51

Re: cysty

Dobry den, dnes mi na ultrazvuku prsnikov zistili "ohraniceny hypoechogenny homogenny utvar bez patologickej vaskuralizacie" Chapem z toho akurat to, ze to nie je zhubne. Ake enzymy by si mi odporucil. Treba zacat uzivat nieco na upravu hormonov ako napr. yam? Dakujem...



52

Re: cysty

Nuz povedali ti, len ze sa im odraza zvuk od niecoho, velmi odborne. Takze to moze byt tukova hrcka, cysta, ganglion atd.
Na tukove hrcky pomaha najjednoduchsie lecitin, co nakoniec radim pouzivat aspon raz do tyzdna kazdemu na cistenie ciev a ako zivinu pre mozog.
Inac rozne enzymy rozpustaju rozne objekty , odporucam povedzme vseobecny, ako je pancreatin, co obsahuje rozne zlozky. A samozrejme kazdemu odporucam si doplnovat jod, selen zinok...
Ak je ten utvar hormonalne zavisly(myom, cysta) tak samozrejme je dobre pouzit aj yam.

Inac zhubnost alebo nezhubnost sa neda urcit z ultrazvuku, ale len zo sondy/vzorky. Ale postup na odstranenie enzymami a doplnkami je vzdy enzymy, jod a selen a uprava hormonov v prvom rade.
Zhubny sa da niekedy potvrdit rychlym rastom, ale ani to nie je iste potvrdenie.
Ucinok enzymov a lecitinu sa tak isto da potvrdit tym, ze sa objekt zmensuje az zmizne.

Inac nemusis sa hned znepokojovat, zeny maju v prsiach casto rozne hrcky a len velmi zriedkavo su to nebezpecne utvary. Len to treba odstranit, lebo sa mozu niekedy premenit na nebezpecne.



53

Re: cysty

Dakujem za ukludnenie. Viem, ze by ten utvar nemal byt nebezpecny. Ale kedze sa mi vytvoril, asi nieco nie je v mojom tele OK. A preto sa chcem precistit.
Lecitin som uz pred par rokmi mala od teba. Moze byt tento ako jeho alternativa? http://www.iherb.com/Now-Foods-Lecithin … -454-g/303
pancreatin moze byt tento? http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0 Viem, ze sa musi rano 1,5 h pred jedlom ale neviem ci 3 alebo 4 tbl.
zinok mam tento http://www.puritan.com/mens-vitamins-00 … -mg-002063 ale je uz rok po expiracii. Je to este pouzitelne ci radsej vyhodit? Nie je vela 50 mg denne?
Selen asi ktory kupit?
Jodovu tinkturu skusim pohladat v SK lekarnach...



54

Re: cysty

Moze byt ten NOW lecitin, alebo mozes skusit brat aj Slovensky rovnako dobry a lacnejsi od firmy Vermica
http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny  tam maju aj vybornu a lacnu vlakninu inulin.
Ten 4x500 mg pancreatin je ekvivaslent  2000 mg na kapsulu, na bezne cistenie ti stacia 4 gramy=2 kapsule. Ak to chces zrychlit, tak 3 kapsule. Viac odporucam len na rakoviny, kde 2 x 3 kapsukle =12 gramov ekvivalent pancreatinu.
Glukonat zinku sa velmi nekazi, ja som bral aj 5 rokov stary bez obav, pokial sa nerozpadali tablety od vlhka.
Ak nechces brat 50 mg denne, ber ho kazdy druhy den.
Pokial nemas problemy s kvasnymi produktami, radim ti brat kvasnicovy selen. Je lacnejsi a prirodne viazany, spolu s vitaminmi B a betaglukanmi. Inac su dobre vsetky proteinove chelaty, ako napr Albion.



55

Re: cysty

Dakujem za tip na lecitin. Uz ho mam doma a v tej praskovej forme je znesitelnejsi nez granulovany smile
Este by som ta chcela poprosit, ktory kvasnicovy selen z iherbu objednat za rozumnu cenu.
A taktiez by som chcela vediet, ked uz objednavam, ake enzymy objednat mojej mame. Ma 56 rokov a bolia ju vsetky klby (reuma?) Dokonca na prstoch na rukach sa jej urobili az hrce. Moze byt aj pre nu tento pancreatin http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0 ?



