1

Téma: Nešpecifikovaná alergia

Prajem príjemný deň. Prezrela som si na tvojej stránke všetky tvoje rady k alergiám a zaujíma ma, či by si mi niečo poradil v situácii, keď nemám v diagnóze určené na čo som alergická, lebo na alergológii mi vždy raz za čas urobia testy na základné alergény a tie sú vždy negatívne, tak mi lekárka predpíše nejaké antihistaminiká a objedná ma na kontrolu a tak to ide stále dookola. To znamená, že by som mala brať sústavne lieky, ale vlastne ani neviem na čo, alebo proti čomu.  Hovoríš o prírodných antihistaminikách, ale tiež ich rozdeľuješ na tie, ktoré pomáhajú pri vzdušných alergiách a potravinových. Čo môžem brať, keď neviem, na čo mám alergiu (a tu zjavne mám, lebo mi opúchajú sliznice v nose, slzia oči, občas tečie z nosa, občas mávam dráždivý kašeľ, navyše musím povedať, že tieto symptómy sa neobjavujú v niektorých ročných obdobiach, ale takmer počas celého roka v rôznej intenzite).



2

Re: Nešpecifikovaná alergia

Mas jednoznacne vzdusnu alergiu,  a kedze ju mas cely rok podozrievam najma plesne v byte alebo roztoce. Oboje sa da odstranit.



3

Re: Nešpecifikovaná alergia

Ok, ďakujem. Takže odkopírované z tvojej stránky: Na vzdusne alergie je quercitin(3x500 mg) vitamin C, niekolko gramov, boswelin (2x500 mg) a rozne enzýmy, najma bromelain.
Môžem začať užívať?



4

Re: Nešpecifikovaná alergia

Rozni lekari odporucaju zacat brat najma quercitin uz niekolko tyzdnov pred pelovou a vytrusovou sezonou, aby sa clovek uplne vyhol tym problemom s hlienmi a zapalenymi ocami(zapaly su aj na slizniciach vnutri tela, len ich nevidno)
No a samozrejme vitamin C by mal brat cely rok, lebo tak telo cele lepsie funguje



5

Re: Nešpecifikovaná alergia

Ok, po porade s mojou dodávateľkou liekov sme vybrali Boswellia Serrata, Queracitin s bromelainom a Ester C. Dúfam, že to bude v poriadku. Okrem toho beriem ešte Bone Essentials, Yam a Glucosamin...
Nebude toho priveľa... dúfam...
Inak, ďakujem, že tu si, ďakujem, že nám radíš, ďakujem, že sa jesto koho opýtať. Pekný deň prajem:-)



6

Re: Nešpecifikovaná alergia

Mala by si videt, co ja musim brat!. Nuz co, som stary, cukrovkar a chcem sa citit ako mlady, tak musim toho brat hromadu, ovela viac, ako ty. A tiez mam obavy, ci to nie je privela, ale zatial mi to vsetko len pomaha.
Moje obavy su hlavne z toho, ze napriek tomu, ze su to prirodne doplnky predsa len su to vyrobky priemyslu, podobne ako potravinarske vyrobky. A proti tym casto brojim.
Aspon ze si vyberam take doplnky, co maju co najmenej e-ciek, tj vyhybam sa tabletam. Kapsule samotne su zdrojom zelatiny alebo vlaknin, takze to mi nevadi, ba prave naopak



7

Re: Nešpecifikovaná alergia

a este sa chcem opytat za moju sestru, uz tyzden vstava rano opuchnuta, vysypana na tvari aj krku, trpne jej sija, opucha jazyk...nejaka alergicka reakcia, ale nevedia zistit na co, lekarka jej predpisala same kortikoidy sad uz je len na ryzovej diete a aj tak problem pokracuje, co jej odporucas?Dakujem.



8

Re: Nešpecifikovaná alergia

Opuchanie a vysypanie moze byt z roznych dovodov, od alergii, cez infekcie, dokonca aj parazity, cokolvek
Este aj zamorenie liekmi, tj roznymi chemikaliami to moze sposobit. Kortikoidy to mozu tiez vyvolat.
Nuz v kazdom prepade by som jej radil aspon brat silne enzymy, lebo opuchanie je z nejakeho zamorenia a enzymi odmoruju.
Dalej nemam ani sajnu, lebo ako som spomenul moznych dovodov je velka hromada.



