1

Téma: Vilcacora

RNG, co je to prosim ta Vilcacora a na co je vhodna, a su na to nejake doplnky?



2

Re: Vilcacora

Vilcacora je nazov, pod ktorym sa na Slovensku ukryva cenna andska bylina, uncaria tometosa/cat's claw,/una de gato/ macaci pazurik
Ma hromadu aktivnych latok, je antimikrobialna proti roznym mikrobom, ja ju odporucam ako caj(2lyzice byliny) alebo specialne vytazky(TOA free) z nej pod menom SAMENTO/Prima una de gato , odporucane najma na mykoplazmy a l-formy, tj vnutrobunercne parazity. Priklad su boreliozy, chlamidie a rozne L-formy, o tom sa len zacina pisat.
L-formy sa vytvaraju z viacerych bakterii posobenim najma antibiotik, ktore utocia na steny bakterii. Niektore bakterie vedia vtedy zhodit vonkajsiu bunkovu stenu(plast) a usadit sa v bunkach ako vnutrobunecne parazity. Tam sa sice prakticky velmi malo rozmnozuju, ale maju skodlivu cinnost, postupnu a dostatocne slabu, takze ich telesna obrana casto vobec neregistruje. Ich nasledky su postupne, kumulativne a svojim posobenim znizuju telesnu imunitu, tj davaju moznost inym infekciam telo napadnut.
Ked prestanes brat atb, vedia sa znova "oplastit" a vratit do rychlo sa rozmnozujucej bakterialnej formy, tj  akoze choroba sa vrati spat, vlastne ani sa nevrati, ved nikdy nebola vyliecena vlastne.
Typicke pri boreliozach, ale dnes su aj rozne ine L-formy.



3

Re: Vilcacora

Aha vdaka, takze to je vlasnte cats claw. To som nevedel. A je to ucinne na kvasinky? A co ten Monolaurin? Ma taky ucinok na virusy a kvasinky ako sa o nom pise? Teraz ho beriem. Chytilo ma velmi hrdlo minuly tyzden a akoze zabralo to, mam len nadchu, ale myslis, ze to dokaze odstranit kvasinky a spiace virusy ako uvadzaju, ze rozpusta okolo nich tukove obaly, ktorymi sa maskuju?



4

Re: Vilcacora

Nuz mne to nezabralo na herpes. To s tymi "spiacimi" virusami je hlupost, virusy nespia, len su zatlacane, ked ma telo dostatok protilatok proti nim.
Mnohe virusy maju na svojich DNA tuky alebo cukry a tak sa maskuju pred telesnou obranou. Samozrejme rozne odmaskovace, ako enzymi a stredomolekulkarne a lahke tuky(mastne kyseliny) maju na ne vplyv.
Ocakavanie zazracnej ucinnosti na vsetky virusy a mikroby je zrejme znacne prehananie. Ale nepochybujem, ze v spolupraci s inymi protikandidovymi a nizkosacharidovou dietou to prispie aj k potlaceniu candidy.



5

Re: Vilcacora

A je monolaurin ucinny na helikobaktery?



6

Re: Vilcacora

Ano a tvrdia dokonca ze znacne



7

Re: Vilcacora

A ako sa prosim ta este davkuje na den?



8

Re: Vilcacora

3x1 lyzicka(3x4-5 gramov).
Ja som to bral az 2 x 8-10gramov=polievkova lyzica ale zacal som s kavovou lyzickou, ako vzdy, opatrnnosti nezbyva a nechcel som mat ani nahodou herxheimerovu uhynovu reakciu, ktora moze byt dost neprijemnych par dni.



9

Re: Vilcacora

Tak to si bral poriadne davky ja som bral len 3 gramy denne. To nepomohlo? Mal som len ten 300 mg-ovy. Bral som denne 10 tabliet. Chces povedat 3x5 gramov - teda 15 gramov denne?



10

Re: Vilcacora

Nuz ja som sledoval len odporucenia skupiny lekarov, na ktorych sa obraciam cez ich periodika. Este to obcas beriem, ale nezabralo to dostatocne na herpes, lebo sa mi aj napriek monolaurinu zacal tvorit(potlacil som ho samozrejme iontoforezou striebra),
tak teraz skusam 2x15 kvapiek Sangre de Grado(dracia krv, zivica zo stromu croton lechleri) Zatial je to uz 3 -ti tyzden a herpes sa nezjavil tj asi to je ucinne voci herpesom., okrem inych mikrobov.