56

Re: cysty

Na reumaticke bolesti pomaha najma serrapeptaza, ale aj pancreatin moze pomoct. Pozri aj na protizapalovy curcumin(s bioperinom) a boswelin.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … apsules/13
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … blets/6899



57

Re: cysty

Este ohladom tych reumatickych bolesti. Kolko tabletiek serrapeptazy a curcuminu, ktore si mi odporucil vo vcerajsom prispevku, treba denne uzit.
Moja mama je dost velky skeptik co sa tyka doplnkov. Preto by ma zaujimalo za aky cas by enzymy v kombinacii s curcuminom zacali utlmovat bolestive zapalove procesy v jej tele.



58

Re: cysty

Drahy ale pomerne dobry infracerveny zdroj. Zlepsuje cirkulaciu a tym hojebnie a regeneraciu, ak to neprezenies.



59

Re: cysty

Ahoj RNG,
rok neuzivam HAK, beriem kelp aj enzymy a napriek tomu sa mi vytvorila cysta na maternici/ci vajecnikoch/ neviem presne, ktora mi praskla nastastie, ako je mozne ze napriek vsetkej prevencii sa mi vytvaraju taketo "smeti" ako Ty nazyvas? Co mam este brat aby som tomuto predisla?Pred tym ked som brala HAK sa mi vytvorili na prsiach fibroadenomy. Dakujem .



60

Re: cysty

Otazka kolko enzymov a akych a nakolko mas vykolajene hormony. Ja by som pouzival aj DIM, co tiez znizuje pravdepodobnost vytvarania cyst.



61

Re: cysty

...beriem ten Pancreatin a ten DIM mam ako dlho uzivat potom?



62

Re: cysty

Nuz minimum kym ti cysty nezmiznu. Ja beriem napr DIM len prevencne, lebo vyrovnava hormonalne hladiny a posobi proti rakovinam.



63

Re: cysty

len ako som uz spominala mne ta cysta nastastie praskla, tak co teraz, brat DIM ci nebrat?A nema DIM nejake vedlajsie ucinky pre nas zeny, napr .priberanie, nadmerne ochlpenie a tak?



64

Re: cysty

Dim znizuje estrogenicke testosteronove a DIM hladiny. Niektore zeny ho pouzivaju proti ochlpeniu(hirutizmus).
Priberanie je najma vec Znizenej cinnosti  stitnej zlazy pri nedostatku jodu. Zialbohu, metody na meranie cinnosti stitnej zlazy z krvi neodhalia ani len zlomok hypothyroidnych pacientov, ktorych je podla odbornikov v tomto poli az 60% medzi zenami a 40% medzi muzmi.



65

Re: cysty

Dobrý, chcela by som poprosiť o radu.



66

Re: cysty

Mám endometr. cystu, brala som I3C a cysta trošku narástla. Mávam aj predmenšt. syndróm.
Teraz som bola na sone prsníkov, kde mi našli "cystu" po dojčení, že sa ešte mliečne žľazy
nevyčistili od júna.
Mám zníženú funkciu štítnej žľazy, beriem euthyrox 25, 5x týždenne.
Teraz bieram púpalkový olej, ale určite je to málo, preto prosím o radu, čo ešte treba
brať a či to môžu byť aj vitamíny zo SR a v akom množstve a miligramy. Ďakujem.



67

Re: cysty

Endometricke cysty su zavisle najma na hormonalnych hladinach, casto pomaha na ne brat Yam.
Samozrejme na odburanie treba enzymy a jod, ktory sa podiela na vyrobe nasich vlastnych enzymov, tj nie len hormonov stitnej zlazy, ako sa vacsina lekarov dodnes nazdava.

Dim sice trosku znizuje hodnoty enzymov, ale velmi na cysty nevplyva, akurat ze nedovoli v nich vyvijat bujnejuce=rakovinne bunky.

Pupalkovy olej je protizapalovy, znizuje menstruacne problemy spojene s naberanim vody a bolestivost menstruacie.



