601

Re: Doplnky - vo všeobecnosti.

Ahoj RNG.

Otázka na dávkovanie mikrovláknin - ak vždy nemám možnosť (kvôli práci) mať pri sebe 1l fľašu s dennou dávkou mikrovláknin a postupne si upíjať, je problém v nasledovnom podávaní? Takto:

4 krát denne 1 kopcom čajová lyžička do cca 3 decového pohára vody...teda spolu 4 čajové lyžičky v 1,2 litri vody denne...ale proste tak, že prídem, naberiem čajov lyžicu, zamiešam poriadne v pohári vody, vypijem a pokračujem v činnosti a takto to zopakujem 4 krát denne s pokiaľ možno rovnomerným rozložením na celý deň!

Nie je to ideál, ako to popisuješ ty, ale bude to aj takto OK?

Ďakujem...

602

Ahoj RNG - môžem poprosiť o odpoveď...aby som si to nedávkoval nesprávne.

Rovnako ešte prosím o odpoveď, že ako správne skladovať mikrovlákniny, keďže som si ich vysypal všetky z pôvodných sáčkov do jednej veľkej nádoby, kde som ich spolu premiešal, tak že ako ich správne skladovať, aby mi vydržali.

Ďakujem...

603

RNG srdečne ďakujem, Zoki

604

Radim OK. Ked drzis zmes mikrovklaknin v dobre uzavretej flasi, v suchu, tak sa ti to nebude nijak kazit. Jedna sa o suche prasky a v suchu sa v nich nic nemoze rozmonozovat.
Co do nich aj nahodne prenikne sa v nich vysusi=mumifikujePodobne sa napr nekazi praskovy cukor alebo sucha muka.

605

Ahoj RNG, prosim ta vyberam magnezium+ som chcela k tomu aj vapnik a D3,ale nejak nemozem najst to spravne zlozenie,lebo v tych zmesiach je viac pouzity oxid,ja by som radsej chelaty. Tak rozmyslam ze to objednam samostatne a ten vapnik a D3 uz spolu,ALE ktora forma vapnika je lepsia-vapnik ako citrat alebo carbonate??? Tu som nasla od firmy ALIVE, co na to hovoris, je to cele prirodne...
Nature's Way, Alive! Calcium, Bone Formula, 120 Tablets
Nature's Way, Alive! Calcium, Bone Formula, 120 Tablets
Dalej pozeram na vitaminy pre dieta, skoro vsetko obsahuje aj vit. A, ale niektore maju ako A vit. uvedeny betacaroten a ine retinol palmitate pripadne 50% ma 50%. Co je vhodnejsie,pretoze retinol palmitate nie je spajany s rakovinou? Alebo sa mam A vitaminu vyhnut?
A probiotika odporucas pre dospelych Healthy origins a pre deti tie Jarrow formula? Alebo ktory produkt je kvalitnejsi? A preco nedoporucujes brat probiotika denne? Ja som ich davala 3 rocnemu synovi skoro denne, preco to nie je dobre?
A co je lepsie na imunitu betaglukan alebo Epicor -pivna kvasinka? Aj to je betaglukan nie? Co lepsie telo vyuzije,hlavne deti. Mam doma aj susenu hlivu mletu, u nas sa to pestuje vo velkom ale neviem ci susena je to co uvadzas ze by mala byt 3/6.  Vopred dakujem za rady

606

Citrat , askorbat, proteinove chelaty a dokonca asparaty, bysgycinaty a maleaty su vsetko dobre zdroje vapnika. Este aj MCHA nie je zly doplnok, choci je horsi, ako citrat/maleat/proteinovy chelat.
Epicor obsahuje betaglukany aj hliva obsahuje betaglukany aj ine hriby.
Ale ked hovoprim o intenzivnej davke, tak hovorim o obsahu 3 x 500 mg betaglukanov(beta3  vetvene na 6), bez ohladu odkial su vytazene.
Lebo mas aj ine betaglukany, ktore nie su ani zdaleka tak ucinne, naor beta4, co sa hachadza v ovse.

607

RNG prosim ta nasla som toto, je to cele prirodne co na to hovoris? Ide mi hlavne o to magnezium a calcium. http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive … amp;ic=106
A co vapnik z egg shell alebo mineralov, je to kvalitnejsie alebo sa lepsie vstrebava ako klasicke chelaty/citraty?
Tie betaglukany je jedno ci to bude z hribou alebo z kvasnic pivnych je to ucinne a pre deti je ktora forma vhodnejsia, syn pojde do skolky tak mu chcem nasadit tie betaglukany. Ale tie pivne nie su vetvene beta 3 na 6 alebo ano?  A ked kupim normalnu pomletu hlivu v prasku ta ma nejaky ucinok alebo to vetvenie na 3/6 sa robi nejak specialne. Dakujem

