1

Téma: par otazok ku kvasinkovej diete

Dobry den, vidim ze sa dost vyznate tak sa obraciam na vas lebo internetu moc neverim na kazdej stranke niecxo ine
mam par otazok ku kvasinkovej diete-konkretne k tej na prve dva tyzdne
mozem pocas prvych dvoch tyzdnov konzumovat cottage cheese?? ak nie ake syry su povolene ??
a ako to je s jogurtmi?, nomalne som vynehala ale co tie so zivymi kulturami(aktivia, probia) je mozne ich konzumovat pocas prvych "tvrdych bezsacharidovych" 2 tyzdnov ???
a este som sa chcela opytat na pomaranc.. ina stranka iny nazor a nevime ci je dobry kedze aj mandarinky su povazovane za sladke ovocie ako to je v pomarancom.. dakujem !!



2

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Nuz cim menej cukrov, tym menej vyzivy pre candidu.Najlepsie je vsetky cukry vynechat a na tie 2 tyzdne ich nahradit kokosovym olejom, ktory nam tak isto dava energiu, ale nie candide.
Pozri na obsahy potravin, ked tam najdes cukry, ba dokonca vacsinu sacharidov, tak su na tie 2 tyzdne nevhodne. Vitamin C mozno dostat aj bez jedenia ovoci, tak isto sa daju doplnit karotenoidy a ine antioxidanty.Nakoniec aj zelenina ich ma, ked je surova.
Odporucam odstavovat alebo este lepsie mixovat zeleninu za surova, lebo tak dostanes aj potrebnu vlakninu na absorbciu toxinov, vymetenie candidy a prebiotika=vyziva pre probiotika.



3

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Toto ma tiez zaujima, lebo cely zivot bojujem s candidou - zatial len liekmi. Kupila som si GSE ale este mi chyba Oreganovy olej, mozete mi tu napisat presne ktory si mam kupit? A v predchadzajucom prispevku som nenasla odpoved na to, ci mozno jest aspon kyslomliecne produkty bez obsahu cukru.
dakujem pekne



4

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Na candidu odporucam brat 3x2 kapsule z tohoto velmi silneho s jedlom
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
Kapsule obsahuju az 100 mg carvacrolu na kapsulu a kedze su entericky pokryte, nedrazdia zaludok a rozpustia sa az v crevach
Mliecne vyrobky kvasene obsahuju kvasne splodiny, tj nie su priam najvhodnejsie pri odmorovani tela od kvasnej/candidivej infekcie. Ale ked su dokladne prekvasene probiotickymi kulturami a cerstve, nevidim ziadny dovod proti nim v podstate.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-21 15:46:39)



5

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

RNG prosim , je vhodné pri protikvasinkovej diete jest zeleninové polievky,bez mrkvy?  A ešte či má nejaký učinok pri ničení candidy užívať lemongrass ess. Na candidu beriem oregano , dávkovanie ako píšeš, kokosový olej  aj na nom varím, candex 2x2 cap. medzi jedlom, ale GSE som skúšala viackrát,  asi budem nan alergická, alebo neviem čo, lebo ked  ho začnem užívať, dostanem krče  do noh , chodidiel, začne ma pobolievať hrdlo tak  s užívaním musím prestat, l. Po čase som  ho skúšala viackrát vrátiť si  ho do liečby, ale bohužial , nemôžem ho pit, prosim Ťa čím by som ho mohla nahradiť? Objednala som si aj  Candida clear, okrem toho si dávam raz do týždna jod pod pazuchu, estec c, selen,rybý olej,  B kompex zinok, pijem každy den lapacho liter, čo mám ešte? Možem  užívat ten  lemongrass ess. ďakujem



6

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Samozrejme su zeleninove polievky velmi vhodne, s mrkvou velmi opatrne, aj s pasternakom, tie obsahuju pomerne viacej cukru.
GSE je silny antimikrobialny, moze sposobit aj uhynovu reakciu(herxheimer), takze v tvojom pripade by som s nim zacala postupne, nie naraz velku davku. Ale je mozna nan aj alergia, takze pripadne ho nahrad lapachom, sangre de grado alebo niecim inym..
Samozrejme odporucam lemon grass, obsahuje citral(65 az 80%), co je silne antiviralny prostriedok, ciastocne ucinny aj na ine mikroby a je protirakovinny.
Ja pouzivam cisty esencialny olej z lemon grass v potravinarskej kvalite , 3 kvapky do mixovanych drinkov pravidelne.



7

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Nasla som lemon grass na iherbe, Now Foods, Essential Oils, Lemongrass, 1 fl oz (30 ml)  ale tam o konzumacii nepisu,iba ako aromatherapy a pod.Upozornuju pred silnou koncentraciou a nevidim tam nikde obsah citralu...Da sa to vobec uzivat?
A este aky je rozdiel medzi lemon grass z listov a z plodov...???Ktory ma viac citralu?