68

Re: cysty

Ďakujem RNG, trocha som si prešla net a teda mala by som brať hlavne
enzýmy,YAM, jód, selén a zinok. Púpalka je asi zbytočná.
Je lepšie jód alebo kelp? čo povieš na tento YAM?
http://www.webareal.sk/oliveland/eshop/ … Yam-500-mg



69

Re: cysty

Ucinna latka v Yame je diosgenin a ten moze byt od 2 do 16%, takze kupovat produkt, kde nevies kolko je diosgeniny je nerozumne..
Na ucinok potrebujes okolo 200 mg Diosgeninu denne
Kelp obsahuje aj jod, aj rozne mineraly, vcitane stopovych. Ale ked nemas presne urcene , kolko je tam jodu, ako mozes dosiahnut dodanie potrebnych 2 az 6 mg denne?
Z jodovej tinktury to ale mozes dostat presne a zarucene. A mozes to dostat aj cez kozu, transdermalne a pomerne lacno. Nezabudaj na selen, ktory musis brat s jodom.



70

Re: cysty

Ďakujem, RNG a môže byť tento YAM a aké dávkovanie?
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
enzýmy, 4 tablety hodinu pred jedlom zapiť
http://www.iherb.com/Country-Life-Super … /1718?at=0
je to tak dobre?
Prosím a ten selen, poradí?
jódovú tinktúru zatiaľ hľadám v lekárňach. Ďakujem.



71

Re: cysty

Swanson ma 81 mg Diosgeninu na jednu kapsulu, tj 4 kapsule ti daju asi 320 mg diosgeninu. Tolko pouzivala,moja zena v prechode s uspechom.
Tie 4 tablety 1.5 hodiny pred jedlom su dostatocna davka na odmorenie tela, pri rakovinach by som to zvysil na 2 krat do dna, alebo viac.
Selen je dobry v roznych organickych vazbach, ci uz selenove kvasnice(najprirodzenejsia forma a najlacnejsia) alebo ine.
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … blets/6899
ja pouzivam osobne tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-180-caps



72

Re: cysty

Rng, je dobre užívať YAM aj ženám, ktoré majú už prechod za sebou? Ked  áno, tak v akej  asi dávke? Nevyvolá  krvácanie?

                       Ďakujem!



73

Re: cysty

Teoreticky moze yam predlzit krvacanie, zale prakticky som este o ziadnom nepocul. Samozrejme je yam dobre brat aj po menopauze, lebo znizene  hormonalne hladiny urychluju proces starnutia.Povedzme polovica intenzivnej by mala stacit, si myslim. Dokonca aj muzom je to dobre, lebo to tak isto u nich zvysuje hormonalne hladiny, podobne ako branie sterolovych doplnkov.



74

Re: cysty

RNG potrebujem tvoju radu.Pred 1 a pol rokom som bola na preventívnej gynekolog.prehliadke. Všetko bolo v poriadku. Dnes som išla znova. Beriem yam asi rok a pol, vit.C, berksonov protokol, natieram sa občas jódom.Našiel mi 3 cysty neznámeho pôvodu, ževraj plné. Zobral mi krv na onkomarkery, volala som poobede povýsledky a boli zvýšené. Jeden z 30 na 60, a druhý z 30 na 114? Poradíš mi? Ďakujem indiga



75

Re: cysty

Nuz onkomarkery su cisla, na ktore by som sa velmi nespoliehal, ale ked si chces telo odmorit a cysty rozpustit, musis brat entericky pokryty pancreatin ako napr tento
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016
davka 2 x 2 denne, pripadne aj yam(2 gramy)  a najma DIM(2 x 100 mg), lebo mnohe cysty su hormonalne zavisle, tak si treba upravit hormonalne hladiny.
Pri yame je dolezity obsah Diosgeninu, ked odporucam 2 gramy, myslin tym vlastne 200 mg diosgeninu, lebo rozne znacky yamu maju rozne mnozstva diosgeninu a prave tych 200 gramov diosgeninu je ta ucinna latka.
Berksonov protokol netreba brat stale ale ked ho beries, musis brat aj hromadu mikrovlaknin, inac sa ta extra vylucena zamorena zlc znova absorbuje v crevach spat do krvi.
Mikrovlakniny ju do seba nasiaknu a vynesu von z tela. Takze len tak je ten protokol vlastne ucinny
A nesetri s tym jodom natieraj sa aj 2 krat do tyzdna a hoci aj pod oboma pazuchami. Jodu potrebujeme najma pri cystach a inych nefunkcnych utvaroch v tele viac, nez odporucane 2-6  miligramov, lebo sa podiela aj na tvoreni roznych hormonov, ale aj cistiacich enzymov. A s jodom musis brat aj sele, 200 az 600 mikrogramov, podla toho, kolko jodu beries. Viac jodu vyzaduje aj viac selenu.