608

Je to sice b prirodne, ale besne drahe. Kerd pozeras na prirodne, aj mlety vapenec je prirodny a predsa je zly zdroj vapnika, podobne aj vajecne skrupiny atd.
Moja mama za mojej mladosti nakladala vajecne skrupiny do citronovej stavy a tak vlastne po domacky vyrabala citrat vapnika
Dnes sam,ozrejme mozes citraty,. maleaty, proteinove chelaty a podobne velmi lacne kupit hotove
Ked uz chces otrieskat peniae pozri na
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … &ic=20
ale osobne lacnejsie je
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bone-Str … psules/437
k comu si mozes podla potreby dokupit D-3 a K-2
Na betaglukany pozri na
http://www.iherb.com/Solgar-Beta-1-3-Gl … l&ic=2
alebo na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-Glu … l&ic=3

609

Dobry den, ak chcem objednat doplnky z iherbu, viem ze sa mam pozerat na zlozenie , co kolko a v akej sile obsahuje, ale ak si napr vyberiem nejaky produkt, hodi mi tam plno znaciek a kedze neviem ktore sa radia medzi lepsie a ktore horsie, viete mi poradit v tomto ktore znacky uprednostnovat? lebo pri niektorych je aj mg rovnake ale cena ina... takisto ma zaujima, uplne vsetky znacky su na iherbe prirodne? cize mozem sa kludne riadit nizsou cenou a nespravim chybu pri vybere tym, zeby som nakoniec nemala cisto prirodny produkt?
dakujem

610

Nepozeraj na znacky ale len na obsahy.
Mnohe produkty tam vobec nie su prirodne, ale maju obvykle  rovnake ucinky ako prirodne.,

Prirodny produkt este nic nezarucuje. Prirodne su aj hadie jedy...

611

Rng prosim ta ten link co si mi dal na vitaminy, tak pozeram na zlozenie a Magnesium tam je  ako oxid + aspartate. Je toto zlozenie dobre vstrebatelne? Ja som myslela ze tie magneziove chelaty su ovela lepsie. http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … &ic=20   
Zas v tomto produkte su vapnik a magnezium vo forme rias a mineralov, ak to dobre chapem nie je toto lepsie vstrebatelne? http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive … amp;ic=106
Mne ide hlavne o to magnezium+calcium+D3 pretoze to potrebujem pre muza na tetaniu.  Tak neviem co objednat,chcela som 3v1 vsetko v 1 tablete ale asi to nepojde,pretoze magnezium vo forme chelatu je iba samostatne. Co vybrat?
A z probiotik by si odporucal pre dieta 4 rocne ktore http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … sules/7006 alebo http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/124  je medzi nimi rozdiel, ci iba velkost balenia alebo tieto http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518 Dakujem

612

Nuz aj aspartaty(aminokyselina) aj oxidy magbnezia  sa absorbuju, aj ked trochu horsie ako zmesove proteinove chelaty.
Ja som kedysi davno mojmu otcovi za rok odstranil osteoporozu len produktom CalMag, ktory sa skladal len z uhlicitanu vapenateho a oxidu horecnateho. Ale otec jedol aj hodne zelen a chodil kazdodenne na prechadzky, dlhe, takze mal asi dost aj vitaminu D-3 aj K-2 bez ktorych sa mineraly nezabuduju.
Kazde propbiotikum ma ine zlozenie a cim viac roznych tym lepsie. Ak chces roztvorit kapsulu a zamiesat dietatu obsah do jedla, tak lepsie na to je Healthy Origins, lebo Yarro dophilus ma entericku kapsulu, ktora sa ma otvorit az v crevach, tj v zasaditom prostredi, kdezto probiotika v Healthy origin su take druhy, co vydrzia prechod cez aj mierne kysly(tj plny) zaludok

613

Napisem este raz nejak mi to tu vsetko zmazalo....
RNG a co vitamin A v detskych vitaminoch,mam uprednostnit A vitamin ako  betacaroten alebo retinol palmitate pripadne 50% ma 50%. Co je vhodnejsie,pretoze retinol palmitate nie je spajany s rakovinou? Alebo sa mam A vit. uplne vyhnut?
A hliva susena-pomleta je tak isto ucinna ako tie co su vetvene 3/6? Je to nejake spracovanie hlivy to vetvenie? U nas sa vo velkom pestuje hliva, ale predava sa to ako susena a pomleta-ziadne 3/6 ako na tabletkach z lekarne tam nie je.
A  preco neodporucas brat probiotika denne, ja som ich tak brala aj 3 rocnemu synovi som ich davala obden...

