1

Téma: Zrak

Mohol by si mi prosim ta poradit...mojmu muzovi asi pred rokom sa zacal zhorsovat zrak,odrazu sa mu zahmlilo pred ocami a odvtedy sa mu to par krat zopakovalo.Bol u lekara a vysetrenie u ocneho dopadlo negativne,cize mu povedal ze ma zdrave oci.Ale napriek tomu muz ma problem ,nevidi dobre do dialky ,nerozozna tvare z 15-20 metrov.
To zahmlievanie z nicoho nic uz ustalo ale aj tak ako sofer potrebuje dobry zrak a preto sa boji soferovat.Pismena v televizii oznacil za rozmazane...co by si mu odporucil,prosim?Dakujem.



2

Re: Zrak

To je opticka chyba, zhorsili sa mu oci a ked je vycerpany, nevie si zaostrit zrak. Svaly, co ovladaju sosovku pri vycerpani nepracuju poriadne, to poznam velmi dobre, vtedy si musim nasadit okuliare a tie mi zaostria na jednu vzdialenost, v inej vzdialenosti musim pouzit  ine okuliare
Z doplnkov najma antioxidanty, karotenoidy a inac dobry neprerusovany spanok, aby si oci odpocinuli a zregenerovasli sa

Niekedy vidi clovek rozmazane, lebo ma infekciu v ociach a oci produkuju privela ocneho mazu a nedostastok cistiacich slz. Ked je to permanentne,m lekari to nazyvaju "syndrom sucheho oka a predpisiju na to kvapky s mazivom(glycerin , carboxymethylcelulose). Nuz mne pomohla obycajna koloidna strieborna voda, ktora tu nakazu(vnutorny herpes) potlacila a dnes mam kazde rano velke krystaliky v ociach, co je dokaz , ze sa mi v noci cisti slzami oko ako za detstva. Ked su karpy male a mazlave, znamena ze je malo cistiacich slz a oko je zahmlene od mazu.



3

Re: Zrak

Mam asi infekciu v ociach...alebo to moze byt alergia?Tecu mi stale take lepkave slzy,cely den mam pocit svrbenia  a palenia zaroven,nosim stale slnecne okuliare vonku,aj ked nie je slnko,lebo aj slaby vanok mi drazdi oci a kotulaju sa mi slzy..co mi na to odporucis..Velka vdaka!



4

Re: Zrak

na zrak je dobre zaostrovat na rozne vzdialenosti aby nechabli ocne svali ked sa pozeras napr do monitora dlhu dobu tak ti chabnu ak zaostris obcas na inu vzdialenost aaspon na chvilu je to prospesne.dokonca su aj cviky na tie svali-ocna gymnastika



5

Re: Zrak

ja používam dierkované okuliare, lebo tá očná gymnastika ma nebavila, dám si ich na hodinu, keď pozerám napr. film, vyzerá to takto nejako:
http://www.treneroci.sk/original/
Inak zahmlené a také rozostrené videnie mi robilo, aj keď mi chýbali hormóny štítnej žľazy - ja som mala už pocit, či nemám nejaký šedý zákal



6

Re: Zrak

mne  sa to robilo ked sa mi zahustila krv alebo ked som mal maly tlak,tie okuliare som nepoznal moze to byt zaujimave dostat to aj v kamenom obchode nevies?



7

Re: Zrak

ale myslim ze hodinu je aj dost lebo tie vzdialenosti by sa mali co najviac striedat asi,a ta gymnastika je sice nudna ale aspon obccas co moze clovek spravit ked pozera na TV priblizi si pred oci prst a zaostri na neho na niaku chvilu



8

Re: Zrak

Na nakazy v ociach je dobra koloidna strieborna voda, ja zo sebou nosim cely cas stricku, hoci v poslednom case ju pouzivam menej. Nejak sa mi zosilnila z doplnkov viralna imunita a uz nema syndrom sucheho oka, len obcas.
"Gymnastiku" pri praci na pocitaci pouzivam tak, ze sa aspon kazdych 5 minut alebo aj castejsie preostrim na dialku na chvilku, nech sa tie svaly v zrenicke prekrvia.
Naviac obcas pouzivam aj elektrostimulator, kde prudove impulzy z elektrod nad ocami vyvolavaju pohyb svalov v ociach a okolo oci, co pracuje k zlepseniu cirkulacie a pretrenovaniu svalov v oku. Predavaju to ako zariadenie protimakularnej degeneracii(tj proti odumieraniu nervov sietnice pre nedostatocny cirkulaciu v oku)
No a samozrejme pouzivam rozne enzymi, vcitane na riedenie krvi(nattokinazai, ako starsi clovek s oslabenym travenim  a odmorovanim tela  a Stredoeuropan s hustou krvou(syndrom zvysenej zrazanlivosti)
Ale ked to prezeniem v robote a som extra vycerpany, aj ja som nie schopny zaostrovat oci a vtedy sa zbalim a idem domov a odspim si to.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-24 19:14:45)



