1

Téma: Priberanie

Vacsinou vsetci riesia chudnutie a preto sa tazko zhanaju informacie o priberani. Mam kamarata, ktory ma 188 cm a 65 kg... vedel by si poradit nejake doplnky a navod akym sposobom sa da efektivne a ucinne pribrat, tak aby clovek nemal podvahu a nebol podvyziveny. (pripadne strava, kombinacia jedal a doplnkov, pripadne cvicenie... atd.). Vela ludi, ktori cvicia do seba tlacia rozne megamassy, srvatka, proteiny, kreatiny - aky mas na to nazor? Dakujem.



2

Re: Priberanie

Osobne si myslim, ze pokial nema ziadnu vadu absorbcie, normalny vyber potravin by to mal riesit. Dufam ze nie je na ziadnej diste, alebo vegetarian, lebo tam su trosticku problemy pribrat. Odporucam brat pangamat(vitamin B-15) a pripadne na travenie kyseliny, enzymi .



3

Re: Priberanie

A ten vitamin b-15 sa da zohnat na svk alebo je lepsie objednat z USA?... pripadne ak mas nejaky link, tak napis. dakujem...



4

Re: Priberanie

Aj v USA je dost zriedkavy, predava sa ako pangamicka kyselina alebo neutralny  calcium pangamate. takze nezdrzuj sa hladanim na Slovensku.Pozri napr
http://www.puritan.com/calcium-suppleme … mp;rdcnt=1



5

Re: Priberanie

nahodou na iHerb sa neda nieco podobne zohnat...? budem robit objednavku, tak by som to tam supol...

je este nieco, co by si odporucil na priberanie? pripadne aky typ stravy - co jest, comu sa vyhybat a tak, nech je to co najefektivnejsie?

aky mas nazor na B-12ky, ktore predpisuju doktori a pichaju ich injekciami?



6

Re: Priberanie

B-12 pod jazyk je skoro rovnako efektivne, nez injekcie. Takze hladaj pod sublingual B-12. Forma methylcobalamine je ucinnejsia, nerz cyanocobalamine.



7

Re: Priberanie

a co je teda lepsie B-12 alebo B-15 ?

kde sa to da zohnat aby to bolo co najucinnejsie?

methylcobalamine a cyanocobalamine su dost cudzie pojmy... vies mi to v jednoduchosti vysvetlit?



8

Re: Priberanie

To su len chemicke nazvy pre rozne typy molekul vitaminu B-12, ako sa nachadza v prirode. Dnes sa produkuje kvasenim(fermentation)
http://www.iherb.com/Source-Naturals-B- … s/994?at=0
http://www.iherb.com/MRM-B-12-Methylcob … 23800?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-B-12-Ner … /7344?at=0

http://www.puritan.com/calcium-suppleme … mp;rdcnt=1

Inac oboje vitaminov sam vytvaraju roznymi probiotikami aj v nasich crevach, tj dobre je si nasadit co najviac roznych probiotik do criev, lebo tieto nielen pomahaju travit ale vytvaraju aj rozne vitaminy a najma hromadu roznychnobrannych latok pre telo,, odhaduje sa ze az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje.



9

Re: Priberanie

takze b15 sa nenachadzaju v pangamine - pivovarske kvasnice? tie bezne dostat kupit...

Naposledy upravil: zuzinka (2011-05-30 10:19:49)



10

Re: Priberanie

Pangamine=pivovarske kvasnice obsahujum tiez  malicko B-15 tj kyseliny pangamovej.
Ja ale hovorim o ovela vacsich davkach, nez najdes v tomto beznom prirodzenom zdroji,
ja hovorim o silnom vytazku z kvasnych procesov, prirodnych, specificky navrhnutych na maximum vytazku pangamickej kyseliny, nie na vyrobu piva.



11

Re: Priberanie

na iHerb som nasiel aj taketo:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Methyl-B … s/448?at=0

- je tam cez 5000 mcg... je to lepsie na priberanie ako 1000 mcg ? ci to nie je dolezite?



12

Re: Priberanie

my sme pangamin davali psovi do jedla, (pangamin.cz) o samostatnom vitamine b15 som este nepocula. preto ma to zaujalo...



13

Re: Priberanie

Nemoznost pribrat ale aj nemoznost schudnut byva sposobena aj poruchou cinnosti stitnej zlazy. Uz mnohi si vyskusali, ze ked dali do poriadku svoju stitnu zlazu pribrali ci schudli.



