51

Re: Borelióza

Potom uz človek nevie čo pouzit.. ked niekde tvrdia ze zabera KS inde zas nie a tak isto aj na ine doplnky. Takze ked PPM je koncentracia, velikost čiastočiek by mala byt stale pod dva nanometre? Čize že je vhodne užívat vnutorne maximalne 10 15 20 ppm a vyzšie uz nie su keci? Z extraktom z olivovnika som uz začal uzivam 3 krat 350 mg /16 % oleuropeinu /
Chcem sa opytat ohladom Citricidalu ze moze zvyšovat učinok antibiotik .. to som uz niekde čital ale nikde som nezistil ktorych
dakujem



52

Re: Borelióza

Este raz, ppm je koncemntracia striebra v miligramoch na liter. To vobec nic nehovori o velkosti castic.
Velkost castic odstiepenycn prudom z elektrody zavisi velmi od napatia a prudovej hustoty. Cim vyssie napatie(sila) tym vacsie ciastocky odstiepuje.
Prudova hustota zase zavisi od vodivosti roztoku a velkosti elektrod.
Typicky tenke drotove elektrody maju vysoku prudovu hustotu tj vyrabaju "hrubozrnne" koloidy.
Na mojich generatoroch(jeden je instalovany aj  v Lucenci) su velke platne striebra, tj je tam nizka prudova hustota.
Na kvalitne koloidne striebro treba ten roztok aj miesat a to dost silno.

Citricidal je sam o sebe vyborna nahrada antibiotik, lebo ma sirsi ucinok, ako bezne atb. a spravne pouzity neznici nase uzitocne probiotika. A je ucinny aj na mnohe, na ktore atb neucinkuju.
Ktore mikroby zabije aka koncentracia(ppm=milihgramy citricidalu na liter vody alebo kilogram vahy)
http://www.rng.nazory.eu/citricidal



53

Re: Borelióza

Ahoj RNG, napis prosim, ako dlho treba brat tu vyssiu davku, a ako dlho tu udrzobnu! Z olivovych listov -  "Intenzivna davka ma obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu, udrzobna 2 x 150 mg oleuropeinu minimum."
Dakujem, Petra



54

Re: Borelióza

Je dost tazko povedat, ako dlho treba brat intenzivnu davku, to zalezi od toho, ako bola nakaza rozsirena, na zastarale treba dlhsi cas, na cerstve kratky. Ale povedal by som ze aspon mesiac intenzivnej davky a pol roka plus udrzobne pri borelioze.



55

Re: Borelióza

RNG prosim ta ked mam extrakt z olivovich listov ale je tam iba 16 percent oleuropeinu , tak potom mam zvačšit davky ? alebo je to nepouzitelne?



56

Re: Borelióza

Nuz musis dosiahnut ucinne hladiny oleuropeinu, tj 3 x 300 mg oleuropeinu, nech to beries v akejkolvek forme, Vypocitaj si kolko je v jednej kapsuli a kolko kapsul musis brat na tych 300 mg oleuropeinu.



57

Re: Borelióza

fuha tak az tet som to asi teda psravne porozumel .. ked mam 350 mg tablety z minimlane 16timi % oleuropeinu to znamena ze v jednej tablete je priblizne 56 mg oleuropeinu tym padom ich musim brat 6! tabliet tri krat denne???
To je veru fest davka a nemoze sa mi nic stat ? ked pišu ze osoby z nizkym tlakom by ho nemali vobec brat ? sice pomaha udzriavat spravnu hladinu krvneho tlalku no ja ho mam nizky vačinov je to premna bezpečne ???  čize 18 tabliet po 350 mg denne kedze jedna obsahuje 16 percent



