1

Téma: salmonela?

Ja už mám asi fakt smolu v poslednej dobe... Dnes ráno som zjedla dve bio vajíčka namäkko a stále odvtedy vraciam, vajcia som varila 7 minút, takže ani neboli úplne namäkko, takto zle mi už roky nebolo, strašné kŕče brucha a stále ma napína, ale už nič zo mňa nejde. Hneď som si dala citricidal a pár glgov koloidného striebra, ale všetko som to vyvrátila, tak skúsim zase neskôr. Čo to môže byť? Salmonela má nejakú inkubačnú dobu, nie? Mne došlo zle asi pol hodinu po zjedení tých vajec a to bolo doslova akútne, hneď napínanie a nutkanie na stolicu,  je možné, že v nich boli nejaké hnilobné baktérie, na ktoré tak žalúdok reagoval, do vajcia sa môže dostať všeličo. Čo si mám dať okrem toho citricidalu? Veď aj tak beriem teraz kopec protibakteriálnych doplnkov - kvôli zápalu ucha. No s vajciami som ja skončila a že BIO kvalita. Inak toto sa mi nestalo v živote po vajciach, aj keď som ich jedávala často surové - ale len domáce čerstvé.



2

Re: salmonela?

salmonela sa dostava aj cez skrupinu dovnutra. Sliepky znasaju vajcia cez kloaku co je zaroven hrube crevo, v ktorom sa bezne nachadzaju salmonely roznych druhov.Preto treba vajcia dokladne uvarit alebo sliepku kontrolovat, aby nemali v traviacom trakte skodlive druhy salmonel.
Samozrejme to nejde pri sliepkach s volnym vybehom(BIO, "domace" a podobne)
Vajcia znasane sliepkami v intenzivnom chove sa kotulaju hned po zneseni do chlorovej vody(Ca(ClO)2, teraz zname ako MMS2)kde sa vsetky povrchove mikrobialne znecistenia znicia takze dovnutra prenikne len malicko a zaroven sa okamziter schladia blizko bodu mrazu, tj aj tie salmonely, co prenikli dovnutra sa nerozmnozuju.

No a telo vie urcite mnozstvo z kazdeho mikrobu zlikvidovat, nakaza nastava len vtedy, ked je toho naraz privela na telo.
Ked ti doslo zle po pol hodine, tak to bolo z toxinov, ktore sa tam nahromadili pri rozmnozovani salmonely

Oboje GSE aj koloidne striebro su ucinne na salmonelu, nesmies jej dat sancu sa rozmnozit v crevach, lebo to vedie do nemocnice a 2-3 tyzdne vysokych horucok. Ak ju znicis okamzite, vyhnes sa ochoreniu a je to zalezitost len kratkodobej otravy zaludka.
Tj len oboje ber poctivo.



3

Re: salmonela?

Už sa mi teraz poľavilo, jak som to všetko vyvrátila, začalo ma hnačkovať. Dala som si oregáno a citricidal, koloidné mi už dochádza. Ja som čítala, že sliepky z klietkového chovu žerú vlastné výkaly, keď sú tam také zavreté a z toho je väčšia šanca nákazy na salmonelu a naopak u vajec zo sliepok z voľného výbehu, že je minimálna šanca na salmonelu. Toto boli ešte vajcia z Rakúska, kde majú prísne štandardy na živočíšne produkty, je tam napísané, že najvyšší štandard v Európe, v Rakúsku sú to najdrahšie vajcia, si ich kupujem, lebo ich jedávam väčšinou surové alebo namäkko, no ale s vajciami som už skončila. Uvarené natvrdo sú denaturované a ťažko stráviteľné a surové už nebudem riskovať. Inak si spomínam, že moja babka, keď som bola malá a pitvala sliepky, tak vyberala z ich brucha ešte nedozreté vajíčka - vlastne to boli len také žĺtka v blanke, ktoré rozpučila do pohára a vymiešala mi s cukrom, hygiena minimálna a človek prežil.

