1

Téma: cholesterol

RNG
mama ma zvyseny chlesterol, prosim ta napises mi konkretne doplnky ake by mala uzivat, aby sa jej znizil?Dakujem



2

Re: cholesterol

Policosanol, 2x20 mg
Tu mas napr dobru zmes s antioxidantami
http://www.iherb.com/Now-Foods-Policosa … /6491?at=0



3

Re: cholesterol

Aky to ma ucinok v porovnani s lecithinom?Dik..



4

Re: cholesterol

Lecitin neznizuje cholesterol, len cisti cievy a je potrebny pre mozgovu cinnost.



5

Re: cholesterol

No a ja som to brala v domienke ze mi znizi aj cholesterol..:-),takze hned presedlam na Policosanol..ako dlho to treba brat aby som zaznamenala znizenie cholesterolu?Dakujem!

PS:Mam fantasticku spravu!Dlhe roky asi 8 rokov som trpela na svrbenie celeho tela..po precitani vsetkych clankov som dospela k nazoru ze mam asi candidu.Ale po proticandidovej kure mi svrbenie pretrvavalo a tak som zacala odkyslovat telo so sod.bik.a MNA UZ NIC NESVRBI!!!!!Nemusim uz uzivat Zodak(lebo len ten mi zaberal)To je fantasticky pocit,neviem ako mam podakovat!Nemam slov!:-)



6

Re: cholesterol

Je stara vec, ze alkalicke telo vseobecne lepsie pracuje. To je jeden z dovodov, preco sa zdoranuje tolko jedenie zelenin a bojuje sa proti prilisnemu mnozstvu masa a cukrov/jemnych muk.
Nepresedalvaj z lecitinu, ten tak ci tak potrebujes ako na cistenie ciev, tak proti ukladaniu tukov v cievach a samozrejme na mozgovu cinnost.Len si pridaj policosanol
Policosanol poznas asi po 3-4 tyzdnoch na krvnom, obraze. Znizi sa ti LDL, mierne zvysi HDL a znizia triglyceridy.



7

Re: cholesterol

Supeeeer!Este raz Velka vdaka!



8

Re: cholesterol

OK



9

Re: cholesterol

dobry  den RNG,
chcem poprosit o radu. Ak si  chcem precistit cievy praskovym, co granulovanym lecitinom, staci ho uzivat ako pisete 2x tyzdenne po 1PL, alebo castejsie? A este jedna otazka: aky dlhy cas to mozem, ci mam  realizovat vami navrhnutym postupom?
Na postup pre znizenie cholesterolu som tu navod nasla.
Dakujme Vam.



10

Re: cholesterol

Raz dvakrat tyzdenne staci. Ale nie trochu ale celu polievkovu lyzicu.



11

Re: cholesterol

Ok, dakujem



12

Re: cholesterol

RNG napísal(a):

Raz dvakrat tyzdenne staci. Ale nie trochu ale celu polievkovu lyzicu.


na prvy krat odporucam dat si max pol lyzice lecithinu, nie viac, lebo reakcia moze byt velmi prudka, od brnenia v hlave, pichanie pri srdci, az po mravencenie v prstoch na rukach. A to je dost neprijemne, da sa na to zvyknut a pripravit, casom, uz ovela vacsie mnozstvo nema takto prudky ucinok.



13

Re: cholesterol

Prajem pekný deň!

       Prosím o odpoved na tento dotaz.
Vyšší cholesterol chcem riešiť tebou odporúčaným polikosanolom, ktorý mi pred pár dňami prišiel so Swansonu. Ze treba užívať 40 mg , to je d ve tabletky, som vyčítala z fora.
Ale pýtam sa, či je jedno v ktorom dennom čase tie tabletky vezmem.  Pretože farmaceutické proticholesterolové tabletky lekári odporúčajú  brať večer.
  Ešte prosím , aká dávka pyridoxynu denne je účinná.
Ešte mám jednu otázku, i ked tá je mimo tohto.
  Asi mesiac dozadu, ma pri zaslzení začali oči občas štípať. No teraz je už pri každom zaslzení. Je to velmi silné štípanie.
Vyvoláva to dosť nepríjemné situácie, najmä ked niekde alebo s niekým som a naraz mi oko alebo oči zaslzia, a hotovo, trvá dosť dlho, kým mi to prejde. Je to jedno, či sú to slzy plaču,  smiechu, z vetra a pod. Prosím , vieš mi poradiť, čo sa udialo v mojom tele a čo mám robiť. Nikdy predtým som sa s týmto u seba nestretla.Dakujem