58

Re: Borelióza

Teraz uz mozno pochopis, preco radim kapsule zo Swansona, kde je v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu. Never vsetkemu, co tvrdia reklamy vyrobcov. V USA a stastie alebo aj nestastie sa nesmi nic zdravotne okolo potreavinovych doplnkov tvrdit, takze mame menej zaplnene hlavy reklamami a disinformaciami vyrobcov. Ja sa riadim ciste radami tej malej skupiny alternativnych lekarov a pripadne k tomu dodam vlastne skusenosti.
Ja veru ked beriem extrakt z olivovych listov tak beriem tie silne zo Swansona 3 x 3,,zo je prepocitqane na 70 kg osobu 3 x 2. tj na 70 kg osobu 3 x 300 mg oleuropeinu.
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0.
Nizky tlak som vacsinu zivota mal aj ja, teraz mam normalny ale pri oleuropeine som nijake priznaky poklesu nepoznal a bral som take davky za poslednych 10 rokov uz mnohokrat, ked som si nebol isty, co na mna lezie, tj spolu s ostatnymi, ako GSE, oreganovy olej, NAC a pripadne aj ine, najma chaparal alebo vysoke davky esteru C, ked som mal podozrenie, ze v tom mozu byt aj virusy, alebo moje vlastne dostavaju extra moznost pri oslabenom tele.



59

Re: Borelióza

Ano bolo by to lepšie od swansona ale vpodstate tam su takemr dva krat vačšie tabletky tak aj to robi svoje , a niekde som čital ze by taketo vyrobky mali byt štandardizovane ze by nemali prechadzat screeningovou kontrolou lebo sa zhehodnotia učinne latky, neviem čo je natom pravda ale to u tunajšich trebars českych vyrobcov zas  nehrozi, napriklad Optinesin od walmarku.
Este by som sa chcel opytat na GSE alebo citricidal či je vobec na boreliozu prospešny učinny, nikde som nenašiel neake priaznive odozvi asi som zle hladal



60

Re: Borelióza

Obsahy US vyrobkov urcene na US trh musia mat obsah +-5% toho, co vyrobca tvrdi, inac ho FDA a nnfa upozornia, pokutuju pripadne zavru celu vyrobu, ak nereaguje dost rychle.
To je pod niekedy dobrovolnou znackou kvality GMP(good manufacturing practice) co dnes uz viac rokov je povinna pre kazdeho vyrobcu.



61

Re: Borelióza

RNG prosim, chcem sa spytat, na Tvoje odporucanie som bral cca pol roka na boreliozu okrem olive leaf extract aj Cats claw 5000, 2 x 2 cps denne, Kedze ho uz nevidim na iherb v ponuke,objednak som toto cats claw http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … psules/456 kolko z tohoto mozem denne brat, tiez 2x2 denne?
Dakujem vopred!



62

Re: Borelióza

4 kapsule toho 5000 boliucinnejsie, ako len samotna vnutorna kora. Lekari dosahovali vysledky z 15 az 18 gramami kory a teda pozeraj za takou davkou kory alebo prislusnymi koncentratmi na tu istu ucinnost, pozri napr na tento koncentrat 10:1, kde 2 x 3 kapsule budu ekvivalent okolo 20 gramov vnutornej kory.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … Vcaps/452.
Skoda, ze ta 5000 zmizla.



63

Re: Borelióza

Vdaka za rychlu odpoved,ale ja mam uz doma toto balenie http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … psules/456 takze kolko by som mal podla Teba denne brat?



64

Re: Borelióza

Nuz na davku kory 15 gramov z tych musis brat 3 x 10 najmenej, tj na intenzivne pouzitie.Jednoducha matematika.
Takze toto je aj na pouzitie lacnejsie
http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … -Vcaps/452



65

Re: Borelióza

Dobrý den, chcem sa opýtať, či na boreliu zaberie aj Allicin? je to dobrý produkt?
a čo si myslite o frekvenčnej liečbe ako je diacom?



66

Re: Borelióza

Nedostatocne ucinne, zialbohu



67

Re: Borelióza

Pán RNG mám tu myastheniu gravis. A neda mi to pokoj, kedze lekarom vobec neverim. Po 12 rokoch liečby mi tak akurat zničili telo liekmi. Ja mám najviac problem s mimickym svalstvo  - nemozem sa usmiat poriadne čo ma psychicky niči, moja mimika mi vobec nefunguje, mám problém v spoločnosti jesť, kedze perami neviem udrzat jedlo v ustach a čitam, ze to moze byt aj ta borelioza – spôsobuje obrnu tvaroveho svalstva. Myslite, ze to moze byt tak? Mohla by som na tu chorobu začať užívať to čo doporučujete?

