1

Téma: stravovanie podla krvnych skupin

Aky mas nazor na stravovanie podla krvnych skupin ? vdaka



2

Re: stravovanie podla krvnych skupin

Nieco na tom je. Krvne skupiny su dedicna zalezitost, tak ako aj nase dedicstvo po lovcoch, ci zberateloch/polnohospodaroch.
Dnes ale mobilitou ludi  sa tie rozdiely postupne potieraju.



3

Re: stravovanie podla krvnych skupin

Z jedného mojho mailu z roku 2009. Jedna doktorka mi predpísala dietu podľa krvných skupín. Fakt dosť drastickú. Vlastne som mal jesť len zeleninu a pribrať k tomu ešte aspoň dve kilá. Meral som vtedy 175 a vážil 75 kg. ¨
Keď som si zisťoval, na akom princípe vznikla táto dieta, tak podľa toho princípu sú eskimáci historicky poľnohospodári. Už si predstavujem, ako orú sneh, a sadia doňho pšenicu. Keď som doktorke poukázal na tento nedostatok, tak mi neodpovedala. Keď som sa jej spýtal, na základe čoho jej mám potom dôverovať, zasa neodpovedala. Takže dieta sa nekonala. Vieš, už mi poriadne lezie na nervy, ako vzdelaní ľudia namiesto logiky používajú fantáziu a balamutia ľudí.
Nakoniec mi predsa len odpovedala, a to v duchu, že by som nemal tak hĺbkovo analyzovať. Prečo? Tak to už neodpovedala. Asi mi chcela nepriamo naznačiť, že som si takto zabil šancu placebo efektu.



4

Re: stravovanie podla krvnych skupin

Zialbohu lekarov na Fakulte vedu biflovat, tj naspamat sa ucit , a nie rozvijat ich mozog a uvahu. Lekar ma aplikovat len to, co ho naucia, inac ho potrestaju, ze vybocuje z ramca, co je oficialne  dovolene.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-25 16:40:47)