1

Téma: Hypoglykémia

RNG, aké doplnky by si doporučil na stavy hypoglykémie. Vždy po väčšej fyzickej námahe idem do hypoglykémie v dôsledku adrenálnej únavy, dnes som zase skoro odpadla, vždy sa začnem potiť a triasť, také vnútorné chvenie, potom príde svalová slabosť, búšenie srdca, veľký pocit hladu, závraty, teraz už viem prvé príznaky rýchlo rozoznať a snažím sa hneď niečo zjesť. Po takomto záchvate doslova zožeriem obrovskú dávku jedla, aby som sa nejak "stabilizovala".
Beriem dosť adaptogénov a tie obsahujú aj byliny na stabilizáciu cukru v krvi a takisto denne chróm, ale asi to je málo. Dnes som si dala isocort (hydrokortizón) po záchvate a pomohlo to trochu, možno by som mala pred fyzickou námahou dať nejakú "stresovú dávku" adrenálnych výťažkov.

Naposledy upravil: bludicka (2011-05-11 21:33:11)



2

Re: Hypoglykémia

Pecen je zodpovedna za vyrobu cukrov(neoglukogenesis) ked nie je prisun z criev.
Ked jes jedla s nizkym glykemickym indexom, tak tieto uvolnuju cukry podstatne dlhsie, a v mensich mnozstvach, takze sa ti tym vyrovnava hladina cukru v krvi. Preto je dopezite jest celozrnne a hrubozrnne produkty a 5-6 krat denne mensie davky.

Podporovanie funkcie pecene  je najma cistenim a regeneraciou, pozri na protokol dr Berksona v teme pecen.

Na regulaciu cukru v krvi vraj  pomaha brat doplnok Lagestromia speciosa/Banaba, ktora znizuje potrebu inzulinu, znizuje ale aj vyrovnava hladinu cukru v krvi.
Ja s DM2 som to vyskusal, ale moje hladiny cukru su stale vysoke, tj som nemohol pozorovat ten ucinok zvysenia cukru z pecenou tvoreneho pri nizkych hladinach.
Ale viaceri z mojich lekarskych zdrojov to tvrdia.



3

Re: Hypoglykémia

RNG, tie rôzne zmesy na reguláciu krvného cukru mám brať pred jedlom, či po?



4

Re: Hypoglykémia

Najucinnejsia absorbcia je obvykle na prazdny zaludok ,dobre zapit. Ale myslim, ze uvedene sa mozu brat kludne s jedlom, lebo sa drzia v tele dost dlho