9

Re: Zrak

Tie dierkované okuliare som objednávala cez net, ale už dávno, inak ja nevidím do diaľky a keď pozerám cez tie dierkované okuliare, tak vidím ostrejšie. Tie dierkované okuliare oči prinútia "inak pozerať" a zaostrovať a tým sa cvičia, najhoršie pre oči je dlhodobo pozerať doblízka - napr. displej počítača. Som čítala, že vraj praľudia vôbec netrpeli krátkozrakosťou, lebo oči používali predovšetkým na pozeranie a zaostrovanie do diaľky.

Ľudia si dnes kopec vecí lacno objednávajú cez ebay, aj tie okuliare sú tam:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_ … Categories

Ale ja už tomu neverím, objednávala som lacný obal na kindle čítačku a lampičku, lampa vydržala 5 minúť a ten obal bol tak napáchnutý chémiou, že som ho vyhodila. Jedno mi došlo z Hon Kongu a druhé z Číny, už len cez amazon, to je dôveryhodnejšie.



10

Re: Zrak

vdaka vsetkym, rng mozes dat link na ten elektrostimulaltor? dakujem



11

Re: Zrak

Ja som kedysi pozerala toto, ale neviem, či je tam aj tá elektrická stimulácia:

http://www.mipam.cz/bryle.php
http://compex.zdravi-cz.eu/masazni-pris … xft660.php



12

Re: Zrak

Nuz moja masinka na to je ovela starsia, kupil som ju pred 6-7 rokmi od vyrobcu, firmam Optogon a dosial sa predava
http://www.promolife.com/health-managem … _1568.html
Tie nove su mozno lepsie, mozno nie, neviem



13

Re: Zrak

ma napadlo, že tie elektrostimulačné mašinky sa predávajú aj u nás, v telke to väčšinou reklamujú na "chudnutie" a pasívne cvičenie, ale chorí ľudia to používajú na stimuláciu svalstva, kde majú porušené nervy, čiastočne ochrnuté končatiny, dokonca som čítala, že ženy to používajú pri inkontinencii na posilnenie svalstva panvového dna a pod. K tomu sa predávajú náplaste rôznej veľkosti, keby som to nalepila na oblasť okolo očí, možno by to fungovalo ako tá opto pulse za menšie peniaze, na tej stránke promolife sú tie veci predražené a nevyzerá to tam moc dôveryhodne

http://www.mixxer.sk/falcon/eshop/62-1- … stimulacia

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-25 06:56:58)



14

Re: Zrak

Nie celkom. Totiz tie jednotlive frekvencie a sila pulzov su kriticke na ucinnost. Za tym je nejaky ten vyvoj.
Ja by som sa neodvazil veru pouzit elektrostimulaciu na bezne svalstvo na tele na oci. Ak to clovek prezenie, tak mozu zacat praskat cievky na ociach, dokonca v mozgu. Takze opatrne!!!!
Cokolvek, co je oznacene ako medicke stoji samozrejme radove viac, takze sa nediv na tu cenu Optogonu



15

Re: Zrak

Nevyznám sa moc v elektrostimulácii, niektorí pacienti to v nemocnici používajú, ale u pokročilejších prístrojov sa dajú nastaviť konkrétne frekvencie a takisto sila tých elektrostimulov, u toho optogenu je to napísané, aké frekvencie sa tam používajú, aký výskum za tým stojí, netuším, ale nie je vylúčené, že z časti to bude aj komercia, ako to už býva u takýchto prístrojov.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-25 16:25:22)



16

Re: Zrak

Nuz moje lekarske zdroje to uz pred rokmi odporucali ako jediny mozny nastroj ucinny v pripade makularnej degeneracie(teda len ciastocne ucinny)takze nemam dovod o tom pochybovat. Oni to maju zrejme overene na desiatkach pacientov, nez sa to odvazia napisat do svojich periodik.
Pokrocile medicke elektrostimulatory, ako pouziva napr chiropraktor, u ktoreho som zoparkrat bol maju sice hromady nastavitelnych frekvencii, ale ani sam chiropraktor nevedel, ktore na co su a pristor  stal samotny vyse 10 tisic.Takze sa nejedna o nieco, co by si clovek mohol,len tak kupit a drzat doma.



