1

Téma: Fľaky na tvári

Ahoj RNG,

Chcela by som ťa poprosiť o radu ohľadom fľakov na tvári. Kamarátka ma poprosila o pomoc, tak sa obraciam s prosbou na teba. Asi v decembri sa jej prvýkrát fľaky objavili len čisto v oblasti líc na tvári (nikdy predtým ich tam nemala a od decembra sa jej to nepravidelne vyskytuje) a asi takým spôsobom, že najprv tam mala len malé fliačiky, ktoré sa jej aj šúpali. Potom v priebehu pár dní sa to prejavilo tak, že jej sčerveneli a rozšírili postupne do oblasti celých líc na oboch stranách tváre. Toto postupne odoznjeva do dvoch dní, potom jej zostávajú v strede líc len také malé fliačiky a po okrajoch tváre sa to zvýšene prejavuje vo forme vyrážok. Pritom ju to dosť páli. Asi zatiaľ toľko ohľadom jej problému. Možno to trošku znie neprehľadne, budem povďačná za každú tvoju radu. Ešte ma napadlo, dlhodobejšie jej býva bez príčiny aj nepravidelne zle od žalúdka.

Vopred ti ďakujem :-)



2

Re: Fľaky na tvári

Vyzera to na nejaku alergiu alebo helikobakter.
Na alergie potravinoveho razu si treba napravit travenie a precistit telo(kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika)
Helikobakter treba vynicit, (zinok, pepZin, koloidna strieborna voda, monolaurin a udajne aj "dracia krv(sangre de grado/drago, stava/miazga vytekajuca zo stromu croton lechleri))
Na zahojenie tych "lisajov" na tvari a vyrazok odporucam kokosovy olej s par kvapkami citricidalu, lebo do erupcii sa obvykle nastahuju oportunisticke mikroby a tym zabranuju rychlemu hojeniu.



3

Re: Fľaky na tvári

Poprosila by som o radu.malej 6r sa asi pred mesiacom spravil taky maly biely neohraniceny fliacik na kozi pod okom.pred dvomi tyzdnami sme boli na dovolenke a opalenim sa jej to este viac zvyraznilo.bojim sa ze ide o plesen, lebo tesne pred tym sme maly tyzdnovu navstevu u nas a malej bratanec mal na tvari podobne flaky a ked som sa pytala svagrinej co to ma,povedala ze to je nejaka plesen a vraj mu aj doktorka nieco predpisala ale mu to nezabera.zatial som s nou u lekara s tym nebola ale pytala som sa nato farmaceuta a povedal ze mu to nepripada ako plesen tak teraz neviem. Dost sa tym trapim a bojim sa aby jej to neostalo pripadne sa to nezvacsilo.  Ona ma aj tak dost tmavu plet takze je to dost vyrazne.neviem ci sa da podla mojho popisu povedat o co ide ale prosim o radu ci by sa s tym dalo nieco robit.dakujem



4

Re: Fľaky na tvári

Biely fliacik moze byt aj plesen( Timea versicolor/melasezia) ale aj  neskodna pigmentova porucha ako Idiopathicka Guttate Hypomelanosa   az vitiligo ktore viacmenej lekari nevedia liecit, ale ja osobne som stale toho nazoru, ze je to sposobenei nasimi vlastnymi v tele pritomnymi virusami, ked nam poklesne viralna imunita/
http://byebyedoctor.com/white-spots-on- … treatment/
Na timneu/plesen obvykle staci na to dat kazdy vecej trosticku samponu obsahujuceho sirnik selenu(selenium sulfide, pozri napr znacku Selsun Blue s 1%), co maju niektore sampony na vlasy proti lupinam.
Protiplesnove su aj oreganovy olej(zriedit na 5%) a rozne volnopredajne protiplesnove kremy.

Naposledy upravil: RNG (2012-11-25 01:46:06)



5

Re: Fľaky na tvári

Dakujem za odpoved.



6

Re: Fľaky na tvári

OK



7

Re: Fľaky na tvári

pekný deň rng
chcela by som spýtať ohľadom vitiliga, pretože sa ná pravde podobne pridružilo k neurofibromatóze. zatial sa objavuje prvý fliačik na tvári - zvýrazní sa hlavne pri sprchovaní  a opálení a druhý je na pleci. Už je na ceste pancreatin od firmy solgar čo nám bolo doporučené na posilnenie enzýmov. takže by som sa chcela spýtať čo je vhodné na vitiligo, či existuje nejaký krém alebo doplnok



8

Re: Fľaky na tvári

Lekari sice tvrdia, ze nevedia , z coho je vitiligo, ale rozne kozne problemy sui spojene s cinnostou virusov takze odporucam zvysovani3e viralnej imunity, co vlastne dnes radim kazdemu aj tak, z roznych dovodov.
O to viac, ze spominas neurofibromatozu, co su zapaly nervov , co virusy tak isto mpozu sposobovat.