O tom chlórovaní som nevedela, to už človek fakt nevie, čo si má kúpiť - či "dezinfikované vajcia", ale chudobné na živiny a alebo vajcia "domáce" od sliepok, čo jedia veľa zeleného a sú bohaté na karotény a omega 3 mastné kyseliny. Ja živočíšne produkty jedávam minimálne s výnimkou ak občas dostanem kozie mlieko, väčšinou jedávam surovú stravu a aj to si šaláty oplachujem vo vode s GSE. Aké je riziko piť surové kozie mlieko? Lebo ja si z neho vyrábam jogurt a tiež som bola občas na pochybách, že ako je to s hygienou, kupujem to na jednom družstve, prevárať ho nechcem.



4

Re: salmonela?

Nuz clovek berie riziko uz len tym ze zije. Salmonelove infekcie su caste vsade na svete. Na stastie, ked ich clovek okamzite adresuje pri prvych prizmakoch, je to len neprijemnost, nie choroba.Inac salmonel je vyse 200 druhov , velka vacsina su neskodne, len niektore su skodlive, tj produkuju toxiny.
Nemyslim si, ze uvarene vajce ma velmi  nestravitelne bielkoviny. Denaturacia nastava az pri vyssich teplotach, tj prazenie .
Ja tiez kupujem vajcia len od sliepok chovanych s volnym vybehom a bez hormonov a atb.Tie slipky maju aj ine krmiva, napr aj lanove semeno, co sa odrazi na obsahu omega 3 v tych vajciach.



5

Re: salmonela?

Na znicenie skodlivych bakterii, ako napr. Salmonely,  Dr. Clarkova vo svojej knihe „ Revoluce v leceni vsech nemoci“   uvadza, ze 6 kvapiek Lugolovho roztoku postaci k uplnemu zniceniu Salmonel.
Jod , ktory je obsiahnuty v Lugolovom roztoku, ako uvadza Dr. Clarkova,  sa najskor dostava do zaludka, kde prilnie ku vsetkemu, co je v jeho blizkosti. Znici vsetky Salmonely i vajicka parazitov.
Pokial trpite plynatostou a nafukovanim, dajte 6 kvapiek Lugolovho roztoku do 1 dcl vody, premiesajte drevenou alebo plastovou lyzickou a vypite naraz. Ucinok sa dostavi behom jednej hodiny. / Je to pravda, vyskusal som to na sebe/.
Tuto davku uzivajte po 3 dni 4x denne, vzdy po jedle a pred spanim, a potom podla potreby.Malo by to potlacit aj tu najupornejsiu Salmonelu.Tato denna davka cini, v zavislosti od velkosti kvapatka, 19 mg jodu.Uzitie Lugolovho roztoku je naprosto bezpecne/ pokial nie ste  alergicki na jod / a mozete ho uzivat kazdodenne.RNG  doporucuje uzivat denne 3 mg jodu a v  pripade potreby  aj 10 mg za den.



6

Re: salmonela?

Tú Clarkovú som čítala, ale Clarková v tej dobe ako písala knihu ešte nepoznala citricidal, oregánový olej a iné moderné antibakteriálne látky, väčšinou všetko dezinfikovala jódom a ozonátorom. Mám teraz doma len iosol nie lugol, tak to neviem, či má tiež také antibakteriálne vlastnosti.



7

Re: salmonela?

Lugol a jodova tinktura su vhodne na vnutorne pouzitie.Iosol, tiez. Koncentracia jodu v iosole je 2.4% a jodidu amonneho okolo 2.5%, takze je to tak isto ucinne ,ako 2% Lugol alebo bezna 2% jodova tinktura.
Lugol, ktory spomina dr Hulda Clark bol povodne 5% jodu
Takze iosolu na 19 mg jodu treba asi 10 kvapiek.
Nuz ja som to osobne skusal aj so striebornou koloidnou vodou proti otrave zaludka, aj s citricidalom, aj s jodovou tinkturou, vsetky su dostatocne ucinne s spravnej davke.Dokoncva aj ozonizovana voda a peroxid vodika robia to iste(peroxid na pitie treba rozriedit na 0.075%, napr lyzicku nestabilizovaneho =pitneho, USP 3% peroxidu do pohara vody.Mal som to moznost vyskusat niekolkokrat, lebo pri nedostatku kyselin v zaludku kazde vacsie jedlo mi moze sposobit otravu zaludka.
Teraz samozrejme uz nie. lebo s vacsim jedlom pouzivamdoplnok  kyseliny.
Problem je ale reagovat dostatocne skoro, aby sa do criev dostalo co najmenej, lebo tam sa salmonela rapidne rozmnozi



8

Re: salmonela?