14

Re: Priberanie

Normalne telo skladuje vitamin B-12 a podla literatury je to 2.5 az 5 mg v peceni a ta vydava podla potreby asi 5 mikrogramov denne.
Kedze tento vitamin sa nici zaludocnymi kyselinami a ma slabu absorbciu aj v crevach ba dokonca 50 az 98% sa vyluci mocom v niekolkych hodinach aj z injekcii, take nemozne velke davky sa toleruju ako neskodne.
Osobne sam bral par dni po sebe 5 mg methylcobalaminu, ked som sa citil nizko s energiou.
Predtym pred rokmi som pouzival prve sublingualne mikrotabletky s davkou 1 miligram=1000 mikrogramov cyanocobalaminu obcas. Viac napr na
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B12

Stitna zlaza byva najma dovodom na priberanie(nizka cinnost) zvysena cinnost je zriedkavejsia a moze viest k chudosti. To je ale sprevadzane s roznymi inymi priznakmi, pozri napr na medicku stranku
http://www.medicinenet.com/hyperthyroidism/page4.htm
(inac v tejto stranke este stale uvadzaju zavadzajucu informaciu, ze prebytok jodu moze sposobit hyperthyroiditidu, co je stara rozsirovana loz. Podla toho by mali mat vsetci Japonci hyperthyroiditidu, co samozrejme nie je pravda.
Prave naopak, rozni lekari liecili hyperthyroiditickych pacientov extra davkami jodu so znacnym  uspechom

Naposledy upravil: RNG (2011-05-30 18:03:53)



15

Re: Priberanie

A ti, ktorym stitna zlaza uplne pravdepodobne zanikla ? Okrem lekarom predpisaneho davkovania hormonu moze clovek este nieco pre seba urobit, aby nepriberal ? Alebo poziadat lekara o jemne zvysenie davok tyroxinu ? Ine axtra priznaky clovek nema ... ani unava a podobne...
Bludicka, ty si tusim mala v tejto sfere viac skusenosti...



16

Re: Priberanie

Nechapem, pre co by stitna zlaza zanikla, pokial ju nevyoperuju. Nuz ale s tym nemam ziadne osobne skusenosti, takze to prenecham tym co ich maju.



17

Re: Priberanie

Za posledne obdobie som dost schudol a chcel by som pribrat, stale mam vsak antikandidovu dietu a chcem sa spytat, ze ake potraviny by mi mohli najviac pomoct, tak aby som si stav nezhorsil? Potraviny, z ktorych sa najviac pribera - skroby ako su chlieb, ryza, zemiaky... konzumovat nemozem, takze co by si odporucil? Nechcem naberat zbytocne tuky a radsej by som ziskal skor svalovu hmotu, kedze sa snazim pravidelne cvicit. Dakujem.



18

Re: Priberanie

Kokosovy olel nahradzuje cukry a skroby. Orechy a olejnate jadra su vysokokaloricke a da sa na nich velmi pribrat. Bielkoviny su dobre na svalovu hmotu, z cukrov a skrobov ju nedostanes.



19

Re: Priberanie

K tym bielkovinam by som sa chcel opytat, ze ktore potraviny obsahuju najviac bielkovin, ked chcem zvysit svalovu hmotu. Zaroven ake doplnky s obsahom bielkovin odporucas? Sportovci pouzivaju rozne srvatka a gainery... je na trhu nieco, co je zdrave a zaroven pomaha nabrat svalovu hmotu?



20

Re: Priberanie

Naberanie extra svalovej hmoty je nezdrave, lebo na to treba vacsiu namahu na rozne organy. A extra svalova hmota je dost narocna, ked ju necvicis, premeni sa velmi rychlo na extra tuky. V zivote som bol svedkom mnozstva sportovcov, ktorem sa to stalo a ktori sa v sportoch doslova zodrali.Takze tak ci tak je to nezdrave a skracuje to zivot.

Naposledy upravil: RNG (2012-05-11 22:04:46)



21

Re: Priberanie

Sprava pre RNG
Dovolujem si Vas poziadat na Vas nazor na tento problem u 71-rocnej pacientky .Tu je zaver lekarov :
" Kachexia,katabolizmus az marazmus v.s. pri obmedzenom p.o. prijme potravy pacientkou "
a "nimi navrhovana liecba":
Fraxiparine / po dobu imobilizacie pacientky/,Controloc 40 mg,Pancreolan forte,Pirabene,Asentra 25 mg,Alfa D3,Ensure plus,Acidum folicum,vitamin B12,Degan,Kaldyum.
Vopred dakujem za Vas nazor.