9

Re: Nešpecifikovaná alergia

a konkretne ktore enzymy?napis mi prosim ta link , vdaka



10

Re: Nešpecifikovaná alergia

RNG prosim poradíš mi? mám alergiu na prach,plesne roztoče, v minulosti mi pichali desalergu z 10 000, teraz užívam aerius.  Tečie  mi z nosa, zle sa mi dýcha, som unavená.Chcem si  objednať quercitin,boswelin, bromelain, treba ešte  niečo pridať?  Je to len jeden druh alebo mi poradiš aký objednat,  a kde?  dávkovanie si upravim podla návodu v alegiach ,vitamin C  kupim aj tu. Vďaka Ti za Tvoj čas.



11

Re: Nešpecifikovaná alergia

Leus enzymov je hromada zacni napr so zivocisnym, pancreatinom.
To jew relativne najlacnejsia zmes na bezne cistenie tela.A ked nezaberie prejdi na rastlinno fungalnu zmes mnohozlozkovu
Tento mam napr  ekvivalent 2 gramy pancreatinu na kazdu kapsulu, odporucam az 8 gramov denne (2x2) na prazdny zaludok.
Inac ked to nezaberie, skus tento mnohozlozkovy.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0

Samozrejme ked medzitym najde, ze alergia je napr na lepok ci na mlieko, tak na to su specialne enzymi pod menom Dairy a Gluten
Tu je napr taky, co obsahuje okrem ineho aj enzymi na lepok a mlieko
http://www.iherb.com/Enzymedica-Digest- … 24289?at=0



12

Re: Nešpecifikovaná alergia

Helena, na znackach nezalezi ale na davkach samozrejme ano. Proti roztocom sa da branit aj vymenou napr podusiek, dokonalym a castym vysavanim najma madracoc vysavacom s dobrym HEPA filtrom, podusky treba po 2-3 rokov vymienat a koberce su tiez oblast, kde sa tieto male svinstva nachadzaju. Pre tazkych alergikoch na roztoce odporucaju postelne pradlo a prikryvky vsetko pracie a drevenne ci linoleove podlahy
Plesni sa tiez da zbavit, vysusit vsetky kuty, nedovolit zhrnat listy blizo okien a podobne.
Prinajhorsom pomoze silny domaci recilkulacny filter, s elektrostatickymi komorami alebo elektretovymi vlozkami, co treba pravidelne cistit resp. vymienat.



13

Re: Nešpecifikovaná alergia

Daju sa znicit roztoce aspon polhodinovym vyziarenim izby horskym slnkom?



14

Re: Nešpecifikovaná alergia

Roztoce sa pomerne tazko nicia. A alergia je nielen na samotne roztoce, ale aj ich odpad, tj vykaly a rozprasene panciere, ktore pravidelne zhadzuju.
Ked mas matrac mnoho rokov, zistili, ze moze obsahovat az niekolko kil tohoto materialu, kde najma bielkoviny, ktore roztoce vytvaraju su pre nas mnohych silny alergen.
Roztoce sa zivia najma nasimi ulomkami koze a vlasov, ktorych denne zhodime niekolko gramov. Ten takzvany prach doma je zlozeny z vlakien papiera, bielizne, nasich odpadov ako koza, vlasy a vysuseny aerosol z kaslania a dychania a roztocov a ich odpadu.

Tj nestaci len vyhubit roztoce, ale najma sa treba zbavit rokov hromadenia ich odpadov v byte. A ked su organicke odpady z nas v byte, skor ci neskor sa dalsie nastahuju a rozmnozia a kolonizuju byt.