9

Re: Fľaky na tvári

Sprava pre RNG
Dovolujem si Vas poziadat o Vas nazor na tento problem:
Muz 64 r. bol po pade z vane hospitalizovany v nemocnici, kde mu  bol podany  Ciprofloxacin Kabi 100 napriek tomu, ze lekarovi povedal, ze neberie ziadne lieky.Lekar mu povedal, ze je to mierne antibiotikum.Doma potom zistil, ze je to chemoterapeutikum,ktore moze poskodit pecen.Po prepusteni z nemocnice dostal hnacky, ktore trvali 3 dni.Dna 1.9.2013 rano zistil, ze ma tmavy moc a zlte ocne bielka, pricom mu nasledne ozltla aj pokozka na celom tele.Bolesti a ani unavu nepocituje.Pred tym ozltnutim pouzival 3 dni penovy podhlavnik a matrac zn.Wellpur, ktore smrdeli chemiou.Nasledne ich vratil spat do obchodu.Krvny obraz ma v norme az na bilirubin, ktory mal hodnotu 199,92 umol/l.Lekari v podstate nevedia co s tym a  navrhuju odstranit zlcnik, hoci pri kontrole zlcnika boli zistene len neake male kamienky.Co by ste navrhli Vy ?
Vopred dakujem za Vas nazor.



10

Re: Fľaky na tvári

V prvom rade ciopro ie je vobec mierne,. ale velmi silne atb, ktore samozrejme znici probioticku crevnu floru a tym da moznost sa tam premnozit roznym parazitnym, co sa snazi telo vyhodit hnackami. Preto si treba obnovit co najskor probioticku floru v crevach, tj brat kazdodenne aspon 15 gramov zmesi mikrovlaknin, cely zivot a obcas si nasadit probiotika, najma pri hnackach, lebo vtedy su creva zamorene inymi skodlivymi kulturami, co sa telo hnackou snazi vyhodit.
Hyperbilirubinemia moze byt aj dedicna a neskodna, ale moze byt aj nasledok chemicky ci mikrobialne poskodenej pecene.
Odporucam si ju precistit protokolom dr Berksona,, pozri cez google.sk pod rng, pecen co zaroven nielen precisti pecen ale stimuluje jej regeneraciu, kde bola poskodena.
Inac aj sami mikrovlakniny znizia pecenove enzymy a bilirubin, lebo nedovolia vylucenej zlci sa spat reabsorbovat do krvi, ale vynesu ju von z tela.



11

Re: Fľaky na tvári

Vdaka za Vas nazor !



12

Re: Fľaky na tvári

OK



Re: Fľaky na tvári

Dobrý deň pán RNG,
na ľavom stehne sa mi spravilo asi 5 bielych fľakov, vyzerá to ako keby sa mi strácal pigment. Fliačiky sa objavili z večera do rána a bojím sa, aby sa nerozširovali. Podľa toho, čo som našla na internete by mohlo ísť o vitiligo(dúfam, že nie) alebo kožnú plieseň. Fľaky sú hladké, nesvrbia, iba sa farebne odlišujú. Som objednaná ku kožnej lekárke, ale chcela by som poprosiť o radu Vás, pretože ste mi už 2-krát pomohol s vecami, ktoré  lekári vyriešiť nevedeli. Bojím sa, že sa fľaky rozšíria, neviete mi pradiť, čo na to použiť, aké doplnky brať?



14

Re: Fľaky na tvári

Vitiligo je neznameho povodu, podozrievam kombinaciu zamorenia a nasich vlastnych virusov. Tj adresuj odmorenie a zvysenie viralnej imunity, co radim dnes vlastne kazdemu, lebo virusov je okolo nas a v nas coraz viac.
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Drzim palce, napis ako sa ti dari



Re: Fľaky na tvári

ďakujem :-)
kožná lekárka skonštatovala, že to je ASI pleseň a nie vitiligo, takže mi trošku odľahlo, ale idem si to potvrdiť k ďalšej doktorke pre istotu. Našla som si všetky prípravky, čo tu boli popísané, tak vyskúšam, dúfam, že to zaberie, len som sa s Vami chcela poradiť o protiplesňovej diete, nemám problém s tým, že by som nevydržala držať diétu, ale mám 45 kg a bojím sa, že rapídne zasa schudnem pri tej diete. Normálne cukry nejem, ani vysmážané, údené...



16

Re: Fľaky na tvári

Plesne vyzeraju velmi rozdielne v ultrafialovom svetle, niektore dokonca svetielkuju.