Naposledy upravil: Zorana (2012-11-24 14:31:33)



14

Re: cholesterol

Zasadne vsetky nove nezname jedla, doplnky a lieky treba zacat brat od mensich daviek a dat telu moznost si na ne zvyknut, pripadne znizit mozne reakcie.To som tu opakoval mnohokrat, ale ako vidim, ludia to nejak nechcu vidiet, z neznamych dovodov.
Policosanol sa moze brat kedykolvek a akokolvek. Je to v podstate len polyo l(cukrove alkoholy, vysokomolekularny), zadrzi dost dlho  sa v peceni a tam moduluje/ovplyvnuje tvorenie tukov(triglyceridy) a tukovobielkovinnych latok(cholesteroly). Ber jednu rano a jednu vecer, aby si si zabezpecila rovnomerny  celodenny ucinok
B-6 sa berie v davkach 25 az 100 mg, obvykle v spojeni s inymi B-vitaminami,, kedze tieto vzajomne akosi "spolupracuju"
Odporucam najma zmes pod menom Stress B plus C, ktoru aj ja beriem obcas, prave proti stresu.
Slzy stipu poranene alebo nejak nakazene oko. Skus si davat kvapky roztoku GSE alebo striekat koloidnu striebornu vodu. Oboje je vyborne na oci, koloidna strieborna voda dokonca odstrani syndrom sucheho oka, co som sam mna sebe mal moznost vyskusat a odvtedy samozrejme opakujem, lebo herpesy, co to sposobuju z tela zialbohu dostat uplne nevieme a tak ich treba aspon zatlacit, ako sa len da.
Pozri na temu herpes



15

Re: cholesterol

´Dakujem  Rng, za odppoved. len neviem, čím som si zaslúžila tú úvodnú dutku. nesťažovala som sa, že som predávkovaná nejakým jedlom, alebo potravinovým doplnkom.
Proste tá veľká pálivá bolesť v očiach ma veľmi zaskočila, hlavne preto, že som bola asi pred dvomi týždňami u očnej lekárky a o žiadnom zápale reč nebola. Naviac som na niekoľko minút vyradená z akejkoľvek činnosti a to nie je príjemné.
Už som si dnes dala kvapky GSE a v priebehu týždňa by mi malo prísť koloidné striebro.
  Snažím sa v prvom rade získavať odpovede na moje problémy z fora i ked  to tu treba veľa hľadať. Možno som si tým presilila oči.  Veľmi Ti dakujem za tvoje rady aj iným, z ktorých som sa veľa dozvedala a naučila.



16

Re: cholesterol

Na nanesenie infekcie do oci staci jedno brhlenie oci, tj dotyk rukami, na ktorycyh mas vzdy nejake mikroby, pokial si ich tesne pred tym nesterilizujes. A ked mas smolu, tak je tam aj taky mikrob, proti ktoremu nemas dostatocnu obranu.



17

Re: cholesterol

RNG prosim Vas, je vhodny tento potravinovy doplnok Homocystein regulator vit. B6-B12+kys.listova + Betain na znizovanie cholesterolu a cistenie ciev? Stretla som sa s tymito informaciami v cakarni u lekara. Nespominam si, ze by som sa stretla s informaciami tu a preto Vas velmi pekne prosim o vysvetlenie, ci je tento doplnok  od NOWu kvalitny, co sposobuje  a ci je vhodny na riesenie spominanych zdravotnych problemov. Dakujem Vam za Vas cas.



18

Re: cholesterol

Neviem , o akom dopplnku konkretne hovoris, ale vitaminy B , ktore spominas pomahaju sa telu zbavit homocysteinu, produktu travenia, ktory zdrsnuje vystelky ciev a tak umozni na nich usadzovanie znicenych tukov a tukovobielkovinnych latok=cholesteroly.
Na znizenie cholesterolu je Policosanol a Red Yeast Rice. Ale najma jedenie menej volnych cukrov.
Na cistenie ciev je lecitin a lipaza.