22

Re: Priberanie

Kachekcia je rapidny ubytok vahy, z roznych dovodov. Samozrejme travenie je prvy dovod a ked je sprvadzane s nechutou jest tak je to zalezitost najma nedostatku kyselin, enzymov mikrovlaknin a nespravnej crevnej flory.
A controloc este znizuje kyseliny v zaludku, tj miesto pomoci travit travenie znici. A tak isto kyselinovu barieru proti prieniku mikrobov na potrave. Pancreolan je farmaceuticky upraveny(zniceny...) pasncreatin, tj lepsie je brat pancreatin na travenie.
Pirabene je doplnok piracetam(farmaceuticka verzia) co je podpora mozgovej cinnosti=nootropicum.
Asentra/sertraline je SSTI tj zvysuje hladinu serotoninu znizovanim jeho premeny/zaniku. 5-HTP je polotovar na serotonin, davka 2 x 100 mg zvysi hladinu serotoninu prirodzene. Normalne telo vyraba serotonin z L-triptophanu, ale to musi clovek jest dostatok jediel s obsahom serotoninu(najma maso), a zrejme pacient je primalo, takze ma nizko seroronin(depresie) a nizko aj melatonin, ktory telo vyraba na slnku zo seroroninu a vylucuje v tme ako spankovy hormon. Takze pacien zrejme aj zle spi, co poskodzuje regeneraciu mozgovych procesov.
Vitamin D-3 je dobry proti depresiam a na zvysenie imunity a hromady inych procesopv v tele, odporucena davka je 5000 IU pre starsich, ale vo forme prirodnej, nie chemickej , tj ziadny Alfa.
Vsetky B-vitaminy su dobre, odporucam najma zmes Stress B a osobitne B-12 pod jazyk(sublingual) kedze B-12 sa nici v zaludku a slabo absorbuje cez ustnu cestu.
Degan je chemicky liek  je proti vracaniu, ale ked mas dostatok kyselin enzymov mikrovlaknin a dobre osadene creva probiotikami, nie je dovod na vracanie. Vracanie je najma ked pre nedostatok kyselin v zaludku jedlo hnije a kvasi
Kaldyum je KCl, kazdemu odporucujem miesat nerafinovanu morsku sol s KCl, alebo aspon kupit tzv sol so znizenym obsahom sodika, kde je NaCl ciastocne nahradene KCl. Telo potrebuje viac draslika/kalia a obcykle sodika mame privela To mozes dostat nie vo farmaceutickej forme s plno zbytocnymio e-ckami, ale v potravinarskej, tj ciste, bez e-ciek a pouzivat pre celu rodinu na zdravsie solenie.
Odporucam teda napr
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … ules/7353, jedna s jedlom, nie na prazdny zaludok
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
2 s jedlom
http://www.iherb.com/Twinlab-Stress-B-C … sules/7211
jedna denne, zapit dobre, robi moc neonovo zlty.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Vi … gels/22926
jedna denne
http://www.iherb.com/Nutricology-B12-Ad … nges/40450
1 pod jazyk, neprehltnut, pockat kym sa sama rozpusti.
Na probiotika odporucam najma tieto
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … Caps/40610
brat 1 s jablkom alebo jablcnym pretlakom  na noc, nech sa cez noc mozu rozmnozovat.

Ale 1 jablko dava len 3 gramy pektinu=mikrovlakniny, preto odporucam kazdemu brat exta mikrovlakniny, na posuv stolice, absorbciu toxinov a vyzivu probiotik, ktore sa musia rozmnozit mnohotisickrat, kym obsadia cele creva a vyrobia nam dostatok protilatok vitaminov a roznych potrebnych zivin.
MIkrovlakniny netreba dovazat, firma Vemica ich ma dobre a lacne
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou
mes inulinu, psylia a ovsennej vlakniny v davke 15 gramov odporucujem kazdemu brat cely zivot, najma starsim. Samozrejme to vyzaduje najmenej pol litra vody. Da sa to brat aj po troche alebo miesat do rocnych jedal.

Fraxiparine, je riedic krvi, chemicky derivat heparinu, zialbohu ma privela skodlivych postrannych ucinkov a naviac nerozbija krvne zrazeniny,dokonca im nevie casto ani zabranit,  preto odporucam radsej brat bezpecne enzymy na to, ako nattokinazu(3 x 2000 FU) alebo serrapeptazu( 3 x 120 000 IU)
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ie-Caps/33
3 x 1 medzi jedlom
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747
3 x 1 medzi jedlom.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-26 20:45:46)



23

Re: Priberanie

Srdecna vdaka za Vas nazor !



24

Re: Priberanie

OK



25

Re: Priberanie

Hovori sa, ze zemiaky maju "vysoky obsach sacharidov" ale ak je ich obsah len 20g na 100g, tak to je uplna bieda, nie ?
vysoky je 60-70 a viac a to ma jedine suchy knackerbrot...
ved ryza ma 75g povedzme, lenze ked tam dame vodu, tak bude mat ledva 40g na 100g

co som cital, zdroje sa extremne rozchadzaju, napr niekto tvrdi ze 3g bielkoviny na 1kg hmoty cloveka, co je podla mna totalna blbost, a drzim sa 1,5g/kg

sacharidy limit nemaju, ale viac ako 300-400g za den do seba tazko dostanem

a tuky neriesim...

zaujmalo by ma, ako autor postupuje, priberas? smile



26

Re: Priberanie

Grapefruitová šťava k jedlu http://www.cas.sk/clanok/296017/konecne … -tele.html