Citricidal 35 kvapiek na 1 liter vody piť po glgoch cely den

Sameto som našla toto : Unaria tometosa, len tu neviem ake množstvo toho čaju?
http://bezchoroby.sk/caj-bylinny-macaci … html#popis

Extrakt z olivovych listov : 3x75mg (20% aleuropein) našla som tento
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10011557&tab=2


Ako dlho je to potrebne užívať? A da sa ta moja tvar este vratit do normalu aby mi opať fungovalo svalstvo ako má pomocou tychto veci?



68

Re: Borelióza

Borelioza aj chlamidie sa daju celkom uplne vyliecit, ale je to dlhodoby proces. A rozhodne nie bez alternativ, lebo tak dlhodobo brane chemicke patentovane lieky velmi pravdepodobne poskodia telo.



69

Re: Borelióza

to mi je jasne, ze to bude dlhodobe. Posledne dva roky si pomaham sama vitamin.doplnkami, kazdu volnu chvilu sedim na nete a hladam info. vdaka čomu som si dokazala vysadiť prednison po 10 rokoch uzivanie a tiez imuran. chcem sa este pustit do tej borelie.
a to davakovanie je spravne?
Citricidal 35 kvapiek na 1 liter vody
extrakt z olivovych listov 3x300 mg
Cats claw neviem aku davku

http://www.swanson.cz/cats-claw-250pcs-500mg

a popritom zinok, selen, psylium, kelp, enzymy na lačno, NAC aminokyseliny, ryby olej.



70

Re: Borelióza

Paula , nie extrakt z olivovych listov, ale jeho zlozka, oleuropein musi byt 3 x 300 mg pri intenzivnom pouziti, a pri dlhodobom udrzobnom 2 x 150 mg oleuropeinu.
Pozri na tento vyrobok, co toho obsahuje dost za rozumnu cenu. kde intenzivna davka je 3 x 2 kapsule, udrzobna 2 x 1 kapsula dlhodobo.
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail

Cats claw(una de gato,,uncaria tometosa) ako byliny z nej treba dost vela, intenzivne  caj z 15 az 18 gramov byliny denne. Aktivny vytazok z nej, Samento/prima una de gato staci brat 2 x 15 az 20 kvapiek, ale to ide do penazi ovela viac, ako oleuropein.

Nedaj sa pomylit reklamami vyrobcov a este horsie predajcov. Spoliehaj sa na informacie lekarov, co s tym pracuju, ktore sa sem snazim dat.
Ja pouzivam tuto uncariu, kde Raintree je velmi dobry a spolahlivy zdroj amazonskych rastlin vysokej kvality. Za ine zdroje nedam "prst do ohna" Totiz najucinnejsia je vnutorna cast kory tejto liany a mnohe zdroje dodavaju cast aj z vonkajsej kory, co poznaju len experti v Rain-tree, skor nez tu koru zomelu na prach.
http://www.iherb.com/Rain-Tree-Nutritio … 1-lb/17498
Alebo mas drahy extrakt
http://www.iherb.com/NutraMedix-Samento … 0-ml/41832  kde davka je 2 z 15 kvapiek
alebo lacnejsi extrakt, 10 ku 1, kde  intenzivna davka musi zodpovedat 15 gramom byliny, tj 1.5 gramov, tj 4-5 kapsul denne
http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … -Vcaps/452



71

Re: Borelióza

dakujem krasne :-) idem na to. budem vas informovať ako to ide . este raz dakujem :-)



72

Re: Borelióza

OK



73

Re: Borelióza

momentálne mam tento caj www.bestofnatur.sk/product/vilcacora-powder-100g-45/, je to myslim dost silne, ako ho mam davkovat aby to bolo účinné? su tam 4sacky, kazdy po 25 gramov, ak uvarim jeden ten sacok, postacuje to asi tak na dva dni?
a je potrebne pit vsetok ten caj aj s tou zmesou, alebo to treba precedit cez sitko?

potom mam este tento produkt www.happytrade.sk/vilcacora.php, z toho asi kolko je potrebne zobrat?