19

Re: cholesterol

Dobry den RNG, prosim o radu ohladne doplnkov vyzivy pri zvysenom cholesterole a triglyceridoch a vysokom tlaku. Priatelovi predpisala vseobecna lekarka lieky (fibraty) ale chceme to skusit upravit radsej prirodnou formou a zmenou stravy.

Vo fore som sa docitala, ze je dobre uzivat:
2x denne Policosanol http://www.iherb.com/product-reviews/No … 1&fr=3
2x tyzdenne 1 lyz. Lecithin http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny/soj … ny-asp-sro

Dalej som narazila na informacie ohladne mikrovlakniny, len neviem kolko akej a kedy. Je este nieco dolezite, co by mal uzivat?
Priatel ma 40 rokov a ma nefunkcnu stitnu zlazu, berie euthyrox 150 1xdenne.
Vopred velmi pekne dakujem za pomoc.



20

Re: cholesterol

Najlepsia je zmes mikrovlaknin, 15 gramov denne. Moze sa skladat z inulinu, psylia, modifikovanych citrusovych pektinov , s vyborne rozpustnych arabinogalaktanov ba dokonca aj glucomananu.
Odporucam brat samozrejme kazdemu aj jod, selen zinok, vitaminy C E D-3/



21

Re: cholesterol

Dakujem za odpoved, objednala som Psyllium a Inulin zo stranky vemia.eu. Tiez som objednala Lecithin, ale prasok dufam ze to nevadi, myslela som ze sa bude lepsie miesat s jedlom. Este ma zaujima, ci by nemal brat aj tie vit. B na zbavenie sa homocysteinu.



22

Re: cholesterol

Kazdy si ma doplnat vitaminy B, pokial ma problem s vysokym homocysteinom, lebo inac ma zdrsnene vystelky ciev, na ktore sa nasada vseliake svinstvo, typicky rozxbor ukazal 80% stvrdnutych znicenycyh oxidovanych a polymerizovanych olejov(najma rastlinne polynenasytene), 15% su najma nizkomolekularne cholesteroly, tiez oxidovane a 5% su mineralove usadeniny, najma vapnik/kalcifikaty, co su pozostatky po zapaloch.
Na forme lecitinu nezalazi, moja zena ho dava do zeleninovych polievok a kym sda zelenina uvari, lecitin je dokonale rozpusteny, takze hotam  nijak nepoznat.



23

Re: cholesterol

Neviem, ci ma priatel problem s vysokym homocysteinom, nevidela som vysledky. Myslela som ze ci to netreba preventivne ked ma vysoky tlak, cholesterol a trygliceridy. Zatial mu teda nebudem pridavat, aby sa nezlakol toho mnozstva doplnkov a uvidime co povedia dalsie kontrolne vysledky. Vdaka!



24

Re: cholesterol

Vysoky tlak je casto zo stesu, niekedy zo zapchatych ciev, niekedy z prihustej krvi. Stres treba odstranit co najviac a casto pomoze okrem ineho brat aj zmes vitaminov Stres B plus C, co sa zaroven postara o ten homocystein.
A nezabudni na cistenie ciev lecitinom, co odporucam kazdemu bez vynimky, ale to sa da urobit aj bez jeho vedomia, ked pridas pri vareni do jediel bez tuku 2-3 lyzice  lecitinu. V zeleninovej polievke sa rozvari bez stopy a nezmeni chut. A odporucam to kazdemu, lebo v starsom veku zomiera vyse 50% ludi na dosledky zapchatych ciev(porazky, infarkty, zapaly ciev, zlyhanie nedokrvenych organov...)

Mate stastie, ze vam staci pouzivat len zopar doplnkov, ja v mojom veku ich musim pouzivat doslova na hrste (cukrovka  DM2 a jej nasledy=periferalna neuropathia, kysle telo, zla cirkulacia krvi a lymfy atd.
A okrem toho samozrejme bezne doplnky, na extra energiu, kedze pracujem vyse 60 hodin tyzdenne v mojom pokrocilom penzijnom veku a chcem to vydrzat este dlhe roky.