11

Re: Vilcacora

mne zabral na herpes L-lyzin uz druhy krat.... Prvy krat ma zacinalo miesto svrbiet a objavil sa prvy priesvitny pupencek, tak som hned zobral 2 x 500 a vecer este 500 mg.
Zase druhy krat som to takto nezastihol a uz bol herpes von, ale lyzin mi podstatne skratil liecbu a herpes ostal malicky, neroziroval sa a rychlo vyschol a taktiez sa rychlejsie  zahojilo podlozie... Ale vtedy som popri jedol aj 50 Zn a 3 x B-50 komplex + navyše kys.listovu, do 2 mg.



12

Re: Vilcacora

Nuz aj ty mas nabeh na herpesy, zvysuj su viralnu imunitu pravidelne, nie az ked sa ti herpesy objavia. medzitym mozu robit kdekade v tele skody na nerovych obaloch a slizniciach, bez toho, ze by sa objavili na kozi.



13

Re: Vilcacora

Dobry den. Z krvnych testov mi lekar zistil mykoplazmy. Cely den posmrkavam a trva to uz par mesiacov. Chcela by som uzivat extrakt z olivovych listov a samento. Odporucate este nieco k tomu? Vdaka.



14

Re: Vilcacora

Snad oreganovy olej, lebo ten odhlienuje. Pripadne quercitin, lebo mozes mat zaroven aj nejaku vzdusnu alergiu



15

Re: Vilcacora

no maval som raz rocne, max.2, ale to pri nejakomprehnanom oslabeni z fyzickej namahy



16

Re: Vilcacora

Akekolvek oslabenie tela, ci uz mikrobialne, hladovanie, podchladenie a podobne mozu vyvolat premnozenie virusov roznych druhov v tele a najcastejsie je to HSV1 tj herpes, co pozname z oparu na pere, ale on je schopny vyvolat aj zapaly nervov, zapaly sliznic a vystelkov organov a podobne.
Niekde sa opar volal "zima na pere", lebo bol casto z podchladenia tela.
MY sme vysledok genetickeho vyberu ludi, ktori boli znacne odolni na tieto virusy. Ale napr indiani v Amazonskej oblasti este nemaju imunitu, takze ked sa prvy krat stretli z badatelmi alebo zlatokopmi, casto vyhynuli za par tyzdnov cele kmene, kde sa im vyhadzalo cele telo otvorenymi ranami. Preto brazilska vlada po case zakazala akykolvek pristup do oblasti, kde su este "divoke" kmene, ktore nemali este z nasou civilizaciou spojenie. Velmi to nepomaha, lebo mnoho zlatokopov to nerespektuje, preto je coraz menej "nedotknutych "kmenov a po styku s civilizaciou este stale vacsina vymre aj napriek vsetkym lekarom a vyskumnikom, co tam vlada poslala.
Inkom, ktory mali prvi tento problem s nasou civilizaciou a vyse 80% ich vymrelo po prvom styku s Europanmi, mozeme vdacit za Uncariu tometosu, ktorou si vedeli mnohi viralne nakazy vyliecit, najma co sa tyka herpesov.V konecnom dosledku ale aj tak to prezili dlhodobo prakticky len ti, co si vedeli v tele vybudovat dostatocnu specificku viralnu imunitu

Naposledy upravil: RNG (2011-05-26 23:38:13)



17

Re: Vilcacora

A takze co je najucinnejsie proti virusom? Je to chaparral, cats claw, ci ten dragons blood alebo Lapacho, ci huba chaga?



18

Re: Vilcacora

Virusov je vela aj medzi nimi je hromada odrod. Takze neviem na to odpoved.
Na VZV(pasovy herpes u dospelych) som skusal chaparal a vytazok z neho s uspechom. Na viralne plucne som tak isto pouzil chaparal, tiez s uspechom
Cat's claw som na viralne neskusal takze neviem.
Viem ze ucinkuje najma na boreliozy a podobne.
Lapacho nie je tak silne.
Cagu odporucaju ruski vedci, najma, lebo obsahuje nielen antimikrobialne polyfenoly a betaglukany, ale aj antiviralny betulin a betulinicku kyselinu
Caj z nej som pil z roznych dovodov, najma imunnych, takze som si zatial nevyskusal jej antiviralne vlastnosti osobne.
Dragon's blood prave skusam na sebe....

A samozrejme na porovnavanie treba vediet davky,nielen prostriedky.