614

Retinol, palmitate nie je vobec spojeny s rakovinou, to je len rozsirovasna loz bez naozajstnych dokazov, ake najdes proti kazdemu ucinnemu doplnku.
Ale odporucam najma zmes roznych karotenoidov, lebo tie telo potrebuje a v pripade potreby si vie z nich vyrobit retinol.
Hliva ustricova,prasok,  obsahuje 3/6 betaglukany ale nie vela to by si jej musel, zjest hodne na to, aby si dostal ucinnu davku 3 x 500 mg betaglukanov.
Probiotika, ked si ich nasadis a podporujes mikrovlakninami sa rozmnozia na mnohotisic krast tolko, ako je v tych kapsuliach Takze potom ich nemusis davat kazdy den, len po hnackach a antibiotikach, lebo vtedy sa ich hodne v crevach znici.
Ja si ale aj tak pre istotu davam jedno za 2 tyzden, a ked cestujem aj kazdodenne
Kedf ich budes brat castejsie alebo vo vacsich davkach poskodis si leda penazenku. Lebo tie tzv vacsie davky su len maly zlomok toho, co sa ti v crevach namnozi. po case, ked ich krmis mikrovlakninami.

615

Dobry den rng, rada by som sa vas spytala na vcelie produkty, a to propolis ktory je antiviralny,antibakteriany, dalej vceli pel a vcelia kasicka- tymto produktom sa pripisuju mnohostranne ucinky na organizmus. Teda ze zvysuju imunitu,su dobre proti stresu,na cievy a atd.. co si o tom myslite?
Este by som sa vas spytala na "zelene potraviny" odporucate radsej spirulinu  ako chlorelu a co Kelp, obsahuje vela jodu a co ostatne vitaminy, je to nieco uplne ine ako spirulina? Je Kelp zamoreny?? A zeleny jacmen, ten sa pestuje na poliach, ziadna voda je to porovnatelne so spirulinou,alebo tam zas sa to postrekuje. Tieto zelene potraviny su dobre na prirodny obsah vitaminov? A aloe vera je dobre na zaludok a imunitu, tu imunitu ste spomynal ze po case sa posilni...v podstate rozmyslam co brat kedze tie zelene potraviny su velmi podobne...Dakujem za vysvetlenie

616

RNG a to sa hliva nejak este upravuje aby bola silnejsia teda ze je 3/6? Pretoze mam doma aj tabletky z lekarne a tu ked vysypem na lizicku tak je toho tak tretina a potom mam tu susenu co je 100% hliva susena pomleta, pestuju to v baniach a ked si dam tiez na tretinu lyzicky tak to bude iny obsah betaglukanu, teda ovela nizsi? Nejak tomu nechapem , ci sa teda ta hliva z tabletiek nejak specialne upravuje a zosiluje ucinok alebo ako je mozne ze je to silnejsie ako cista pomleta hliva? Dakujem za odpoved

617

Z hlivy sa vytazuje aj cuisty betaglukan, najdes ho pod roznymi menami, napr Viotaglucan a podobne, pozri jeden z nich
http://www.lekarna.cz/betaglukan-imu-200mg-tob-30/
Hliva obsahuke  vyse 90% vody a v cerstvych hubach namerali od ).25 do 1.11 gramu vsetkych betaglukanov na 100 gramov cerstvych hub.
Na susene ale namerali az vyse 27%, cast z toho Beta 3 cast beta 4
Pozri na
http://www.ukm.my/jsm/pdf_files/SM-PDF- … Aishah.pdf
Toto je meranie ale s trochu inym druhom hlivy z Malaysie.
Na Slovensku pestovana hliva ustricova ma hrozne vela zavadzajucich reklam na internete, ale neprebojoval som sa nikde k obsahu Beta 3/6, takze mozeme len hadat, ze to obsahuje 10 az 27% betaglukanov z coho je len neznama cast Beta 1-3 na 1-6 glukanov.
Osobne beriem len doplnky s presne znamym obsahom, ucinnych latok
Podobne, ako som nejedol  plesnivy syr na to aby som dostal penicilin do tela kedysi, ked som este bral farmaceuticke lieky.

Naposledy upravil: RNG (2014-05-07 10:41:56)

618

Dobry den rng, rada by som sa vas spytala na vcelie produkty, a to propolis ktory je antiviralny,antibakteriany, dalej vceli pel a vcelia kasicka- tymto produktom sa pripisuju mnohostranne ucinky na organizmus. Teda ze zvysuju imunitu,su dobre proti stresu,na cievy a atd.. co si o tom myslite?
Este by som sa vas spytala na "zelene potraviny" odporucate radsej spirulinu  ako chlorelu a co Kelp, obsahuje vela jodu a co ostatne vitaminy, je to nieco uplne ine ako spirulina? Je Kelp zamoreny?? A zeleny jacmen, ten sa pestuje na poliach, ziadna voda je to porovnatelne so spirulinou,alebo tam zas sa to postrekuje. Tieto zelene potraviny su dobre na prirodny obsah vitaminov? A aloe vera je dobre na zaludok a imunitu, tu imunitu ste spomynal ze po case sa posilni...v podstate rozmyslam co brat kedze tie zelene potraviny su velmi podobne...Dakujem za vysvetlenie