74

Re: Borelióza

Tak tej vnutornej kory treba na ucinok okolo 15 gramov, caj varit aspom 1/2 hodiny na velmi miernom plameni, nechat prikryte luhovat niekolko hodin, a pokusit sa vypit aspon trochu tej usadeniny. Zasadne to nefiltruj! Len zlievaj.
Zabudni na tie tabletky, za prve neurcuju ovsah a za druhe aj keby boli 100% kory, tak su nmalicke na ucinok.
Ovela dolezitejsie tu je ale brat NAC, najmenej 2 x 600 mg , lebo bez odmaskovania telo zamaskovane formy mikrobov(borelie, chlamidie, biofilmy, l-forny) nepozna a neprispie k utokom na ne.



75

Re: Borelióza

pán rng idem užívať GSE, extr.oliv. listy a cats claw na boreliozu. mám 53 kg a vysku 172 cm, dávky ktore doporučujete su aj pre moju vahu alebo pre 70kg človeka? 3x300 oleuropein, 4 - 5 tablety cats claw denne a gse?

ak mám tu myastheniu gravis, tak nevadi, ze mi cats claw podstatne zvýši moju imunitu? nenabere na sile aj myasthenia?

stači ak mi len v skratkosti date odpovede - ano alebo nie :-) vdaka



76

Re: Borelióza

Uvedene sice zvysia imunitu, ale nie imunitu tela samotneho. Len ju zvysia, pretoze sami potlacaju rozne infekcie To nema nic spolocne s obrannym systemom vlastneho tela
Davky su sice pre 70 kg, ale nemusis sa bat predavkovania, to su bezpecne prirodne produkty, nie skodliva chemia.



77

Re: Borelióza

Rng, prosím

chcem sa opytat, ci by sa dal pripravok Prima una de gato, uzivat aj tak, ze by som si objedlala jednotlive zlozky, ktore obsahuje jednotlivo, cize objedlala by som si cats clav, magnesium malate, manganese, chromium Polynicotinate, lebo prima una de gato, je velmi drahy pripravok. Len je problem zohnat jednotlive zlozky v takej gramazi, ktora je v prima una de gato obsiahnuta.
Bolo by to takto poskladane rovnako ucinne? Alebo by stacilo brat len Cats Clav?
Dakujem za odpoved.



78

Re: Borelióza

Samento a prima una de gato su vytazky, preto su tak drahe. Cats claw, bylinu , ked chces brat aby dal ten isty vysledok ako tie vytazky musis brat 15 gramov denne , minimum.Takze sa s tym asi neda nijak vybabrat...
Ja osobne kvoli cene skor odporucam oleuropein, tj extrakt z olivovych listov a NAC ako odmaskovac. davka 3 x 300 mg oleuropeinu intenzivne, dlhodobo udrzobne 2 x 150 mg, a odporucam najma tento, ktory ma 150 mg oleuropeinu v kazdej kapsuli. Tak to vide lacnejsie, nez Samento.Prima una de gato vytazky.
Prave ho maju v super cene, objednaj si ho aspon na pol roka
https://www.swansonvitamins.com/q?kw=olive+leaf+extract
A nezabudni na NAC, 2 x 500 mg na odmaskovasnie roznych skrytych/zamaskovanych mikrobov, kde patri borelioza, chlamidie , mykoplazmy, l-formy a biofilmy tvoriace mikroby, sposobujuce podla lekarov "chronicke" tj nimi neliecitelne choroby.
https://www.swansonvitamins.com/q?kw=NA … 32&y=4



79

Re: Borelióza

velmi pekne dakujem, velmi si mi pomohol !!



80

Re: Borelióza

Nezabudni sa ozvat po niekolkych  mesiacoch ako ti to na tu boreliozu zabralo . Liecenie boreliozy je totiz velmi zdlhave a ked sa nedolieci, vrati sa spat. Vlastne nie vrati, lebo nedoliecenie znamena ze v tele este niekde zostala.