Napr na chaparal staci 2 gramy, na chagu odporucaju 7 az 10 gramov, na dragons blood 2x15 kvapiek, na cat's claw je to 15 gramov alebo vytazok, Samento/prima una de gato 2 x 10 -15 kvapiek .
Lapacho (Pau 'd Arco, taheebo)je relativne slabsie, takze som ho ani neskusal zatial



19

Re: Vilcacora

momentalne sa mi vracaju zdurene uzliny pod sankou a uz neviem co mam na ne adresovat ... bude to zrejme skor bakteria nez virus... trapi ma to niekolko mesiacov striedavo a napomahalo nic tu spominane, ani GSE davkovane 4 dni po cca 180 kvapiek po glgoch, vysoke davkovanie chagy (10-15g), skusal som aj vit.C dost pravidelne brat vysoke davky denne.... a staci, ked sa nejak vysilim, tak mi uzliny viac navru ...
Teraz mi konci extrakcia bazy, una de gato a lapacho ... skusim potom to davkovat ... ale aj to bude len tak odbrucha, lebo sa to tazko po troch mesiacoch spomina, kolko som do tej vodky toho nasypal... ale niektore su uplne huste



20

Re: Vilcacora

Zdurene uzliny mozu byt z roznych mikrobialnych dovodov, od plesni a bakterii v prinosnych dutinach az po zvysenu viralnu cinnost. Mozu byt aj zo vzdusnych alergii(pel, plesnove vytrusy, roztoce....



21

Re: Vilcacora

Dakujem RNG, to su cenne informacie. Takze na boreliozu je najucinnejsie Cats claw? Alebo este nieco ine? Mam jedneho rodica dietata na skole, ktory ma od kliesta boreliozu a ma postihnute klby. Vraj na tento virus neexistuje antibiotikum, len ockovanie vopred.



22

Re: Vilcacora

Postiopnutie kliestom da do tela bakteriu Boreliose Burkdorferi,  a casto aj rozne virusy a dokonca parazita ako Babeliosis.
Na liecenie su rozne silne antibiotika, ale casto zlyhaju, lebo sa choroba vrati spat.
Ja mam osobne skusenosti v rodine (3 pripady) s pouzivanim extraktu z olivovych listov , (3x750 mg, 20% oleuropein) po doxycyklinovej 2 tyzdennej liecbe.
Predtym sa im to vratilo znova a znova, a potom, ked pouzivali dlhodobo ten extrakt(vyse pol roka,) tak sa im to nevratilo. Ja som im ale odporucil aj potom brat mensiu davku, 2x500 mg aj nadalej,lebo ta bakteria a najma jej L-forma vnutrobunecneho parazitu  sa vie v tele vyborne skryvat.
To bolo este pred tym, ako som sa dozvedel o Samente, ktore je este ucinnejsie.



23

Re: Vilcacora

Vyborne. A aky je rozdiel medzi Samentom a Cats claw? Samento su kvapky?



24

Re: Vilcacora

Samento/Prima una de gato, je vytazok z Cats Claw, velmi specialny, tzv TOA free. Tento je ovela ucinnejsi, kedze je tam odstranena zlozka TOA, ktora zabranuje ucinnej  zlozke POA v aktivite.
Mozes ich dostat v kvapkach ale aj v pevnej forme(kapsule)



25

Re: Vilcacora

Dakujem a mas nejaky konkretny doplnok na Samento, lebo na Swansone je velmi drahy.



26

Re: Vilcacora

Hladaj aj pod menom Prima una de gato, to je to iste od ineho vyrobcu. Ale celkove tento specialny vytazok je dost drahy.
http://www.google.com/products/catalog? … CGsQ8wIwAQ



27

Re: Vilcacora

proti herpesu a podobnym virusom tej rady : (mne to zabralo, ale lysin som uzival len v polovicnej davky, nakolko pred vyssimi davkami aminokyselin mam respekt):

http://www.healthiertalk.com/prevent-sh … ccine-3836



28

Re: Vilcacora

Vdaka za uvedenie toho clanku od dr Alana Spreena. Nevedel som, ze B-12 je tiez ochrana proti shingles(pasovy herpes, VZV). Ja beriem L-lysine HCl ako zdroj kyselin, v kapsuliach 500 mg s vacsim jedlom jednu az max dve denne.Takze to nepredavkujem iste.
Podla dr Mathiasa Ratha sa aj Lysine podiela na vyrobe kolagenovych vlakien a tym zabranuje sireniu sa rakovinnych buniek a ich fragmentov(metastazy). Takze to mam ako extra benefit z lysinu.