17

Re: Zrak

RNG jedna pani citala pribeh mojho otca,ako sa vyliecil pomocou
doplnkov a MMS z rakoviny hr. creva a dnes mi poslala zase svoj pribeh, ktory Ti nizsie prilepim a prosila ma velmi o pomoc,lebo lekari jej uz vraj pomoct nedokazu pomocou chem. liekov...
Rad by som jej pomohol, lebo ma dve male deti a hovorila mi do tel.,ze ju nic nebavi kedze zrak sa jej stale zorsuje a pomaly prestava vidiet...
Pisem Ti v jej mene,ak sa da ,co by mohla skusit brat,aby sa jej zrak aspon trochu zlepsil, dakujem
=========================================================================================================
Dobrý den,

   volám sa Monika mam 34 rokov.
Od malička mám rôzne zdravotné problémy, no najviac ma trápia poruchy videnia, začalo sa to zlou orientáciou v šere, škúlenie, neskôr zužovanie zorného poľa a do dnešnej doby mám zrak poškodený na prib. 71 percent. Diagnóza sa volá Distrophia retinae pigmentosa, a som si vedomá, že pramení z metabolickéj poruchy, viackrát som sa pokúšala stravovať len zeleninou a ovocím, no nie vždy úspešne a moje videnie sa stále postupne zhoršuje. Chcem to zastaviť a vrátiť môj zrak spať. Očný nerv mám dosť poškodený - zdegenerovaný a oči slabé a unavené.
V našej rodine z otcovaj strany sa takmer v každom pokolení objavuje rakovinové ochorenie, leukémia a ocko zomrel na rakovinu konečníka ako 51 ročný. Ccela by som rapídne zastaviť a preliečiť svoj organizmus aj z iných dôvodov: migrény, bolesti klbov, únava, alergia na pele a prach, astma a zlé dýchanie.
Moja mama má tiež zdravotné problémy - je po operácii srdca a má umelú mechanickú chlopnu a bojí sa užívať akékoľvek prípravky na čistenie krvy - MMS.
Prosím Vás tymto o pomoc, lebo som v koncoch a je mi luto maloletych dvoch deti, o ktore sa staram....
===============================
RNG prosim,co by tej mladej zene mohlo pomoct pri neustalom zhorsovani zraku, lebo najviac sa obava toho, ze oslepne...
Vopred dakujem---



18

Re: Zrak

Retinishpigmenrosa je nasledok prilis vela roznych moznych pricin, od chorob az po rozne geneticke. Je to odumieranie okrajovycy nervov, cim sa zuzuje do "tuneloveho videnia". Pozri viac na
http://en.wikipedia.org/wiki/Retinitis_pigmentosa
Rakoviny v rodine mozu byt z vacsieho zamorenie, zo stravy, z nachylnosti na nedostatocne odmorovanie tela ba dokonca aj zo zleho travenia.

Co by som v prvom rade radil je masivne davky vitaminu A, napr tento doplnok
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=Ful … 4&y=7, dva denne
a tento doplnok
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=eye … 2&y=6.
Tiez cistit si cevy lecitinom, 2 x 1 lyziva denne, a riedit krv a rozbijat drobne zrazeninky
nattokinazou, 3 x 2000 Fu denne.
Tieto prostriedky zlepsia cirkulaciu do oka a tym, pravdepodobne , zastavia odumieranie nervov.
Tiez by som bral doplnky proti virusom, lebo zapaly nervov a vystelkov ciev su casto sposobene nasimi vlastnymi virusami. Pozri na temu
http://rng.nazory.eu/herpes
Pridam tam este dalsie, ako monolaurin, citral, berberine a Sangre de Grado, co je zaroven aj protizapalove.
Moja zena pouziva do varenia vela safranu, ten je tiez uzitocny zdroj antioxidantov, dokazane ako uzitocne pri makularnej degeneracii, co je tiez odumieranie nervov na sietnici. Davka je 100 -200 mg denne.