Re: Fľaky na tvári

Tie fľaky nie sú úplne biele, ani ostro ohraničené, preto dúfam, že o vitiligo nejde... Pod svetlom mi to lekárka vôbec nepozerala, mám pocit, že to dosť odflákla, v utorok idem inej kožnej lekárke, tak budem múdrejšia.
Len sa chcem spýtať, čo sa týka proteplesňovej diéty, môžem všetku zeleninu, najlepšie surovú, mäso, vajcia, z ovocia len citrón a limetku, cukry absolútne žiadne, žiadne pečivo, môžem orechy, olejnaté semená, dobrý je zázvor, cesnak, škorica, kokosák, oliv a oreg olej...? správne?mäsa môžem koľko mi chutí? pretože sa bojím, že schudnem rapídne mám do 50 kg a to sa doslova prepchávam, aj keď nie sladkosťami...
našla som od Vás písaný príspevok, kokos. olej + oreg. olej + GSE a večer probiotiká s jablkom... chcem začať hneď s dietou, pretože sa mi fľaky dosť šíria, ale probiotiká chcem objednať kvalitné z iherbu, čítala som, že určitý účinok má aj HYLAK, je to pravda? môžem dosadiť tie probiotiká neskôr? pretože z iherbu mi dorazia až tak za 10 dní cca... ďakujem smile



18

Re: Fľaky na tvári

Spravne to chapes. Ked budes mat problemy s travenim tolko bielkovin, zober si na to extra enzymi, najma proteolyticke. To nemusi byt nizkokaloricka strava, hoci vacsina ludi na nej schudne, lebo na nu nie je telo navyknute. Ale za 2-3 tyzdne to nebude nic katastrofalne, ked budes jest dostatok kalorickych jediel
Hylak nie su probiotika, len vytazok z niektorych bakterii.
Aj probiotika same co dostanes v kapsuliach su len malicke zarodky, tie treba rozmnozit vyse 1000 krat, aby plne osadili creva. Pretro treba brat extra potravu pre ne, zmes mikrovlaknin a to cely zivot.



Re: Fľaky na tvári

a viem kúpiť kvalitné probiotiká aj na SR? aspoň kým mi prídu z iherbu...



20

Re: Fľaky na tvári

Asi nie. Dobre znamena tepelne stabilne a kyselinovo odolne.



Re: Fľaky na tvári

Dobrý deň pán RNG, diétu poctivo držím, doplnky by mi mali prísť za cca 1-2 dni, ale fľaky sa mi šíria hrozne rýchlo... bola som u druhej lekárky, ktorá potvrdila, že sa jedná o pleseň. Kožu umývam Nizoral šamponom, mám aj sírové mydlo, natieram kokosovým olejom a Micetal masťou od lekárky, ale nezaberá to. Neviete mi poradiť niečo silnejšie? Čo by som mohla na kožu aplikovať?
Taktiež mi lekárka ponúkla užívanie antimykotík... aký máte na to názor? nechcem telu uškodiť ešte viac...



22

Re: Fľaky na tvári

Antimykotika brane ustne maju dost neprijemne nasledky na pecen, takze by som ich nebral podla moznosti a skor ich pouzival len topicky tj zamiesane do masti, ci kokosoveho oleja.

Ale ved na Slovenskui dostat aj silne protiplesnovy oreganovy olej, ktory mozes zamiesat spolu s kokosakom na koncentraciu 2 az 5%. Ak to nezastavi tu "plesen", tak to nie je plesen



Re: Fľaky na tvári

Môže byť?
http://biocare.sk/eshop/produkt/candimin
mám doma ešte NAC, mohla by som ho brať tiež? aj D-mannose, ale to je cukor, teda asi nie?



24

Re: Fľaky na tvári

Moze byt, samozrejme.candimis ma obsah asi 20%carvacrolu,takze ho ried 4 az 9 dielov kokosaku a 1 diel candimisu
(mozes si pocitat kvapky, to staci priblizne)
NAC je odmaskovac, neviem ci su plesne zamaskovane, ale uskodit ti ho brat neuskodi.
D-manosa je sice cukor na odhaknutie infekcii z urinarneho systemu, ale nie na candidu ani na povrchove plesne.



Re: Fľaky na tvári

skôr som myslela, či D-manóza neuškodí... či ju môžem brať, pretože som mala aj iné problémy, na ktoré ste mi ju odporučil a chcela by som to doliečiť:-)



26

Re: Fľaky na tvári

D-manoza je cukor, takze rozhodne nemoze nijak uskodit. Ale ani ine doplnky nemozu nijakoditiz na volny trh ich schvaluje komisia lekarov a hygienikov a podmienka na schvalenei je absolutna neskodnost. Podobne ako potraviny.



Re: Fľaky na tvári

pýtala som sa kvôli protiplesňovej diete, pri ktorej ste mi zakázal sacharidy, tak to myslím:)



28

Re: Fľaky na tvári

Nuz brat cukry pri protiplesnovej diete nie je najlepsi napad. Ale neda sa vsetko urobit zaroven. D-manoza sa berie obvykle len 3 dni na splachnutie mikrobov v urinarnom systeme.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-31 17:38:18)