619

Vcelie produkty su vsetky dobre, najma propolis a materska kasicka/royal jelly
Ja som kedysi v strese, ked som bol blizko nervoveho zrutenia pouizival 3 gramy materskej kasicky 2-3 dni .
Dnes sa destresujem thaichi stress B pripadne L-theanine,a precyhadzkami, ktore pracuju vyborne.
Kedze vcelie produkty maju velmi rozne obsahy, tak ich tu malo uvadzam, lebo nie je zarucene, ze vsetky rovnako  pomozu. Od toho samozrejme zavisi aj davkovanie. Na reklamy a "navody" vyrobcov sa nemozes vobec spoliehat, zialbohu.
Sucha zem je podstatne viac zamorena plus sa pouzivaju umele hmojiva,. pestividy, herbicidy, takze suchozemske produkty, aj ked sa niektore prehlasuiju za BIO, nemozu byt nikdy tak ciste a obsazne co sa tyka stopovych prvkov, ako napr spirulina pestovana v ultracistej hlbokomorskej vode.
Inac to zamorenie je aj vo vcelych produktoch. Ja som osobne pouzival len vcelie produkty z Colorada, kde na vysokohorskych lukach, daleko od miest je zamorenie najnizsie
Obsah aloe vera  su najma vzacne liecive cukry, tych je v inych zelenycn dost malo

620

Mám doma doplnky (tabletky) na zimné obdobie, ktoré budú v záruke ešte aj budúcu zimu. Keďže som túto zimu nebol moc chorý (zrejme vďaka probiotikám), bral som menej doplnkov ako obvykle. Problém je, že mi po asi 3-4 mesiacoch v chladničke tabletky doplnkov navlhnú (v izbe aj oveľa skôr, keďže je teplo). Včera som vyhodil našťastie iba malé množstvo tabletiek vit. C vo fľaštičke. Doma mám aj tú najväčšiu fľaštičku s veľkým množstvom tabletiek vit. Ester-C, tie našťastie v chladničke zatiaľ nenavlhli a potrebujem ich zachrániť, aby som ich mohol použiť aj na budúcu zimu. Mám do fľaštičky strčiť vatu? Alebo aké iné opatrenia mám prijať?

Naposledy upravil: graupel (2014-05-08 16:43:39)

621

Zabalit dvojito do plastiku (zip loc) to ochrani dostatocne. Mozes to dat aj do freezera, kde to skor vyschne, nez navlhne. Tak isto 2 x zabalene do ziploc vrecusiek

622

RNG, prosím ťa ktorý vitamín e si mám objednať z i-herb, nevyznám sa v tom, sú tam rôzne vit e., tocotrienoly,..? Ďakujem

623

Zmes tocoferolov je to co ja beriem obvykle. Ale lepsia je zmes tocoferolov a tocotrienolov, ale je ovela drahsia.
Napriklad
http://www.iherb.com/Now-Foods-Mixed-To … l&ic=6
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-E- … l&ic=2
az po drahsi
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-To … ftgels/137

624

Dakujem za odpoved, a rozdiel medzi spirulinou a kelpom je aky, viem ze kelp obsahuje vela jodu ale ked si mam nasadit riasu uz neviem co vybrat. A ALOE VERA ma liecive cukry? To je dobre hlavne na zaludok? A neviete mi povedat ci vcely med moze sposobit alergiu pelovu? Jedna alergologicka mi povedala ze ked budem stale uzivat med mozem si vypestovat alergiu, kedze ja si denne pridavam aj detom med do caju, na druhej strane som citala ze prave opak ak si denne davam med pripadne vcely pel ze prave telo privikam a alergiu si nevypestujem. Neviete mi v tomto poradit? Inak med odoberam od vcelara ale nenapadlo ma ze aj med moze byt zamoreny, dufam ze je to len minimalne, alebo z tych postrekov je pel riadne zamoreny????Dakujem

625

Zialbohu med a pel mozu byt zamorene a to zavisi len od miesta, kde ten med vcely zbieraju.
Aloe vera obsahuje vzacne sacharidy, ktore sa vedia vbudovat do bunecnych stien a tym zvysit "nepriedysnost " buniek proti prieniku mikroboa, tj zvysit imunitu. Tieto sacharidy zaroven podporuju hojenie, co je zname uz tisicrocia. Moja mama mala vzdy aspon jeden kvetinac s aloe vera a ked sa popalila pri vareni, tak si okamzite odlomila jednu stonku z aloe a nou si potierala popaleninu Ta sa rychlejsie zahojila a obvykle nenechala po sebe ziadnu stopu.

Male davky alergenov, co niekedy alergologovia davaju ludom  mozu cast ludi desenzitizovat, tj telo si na tie latky nejak navykne, ale pravda je aj opak, ze ked si nenavykne, alergeny sa v tele zbieraju a alergie sa zvysuju
Zasadne sa treba riadit podla reakcii svojho tele, tj "naucit sa pocuvat co nam hovori"

626

Tak na mne nepozorujem nejaku alergiu, ale rozmyslam ci mozem zalergizovat 3-4 rocne dieta, kedze mu namiesto cukru pridavam rano do caju med. Co myslite? Alebo mu to mam nahradit niecim inym?
A ta spirulina a kelp, je tam nejaky zasadny rozdiel? Ci kazda je na nieco ine.