29

Re: Vilcacora

Su lepsie kvapky alebo capsule Prima Una de gato? Vravel si, ze z Peru sa tomu neda az tak verit ako z USA? Nasiel som nejake so 120 kapsulami z Peru.
http://www.perucondor.com/es/detalle.ph … nagato_cap



30

Re: Vilcacora

Uvedeny peruansky zdroj predava Una de gato, tj prasok uncarie tometosy, nie vytazok z nej, tzv TOA free, ako obsahuje Samento a Prima una de gato vyrobky.
Ked chces brat len bylinny prasok,teda jedna sa o vnutornu cast kory liany, odporucam ti na to dobry zdroj, spolahlivy, kde dostanes llibrove balenie jemne mletej uncarie tometosy, zarucene kvalitnej.
Pouzitie tejto byliny  je 2 lyzice na pol pitra vody, povarit 10 + minut, nechat odstat 3-4 hodiny, zliat, nefiltrovat.

To je ekvivalent 2x15 kvapiek Samenta, podla nazorov roznych lekarov.Ale niektori s tym nesuhlasia a tvrdia ze ten caj z 15 gramov byliny je na niektore veci ucinnejsi.
Kontraverzia okolo TOA free extraktov je dosial nevyriesena.
Samento je dost drahe, caj je trochu lacnejsi-z tohoto zdroja, ale menej pohodlny na bratie.



31

Re: Vilcacora

A ty si Prima una de Gato vyskusal v kvapkach? Si s nim spokony?
V com sa odlisuje Prima una de gato od Sangre de grado v ucinku?



32

Re: Vilcacora

Prima una de gato/Samento odporucam najma na zamaskovane infekcie, ako L-formy a mykoplazmy(boreliozne formy, chlamidia pneumoniae a ine). Nie je na viralne.

Sangre de Grado odporucaju na vselico, od bakterii cez virusy, rozne zapaly a podobne,ale  zatial osobne nemam nan uceleny nazor na ucinnost.



33

Re: Vilcacora

Co je najucinnejsie na E coli? Teraz v Europe strasi tato bakteria. Aj ked ja si myslim, ze bola vyrobena v laboratoriu ako biologicka zbran, pretoze sa jedna o velmi silneho mutanta.



34

Re: Vilcacora

Na svete su stovky laboratorii, ktore pracuju dennodenne na mutaciach,genetickych modifikaciach roznych mikrobov. Ti co to financuju maju pre to zrejme nejaky dovod.
Nuz a za takej situacie su mozne rozne uniky a dokonca aj planovane uniky, ludi, co su zlocinni je na svete akurat dost, a moze to sluzit aj na zvysenie predaja farmaceutik, to by som rozhodne nevylucit, najma po tej afere so svinskou chripkou, kde mali rozne vakcinym ktore treba roky dopredu pripravovat a skumat a ked boli hotove, tak sa objavila aj svinska chripka, ktora dovtedy oficialne neexistovala....

Biologicke zbrane sa oficialne uz davno nevyrabaju, ale dnes na to staci aj jednotlivec s dobre zariadenym labakom, aby ich vyrobil a vypustil von.
Nuz a neoficialne, ako som povedal su stovky laboratorii a miliardy  na tom stravene, bohvie kym a za akymi ucelmi.
To standartne vysvetlenie, ze je to do buducnosti na predchadzanie epidemiam a podobne  sa neda vzdy verit kazdemu, ktory sa s tym zaobera alebo to financuje.
Predsa existuju aj skupiny ludi a organizacie, ktore maju v planoch zredukovat dnesnych 7 miliard ludi na 500 milionov napriklad....



35

Re: Vilcacora

Presne to som myslel. Kabalisticka tajna vlada, ktora chce urobit genocidu. Kedy sa uz tam u vas v USA zacne poriadna revolucia. Ludia tomu stale neveria?



36

Re: Vilcacora

Nuz vacsina si mysli, ze to nemoze byt pravda....Este sa dost nepopalili...



37

Re: Vilcacora

Presne, velmi pomaly to trva, kym ludia tomu uveria a to dava tajnej vlade moznost v tomto vsetkom pokracovat. Ale co je teda najucinnejsie proti E coli ak by to tu prepuklo. GSE?



38

Re: Vilcacora

Pravdepodobne. Ja si drzim viacero v rezerve,a nie len antimikrobialnych potravinovych doplnkov ale  vcitane jodu, peroxidu, chloratov(MMS1 a 2). Tj vsetko, co sa snazia masam zakazat.