25

Re: cholesterol

http://www.osel.cz/index.php?clanek=7157



26

Re: cholesterol

Statiny su skodlive, to dnes vie kazdy, co ich pouziva.Oberu cloveka o energiu a spomalia rozmyslanie, lebo rozne cholesteroly sa podielaju na konstrukcii nervov a tiez su potrebne na rozne hormony a neurotransmitery.
Preto treba upravovat/potlacit nie vsetky cholesteroly ale len LLDL LDL, a HDL je naopak treba zvysit.
A na to staci polyol z listov cukrovej trstiny, ktory toto dokaze v davke uz 2 x 20 mg, alebo Red Yeast rice, 2 x 1 gram, co je dobre aj na problemy napr so srdcom nejakym sposobom.



27

Re: cholesterol

Ahoj RNG.

Natrafil som na tuto knihu:

http://www.gorila.sk/t/product.php?id=457439

v ktorej ukazke  sa pise, ze chlor sposobuje zvysenu hladinu cholestrolu v krvi.
Aky mas ty na to nazor?

Dakujem pekne.



28

Re: cholesterol

Neviem, ale je to mozne.



29

Re: cholesterol

Na čo už tí výskumníci neprídu?


Denník KORZÁR, 6.11.2013

Doktorand Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Radovan Tiško (28) získal prestížne ocenenie Európskej respirologickej spoločnosti na Európskom kongrese v Španielsku. Svojím výskumom ukázal, že poruchy spánku súvisia s funkciami „dobrého„ a „zlého„ cholesterolu.
Jemu a ostatným členom tímu pod vedením prof. Ruženy Tkáčovej sa podarilo dokázať, že spánkové apnoe nemá vplyv len na hladinu cholesterolu, ale aj na veľkosť častíc cholesterolu, čo tiež zvyšuje riziko kôrnatenia tepien. 
„Zlý“ (LDL) aj „dobrý“ (HDL) cholesterol sa skladajú z určitého spektra častíc, ktoré majú svoju veľkosť. Predpokladá sa, že väčšie rozmery častíc sú lepšie pre pacienta a naopak. Malé častice LDL cholesterolu spôsobujú rýchlejšie kôrnatenie tepien a malé častice HDL cholesterolu majú pravdepodobne nižší ochranný efekt ako veľké.
„Skúmali sme 188 pacientov, ktorí boli vyšetrení v našej spánkovej ambulancii. Zistili sme, že spánkové poruchy dýchania majú vplyv na veľkosť cholesterolových častíc. Čím má človek väčšie problémy so spánkom a chrápaním, tým viac mu to narúša nielen hladinu cholesterolu, ale aj veľkosť častíc, a oba tieto javy zvyšujú riziko kôrnatenia tepien.
Najbližším cieľom mladého doktora je pokračovať vo výskume spánkových porúch dýchania a skúmať vplyv ďalších génov na lipidy a ich veľkosť.



30

Re: cholesterol

Nuz ale taku jednoduchu metodu, ako regulaciu tvorenia cholesterolov v peceni napr policosanolom(cukrovy polyol), co je velmi lacne a efektivne, to nechcu vidiet. A v peceni sa z prebytocnych cukrov, najma vfruktozy vytvara az 80% vsetkych cholesterolov, co mame v tele. A lekari sa sustreduju na to co dostavame v potrave....
Alebo na predpisovanie liekov, skodlivych chemikalii, halabala.
Na usadenie sa oxidovanych cholesterolov na steny ciev musia byt tieto najprv zdrsnene homocysteinom, na hladke steny si dokopy nic nemoze sadnut. A o homocysteine a jeho regulacii sa viacmenej mlci. lebo to sa da jednoducho dosiahnut doplnkom lacnych vitaminov B-6, B-9 a B-12, ktore su potrebne na proces metylacie, cim telo okrem ineho skodliveho  odstanuje aj skodlivy homocystein.
Boze moj, kolko penazi sa zmarni na zastieranie znamych faktov, len aby mohli co najviac zarobit farmaceuti a cely lekarsky priemysel!! A to na ukor zdravia a penazeniek pacientov.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-20 14:30:20)



