravdepodobne aj jiektore viralne infekcie,



8

Re: vyrážky po tvári

Zdravím
novorodenec má po licach ekzem také vyražky a na dotyk je to suché s čím by to šlo liečiť

ďakujem



9

Re: vyrážky po tvári

Skus najprv postrek koloidnej striebornej vody. Ak to nepomoze, tsk kokosovy olej s par kvapkami citricidalu.



10

Re: vyrážky po tvári

Ahoj rng,

Moze sa na plet miesto kokos.oleja pouzivat arganovy s tym, ze si ho budem miesat s gse, vit. C, E...? Ako sa sprava arganovy spolu s uvedenými vitamínmi?
Ide o to, ze moja plet je po dlhodobom pouzivani kokosového dost premastena, arganovy mi vyhovuje momentalne viac.
Dakujem!



11

Re: vyrážky po tvári

OK. Ja som skusal zmes kokosaky s roznymi inymi olejami, aj ine oleje samozrejme, ako lanovy, olivovy, avokadivy, ale najlepsie sa mi absorbuje do koze kokosak, ked si ho natriem po kupeli na este vlhke telo
Premastenie moze byt zvnutra, ked sa ti vylucuje hodne mazu cez mazove pory, co sa da znizit branim zinku a roznych sterolov na znizenie hladiny DHT, ktora stimuluje vylucovanie tukov a tym samozrejme horsuje acne
Napis, ako ti posobi arganovy olej Aj do neho mozes pridavat samopzrejme vitaminy(ester C palmitate, vitaminy E, a D-3) a ine antioxidanty, pripadne kyslicnik zinocnaty na zvysenie tienenia podla potreby(SPF 10 +)

Naposledy upravil: RNG (2014-06-12 19:50:37)



12

Re: vyrážky po tvári

Ahoj RNG, vdaka za odpoved.
Kokosovy som pouzivala cca 2 roky spolu s GSE na noc. Rano sa zobudzam s dost premastenou pletou. Ale inak to drzi plet vo velmi dobrom stave. No a arganovy pouzivam zatial kratko, ale je zaujimave ze sa javi suchsi, prenikne pekne do koze a rano nie som mastna, tak neviem. Zinok beriem, nie uplne pravidelne vsak.
Takze mozem pridavat vsetko ako pri kokosovom (tvoj tip na domaci krem) a ma to ten isty ucinok teda.



13

Re: vyrážky po tvári

Samozrejme ze mozes, zmes olejov moze byt akakolvek, len kokosak ma napr na ostrovoch Tichomorskych vyse 1000 rokov tradicie udrziavanie na kozu. Tahitania ani Hawaici nepoznali pred prichodom civilizacie ziadne kozne problemy.
Arganovy olej ma vacsie molekuly, preto sa nemoze tak dobre cez kozu dostat transdermalne.
Ale moze vyschynat/oxidovat a tak sa moze zdat "suchsi"