A na tie rakoviny pouzivanie viac antioxidantov, enzymov na cistenie tela,  a alkalizacie pomoze proii tomu rodinnemu trendu. Za to, ze je clovek viacej nachylny na rakoviny ich este nemusi dostat, ked sa vcas a dost aktivne proti nim brani.



19

Re: Zrak

Dakujem za rychlu odpoved, este by som Ta poprosil,ci podobne doplnky ma v ponuke aj IHERB, kedze objednavam kvoli postovnemu odtial...
vopred dakujem



20

Re: Zrak

Zialbohu nie, spickove produkty nepredava kazdy, ale mozes aj v iherb najst slabsie a ovela drahsie. Porovnavaj podla obsahov.



21

Re: Zrak

RNG spominal si masivne davky vit, A, tento 25000 IU by nebol vhodny uzivat na tie ocne nervy? http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-A- … gels/10162



22

Re: Zrak

Ale ano, davky co niektori lekari odporucaju vo forme retinolu alebo retinyl palmitatu boli 15 000 IU.
Ale nemozes scitavat davku jednotiek retinolu(tukovo rozpustny) a beta karotenu(vodorozpustny, naviac telo premiena mozno 1/20 z neho do formy retinolu)

Retinol alebo retinyl palmitate sa da brat viac mesiacov az do davok 50 000 IU v pripade napr silnych acni. Ako to pomaha v pri[pade retinitis pigmentosa neviem presne, ale lekari to odporucaju, dokonca davaju aj injekcie tohoto v pripade makularnej degeneracie, miestne okolo oci(a samozrejme poriadne draho....)



23

Re: Zrak

?



24

Re: Zrak

Zdravím, Epa/Dha sú dobré aj na zrak. Aké účinné množstvo odporúčate, a akým značkám dôverovať.



25

Re: Zrak

Na nervy/nervove obaly  je najviac ucinne DHA, a toho odporucam az 1 gram vo forme triglyceridov(rybacie oleje) alebo staci aj ovela menej vo forme fosfolipidov, ako je to v krill oleji. 2 gramy krill oleja, ktory obsahuje naviac zaroven  aj antioxidant karotenoid astaxanthin je slusna davka na oci, mozog aj srdce zaroven.

Z inych antioxidantov odporucam zmesi karotenoidov, Ako napr tieto velmi silne
http://www.swansonvitamins.com/SWU260/ItemDetail
http://www.swansonvitamins.com/SWU188/ItemDetail
z inych antioxidantov na oci a mozog a ine odporucam najma vinpocetine, huperzine a gingko, pozri napr na tuto zmes navrhnutu sice na cinnost mozgu a cirkulaciu krvi v mozgu, ale to iste robi aj v ociach a vnutornom uchu
http://www.swansonvitamins.com/SWU366/ItemDetail    davka 2 denne



26

Re: Zrak

Môjmu priateľovi sa urobila v oku tmavá škvrna.
Diagnostikovali mu cystu na dúhovke.
Zatiaľ ju necíti a neprekáža mu vo videní, ale vraj sa to môže časom zmeniť a cysta môže začať tlačiť zospodu na rohovku, čo je vraj bolestivé. Potom by musela prísť operácia.
Chcem sa spýtať, či náhodou neexistuje spôsob, ako skúsiť nasadiť nejakú prírodnú liečbu.
Môžete mi poradiť?
Ďakujem.



27

Re: Zrak

Ako na vsetky zamorenia a rozne neziaduce  utvary, treba pouzit enzymaticke cistenie a doplnky jodu a selenu.



28

Re: Zrak

Nemohli by ste trošku rozšíriť to enzymatické čistenie?
Čo konkrétne by ste doporučil na tú očnú cystu a v akých dávkach?