31

Re: cholesterol

http://www.osel.cz/index.php?clanek=7435



32

Re: cholesterol

Zase do nekonecna opakovane temy, kde cholesteroly davaju za jedinu pricinu zapchatych ciev.
Ale rozbory na pr na oberiach/vojakoch uz z Desert Storm potvrdili , ze nanosy na cievach su 80% stvrdnute oxidovane hydrogenizovane rastlinne tuky, 15% oxidovane cholesterolu(LDL a najma LLDL) a 5% mineralove usadeniny=kalcifikaty, pozostatky roznych zapalov.
A to vsetko je samozrejme mozne len ked su velmi hladke a neprilnave vystelky ciev zdrsnene homocysteinom, o com drviva  skupina "proticholesterolovych" akosi mlci.
Podobne mlcia okolo doplnkov, co upravuju cinnost pecene(to je zdroj 80% vsetkych cholesterolov v krvi, tiez sa o tom viacmenej mlci a hovori sa len o cholesteroloch v jedle), ktrore vedia priaznivo upravit mnozstvo asj pomer cholesterolov a dokonca aj triglyceridov, ktore sa oboje vytvaraju z prebytocnych jednoduchych cukrov,
A o tom sa tiez viacmenej mlci ale broji sa voci "skodlivemu cervenemu masu" a nasytenym tukom.
Nuz nasytene tuky neoxiduju ani sa neviazu do tvrdych polymerov,su stabilne zo strany chemie a oxidacie,  takze bezne rozsirovana teoria, ze zapchavaju cievy je totalna hlupost.
A su nevyhnutne pre mozog, ktory obsahuje drvivu vacsinu stabilnych=nasytenych tukov.  Takze utok na nasytene tuky je zaroven utokom na mozog a jeho funkciu.

Nuz ale lekarov neucia samostatne mysliet a dat 2 a 2 dokopy, tak toto je vysledok...

Naposledy upravil: RNG (2014-01-31 12:57:32)



33

Re: cholesterol

http://www.paleolit.sk/kardiolog-ktory- … -sinatrom/



34

Re: cholesterol

Vdaka za uvedenie. Ja som od dr Sinatru aj inych uz davno cital okolo ohlupovania lekarov aj celkove ludi okolo cholesterolu, ale zialbohu to boli vsetko informacie z periodik, ktore som tu nemohol pre autorske prava kopirovat.

Dr Sinatra tam nespomina vobec ale homocystein, produkt travenia, kltory poskodzuje tkaniva a zdrsnuje aj vystelky ciev, na ktore si potom mozu rozne lepkave latky nasadat permanentne. A z pitiev jue zname, ze rozbor tych usadenim je 80% oxidovane a polymerizovane rastlinne nenasytene tuky, a len 15 % su to nizkomolekularne(LDL rozneho druhu)oxidovane cholesteroly, tj tukovo bielkovinne zluceniny.
Ale zdoraznuje, ze ten boj proti zvonku dodavaneho cholesterolu v potravinach je loz, kedze velka vacsina cholesterolov v krvi(az 80%) sa tvori v nasej peceni z prebytku cukrov, kde najhorsia je fruktoza, ktora sa az na 95% zadrzi v peceni.

A zdoraznil skodlive ucinky statinov, medzi ktore patri znizenie energie potlacanim hladin CO Q-10 a cinnosti mitochondrii a spomenul vyskumy, kde prilisne potlacanie hladin cholesterolov boli rovnako, dokonca viac skodlive pre srdce, ako vysoke hladiny cholesterolov.