Naposledy upravil: Sisa 24 (2011-09-26 21:31:41)



8

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Na vnutorne pouzitie musi byt potravinarska kvalita oleja z lemon grass. Ja to osobne kupujem napr z www.fareiesfinest.com
Bezne sa zialbohu extrahuje chemicky, tj na kozmeticke ucely. Ja si ale osobne myslim, ze ked nie je vhodny na vnutorne pouzitie, nemal by sa ani dychat v aromoterapii, ani pouzivat do kozmetik.Ale nie kazdy ma tak prisne kriteria a pravdepodobne aj ten z Now foods je dobry na to aby z neho clovek dostal do seba par kvapiek.

Viac na citral

http://www.laleva.org/       article from  June 17   2009\

>From wiki on citral

Citral is present in the oils of several plants, including lemon myrtle (90-98%), Listsea citrata (90%), Litsea cubeba (70-85%), lemongrass (65-85%), lemon tea-tree (70-80%), Ocimum gratissimum (66.5%), Lindera citriodora (approx. 65%), Calypranthes parriculata (approx. 62%), petitgrain (36%), Lemon verbena (30-35%), Lemon ironbark (26%), lemon balm (11%), lime (6-9%), lemon (2-5%), and orange.[4] [5] [6]
Citral is also in melissa oficinalis= lemon balm



9

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Ďakujem, ale  nie som si istá, či mám  lemongrass ess. na vnútorné užívanie, to som si  asi zle objednala,je to ten čo spomínana sisa 24,   prosim Ťa a kde  si objednat sangre  de grado a ktorý, vyhľadalo mi viac na iherb,com, aby som  neobjednala niečo čo  je málo účinné a  nepomože. a potom to ako užívať? dik



10

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Ona sangre de Grado na iherb su dobre, ja osobne davam ale prednost vyrobku s Rain-tree, lebo ti zamestnavaju plno odbornikov na juhoamericke byliny a teda maju pravdepodobne lepsiu kvalitu, alebo aspon zarucenejsiu.



11

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

RNG prosim Ťa chcem si objednat Planetary Herbals Triphala 1000 mg, je dobrá táto, alebo doporučíš niečo lepšie? Dík



12

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

chcem vas poprosiť ake je uživanie


   
Starwest Botanicals, Kelp Powder, Organic,  neviem davkovanie. Dakujem pekne



13

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Planetary  triphala nie je extrakt , ale suseny prasok z tych troch ovoci.
Ja pouzivam obcas vyrobok z Nature Way, Triphala standardized, ktora je vytazok/extrakt s obsahom 45% taninov, nielen susene praskove ovocie.
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … /4546?at=0

Co sa tyka kelpu, ten ma velmi rozdielny obsah jodu , od 0.1 do 0.8%, takze je tazko stanovit presnu davku. Ale bude to aj tak niekde medzi 1/4 az 1 lyzickou denne, pravdepodobne.
Ale nakoniec aj Japonci nevedia, kolko dostanu toho jodu z kelpovych listov, ked ho pouzivaju na balenie suchi, takze to zrejme nie je az tak kriticke.



14

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

RNG prosim Ťa čo všetko by som mala užívať ked mám  zhluky kvasiniek v črevách, aspon si to myslím,konečník ma svrbí,mám plynatosť pomaly od všetkého čo zjem, a mylim že mám aj trávenie pomalšie,  nemam stolicu každý den nemala by som aj nejaké enzýmy užívať, prosim porad , zistili mi dnes na sone hepar na pečeni, že to budú sledovat každý pol rok budem chodiť na sono,  momentálne užívam užívam Candex, 2X2 candida clear, 3x2, oregano 3x2, pijem lapačo ale idem si objednat  sangre de grado, GSE nemožem užívat ako som už písala, a stravu mám upravenú, a na noc jablko s probiotikom.  Stačí to , alebo mi poradis este niečo?  Zistili mi aj anémiu a chcem si este objednat aj Easy Iron. začali mi vypadávat vlasy a pokožka hlavy ma svrbí a mám ju   strašne suchu,   dakujem

Naposledy upravil: Helena (2011-10-05 18:56:18)



15

Re: par otazok ku kvasinkovej diete

Plynnatost je z nedostatku kyselin a enzymov, najma. Z toho je aj oslabene travenie a pre to aj oslabene vstrebavanie, tj nedostatky v mineraloch a roznych inych zivinach.
Okrem ineho, to ovplyvnuje aj stav probiotickej flory, lebo to podporuje neziaduce kultury v crevach tym, ze sa rozne ziviny nevstrebaju a su potrava pre tie neziaduce kultury.

Travenie si treba napravit , lebo je nepredstavitelne  tie tisice zivin, co dostavame normalne  z potravin  pri dobrom traveni a absorbcii nahradit doplnkami.
Dobry enzym a kyselina na zaciatok je napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … /857?at=0. Beries len s jedlom, jedna alebo viac, podla potreby. Znamka, ze to zabralo je koniec prilisnej plynnatosti.

Na precistenie a regeneraciu pecene pozri na temu pecen, najma na protokol dr Berksona.