1

Téma: syndrom drazdiveho creva a uzkost

moze to nejako suvisiet?



2

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

IBS zhorsuje absorbciu, hnacky vyhodia z tela plno zivin a samozrejme s tym aj polotovary na neurotransmitery a mineraly. Takze samozrejme s tym mozu suviset, alebo priamo vyplyvat rozne problemy, vcitane nervovych.
Hnacky treba potlacit a priciny za nimi, potravinove alergie alebo rozne mikroby vyriesit respektivne v pripade skodlivych mikrobov potlacit a nahradit uzitocnymi , probiotikami.
Celkove, travenie treba napravit a IBS je vlastne porucha travenia.
http://rng.nazory.eu/hnacka
http://rng.nazory.eu/alergie

Inac slovo trakcnik je mi nezname, neviem ci sa v slovencine pouziva, ale v cestine znamena  casti tenkeho creva
http://www.zenisek.info/index.php/anatomie-bricha
V anglictine pomerne dobre je cely crevny system a jeho problemy popisany vo Wikipedii
http://en.wikipedia.org/wiki/Intestine

Naposledy upravil: RNG (2011-03-20 05:24:38)



3

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

vedeli by ste mi odporucit nejake konkretne  doplnky  odporucit ? na uzkost, paniku, stres. Hladala som aj na iherb vitamin B stress, B- 12 ale je tam tych doplnkov  viac a neviem ktory by mi mohol najviac pomoct



4

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Pozri na tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Stress-P … s/864?at=0
alebo tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-True-Cal … s/841?at=0
Moja zena berie obcas pred stresovou situaciou jednorazovo zhruba obsahom toto, 3 kapsule
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Su … /8134?at=0
To ale nesmies brat v tej narazovej davke pricasto, lebo to moze zvysit serotonin az po triasku=serotoninovy syndrom. Tj nie viac,, nez 3 krat tyzdenne.



5

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

rng tak ked si objednam ten stress plus tak uz nemusim objednavat  B complex?
a este by som potrebovala poradit ake probiotika si kupit ?



6

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Stress B je ovela silnejsi, ako B-komplex porovnaj si zlozenia.
Mne osobne sa paci toto probiotikum, lebo je dost odolne aj proti kyselinam aj proti teplote.
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0



7

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Pekny den chcem sa poradit co by ste mi odporucili na ibs okrem (probiotika, psyllium, enzymy, kyseliny).
Nasla som bowelcare, je vhodny? Mohli by ste mi odporucit este nieco?
Dakujem



8

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Bowelcare irmy Organic India ma slaby obsah a privysoku cenu za to.
Z vlaknin odporucam zmes psylium, inulin, arabinogalactans, glucomannan pripadne aj velmi jemnu modified citrus pectines. Davka vo odporucam je najmenej 10 gramov, co je 10 000 mg. Psylium a inulin, mozes dostat lacno z domacej firmy Vemica, na ine odporucam najma swansonvitamins.com.



9

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

pekny vecer potrebujem poradit, kupila som si zeleny jacmen chcela by som vyskusat na par mesiacov ci mi prospeje na moj organizmus, lenze na baleni je napisane ze obsahuje 45g na 100g, ci to uz nebude moc kedze beriem 2 kavove lyzice denne psyllium, bude to uz vysoka davka? dakujem



10

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Dufam nechces jest toho zeleneho jacmena viac, nez 2 x polievkove lyzice denne?. Tak sa nemusis bat predavkovania mikrovlakninami naozaj.