627

Nerob si starosti prilis, alergiu poznas velmi rychle, prejavi sa ako ocervenenie tvare asi za 10-15 minut po zobrani alergenu. To ti povie jasne, ze dane jedlo je pre jednotlivca nevhodne. A po case za par dni az tyzdnov sa telo aj samo precisti.
Med je vzdy lepsi, ako cukor, s vynimkou velmi zamoreneho.
Ako som povedal, kelp je zdrojom roznych mineralov vcitane stopovych mineralov,
spirulina je zdroj vsetkych zivin = dost drahe superjedlo

628

Ktory betaglukan odporucate  http://www.lekarna.cz/betaglukan-imu-200mg-tob-30/  vyzera to dobre, mam kupit toto alebo z iherbu betaglukan od NOW, co odporucate tiez. Tato firma co ste dal link predava betaglukan aj z hlivy aj z kvasnic. Je jedno co objednam, nedavate  niecomu prednost?

629

Na znacke nezalezi, skor na obsahu a velkosti castic.
Najlepsie su tzv mikronizovane betaglukany, a vseobecne kvasnicove maju ciastocky mensie, ako hubove.

630

RNG a teraz tomu vobec nerozumiem, mam vyberat podla obsahu a velkosti castic?  Tie castice sa kde uvadzaju, ja som to nenasla pri http://www.lekarna.cz/betaglukan-imu-200mg-tob-30/ ani pri NOW betaglukane.
Tak mam vyberat ciastocky mensie alebo vacsie, ktore su tie mikronizovane, teda skor uprednostnit kvasnice alebo hlivu?

631

Ja osobne uprednostnujem kvasniciove, lebo to je prirodzene zlozene z mensich ciastociek. Mozno by sa oplatipo s tym brat aj candex, co je enzym rozbijajuci celululozu a hemicelulozu na mensie ciastocky, ale to berte len ako moj osobny dojem, nie nicim dokazany fakt.

632

Dobrý deň RNG, chcela by som sa poradiť ohľadom jedného prípravku, je to Fytominerál od firmy Energy: http://www.energy.sk/sk/menu_x1140x.asp 
Odporúčala mi to pani v predajni ako výborný doplnok pre tehotné, keďže momentálne som v 6. mesiaci, ale v zložení sa uvádza aj hliník čo ma trošku zmiatlo, keďže hliník je škodlivý, len neviem či aj v tejto koloidnej forme. Bola by som rada, ak by ste mi povedali Váš názor na tento doplnok, či je takáto forma minerálov vhodná. Vopred ďakujem za odpoveď.

633

Katyt, dnes su doplnky na kosti vytvorene laboratoriami specificky velmi ucinne na absorbciu a zabudovanie do tela.
Co su tie fytomineraly su vyluh zo skamenelych rastlin(Idaho, Salt lake deposits), vobec nie navrhnuty specificky na kosti, ale len nahodny z prirody. Podobne ako napr mlete kamene(vapenec dolomit, krieda, koral atd), ktore maju ucinnost hrozne daleko od zmesi specificky navrhnutych na kosti.
Na absorbciu a zabudovanie mineralov treba aj vitaminy D-3 a K-2, co ten vyluh samozrejme vobec neobsahuje.

634

Ďakujem za odpoveď, takže ten prípravok sa vôbec neoplatí užívať? Lebo ja som to pochopila tak, že to nie je len na kosti, ale  na všetko možné. Neviem, veľmi sa tomu nerozumiem. smile Ja momentálne v tehotenstve užívam len Spirulinu, tá sa snáď môže, lebo tá pani mi zase hovorila, že radšej nie, keďže má aj detoxikačný účinok, ale beriem ju len 1x2 tbl. denne, takže si myslím, že to je o.k. Občas si dávam aj zinok, prípadne selén.
A neviete mi ešte poradiť čo na také nevoľnosti v tehotenstve? To síce nie je môj prípad, ale švagriná je tiež momentálne tehotná v treťom mesiaci a nemôže nič zjesť, všetko vyvráti, má vraj veľmi nízky tlak, lebo aj 3x za deň skolabuje a nevie čo na to.

635

Nesmies verit dokopy nic  z toho, co sa snazia predajci a vyrobci doplnkov tvrdit, najma Europski. V USA su opatrnejsi, lebo tu ti nas "velky strazny pes" federalny urad FDA nedovoli tvrdit o nicom okrem nimi schvalenych liekov, ze je liecive. Ja sa riadim radami alternativnych lekarov a aj to nie okamzite, ale az ked maju viaceri tu istu mienku a prax. Ja nie som pokusna mys.