81

Re: Borelióza

pan rng riadim sa vašimi radami a citim sa uzasne. mám myastheniu gravis. prave som sa dočítala, ze pri tomto ochoreni pomáha mangán. ale nepodarilo sa mi najsť davkovanie iba na jednej stranke kde je 300mg manganu denne. nie je to vela? dakujem :-)



82

Re: Borelióza

Mne sa to zda naozaj privela, ale nemam na to zatial ziadne informacie. jedine, co som nasiel napochytro na internete(internetu sa celkove neda velmi verit...) je ze nad 11 mg moze mangan sposobit problemy, takze tych 300 mg je definitivne radove privela
http://www.livestrong.com/article/36304 … pplements/
http://www.evitamins.com/encyclopedia/a … w-it-works



83

Re: Borelióza

som si myslela , ze to je moc velka davka. dakujem pekne. idem si prestudovať stranky :-)



84

Re: Borelióza

OK



85

Re: Borelióza

Chcem sa spýtať na liečbu boreliózy koloidným striebrom, či iba striebro je postačujúce pri chronickej neurobolerióze a ako by sa to malo užívať. Niekde som čítala myslím že od Vás, že treba užívať 40 ppm striebro. Kde ho môžem zohnať? Zatiaľ sa mi podarilo iba 20 ppm. Tiež sa chcem spýtať, či máte nejaké  skúsenosti s plazmovým generátorom Zapper, kde som tiež čítala, že vyliečil chron. boreliózu. Ďakujem



86

Re: Borelióza

Ja neodporucam pouzivat koloidne striebro proti borelioze, totiz na to ho treba velmi velke davky striebra.
Ja mam osobne skusenosti s oleuropeinom , 3 x 300 mg intenzivne a 2 x 150 mg udrzobne dlhodobo(pol roka az rok). Tiez je na to NAC a Samento.
Chronicke je len vyhovorka lekarov, ked nepoznaju na to dostatocny liek, lebo ich atb su nedostatocne ucinne.
Pozri viac napr na
http://www.lymebook.com/lyme-grapefruit … er-samento

Zaper moze vyliecit prakticky vsetko, zialbohu je to dost neiste. ja sa teda spolieham skor na uvedene a oskusane aj osobne.



87

Re: Borelióza

tento mangan je ok?

http://www.swanson.sk/p/258/mangan-chel%C3%A1t

bone esencial, viem, ze je o polovicu slabsi ako z USA ale aspon zatial, kym si objednam z USA :-)

http://www.swanson.sk/search?q=bone



88

Re: Borelióza

Nerozumiem to "je o polovicu slabsi ako z USA"
Oba tieto vyrobky kupujem priamo zo www.Swansonvitamins.com   uz vyse 10 rokov a som s nimi velmi spokojny.
Samozrejme za ne tolko neplatim.

K Bone Essentials odporucam brat extra vitamin D-3, najma v zime(2000 IU) a K-2 najlepsie MK7(100 mikrogramov) a nattokinazu(2000 FU+) a tiez spirulinu(1 - 2 gramy).



89

Re: Borelióza

Ahoj RNG,
chcel by som skúsiť nasledovné doplnky na boj proti boreliéze, prosím ťa poraď mi či je navrhnuté dávkovanie, vhodné pre 90 kg človeka a poraď mi dávkovanie pre Prima una de gato, prípadne mi prosím poraď ďaľšie doplnky, ktoré by mohli byť užitočné.

Olive leaf extract: 3 x 2 cps
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Olive … Vcaps/4620

Samento: 2 x 30 kvapiek
http://www.iherb.com/NutraMedix-Samento … 0-ml/41832

Prima una de gato: Prosím poradiť dávkovanie pre 90 kg človeka
http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0

NAC: 2 x 500 mg
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-N-A-C … sules/8681

Za odpoveď ďakujem.



90

Re: Borelióza

Prima una de gato je to iste ako Samento, len z inej firmy.

Na olivovy list odporucam 3 x 300 mg oleuropeinu. Ten uvedeny vyrobok ma 250 x 0.2= 50 mg oleuropeinu na jednu kapsulu. Tj nie je tam toho dost.
Pozri na to co pouzivam ja a co odporucam, kde je v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps   co ti vydrzi na 10 dni.
A ked uz budes objednavat zo Swansona, treba objednat viac, lebo maju vysoke postovne a na malu objednavku sa ti to nevyplati, pozri aj https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-100-caps



91

Re: Borelióza

Ďakujem, a aký vitamin D3 odporúčaš ? môže byť tento ?? :
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitam … -Gels/8743



92

Re: Borelióza

OK, ja osobne beriem 5000 IU, nepravidelne, ale pri vitamine D-3, ktory je tukorpzpustny a zhromazduje sa v peceni nie je treba pravidelne branie, len v priemere aspon 2000 IU prepocitane na den. Prave si mi pripomenul, ze som ho uz vyse tyzdna nebral tak si hodim ale 6 kapsuliek , to mas 30 000 IU co mi vystaci na dalsi tyzden.



