ave.arwen napísal(a):Zdravím, potrebujem poradiť. Našli mi polyp v krčku maternici a predtým ako sa rozhodnem ísť pod nôž, chcem vyskúšať niečo iné. čítala som od vás príspevky, kde radíte enzými, jód. Ktoré enzými mi odporučíte - ktorú konkrétnu značku a ako je to s tým jódom?
Pomozem trosku RNG, aby nemusel tolko pisat :-) Ked nieco neuvediem presne, prosim oprav ma RNG.
Odporucil jodovu tinkturu podla 100 rocneho stareho receptu, ktoru nam este ako detom davali ako dezinfekciu. Obsahuje 2% jodu a 2,4% KJ (jodid draselny) riedeny v 50% etylalkohole. Su aj ine pomery, ale silnejsie zbytocne drazdia pokozku. Tento je osvedceny.
Takto ziskanu tinkturu ti namiesaju v niektorych lekarnach. Takych lekarni je malo, ale treba skusat. Ja som za 100g dala 3,17 €, na recept je zadarmo, platis iba za recept.
Tinkturu je vhodne kvapkat raz tyzdenne do podpazusia (dobre sa vstrebe a nahradi aj dezodorant) alebo na bruchu pod pupok. Davka 10-15 resp. 15-20 kvapiek je vhodna, ale aj tak je to 4x menej, ako maju jodu Japonci. Predpokladam ze toto je davka pre dospeleho.
Ja som tiez takto zistovala, nakoniec ju uz aj mam a druhy tyzden pouzivam :-)