Spirulina je superjedlo, jej obsah je neporovnatelne bohatsi, ako beznych jedal. A kedze je to jedlo, neberies z nej miligramy ale aspon lyzicky, dokonca lyzice.
Ale na doplnok mineralov ani to nestaci, pozri na doplnky na kosti, specialne na to navrhnute, inac ta o cast mineralov babatko orabuje nemilosrdne. A treba brat s tym aj dost vitaminov D-3 a K-2, inac sa mineraly neabsorbuju a nezabuduju do kosti dostatocne.
Pozri napr na tento, kde su mineraly v spravnej forme plus potrebne vitaminy na zabudovanie
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Bo … &ic=12

Alebo si kup mineraly osobitne a vitaminy D-3 a K-2 osobitne, ale to ta nakoniec vijde skoro  rovnako, ked  to spocitas dokopy
A odporucam ti brat aspon polovicu tej odporucenej davky, inac po kojemni sa ti budu kyvat zuby a budes mat kosti jemne odmineralizovane. Nedostatok mineralov sposobuje aj problemy ako tetania a depresie(post partum depresia)
Naviac ti odporucam brat aj krill olej, co pomaha vyvoju mozgu plodu. Pozri na
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … &ic=12
alebo lacnejsi na pouzitie s viacej DHA, ale bez astaxanthinu
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=6

Naposledy upravil: RNG (2014-05-15 00:03:10)

636

Inac ja nie som lekar, takze nerobim diagnozy, takze u tvojej svagrinej mozem len hadat, alebo ma nespravne travenie, alebo sa poriadne nestavuje zo strachu ze jej dojde zle, alebo ma nejake hormonalne problemy
Tehotna zena musi mat kaloricky dostatok a velmi pestru stravu, lebo v tom stave treba viac zivin, ako inokedy. A co vyvratis, z toho telo nic nema, tj samozrejme je extra oslabena. A dehydratovana. A vyvratenim strati nielen ziviny z toho jedla, ale aj kyseliny ktorych moze mat aj tak uz malo. Takze dalsie jedlo jej padne do nekysleho zaludka a miesto travenia tam sedi, kvasi a hnije, az ho zaludok odmietne
Mala by skusit brat s jedlom kyseliny a enzymy, tiez mikrovlakniny a probiotika, lebo kto vie aku ma crevnu floru po case zleho travenia

Naposledy upravil: RNG (2014-05-15 00:04:14)

637

Ja som doteraz kupovala iba vyrobky z hlivy,ani ma nenapadlo ze kvasnice su telu blizsie a vobec nie pozerar na castice. Ale kde mam hladat tie velkosti castic na obaloch to nevidim, kde to hladate? Co teda odporucate? http://www.lekarna.cz/mycomedica-betagl … 90-kapsli/ alebo http://www.lekarna.cz/betaglukan-forte-250mg-tob-30/ alebo mam nieco z Iherbu objednat.

638

Moje informacie nie su od vyrobcov alebo predajcov, ale priamo od lekarov,ktorych periodika odoberam. A ti zialbohu casto pouzivaju vyriobky zatial  povacsine nedostupne na trhu.
Pozeral som a ja na rozne vyrobky ale nevidim nikde zatioal mikronizovane betaglukany vo vyssich davkach  alebo modifikovane, ako sa to robi s inym polysacharidom, mikrovlakninami pektiny
Ale s kvasnicovymi betaglukanmi je hodne vyskumu a praxe, napr vo Svedsku uz od roku 1980, mono uz aj pred tym. Samozrejme nezavisle od toho Japonci robili vela vyskumov z roznymi hubami vytazkami.

639

Tak co by ste doporucil, firma gynpharma ma v ponuke aj extrakt z hliv aj z kvasnic, alebo mam skusit nieco z Iherbu objednat? Ja to chcem aj pre dospeleho ale treba mi do zasoby aj pre dieta 4 rocne, kedze pojde do skolky,alebo to striedat?Raz kvasnice raz hlivu kupit?  Tiez uvazujem  co je prijatelnejsie pre dieta. http://www.lekarna.cz/betaglukan-imu-200mg-tob-60/, alebo http://www.lekarna.cz/betaglukan-forte-250mg-tob-30/

640

RNG, ďakujem pekne za radu pre mňa, aj pre švagrinú. Ten Krill olej beriem aj s astaxantínom, len si musím dokúpiť tie ostatné doplnky na kosti. Ďakujem aj za linky na konkrétne výrobky, to mi pomohlo, aspoň budem vedieť čo objednať. A tú spirulinu si teda kľudne môžem dávať ďalej? Beriem nejakú od firmy Barley kde je 246 mg spiruliny a 246 mg extraktu z mladého jačmeňa v 1 tbl.

641

A ešte by som sa chcela opýtať, ak by som chcela tie doplnky zvlášť, tak tieto od NOW sú dobré? Lebo pri tých čo ste mi doporučil sa berie až 6 kapslí denne, to sa mi zdá dosť veľa.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … l&ic=1
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … l&ic=4
A tie minerály, to mi nestačí brať len tú spirulinu? Prípadne Vás ešte poprosím či by ste mi neposlal nejaký link na tie vhodné minerály.
Ďakujem a prajem pekný zvyšok víkendu!