93

Re: Borelióza

Dobrý deň RNG,
Viete mi prosím poradiť, kde sa dá zohnať citricidal alebo to pôvodné silné (horké) GSE?
NAC som našla 600mg, neviete mi poradiť, kde by som dostala prípadne až tú tisícku?
Kolko mesiacov intenzívne (3 x 300 mg/denne) mi odporúčate brať oleuropein na viacročnú neuroboreliózu?
Poraďte mi prosím, ešte nejaké kvalitné probiotiká.
Ďakujem!:)
(Random number generator?)



94

Re: Borelióza

NAC treba brat vo viacerych mensich davkach tak je najucinnejsi.
Kedze ti treba brat tu vysoku davku oleuropeinu aspon 2 mesiace a potom znicit na 2 x 150 mg najmenej pol roka, odporucam ti objednat si dost tam, kde maju hodne silnu, aj napriek vyssiemu postovnemu.
Pozri 
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
kde  kazdej kapsuli je 150 mg oleuropeinu
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-100-caps
http://www.swansonvitamins.com/healthy- … csp=HRG010
Nezabudni aj na mikrovlakniny, probiotika aj tie najsilnejsie sa musia rozmnozit aspon 1000 krat kym dobre obsadia creva a teda na to potrebujes ich dobre krmit mikrovlakninami. Kazdemu odporucam brat minimum 15 gramov mikrovlaknin denne, niektore dostanes aj na Slovensku, pozri vyrobky s vlakninou u firmy Vemica
Viac vlaknin najdes napr tu
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -8-oz-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/now-food … -8-oz-pwdr

Arabinogalaktan a inulin zahustuju vodu najmenej, modifikovane citrusove pektiny a psylium najviac. S mikrovlakninami treba pit az 50 nasobok vody na vahu.

RNG je z mena mojej firmy v USA, R&G Spring, Inc., kde vyrabam spruziny najma pre letecky priemysel.



95

Re: Borelióza

Už som objednal zo Swansonu "Olive Leaf Extract Super Strength" 10 balení, a teraz som doma ešte našiel jedno nové neotvorené balenie ale je tam Best by 1/2012, myslíš, že by bolo bezpečné to ešte využívať ?



96

Re: Borelióza

Samozrejme je bezpecne. Ved sa jedna len o suche olivove listy trochu obohatene vytazkom z nich. Obcas pouzivam doplnky aj 5 rokov po zarucnej lehote, podla toho ktore. Antimikrobialne sa kazia najmenej, lebo znicia mikroby, ktore by ich mohli rozlozit.



97

Re: Borelióza

ahoj RNG,
ďakujem za linky na stránky, už idem objednať. Ešte sa chcem spýtať, či je doležité pribrať k liečbe aj samento a od ktorej firmy je kvalitné GSE.
To som netrafila s random number generator. Ale takto to vyzerá ešte lepšie:)



98

Re: Borelióza

Ja osobne mam skusenosti s oleuropeinom z olivovych listov, ktory je na pouzitie lacnejsi, ako samento. Ale su lekari co odporucaju prave Samento, takze neviem.

GSE dnes od formy NutriBiotic  je prakticky neucinne. Znicili ho minuly rok na konci septembra.
Snaz sa najst citricidal TM, udajne Centrum regenerace ho este ma povodny, 60% velmi horky. Z toho pouzi do litra vodu 35 kvapiek.



99

Re: Borelióza

Chcem sa spýtať či je možné brať aj vyššie dávky oleuropeinu ako 3x300mg, napr. 3x450mg ?



100

Re: Borelióza

Samozrejme ze je mozne. Ja napriklad to beriem, ked potrebujem, lebo aj tak som vaziaci viac, nez priemerny dospely, na ktoreho vahu ta davka bola odporucena.