1

Téma: Výroba liposomálneho vitamínu C

RNG, čo povieš na túto výrobu liposomálneho vitamínu C pomocou ultrazvukovej čističky, veľa ľudí na fórach to používa, nakoľko hotové produkty sú drahé, ma napadlo si takto vyrobiť lipozomálny glutathion, ktorý sa bežne zle vstrebáva, resp. ten postup by sa dal použiť aj na iné doplnky:

http://www.racehorseherbal.com/Infections/LET/let.html
http://www.quantumbalancing.com/liposomalC.htm

Naposledy upravil: bludicka (2011-06-11 10:07:11)



2

Re: Výroba liposomálneho vitamínu C

Neviem, co si o tom mam myslet. kyselina askorbova je velmi mala a dobre vo vode rozpustna molekula, tvrdenie, ze sa jej absorbuje len 19% v crevach sa mi rozhodne nezda.
Liposomalne formy su casto lepsie absorbovane a niektore lepsie cestuju do buniek cez lipidy v bunkovych stenach. Nakolko je ucinna taka domaca vyroba liposomalnych foriem, neviem.Budem sa musiet na to pozriet.



3

Re: Výroba liposomálneho vitamínu C

Zdravím
Zistili ste niečo okolo liposomalneho vitaminu C?



4

Re: Výroba liposomálneho vitamínu C

Este som sa k tomu nedostal, ale ten navod akosi koliduje s priemyselnou vyrobov liposomov, kde rozpustaju lecitin v rozpustidlach a daju do ultrazvuku a ked sa rozpustidlo odpari, liposom/lecitin pokryje povrchy toho, co tam bolo pridane. Ani som sa nedostal k domackej vyrobe entericky pokrytych doplnkov, kde by som kapsule namocil do alkoholickeho roztoku jedleho shelacu/selak
Dolezite je to najma pre alkalizatory, amy mi neznicili kyseliny v zaludku a aby sa tie alkalizatory absorbovali do krvi, ked sa vstrebu neznicene kyselinami v crevach do krvi.