76

Re: cysty

Ďakujem za odpoveď. Môžem brať tento pancreatin(mám ho doma)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
Kým mi príde DIM, môžem brať Indol, ktorý u nás predávajú?V akých dávkach?
Ďakujem indiga



77

Re: cysty

Indol je menej ucinny,preto ho treba brat 3 x tolko. V tele sa totiz premeni na DIM len s asi 30% ucinnostou. A I3C samo o sebe nie je ucinne, len ked sa premeni na biologicky ucinnu latku DIM.
Na entericky nekryty pancreatin , ktory sa rozpusta v zaludku a spotrebuje na potraviny.
Ked ho chces dostat do krvneho obehu ber ho hodinu pred jedlom na prazdny zaludok a dobre zapi vodou. Davka je najmenej 2 kapsule, co su len 4 gramy, ten druhy  ma na 2 tabletky 6 gramov ekvivalent a zarucene sa nenici kyselinami, lebo sa rozpusti az v crevach



78

Re: cysty

Ďakujem za odpoveď, ja si objednávam DIM, len kým mi príde tak si chcem u nás(SR) zatiaľ kúpiť indonal, lebo dim tu nemajú v ponuke. To isté pancreatin, zatiaľ doberiem ten čo mám a objednám ten entericky pokrytý. Píšeš že na onkomarkery by si sa moc nespoliehal, čo to vlastne je?Ďakujem indiga



79

Re: cysty

Onkomarkery su testy, ktore podla ciselnej hodnoty casto, ale nie vzdy vyjadruju pravdepodobnosti rakovin. Totiz to, ze mas vysoke onkomarkery este neznamena, ze mas vzdy rakovinu a to ze su nizke obcas nepoukaze na existujucu rakovinu v tele. Tj je to nespolahlive a casto to pouzivaju na zastrasanie pacientov do poslusnosti , nez  naozaj spolahlivu  diagnostiku. Este stale je to vo faze vyvoja na zvysenie presnosti a spolahlivosti.
Podrobnejsie najdes na
http://en.wikipedia.org/wiki/Tumor_marker
http://www.cancer.gov/cancertopics/fact … or-markers

Naposledy upravil: RNG (2013-02-05 21:54:40)



80

Re: cysty

Nuz onkomarkery su cisla, na ktore by som sa velmi nespoliehal, ale ked si chces telo odmorit a cysty rozpustit, musis brat entericky pokryty pancreatin ako napr tento
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016
davka 2 x 2 denne, pripadne aj yam(2 gramy)  a najma DIM(2 x 100 mg), lebo mnohe cysty su hormonalne zavisle, tak si treba upravit hormonalne hladiny.
Pri yame je dolezity obsah Diosgeninu, ked odporucam 2 gramy, myslin tym vlastne 200 mg diosgeninu, lebo rozne znacky yamu maju rozne mnozstva diosgeninu a prave tych 200 gramov diosgeninu je ta ucinna latka.
Berksonov protokol netreba brat stale ale ked ho beries, musis brat aj hromadu mikrovlaknin, inac sa ta extra vylucena zamorena zlc znova absorbuje v crevach spat do krvi.
Mikrovlakniny ju do seba nasiaknu a vynesu von z tela. Takze len tak je ten protokol vlastne ucinny
A nesetri s tym jodom natieraj sa aj 2 krat do tyzdna a hoci aj pod oboma pazuchami. Jodu potrebujeme najma pri cystach a inych nefunkcnych utvaroch v tele viac, nez odporucane 2-6  miligramov, lebo sa podiela aj na tvoreni roznych hormonov, ale aj cistiacich enzymov. A s jodom musis brat aj sele, 200 az 600 mikrogramov, podla toho, kolko jodu beries. Viac jodu vyzaduje aj viac selenu.