29

Re: Zrak

Neexistuje specialne cistenie ocnej cysty, len vseobecne cistenie tela od roznych utvarov a zamorenia. Odporucam povedzme
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016
intenzivne 2 x 2 tabletky medzi jedlami.
http://www.iherb.com/TPCS-Iosol-Formula … 30-ml/4785
2 x 2 kvapky s hodne vody.
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … ules/40658
1 az 2 denne.
Pomoct mozu aj kvapky, co si moze sam vyrobit, , je to 10% roztok(na vahu) MSM v vo vode, prippadne fyziologickom roztoku(9 g soli na liter vody)
(Moze si to primiesat aj do komercnych ocnych kvapiek,hoci osobne to velmi neodporucam, lebo tam davaju rozne chemikalie)
http://www.iherb.com/MRM-MSM-Crystals-200-g/41347



30

Re: Zrak

RNG
idem na laserovu operaciu oci, prosim Ta co si mam davat po OP , aby sa mi rychlejsie zahojili . Porad prosim aj na opuchy oci - udajne su dost opuchnute. Mam pancreatine enzymy, mam si ich nasadit uz v den operacie? Dakujem.



31

Re: Zrak

Osobne laserove korekcie, tj odpalovanie z rohovky velmi neodporucam, Totiz tohovka sa vytenci permanentne a ked sa oci zmenia este raz, co sa robi casto v zivote, niet z cpoho odpalit.
Ale to je len moj osobny nazor, laserove korekcie sa robia v milionoch.
Na opuchy su najlepsie protizapalove, ako napr curcuminoidy s bioperinom.



32

Re: Zrak

Zdravím Vás RNG,
předem chci poděkovat za možnost Vám položit pár otázek. NEvěděla jsem kam otázku ve fóru zařadit.
Zkusím popsat moje potíže a poté co jsem si dle Vašich rad jiným tazatelům objednala.

Prosím o odsouhlasení nebo připomínky.
1) Jiskřičky před očima. Nejvíce je to vidět proti světlému pozadí. Začalo to asi před 3 lety půl roku poté, co jsem byla silně zahleněná, zaléhaly mi uši, ve kterých mi od té doby píská. Nos mívám ucpaný každou noc. Skoro pravidelně mě v noci svědí oční koutek, když si ho promnu mám pocit, že mi v něm jakoby praskalo nebo žbluňkalo, špatně se to popisuje. V uších mě také svědí, občas píchne, nos to samé- svědění. Mám podezření, že se mi něco usadilo v dutinách.

2) Zimomřivost. Ledové ruce, nohy, občas i nos. Nohy se mi celkově špatně prokrvují. Mám na nich málo viditelné fialové mapy. Hlavně ráno, než se rozhýbu.

3) Únava, zadýchávám se. Z krve vyšlo, že mám nízké železo i feritin (35). Delší dobu jsem nejedla maso a hodně jsem zhubla po velkém stresu cca 8kg během 2 měsíců. Byla jsem skoro v podvýživě. Od té doby mi padají vlasy. To mě teď trápí nejvíce...

Vyšetření hormonů v pořádku, ale celý život mám silný PMS (je mi 26 let). Bolestivá prsa týden před menstruací. Hodně silně krvácím.

Objednala jsem:
Ester-C, Chaparral, Best Serrapeptase, L-Lysine, Betaine HCI Pepsin & Gentian Bitters, Oregano Oil
Pancreatin, NAC, 600 mg
Beru Zinek, Selen, Milk thistle, jód (lugolův roztok)

Pokud by Vás cokoliv napadlo, co přidat, změnit, na co se zaměřit budu Vaším dlužníkem.

Zdraví
Klára



33

Re: Zrak

Nuz nevidim tam mikrovlakniny a probiotika, ani lecitin na cistenie ciev , ani yam na problemy  s krvacanim a PMS.
Vysetrebie hormonov este neznamena, ze su tesne pred menstruaciou a pocas nej prilisne kolisania z hodiny mna hodinu, co stazuje obdobie periody u mnohych zien.
Na bolestive menstruacie niekedy pomoze aj protizapalove GLA(gama linoleic acid), ktore sa nachadza v pupalkovom oleji(davka 2 -3 gramy pupalkoveho oleja/evening primrose oil)
Na zlepsenie cirkulacie je hloh/hawthorne,ktory ma cinnost ACE=vasodilatacnu=rozsirovanie ciev,
tiez riedenie krvi bezpecne nattokinazou alebo  serrapeptazou, ktora zaroven aj odhlienuje
a brat hodne antioxidantov, najma vitaminy C E D-3, vytazok z hroznovych semien/grape seed extract,vinpocetine, huperzine, polyfenoly karotenoidy  atd,  tiez rozne bioflavonoidy, najma rutin hesperidin diosmion, toto vsetko zlepsuje cirkulaciu a spruznuje cievy.