15

Re: Nešpecifikovaná alergia

RNG prosim  Ťa , idem si objednávať na vzdušnú alergiu  , výživové doplnky quercitin,boswelin, bromelain, Chcela by som vediet, či by som si nemala objednať aj  monolaurin.Je tiež na alergie? Hlavne s dýchaním mám problém. Z ničoho nič sa mi začne zle dýchať, čo by mi nahradilo tú desalergu  z 10 000, čo mi pichali každe tri mesiace? Aj vtedy som mala  problémy s dýchaním, ale tie injekcie mi pomáhali a nemala som žiaden problém s dýchaním. Prosim  poraaď mi, som zúfalá, nos zapchatý a to dýchanie ...  vďaka



16

Re: Nešpecifikovaná alergia

Byt tebou by som sa este poistil aj s GSE a oreganovym olejom, lebo casto je zapchaty nos dosledkom infekcii, nielen alergii.
http://rng.nazory.eu/infekcie
Do vylucenych hlienov  sa totiz dost casto nastahuju rozne infekcie a s nimi sa dostanu na mandle, priedusky aj do pluc.



17

Re: Nešpecifikovaná alergia

RNG    a oregánový olej možem užívať ako dlho? ja si ho dávam, lebo ked som ho vysadila, hned som to pocítila, zle sa mi dýchalo a ked ho beriem, je to  vcelku dobre, znížila som dávkovanie len 1 x denne, prípadne 2x  po 1 caps. ale  nos zapchatý a  dýchanie špatné. Teraz berem 3x2 caps. a dýcha sa mi dobre.  Doked& to možem brať, neublíži mi to na   obličky alebo iný orgán? Ja to oregáno berem už  dlho,  cca 3 mes. Myslím si, že mám zhlkuky kvasiniek, tusím sa to volká micely, lebo ja cítim  v črevách  také pohyby ako chvenie a ked si priložím ruku na brucho, cítim tam také tvrdé, to mi potom prejde do inej časti  čreva. Ked si robim slinový test, jedniznačne mi potvrdí candidu. Čo si myslíš ty? Ďakujem za odpoved.



18

Re: Nešpecifikovaná alergia

Oreganovy olej mozes pouzivat hoci aj cely zivot, je to potravinovy doplnok, ktory sa neodporuca brat len tehotnym,lebo prekrvuje maternicu(korenina) inac nie je ziadny dovod ho nebrat, ked ti robi dobre alebo ked ho potrebujes.
Ale s malymi davkami nevyhubis nakazy a zda sa , ze potrebujes ich vyhubit aj v prinosnych dutinach, odkial sa ti dostavaju na mandle, hrdlo, priedusky a inde v tele
Na to odporucam najmenej 3 x denne kvapkat do nosa roztok citricidalu/GSE.



19

Re: Nešpecifikovaná alergia

RND srdečne ďakujem, začínam aj s kvapkaním do nosa, verím,že to zabere, s pozdravom H.



20

Re: Nešpecifikovaná alergia

Drzim palce. Nezabudni si to kvapkat v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa ti to dostalo aj do celnych dutin, kde sa rozne infekcie tiez mozu nachadzat dlhe roky.



21

Re: Nešpecifikovaná alergia

Dobrý deň RNG dnes som prišiel od ORL a diagnoza bola chronická nádcha. Už asi 2 roky mám neustále opuchnutú sliznicu ťažko sa mi dýcha a skoro stále mám upchatý nos. Myslel som si že ide o nejakú dlhdobú infekciu a tak som si kvapkal tri krat denne citricidal + koloidné striebro a tiež som bral oregano oil a NAC. Čiastočne mi to pomohlo na upchatý nos ale opuchnutú sliznicu mám stále. ORL lekár sa domnieva že mám lokálnu alergiu v nosných dutinách pretože som bol u alergologičky a z testov vpichov na ruke roznych alergenov napr. roztoče prach a krvnych testov mi nič nezistili. ORL lekár sa tiež domnieva že može ist o alergiu napr. na studený vzduch suchý vzduch a pod.
Navyše som posledný týždeň vyhádzaný ale to už bude pravdepodobne nejaká potravinová alergia .

Prosím mohol by si sa ktomu vyjadriť že čo si o tom myslíš? Prípadne nejaké doplnky by som prosil poradiť Ďakujem.