Z informacii o Iosol jode, uverejnenych na http://www.wellnessresources.com/produc … iodine.php  vyplyva, ze jedna kvapka Iosol jodu obsahuje 1,83 mg jodu.Odporucene davkovanie , ktore je tam uvedene, predstavuje  1-5 kvapiek Iosol jodu za den, co by bolo 1,83 az 9,15 mg jodu.Myslim si, ze by ste ho mohli pouzit, pokial nie ste alergicka na jod.Zaujima ma vsak, aky nazor  na jeho pouzitie ma RNG .
Inak ten  jod, ktory je v Lugolovom  roztoku,mi zabral perfektne a po tej 3-dnovej kure ho uzivam /a budem  aj nadalej  uzivat / kazdy den. Davky som si zvolil tak, aby som zabezpecil prisun jodu do organizmu v mnozstve  3 mg/den  tak, ako to  odporuca RNG.



9

Re: salmonela?

Iosol je OK, nakoniec je to potravinovy doplnok napriek dosial  tvrdohlavemu tvrdeniu organizovanej mediciny, ze 150 mikrogramov je dost a viac je skodlive.
Ked Japoncom neskodi 12.5 do 13.5mg denne V PRIEMERE na osobu, tak asi ani nam neuskodi brat tie 3 mg, vsakze.
Hlavne ked mame v prostredi a strave chlor, fluor a brom, ktory tento jod vytlacaju, takze trpime definitivne nedostatkom jodu vsetci.
Ta spominana alergia na jod je skor mytus, lebo bez jodu telo nevie poriadne fungovat a sice ked na nejakom mieste na kozi dostane odrazu privela, moze sa tam zjavit miestna alergia ale neviem si poredstavit, ze by telo malo alergiu na to co potrebuje, ked je to spravne davkovane a rozriedene.



10

Re: salmonela?

Ja mám doma kožný iosol a ten je až 10% (inak práve ten neobsahuje glycerín a lepšie zasychá na koži), idem si ho dať, to potom stačia nejaké dve-tri kvapky? Oni ho zakazujú na vnútorné použitie kvôli tej vysokej koncentrácii jódu zrejme, ale chemicky by to malo byť totožné s tou vnútornou verziou, nie?

http://www.iherb.com/TPCS-PT-Skin-Iosol … 15053?at=0

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-06 08:57:56)



11

Re: salmonela?

bludicka, urcite Rakusko nema vyssiu kvalitu v nicom ... je to len zapadniarsky jalovy osial, ba skor naopak... v poslednej dobe su dokazy, ze nasa Slovač robi dost vela veci poctivo a tak prevysujeme kvalitu zapadu, kde to hraju vsetko skor na komercny ucel.
A z Rakuska by som uz len z principu nic nekupil



12

Re: salmonela?