Destresuj sa maximalne, stres je zabijak a davaj pozor aj na dostatok a dostatocne hlboky spanok.
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok

Na oci aj usi  a mozog su dobre z mnohych veci spomenutych, najma zlepsenie krvnej cirkulacie(nezabudaj brat raz do tyzdna lyzicu lecitinu na precistenie ciev a na mozgovu cinnost), tiez antioxidanty, su tam napomocne hlavne karotenoidy ako lutein astaxanthin a uz spomenute proantokyanidy(napr z hroznovych semien/grape seed extract) vinpocetine a huperzine A. To je tiez samozrejme zalezitost cirkulacie v drobnych kapilarach v ociach, najma sietnici a v strednom uchu a mozgu.

Naposledy upravil: RNG (2014-03-27 17:35:39)



34

Re: Zrak

Děkuji Vám moc! Doobjednám co jste mi doporučil.



35

Re: Zrak

OK



36

Re: Zrak

Dobrý den,

prosím ještě o ujasnění:

Serrapeptasa též snižuje krevní tlak? Mám ho totiž celý život nižší (110/70 max), tak aby mi ho to nesrazilo ještě níž.

Yam si umí poradit s nízkým progesteronem, vyšším estrogenem a vyšším testosteronem?

Děkuji mockrát za Vaši ochotu.

Klára



37

Re: Zrak

Ked mas zvyseny krvny tlak koli hustej krvi, tak ti ho znizi. Ale inac nie.
Jam moze pomoct vyrovnat hormony celkove. Hormonalne citania su ale velmi nespolahlive, lebo hladiny hormonou najma u zien sa pocas cyklu velmi menia.
Na znizenie estrogenickej hladiny a ciastocne aj testosteronu pomaha DIM, davka 2 x 100 mg, Na zvysenie progesteronu sa da pouzivat priamo progesteronovy krem, natierany na vnutornu stranu stehien. Samozrejme sa jedna nie o chemicku nahrazku progesteronu, ale pravy bioidenticky progesteron.



38

Re: Zrak

Den po. lebo enzymy zvysuju tekutost krvi, tj mozu predlzit krvacanie. Hoci krvacanie nie je problem pri lasere, ktory krv specie, tj vytvori akoby umele chrasty.
Osobne by som riesil opuchnute oci skor dobrou kozmetikou, tj transdermalne a upravou spanku. Pozri na porovnanie rozne kozmetiky na to navrhnute
http://www.skincaredelivery.com/pages/w … orks-best/
Ja na to pouzivam svoje zmesy, kde hlavne zlozky v kokosovom oleji su ester C palmitate, vitamin E a rozne pridavne antioxidanty. Pozri pod Prirodna kozmetika



39

Re: Zrak

Dobrý den RNG,

prosím o radu. Čím by mohla být způsobená citlivost očí na světlo? (odlesky od aut, světla od aut, žárovky). Jakékoliv ostré světlo pár sekund zůstane jakoby vypálené před očima.

Děkuji moc za odpověď!



40

Re: Zrak

Nedostatok karotenoidov, najma cryptoxanthin sa uklada do sosoviek ako prirodne tienidlo. Dobre je brat zmes karotenoidov ako napr tato
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
alebo este lepsie
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ize=SWU117



41

Re: Zrak

Hned jsem objednala. Děkuji Vám!



42

Re: Zrak

OK. To beriem aj ja. A moja zena dava do varenia casto safran, to je zatial jediny vzacny zdroj karotenoidov, ktory je ucinny  podla roznych lekarov na makularnu degeneraciu



43

Re: Zrak

RNG, môžu sa karotenoidy brať denne celý život, aj keď to momentálne nie je nutné? Myslíš, že keď má človek zlú cirkuláciu krvi v dlaniach a chodidlách, tak má nábeh aj na makulárnu degeneráciu? Lebo píšeš, že aj tá je kvôli zlej cirkulácii krvi. Myslíš, že keď máš človek studené dlane a chodidlá, tak má zlú cirkuláciu v celom organizme, hoci inde studený nie je? Je makulárna degenerácia skutočne vekom podmienená alebo môže vzniknúť aj už v mladosti? Ďakujem za zodpovedanie mojich otázok.