642

Nella, tych 200 mg pre dieta je dobry napad, deti byvaju casto chore, ked ich nalisuju hromadu  do malych uzavretych prestorov, ako je to v skolkach. Na chripkovite ochorenia je dobre im davat stavu z plodov baze, alebo caj z kvetov baze
OK na znackach nezalezi, len osobne davam prednost cistym vyrobkom, nie tabletkam, lebo tam su estra pre nas  nepotrebne tabletovacie e-cka a pri tabletovani, co je dost horuci preces sa niektore ziviny mozu znicit.
Preto kapsule alebo ciste prasky su ovela lepsie. Pozri na Spirulina Pacifica, ta je pestovana v supercistej hlbokomorskej vode na Hawaii, a nie ako ine spiruliny v plytkych sladkovodnych bazenoch v zamorenej Cine a Indonezii. naviac ma v obsahu aj mnohe stopove prvky, co sa v studnicnej sladkej vode nenachadzaju
Inac predajci doplnkov casto odporucaju ine davky, nez lekari. V pripade mineralov odporucaju maximalne davky a co mi casto potrebujeme je len doplnok, tj mozno polovicu? Teda pokial nemas nejaku katastrofalnu osteoporozu, kde plna davka alebo este viac docasne je potrebna
Ja beriem tiez mineraly a tie vitaminy osobitne, tj viac vitaminov( D-3 az  5000 IU, K-2 (MK7) 200 mikrogramov) a obcas trochu mineralov
Pozri na tento napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Full-Spe … l&ic=3
kde ti staci brat ciste ako doplnok 2 kapsule denne

Naposledy upravil: RNG (2014-05-17 22:48:07)

643

Ahoj.

Prosím ťa, aké všetky mikrovlákniny doporučuješ? Ja som si podľa tvojho odporúčania spravil zmes 3 druhov:

Psylium + Inulin + Ovsena vlaknina (všetko odo Vemici).

Ak si budem objednávať ďalšiu zmes, môžem to o ničo doplniť, resp. obmeniť niečo za iné? Prípadne mám tieto 3 druhy namiešavať stále (ako základ) a plus pridať ešte nejaké iné druhy mikrovláknin - aké? (prosím aj konkrétne linky na produkty)

Alebo stačí zostať len pri tomto - pri kombinácii týchto 3 druhov??!

...o cenu sa vôbec nejedná - jedná sa o zdravie a o čo najlepšiu výživu!!!

Ďakujem za odpoveď.

644

OK, ja kupujem aj  ine mikrovlakniny od swansona, tiez aloe vera prasok, co s tymi vlakninami miesam dokopy do mojej vody na pitie
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -8-oz-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/now-food … -8-oz-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 76-oz-pwdr

Naposledy upravil: RNG (2014-05-23 15:02:23)

645

RNG prosim ta ja by som mala par otazok na teba a to ci obsahuje riasa Nori viac jodu ako Kelp?
A ci je vobec dobre zaradit riasu nori do jedalnicka.
Ci mi uzivanie HAK aj ked iba Gestagenovej na par mesiacov v roku nejak rozhadze organizmus.
A ci je nejaky doplnok ked kvoli castym bolestiam hlavy musim uzivat  nesteroidne flogistika, viem ze to oslabuje zaludocnu stenu + aj pecen to poskodzuje, tak ci su doplnky na regeneraciu-ochranu.
A posledna vec je seboroicka dermatitida. Aj moj muz ju ma aj 4 rocny syn ale iba vo vlasoch. Pozerala som ze je za tym kvasinka Malassezia-ale cu ju vykynozi-pisu sa 2 sposoby a to pouzit kyselinu salycilovu alebo Cyclopiroxolamin,bud ako sampon alebo mast na hlavu,ale co je ucinnejsie? Ten Cyclopiroxolamin odporucaju az od 12 rokov,tak ci je to nejak toxicke. Dakujem pekne za rady