35

Re: cholesterol

RNG prosim o radu.
Mam zvyseny cholesterol.Mala som v januari 7,3, april 7,5 a teraz v auguste 8,7. Ostala som prekvapena, pretoze som sa snazila zmenit stravu, obmedzit uplne cukry. Kazdy den uzivam rano dve lyzicky male lecitinu granulovaneho. Tiez som mala zvysene hodnoty AST a ALT - pecenove testy a Ureu. Co si o tom myslis, a co s tym. Uzivam aj homocysteine formula a rozne vitaminy.
Dakujem



36

Re: cholesterol

Pouzivaj  2 x 20 mg policosanolu.
AST a ALT mozu byt zvysene pri napadnutej peceni, ale aj pri uraze svalov. V kazdom pripade odporucam z casu na cas si precistit pecen protiokolom dr Berksona. pecen sa moze zamorit z roznych dovodov tj cistenie a regeneracia je dobra prax.



37

Re: cholesterol

Dakujem. Myslis si, ze mozu tieto hodnoty suvisiet s prilisnym sportovanim? Mala som aj zvyseny svalovy enzym -- CK 5,7.
Ak by to bolo tak, mala by som brat nejake vyzivove doplnky?



38

Re: cholesterol

Zvysene AST a ALT mozu byt z presilenia svalov. Opatrne s tym sportovanim.
Pohyb je velmi dobry pre telo, zlepsuje cirkulaciu krvi aj lymfy, ale pretazovanie je skodlive.

Naposledy upravil: RNG (2014-08-19 17:55:54)



39

Re: cholesterol

Aj toto by nás malo čakať tohto roku - viď http://www.osel.cz/index.php?clanek=7987



40

Re: cholesterol

Suhrn propagandy, tj toho, cim by nas ti, co spoza opony vedu svet chceli oblaznit.



41

Re: cholesterol

Nemal by sa za tie X-ročné bludy aj niekto verejne ospravedlniť a kajať sa? A výrobcovia statinov poslať nejakú tú miliardu na charitu alebo tak nejako?



42

Re: cholesterol

Chybička sa vlúdila takže ešte raz.

Nemal by sa za tie X-ročné bludy aj niekto verejne ospravedlniť a kajať sa? A výrobcovia statinov poslať nejakú tú miliardu na charitu alebo tak nejako?

http://www.celostnimedicina.cz/choleste … le-ano.htm



43

Re: cholesterol

Nuz to by si mohla aj npolitikov, co klamu ludi neustale donutit na ospravedlnenie a odskodnenie ludi. Aj inych vyrobcov, co naslubuju vselico a oblaznia reklamami ludi.
Zijemem vo svete penazi a kazdy sa snazi zarobit co najviac, aj za cenu podvodov a v pripade farmacie aj za cenu skodenia ludom.
je naivnost sa nazdavat, ze niekto z podnikatelov alebo politikov ti vrati peniaze dobrovolne. Preto je tolko sudov, v USA najviac ale aj inde to postupne pride, ked ludia zacnu vyuzivat svoje zakonne prava.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-20 19:34:04)



44

Re: cholesterol

http://www.novinky.cz/zena/363577-lek-n … rovku.html



45

Re: cholesterol

Je viacero liekov a ockovani, co su dnes spojene zo vznikom alebo zhorsenim cukrovky. Farmacia sa samozrejme tomuto nazoru niektorych lekarov urputne brani



46

Re: cholesterol

RNG ocino bral vyse mesiaca policosanol a red yeast rice v davkach ako odporucas .
Braval statiny a cholesterol mava 6 , tie vysadil a zacal brat tieto doplnky co som pisal a cholesterol ma 13 .
Co odporucas ? Cholesterol sa znizuje postupne alebo kde moze byt chyba este ?



47

Re: cholesterol

Nechapem. Na drvivu vacsinu to po case  pracuje.



48

Re: cholesterol

Nechapem. Na drvivu vacsinu to po case  pracuje.



49

Re: cholesterol

RNG napísal(a):

Nechapem. Na drvivu vacsinu to po case  pracuje.

no on ma famyliarny cholesterol , nevie mci to je presny nazov choroby alebo co . ma ho proste rodinne zvyseny .
neviem ako mu este inac pomoct nechcem aby bral statiny ...

pije aj dost kavy niekde som cital ze ta znizuje a inde ze zvysuje cholesterol .
bere lieky aj na tlak a na sydrom nekludnych noh , to nemoze zvysovat cholesterol ?



50

Re: cholesterol

Co presne robia rozne lieky ,neviem To by som musel kazdy prestudovat.