Dobrý deň RNG, skopírovala som sem tvoju odpoveď na moju otázku, len mám ešte nejaké nejasnosti
1. Odporúčaš entericky pokrytý pancreatin aby ho v žalúdku nezničili kyseliny. Kým mi príde z iherbu, má zmysel používať na ČISTENIE TELA pancreatin 4x keď nie je entericky pokrytý alebo ho v žalúdku úplne zničia kyseliny a na čistenie tela sa nevyužije?
2. Ak mám brať na čistenie tela tie enzými 2 krát denne, v noci to mám vyriešené, to mám prázdny žalúdok ale ako dlho po jedle si môžem dať enzým na čistenie tela aby sa nespotrebal na trávenie. Viem že každému trávi asi inak rýchlo aj každé jedlo je trávené inak dlho  ale aspoň približne.
3. Neviem si vysvetliť prečo mi tá cysta vznikla keď beriem asi rok a pol YAM ten dobrý zo Swansonu.
4. Mohla by mi prosím ťa na ten môj problém(3 cysty asi plné a zvýšené onkomarkery) pomôcť urinoterapia lokálne alebo pitie.
5. Dim má aký hlavný účinok pri tom mojom probléme?
6. Selén si mám dávať každý deň, alebo iba v dňoch keď si dávam 15 kvapiek jódu na podbruško?
7. Môžem si teda dávať tých 15 kvapiek aj dva krát týždenne?
8.Bolo by podľa teba dobré spraviť aj nejaké klystíry alebo vypitie Glauberovej soli aby ma prečistilo?
Ďakujem ti veľmi pekne za tvoju ochotu vždy odpovedať.indiga



81

Re: cysty

! Nic nie je uplne.ked zoberies  ten nechraneny pancreatin na prazdny zaludok bez jedla a dobre ho zapijes , cast z neho sa predsa len dostane do krvi
2 entericky kryty enzym sa uvolni az v crevach tj znici sa na jedlo minimalne a kyselinami vobec.
3. cysty mozu byt aj dosledok nedostatku specifickych enzymov
4. urinoterapia je mozno ciastocne ucinna, ale je plno inych, menej odpornych,
5.DIM potlaca hladiny estrogenu a testosteronu, co pomaha proti tvorenu cyst a pri liecbe hormanalne zavislych rakovin(najma z prebytku alebo nespravneho pomeru roznych estrogenov)
6. Denna davka selenu je od 200 do 600 mikrogramov
7. jodu odporucaju rozni lekari od 6 do 50 mg, ja som konzervativnejsi a odporucam 2 do 6 mg. Takze ked chces brat ten lugol 2 x , tak je to OK.
8. nie som velmi za precistovanie criev krystirami. Totiz to ovplyvnuje probioticku floru
Precistenie odporucam len pri prilisnom zamoreni a zapche. Inac odporucam denne 15 az 20 gramov mikrovlaknin, a to pre kazdeho a cely zivot,  ktore po case precistia creva vyborne.



82

Re: cysty

Ďakujem ti naozaj veľmi,
1.prosím ťa, dobre som pochopila, že selén si mám dávať každý deň, ale ako dlho?
2.mala by som ten yam brať alebo nemusím ak sa mi napriek nemu tie cysty vytvorili asi mi nepomáha?
3.mohla by byť dobrá mrazom sušená aloe a aminokyseliny?
Ďakujem
indiga



83

Re: cysty

1. selen [potrebujes cely zivot, tj davas si ho stale, podobne ako pijes stale vodu.
2. nie je priamo proti cystam, aje DIM je.
3. pri suseni mrazom sa zachova asi najviac zivin, vcitane enzymov a vitaminov, , vzacnych liecivych sacharidov  a nemusis pouzivat ziadne konzervacne latky.
Aminokyseliny sa nenicia natolko teplom, takze tam nie je susenie za mrazu dolezite.



84

Re: cysty

Ďakujem RNG-indiga



85

Re: cysty

RNG napadlo ma, že kým mi príde ten entericky pokrytý pankreatín, mám ten Pancreatin 4x.Keby som si predtým ako si ho dám najpv dala Kalinat, zneutralizovala kyseliny a potom si dala Pancreatin. Malo by to fungovať? Chcem sa ešte spýtať pri tých mojích cystách zo zvýš. onkomarkermi mala by som brať aj lysín, arginín, ornitín a chaparal? Ďakujem indiga



86

Re: cysty

Prosím ťa ešte chcem niečo doplniť do otázky:

RNG napadlo ma, že kým mi príde ten entericky pokrytý pankreatín, mám ten Pancreatin 4x.Keby som si predtým ako si ho dám najpv dala Kalinat, zneutralizovala kyseliny a potom si dala Pancreatin. Malo by to fungovať?
2.Chcem sa ešte spýtať pri tých mojích cystách zo zvýš. onkomarkermi mala by som brať aj lysín, arginín, ornitín a chaparal?
3. Stačil by iba Lysín? Vedel by si mi napísať nejaký dobrý z iherbu?
Ďakujem indiga