646

Obsah jodu v jedlach je velmi rozdielny, nori ma ovela menej ako kelp. Ke;lp obsahuje as 0.1 do 0.8% jodu na vahu v susine.
http://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine … fessional/
http://www.thyroidresearchjournal.com/content/4/1/14
Gestagen je umela nahrazka prirodneho progesteronu. nechapem, preco by clovek v pripade nedostaku progesteronu pouzuival umele chemikalie a nie prirodny bioidenticky progesteron.
Bolestio hlavy mozu byt z roznych dovodov a treba ich odstranit a nie tlmit liekami. Moze to byt spomalene travenie, nedostatok kyselin v zaludku alebo enzymov celkove, zla crevna flora alebo obycajny nedostatok vody, kde je telo zamorene. Bolesto hlavy ale mozu byt aj zo stesu, aj z roznycy mikrobialnych utokov, najma virusy napadaju nervove obaly/myelin na co teba si zvysit viralnu imunitu a brat doplnok DHA, 1-1.5 gramov, na regeneraciu poskodeneho myelinu.
Na posilnenie zaludka je dobre pred jedlom pozut dve tablekty GDL, co je adaptogen na regeneraciu zaludocnych stien a vyluciovanie ochranneho zaludocneho mazu.
Seboroicka dermatida moze mat hromadu pricin, nie len plesen Melasezia furfur. Preto jediny protiplesnovy liek ma sice urcitu sancu to riesit, ale nie vzdy.
http://www.webmd.com/drugs/mono-433-CIC … lamine+Top
Ja osobne na plesne odporucam 2 az 5% oreganovy olej, napr v kokosaku, niekedy pomoze aj tea tree olej, tiez v koncentraciach od 5 do 10%. Niekomu pomahaju aj rozne dechty, najma ked ku tymto koznym problemom prispieva premnozeny  roztoc demodex foliculorum Svajciarski studenti pred par rokmi mali napr znacny uspech na kozne problemy z mastou vyrobenou zo 100 gramov avokadoveho oleja do ktoreho pridali 50 mg vitaminu B-12 vo forme cyanocobalasmine.

647

RNG dakujem za odpoved, Este sa spytam na zaludok si mi radil GDL, co to je? nenasla som nic na internete. Malo to byt na ochranu sliznice zaludka,kedze berem casto ibalgin na migreny.
A velmi by ma zaujimal tvoj nazor na firmu nu skin a jej vyrobky. Napr. tento ci je nieco podobne mozne objednat aj z iherbu len za normalnu cenu toto sa mi zda predrazene https://www.nuskin.com/content/nuskin/s … 33762.html a https://www.nuskin.com/content/nuskin/s … 33742.html  a ci si uz pocul o Biofotonickom skenery http://www.pxscanner.com/microsites/sca … bout.shtml mal by zistit presvietenym cez ruku kolko ma clovek antioxidantov v tele ALE meria to iba karotenoidy,ci je to vobec mozne,pretoze ta firma tvrdi ze staci zmerat tie karotenoidy a ak tie su v norme su aj ine antioxidanty v norme ak su karotenoidy nizke aj ine antioxinanty su nizke. Moze to takto fungovat? Maju na to aj patent. Je to cele drahy oblb alebo to moze merat antioxidanty. Dakujem za pomoc

Naposledy upravil: perla (2014-06-12 07:27:25)

648

To je DGL, a com hovorim, tj vytazok z adaptogenu Licorice/Glycerrhyza Glabra/sladovka , davka je pozut 2 tablety 15 minut pred jedlom, pozri napr na
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … l&ic=2
s prijemnou cokoladovou prichutou
Antioxidantov je hromada, karotenoidy=rastlinne farbiva su iba jedny z nich. Ja beriem bezne silnu zmes carotenoidov, vytazky z hroznovych a cucoriedkovych semien(grape seed, billberry) tiez samozrejme vitaminy C s bioflavonoidmi,  E, D-3, a obcas aj resveratrol a ine ako vytazky zo zeleneho caju a zelenej  kavy.  A samozrejme univerzalny antioxidant a regenerator antioxidantov, ALA(alfa lipoova kyselina/alpha lipoic acid)
Tp tvrdenie, ze ked su carotenoidy v poriadku aj ine su v dostatku v tele je samozrejma loz. Ked ich neberies, nemozu v tele byt.
Na firmu NuSkin ani nejdem komentovat, ceny maju absurdne a aj kvalita/obsah je pochybny dost casto.
Ja osobne beriem tieto carotenoidy(najsilnejsie na trhu)
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
tento vytazok z hroznovych jadierok, momentalna na vypredaj
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-30-caps
resveratrol vo vyssej davke ako tento, tiez momentalne na vypredaj
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-30-caps

Co sa tyka ibalginu a inych NSAID, utocia na sliznicu zaludka a criev, tiez na klbovu hmotu(rozpustaju mucosacharidy) takze sa im podla moznosti vyhybaj a samozrejme chran sa najma pouzivanim DGL
http://casprezeny.azet.sk/clanok/92800/ … zabit.html
Na migreny je viac vody, podporit motilitu, tj pohyb jedla v crevach , pripadne sa odmorit enzymami, a zasadne sa vyhybat umelym sladidlam,  a destresovat sa, to vsetko najdes na www.rng.nazory.eu

Naposledy upravil: RNG (2014-06-12 19:39:03)

649

RNG prosím ťa aký je rozdiel medzi týmito dvoma DIMami? Ktorý je lepší? Ďakujem.
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-DIM-p … l&ic=1
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … l&ic=2

650

Nuz prvy ma 25%  DIM , tj 25 mg v dvoch tabletach, ,
druhy je 100 mg DIM v kazdej tabletke. Takze rozdiel je 8 nasobok....
Ostatne latky su tam len pomocne