39

Re: Vilcacora

Su vsetky tieto ucinky tykajuce sa mac.pazura pravdive?Mam 450 mg kapsule aka je ucinna denna davka?

žalúdočné a dvanástorníkové vredy
- zápalových ochoreniach čriev ako sú napr. Crohnova choroba, ulcerózna coilitída
- časté ochorenia horných dýchacích ciest
- astma bronchiálna
- ochorenia srdcovo-cievneho systému
- vysoký krvný tlak
- kožné výsevy, svrbivosť kože, aknózna pleť
- posilnenie imunitného systému
- rakovinové ochorenia

Naposledy upravil: Sisa 24 (2011-07-30 12:21:19)



40

Re: Vilcacora

Ja tam cast pravdy, ale hodne nafuknuta na tak malicke davky.
Inaksie ucinna davka uncarie tometosy je 15- 18 gramov a nie nejake miligramy.



41

Re: Vilcacora

Takze ked vypijem celu flasku naraz to bude jednorazova ucinna davka?:-))



42

Re: Vilcacora

Nemam sajnu co za vyrobok mas. Ja som pouzival sypanu uncariu z tohoto zdroja
http://www.rain-tree.com/cats-claw-powder.htm
Osobne som si robil caj len z jednej polievkovej lyzice kopcom(asi 6-8 gramov) , tj nie intenzivnu davku, len udrzobnu. Potom som presiel z pohodlnosti na Samento, neskor na Prima una de gato, ktora bola o bylku acnejsia a kde 2 x 20 kvapiek bolo pre mna pohodlnejsie brat ako si robit vseliake odporne caje.
Inac tento nebol obzvlast zly, hlavne ked som si ho prichutil ovocnou stavou.



43

Re: Vilcacora

Ahoj RNG,

prosím ta, vies o Samente na iherb.com, len ho nevidim alebo ho fakt nemaju?
A tiez maju tam vselico s jodom ale nejaku jogovu tinkturu ktoru odporucas, ci vodny roztok, som tam nevidel, tiez neviem ci len lebo nerozumiem nazvom alebo co...
Dakujem ti velmi pekne ak si najdes cas to mrknut... .



44

Re: Vilcacora

Samento sa nazyva aj vilcacora alebo una de gato, takze na iherb ich mas kolko len chces. Tento mam odskusany, dost ucinny vo forme kvapiek  http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0
To Ti potvrdi aj admin Ivan, beriem ho aj momentalne na boreliozu.



45

Re: Vilcacora

Je aj vo forme kapsul,
http://www.swansonvitamins.com/NCL061/ItemDetail?n=0
Tu mas extrakt ktory na kazdu kapsulu obsahuje  ekvivalent 5 gramov kory
http://www.swansonvitamins.com/NWF465/ItemDetail
Ta kontraverzia medzi TOA free a celym vytazkom nie je stale vyriesena, lebo napr 18 gramov kory ma tie iste ucinky na vacsinu problemov, ako 2 x 20 kvapiek Samenta.
Dokonca tvrdia, ze adresuje viac problemov, tj ma sirsi zaber



46

Re: Vilcacora

Ahoj RNG, vsimol som si, ze doporucujes http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … s/452?at=0 ao ucinny proti roznym problemom. Ja momentalne na boreliozu berem tento http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0 aj olive leaf extract + MMS. Takze ta forma v caps ma silnejsie ucinky ako spominane kvapky samenta? Ak ano, kolko caps denne by som mal brat na boreliozu?



47

Re: Vilcacora

Ten spor medzi "TOA free" zastancami a vytazkami s obsahom vsetkych alkaloidov je stale nedorieseny. Jedine, co mozem povedat, ze 2x20( 2 x 15?) kvapiek Samenta  podla viacerych  lekarov malo podobny ucinok ako 18 gramov byliny v pripade liecenia borelioz.
Ked je to pravda, tak zhruba 4  kapsule by boli to iste, ako 2 x 20 kvapiek.

Ja osobne by som to vyskusal, keby som mal ten problem, lebo je to na pouzitie lacnejsie.



48

Re: Vilcacora

OK, vyskusam, lebo to balenie 120 cps pri davke denne 4 cps na ucinok mi vydrzí mesiac, no liquid una de gato cca 15-20 dni a este aj  vyssia cena, dakujem srdecne



49

Re: Vilcacora

Nezabudni napisat po case vysledky, iste sa to zide aj inym.



50

Re: Vilcacora

OK...