87

Re: cysty

Definitivne  ked mas neutralizovany/alkalizovany a prazdny zaludok, tak sa v nom pancreatin neznici. To som casto odporucal rakovinnym pacientom pred tym ,ako sa objavili pancreatiny entericky pokryte.
Ja beriem striedavo L-lysin HCl a Betain HCl s jedlom ako zdroj kyselin. Samozrejme L-lysin pomaha budovat kolagenove struktury, co je dobre proti volnemu pohybu virusov v tele, a samozrejme aj proti sireniu sa rakovinnych buniek a ich ulomkov cez telo(metastazy)
A rakovinne bunky sa vzdy v tele tvoria, zalezi od toho, ako sa siria a ci ich vie telo zlikvidovat dostatocne.
Alkalizuj sa, mozno sa ti znizia onkomarkery, ked ta to znervoznuje. A ber kopu antioxidantov, vitamin C E D-3, anto a proantokyanidy, polyfenolu atd. A nezabidaj na DIM, kedze cysty v prsiach su hormonalne zavisle, tak isto su rozne rakoviny, najma rakovina prs. Aj mna by to znervoznovalo, keby som mal zvysene onkomarkery a popritom cysty, ktore sa mozu zvrhnut, a mozu sa v nich vytvorit bujnejuce=rakovinne bunky.



88

Re: cysty

Ďakujem za odpoveď, verím že sa znížia a tie cysty na vaječníku zmiznú.Tie polyfenoly a proantokyanidy sú čo prosím ťa, pod akým názvom sa predávajú? Ďakujem indiga



89

Re: cysty

RNG, prosím o radu. V novembri si mi radil na cysty YAM



90

Re: cysty

RNG, prosím o radu. V novembri si mi radil na cysty YAM zo Swansonu, objednala som si ho, ale neprišiel.
Balík sa vrátil naspäť z dôvodu, že je v našej krajine zakázaný. Prosím, môžeš mi  poradiť YAM z i-herbu alebo
môžem brať aj DIM . Diagnóza : cysta na vaječníku endometriózna

Objednávala som si jód aj enzýmy z i-herbu /to prišlo v poriadku/, teraz to beriem. Ďakujem.



91

Re: cysty

Ked vam zakazali pouzivat yam, tak ti nemozem nijak pomoct.
Aj v USA sa snazili mnohe doplnky zakazat, len sa im nepodarilo dokazat ich skodlivost, takze nepochodili. V socializovanych krajinach ale vlada ma dost moci, aby cokolvek zakazala aj bez dokazov.
Zalezi len od vas, ci date svojim reprezentantom taku moc alebo sa proti tomu vzburite.



92

Re: cysty

Ďakujem za odpoveď, verím že sa onkomarkery znížia a tie cysty na vaječníku zmiznú.
1.Tie polyfenoly a proantokyanidy sa pod akým názvom v iherb predávajú?
2. Vedela by som ich nahradiť aj stravou, napr. ak si odšťavím na lisy ovocie a zeleninu a zjem aj tú vlákninu, alebo len rozmixovaním ovocia?
3.Koľko esteru C s bioflavonoidmiämám prášok) mám denne prijať?
Ďakujem indiga



93

Re: cysty

Ahoj, ja som pre priatelku objednaval Yam z Iherb a prisiel bez problemov.



94

Re: cysty

Polyfenoly sa nachadzaju najma v listoch rastlin, ako vytazok zo zeleneho caju, vytazky z listov cucoriedok, malin, ciernych ribezli a podobne.
Anto a proantokyanidy su najma v semienkach, tj cucoriedkove, billberry, hroznove semena(grape seed) a ine

Ja osobne pouzivam obcas zmes zo semien zimozelene(vinpocetine) z mach(huperzine A) a listov gingka(gingkolides).
NO a samozrejme z hrozna(grape seed extract ) a okrem toho vitaminy C,E a D-3 . Vo vitamine C vo forma ester C mam aj dalsie antioxidanty, ktore zvysuju ucinnost antioxidantov, a to su bioflavonoidy.