Naposledy upravil: Timotej (2014-10-22 12:54:38)



22

Re: Nešpecifikovaná alergia

ďakujem za reakciu smile a prosim keby že sa k tomu vyjadri aj pan RNG Ďakujem prispevok 21



23

Re: Nešpecifikovaná alergia

Timotej, alergenov je hromada, mozes mat napr alergiu na rozne plesne, staci na to jeden vlhky kut v dome alebo plesen pod oknami.
Precisti telo enzymami, precistit pecen protokolom dr berksona, brat hodne mikrovlaknin a probiotika a co sa tyka tej vzdusnej alergie, 3 x 500 mg quercitinu mnohym na to dostatocne pomaha.Naviac si daj par kvapiek tepleho kokosaku do nosa na noc, to posobi hojivo a zabrani vyschnutiu sliznice.



24

Re: Nešpecifikovaná alergia

Prosimťa a mohol by si my aj odporučiť ten protokol dr berksona + davkovanie?
a ten quercitin možem brať tento s bromelainom by som si dával 2 x 800 mg http://www.swansonvitamins.com/now-food … 0-veg-caps
Ďakujem



25

Re: Nešpecifikovaná alergia

Pozri na tremu Pecen
http://rng.nazory.eu/rubriky/p/pecen
Pre istotu to este zopakujem,
sylimarin 900 mg
ALA 600 mg
selen 400 mikrogramov az 600
plus najmenej 15 gramov mikrovlaknin
Treba to rozdelit najmenej na 3 davky, samozrejme to neberies naraz!



26

Re: Nešpecifikovaná alergia

RNG prosimta tento sylimarin je dobry? http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps



27

Re: Nešpecifikovaná alergia

Timotej napísal(a):

RNG prosimta tento sylimarin je dobry? http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps

Ten je v pohode.

V jednej kapsule je 200 mg silymarinu a kedze davka je 900 mg za den, tak to vychadza cca 4 kapsule denne.



28

Re: Nešpecifikovaná alergia

a este som nasiel tento http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ls-90-caps z toho by som bral 6 kapsuli za den to by vyslo cca akurat 900mg sylimarinu za den a ma to aj ine pomocne latky ? je dobry? Ďakujem



29

Re: Nešpecifikovaná alergia

Je to zhruba jedno.. Akle ten prvy je lacnejsi na pouzitie. Ci uz 900 mg alebo 1000 mg, na tom zalezi dost malo. Mozes ich aj striedat...

Naposledy upravil: RNG (2014-11-07 01:31:27)



30

Re: Nešpecifikovaná alergia

Dobry den pan RNG , mám takýto problém. Vždy ked sa ráno zobudím tak mám opuchnutý nos. Mám ho taký širší taky jak keby zvečšený. počas dna sa to upravý a niekedy opuchne aj pošas dna najme ked som rozhoručený, t.j. ked zjem napriklad nejaku horucu polievku alebo vypijem čaj. vždy mi opuchne a sčervenie. neviete o čo by mohlo ísť? už si neviem rady Dakujem



31

Re: Nešpecifikovaná alergia

Mohol by si prosimta odpovedat prispevok cislo 31 bol by som ti velmi vďačný



32

Re: Nešpecifikovaná alergia

To mi je zahada.
Mozno mas zly tok lymfy tam. Riecistia lymfy sa lahko porusia vyssim tlakom a trva niekolko dni, az sa kompletne obnovia. Nesmies tlacit na kozu na nose a okoli viac nez 100 gramovym tlakom, vyssie tlaky porusia lymfaticke zvody/cesty.



33

Re: Nešpecifikovaná alergia

dakujem a daju sa nejako podporovat a obnovovat tie lymfy  doplnkami?



34

Re: Nešpecifikovaná alergia

Neviem ako na to nejak inac, nez normalne casom.



35

Re: Nešpecifikovaná alergia

rng a mozu sa tie lymfaticke cesty trvalo porusit ked kazdy den tlacim na nos a okolie ? Ďakujem



36

Re: Nešpecifikovaná alergia

Nic na svete nie je trvale, ale poskodene lymfaticke cesty sa regeneruju aj niekolko dni a medzitym sa to miesto zamoruje.