11

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

RNG opat sa obraciam k Vam, kedze mam neustale problemy s travenim casto citam rozne clanky, diskusie a pod., nasla som jeden clanok kde sa spomina, ze pri problemoch s travenim moze mat za nasledok oslabenie vnutornych organov hlavne slezina, potom i pankreas a zaludok, moze byt pricina traviacich problemov sposobena tym ze mam oslabenu napr. slezinu? dakujem



12

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Travenie je vec najma kyselin a enzymov, tj hovorime o zaludku, peceni a pankrease. Funkcia sleziny je hlavne co sa tyka krvi, nikde nevidim spomenute ani tvorbu kyselin ani enzymov, ani vplyv na ne, hoci tam moze byt nejake mensie vzdialene spojenie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Spleen



13

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

RNG prosim ta, bola som na alergologii a stale mam zvysene IgA, stale mi hrozi celiakia doktorka mi predpisala liek Nalcrom co si o tom myslis? Dakujem



14

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Preco ked zoberiem hned rano na lacno enter.pokr.pancreatin hned citim palu.Ked zoberiem niekedy v noci ent.pok.serrapeptazu tak je to ok.Inak aj ked beriem pred kazdym jedlom DGL,enzymy,aj tak mi je casto zle,niekedy vraciam, niekedy sa iba zobudim a mam pocit na vracanie,casto vraciam aj v noci alebo vecer.Kyseliny beriem len obcas teraz,lebo aj tie ked zoberiem tak citim palu.Uz sa bojim ci nemam nejaky nador alebo co, brucho mam stale napuchnute



15

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Na celiakiu sa treba vyhybat vyrovkom s lepkom a to je vsetko. Priradne brat enzymi na lepok, avy si si mohla vycistit telo ode lepku zjedeneho pred tym alebo nahodne zjedeneho aj pocas diety.
Nalkrom je chemikalia, udajne protizapalova, ale ma ja postranne skodlive ucinky, takze ty som sa jej vyhol. kedze tento problem sa da riesit inaksie



16

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Had, zle od  zaludka je preto, ze nemas dost kyselin a jedlo sa v tebe kvasi a hnije.



17

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

lepku sa vyhybam ako pecivo, muka a pod., ak obsahuje napr salama zlozku lepku tak tomu sa nevyhybam, neviem ci robim dobre alebo nie,,, posledne tyzdne sa mi zhorsilo travenie, horsie mi travilo, preto mi dala doktorka ten liek a po dvoch mesiacoch uzivania sa mi zopakuju krvne testy a uvidi sa ako sa bude pokracovat.
Podla Vas ako by som to mohla riesit inaksie? Dakujem



18

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

no lenze ak zoberiem hcl tak mam palu tiez.Okrem toho bolesti v chodidlach a od kolena dole,akoby som citila kosti.Curcumin nezabera,beriem vela dalsich doplnkov,aj serrap. a nattokinazu,myslela som ci sa mi nahodou nezapchavaju cievy,na pediatrii mi povedala ze mam dobru cirkulaciu,len tak pozrela na nohy.Ved podla toho sa neda zistit ci sa cievy zapchavaju ci nie.Otca tiez iba boleli nohy a myslel si ze od reumy az mu zistili ze ma zapchate cievy,dosiel  do nemocnice v poslednej chvili

Naposledy upravil: had (2016-03-06 14:02:34)



19

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

sissa, lepku sa musis vyhuvat, ak si na lepok alergicka Lepokm droslova ulepi creva a POTOM SAMOZREJNE NEMAS ABSORCIU CREV A PROBLEMY.
Pouzity lepok aj z malych mnozstvach ked sa ho enzymami crevo nevie zbavit tak vytvori sustavne pokryte toev, cez ktore sa nimozu ziviny dostacat a naviac vytrvori zamorene criev praznive pre mnohe skodlive mikroby.
Preto aj ked nejes produkty s lepkom, musis pouzivar tie enzymi na lepok, aby si sa ho zbavila



20

Re: syndrom drazdiveho creva a uzkost

Had ked zoberies primalo kyselin, pala sa ti este zhorsi,  Ked zoberies ake dost, kvasene v zaludku musi zastat a tak nie je dovod na palu v pazeraku.
Bolesti, tak zvane reumaticke su z mnoho dovodov,
Mozu to byt zapchate cievy
Mozu to byt nasledky vysokeho homocysteinu alebo mocovej kyseliny.
Mozu to byt choroby ako borelioza, chlamidie pneumoniae, mykoplazmy a plno roznych dovodov, menej pravdepodobchych.