44

Re: Zrak

Rozpad sietnice moze byt pre zlu cirkulaciu v oku, pre zapchate cievy, moze byt pre rozpadajuce sa cievy(tzv mokra degeneracia) a moze byt aj nasledok zleho lymfatickeho toku v oku, co sa prejavi zvysenym ocnym tlakom.
Kazde z uvedenycy treba patricne adresovat.
Ja osobne kazdemu radim brat lecitin na cistenie ciev aspon raz do tyzdna, rozne antioxidanty na spruznenie ciev(samozrejme zakladne doplnky ako selen, jod, zinok, vitamiony C E D-3) ako karotenoidy huperzin A, vinpocetine, vytazok z hroznovych semien(proantocyanidin) vytazky z inych semien, najma billberry(antocyanidiny), rozne bioflavonoidy, najma rutin, hesperisdin a diosmin
A enzymaticky si precistovat telo.
Zaujimave je napr cistenie criev adaptogenom  Triphalou, kde ayurverda tvrdi, ze to prispieva aj k dobremu zraku



45

Re: Zrak

Ďakujem za odpoveď, ale toto všetko som sa od teba už dočítala. Zaujímalo by ma ale, či sa môžu karotenoidy brať denne celý život, aj keď to nie je momentálne nutné. Tiež som chcela vedieť, či keď má človek studené dlane a chodidlá a ostatné časti tela nie, či má zlú cirkuláciu krvi v celom organizme a teda či ľudia so studenými dlaňami a chodidlami môžu mať nábeh aj na makulárnu degeneráciu. Posledná vec, či je makulárna degenerácia skutočne vekom podmienená alebo môže vzniknúť už v mladosti? Ďakujem za trpezlivosť, snáď ťa moc nezdržujem.



46

Re: Zrak

Karotenoidy su rastlinne farbivaantioxidanty, , tj ked jes najma rastliny , tak ich dostavas cely zivot.
A vyssia davka znamena lepsia obrana proti roznym volnym radikalom, tj latkam, co sa agresivne navazuju na nase DNA a tym ich nicia.
Samozrejme je ich dobre si  aj doplnovat, hoci aj cely zivot.
Studene ruky a nohy su aj zo zhorsenej cirkulacie, ale aj zo spomaleneho mertabolizmu=spalovanie. A na to mozu mat vplyv rozne pochody v tele, u mnohych je to napr znizena funkcia stitnej zlazy, nadoblickovej zlazy a podobne.
Zhorsena cirkulacia ovplyvnuje aj vyzivu a regeneraciu, tj aj vyzivu sietnice a jej regeneraciu.



47

Re: Zrak

Ahoj RNG, vsimol som si v tejto teme, ze odporucas tento vyzivovy doplnok na zrak: http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ize=SWU117

Chcel by som Ta poprosit, mohol by si mi upresnit davkovanie? Staci 2x1 kapsula denne ako odporuca vyrobca?

Vopred dakujem.



48

Re: Zrak

Staci,pokial nemas nejaky problem s ocami, tj to je davka na udrzbu.



49

Re: Zrak

Ked som chodil na pravidelne kontroly u ocnej doktorky, tak mi vzdy namerala vysoky ocny tlak, naposledy som bol u ocnej asi cca pred 3 rokmi, takze neviem ci este mam vysoky ocny tlak. Aj trochu horsie vidim do dialky. Mam pracu, ktora vyzaduje hlavne pracu s pocitacom, takze si tie oci aj dost namaham. Myslis, ze bude stacit ta davka na udrzbu, 2x1 kapsula denne?

Naposledy upravil: Pietro (2014-05-09 22:05:04)



50

Re: Zrak

Staci. Ale co sa musis naucit je najmenej kazdych 5 minut otocit od pocitaca a zaostrit si oci na vzdialenejsi predmet  aspon a 10 sekund. To je ocna gymnastika, ktora podpori cirkulaciu v oku a nedovoli ocnym svalom atrofovat.
Ja mam vzdy pustenu telku, asi na 4 metre daleko a ked robim na pristrojoch, a uprene pozeram viacmenej do vzdialenosti 30-40 cm dlhe hodiny, tak z casu na cas zdvihnem hlavu a 10-20 sekund pozeram na telku, ktora je vzdialena , takze sa mi oci musia zaostrit do inej dialky na chvilu a teda neustrnu.

Naposledy upravil: RNG (2014-05-09 23:31:13)