A neavisle od toho beriem kazdodenne aj ALA(alfa lipoova kyselina/alpha lipoic acid), ktora sama o sebe je silny univerzalny  antioxidant, chelator ortute a antioxidacny regenerator. To mi je velmi vhodne pri mojej cukrovke.
Pozri moje antioxidanty, co beriem dost nepravidelne, hoci by som ich mal brat kazdy den
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
Astaxanthin dostavam aj z krill oleja aj zo spiruliny ciastocne
ALA ale beriem pravidelne, niekedy az 2 x denne
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps

Naposledy upravil: RNG (2013-02-09 17:40:20)



95

Re: cysty

Ďakujem za obšírne odpovede, snažím sa používať čo najviac vecí ktoré si mi odporučil ale na niektoré treba čakať kým príde objednávka z iherbu. Po prihliadnutí na moju váhu som začala brať toto:
-15 kvapiek Lugolovho roztoku 2x týždenne na spodok brucha
-selén organicky viazaný(každý deň)
-vit.E, D3(každý druhý deň)
-ester C s bioflavonoidmi (2 grami denne )
-pancreatin 4x (2 kusy denne v noci o tretej s pohárom vody s Kalinatom)-čakám na Pancreatin entericky pokrytý
-digest platinum 1kus denne okolo štvrtej poobede
-inulín, psylium-denne
-chaparal-každý druhý deň
-L-lysín-každý deň
-pijem zelený čaj s medom a kys. askorbovou- 2x denne
-odšťavujem na pomalootáčkovom lise asi 2 dcl šťavy karotka+mrkva-denne
------------------
-chcem sa opýtať či aj ten digest platinum musím brať s kalinatom
-či je dobrý zdroj rutínu náš slovenský ascorutin
-robím to správne?

Ešte raz ZO SRDCA ĎAKUJEM RNG-indiga



96

Re: cysty

Digest platinum je z rastlinnych a fungalnych enzymov, ktore su pomerne odolne na zaludocne kyseliny. Ked ho zoberies na prazdny zaludok a dobre zapijes, tak sa velka vacsnina z neho vstreba do krvi  a neznici v zaludku.
Ascorutin je vyrobok farmaceutov(Zentiva), kde sa nachadza 100 mg kyseliny askorbovej, 20 mg rutosidu(nie rutinu, ale nejak farmaceuticky/chemicky zmenene)) a rozne ine ecka.

Ked radim bioflavonoidy, tak radim 1 gram a viac. Ked radim vitamin C radim 3 gramy denne.Najlepsie ester C s bioflavonoidmi . napr kapsule 500 mg esteru C  obsahuju 200 mg bioflavonoidov. Tj ked ich zoberies pocas dna postupne 6, aby si dostala 3 gramy vitaminu C, tak zaroven dostavas aj 1200 mg bioflavonoidov, z ktorych rutin je najslabsi a diosmin najucinnejsi.
A co najmenej roznych e-ciek

Naposledy upravil: RNG (2013-02-09 19:09:35)



97

Re: cysty

RNG a ostatné dávkovania mám dobre? Tá šťava má byť mrkva+cvikla, tam som sa pomýlila.
Mám pridať ešte každý druhý deň ALA a chlorelu?
Ďakujem indiga

Naposledy upravil: indiga (2013-02-09 19:28:46)



98

Re: cysty

Cim viac roznych ucinnych doplnkov pouzijes tym lepsie adresujes rozne zdravotne problemy
Mrkva obsahuje karotenoidy, surova cvikla proteolyticke(bielkovinne) enzymy
Ja osobne som dnes juz lenivy si vyrabat zeleninove stavy, ked je na trhu tolko silnych a ovela komplexnejsich enzymov
ALA ma polcas rozpadu 1/2 az 1 hodina, tj najlepsie je davat si male davky a casto.
Teda tak , ako si aj samo telo ALA vyraba a dava do obehu.

Naposledy upravil: RNG (2013-02-09 19:41:40)



99

Re: cysty

Keď mám kapsule s ALA 300mg, môžem si ju rozdeliť na  2 dávky a vysypať jednu dávku napr. do vody, alebo kapsulu nesmiem deliť? Ďakujem indiga



100

Re: cysty

Kludne to mozes dat do vody, len to pi cez slamku aby ti to neposkodilio zuby.Kedze to moze dost rychlo oxidovat, nezarob si viac roztoku, ako na pol dna.