No s tým by som rozhodne nesúhlasila, Rakúšania sú oveľa prísnejší zákazníci ako slováci, tam keby im dali také zemiaky do obchodu ako sú u nás v Kauflande, tak by to nekupovali, to isté s mäsom. V Rakúsku ešte doteraz funguje kopec "Bauernhofov" fariem, kde sa pestuje biologicky a chová dobytok, je tu kopec lokálnych obchodov s miestnou výrobou mliečnych produktov, mäsa, bio zeleniny a toto tu funguje už generácie, u nás sme ešte ani nechyrovali o nejakom bio a farmách, si pamätám ako sme boli s otcom po revolúcii v rakúskom "Reformhause" so zdravou stravou, len sme čumeli, čo tam všetko mali, u nás sa dali v tej dobe kúpiť tak maximálne ovsené vločky.  Keď si chcem kúpiť u nás kyslú kapustu bez konzervatov, bez šance, všetko samé éčko a siričitan, v Rakúsku kúpim takú kyslú kapustu - surovú, nie pasterizovanú a bez konzervačných látok, že ju jem ako lahôdku. Majú tu kopec prírodných produktov bežne dostupných ako šťava z čiernej bazy, rôzne komóty z čiernej bazy. Keď si kúpim u nás bio vajcia, tak sú úplne bledožlté, keď kúpim v Rakúsku bio vajcia, tak sú sýtooranžové a toto sa mi stalo x-krát. By som povedala, že Rakúsko je krajina, kde je ešte pomerne najlepšia kvalita potravín, aj keď samozrejme aj tu je "globalizačný efekt" a v bežných obchodoch s potravinami je to už poznať.
Tu sa poctivo dodržiavajú také veci ako triedenie odpadu, ekologický prístup, rakúšania sa v tomto ohľade správajú k sebe ohľaduplnejšie, ich mentalita mi nie je vôbec blízka, sú konzervatívni, ale v tomto sa máme od nich čo učiť.
Neviem, či si bol niekedy v okolí Salzburgu, Tirolsku... Rakúsko je nádherne vybudovaná krajina, lyžiarske centrá, turistika, len tie vyrezávané chalupy z dreva, to sa tu budovalo po generácie. V Rakúsku keď idem lyžovať, tak dostanem za svoje peniaze aj služby, na Slovensku v Tatrách len pozerajú ako ošklbať zákazníka.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-06 10:11:50)



13

Re: salmonela?

Ale ponuka a vyber potravin v obchodnych retazcoch je nieco ine ... to suvisi s narocnostou a financnou zabezpecenostou zakaznikov.
Keby u nas tu kyslu kapustu s benzoanom (co inac trapi aj mna) nikto v ziadnom obchode nekupil, lebo by bol narod trosku vzdelanejsi, velmi rychlo by sa obchody dozvedeli preco je tomu tak...a najskor by zacal ponukat jeden retazec kvalitu a neskor viacere...
No a mozno mam trosku iny pohlad na zalezitosti ktore obsahuju slovo BIO. Ciel je samozrejme len komercny a co sa deje vo vnuttry farmy nevie naozaj nik. Audit je vzdy kratky na tieto veci.
A tie veci o lyzovacke .. to je len o peniazoch.

Naposledy upravil: petela (2011-02-06 10:13:30)



14

Re: salmonela?

No ale práve v tom je ten rozdiel medzi nami a Rakúšanmi, oni majú to povedomie a požadujú kvalitu - vychovávajú si obchodníkov, u nás Slovák pozerá len na kvantitu a cenu.

Inak mne sa to tiež moc nezdalo s tým bio, ale kupujem si dosť veľa zeleniny a keď si kúpim bežne pranú mrkvu, veľmi rýchlo zčernie a splesnivie, keď si kúpim bio kvalitu, mi vydrží v chladničke aj dva týždne, kupujem si teraz väčšinou len bio zeleninu a je to  poznať, zemiaky sa nerozpadnú po uvarení na vodnatú kašu ako tie z Kauflandu (ktoré na pohľad vyzerajú pekne vyprané), ale aj chutia. Inak najlepšie zemiaky sú z Rakúska, tu ich majú v každom obchode aspoň 4 druhy a nedajú sa kvalitou porovnať s tým, čo je u nás bežne dostupné.

Veci o lyžovačke nie sú len o peniazoch, ale aj o prístupe k zákazníkovi... a tam máme dosť deficity.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-06 10:20:08)



15

Re: salmonela?

Na ten jod, nevedel som ze sa niekto odvazi take nieco predavat, ked je jasny zakaz predavania bezne nad 2.4% elementarneho jodu. Ale neviem zlozenie tohoto vyrobku, mozno obsahuje malo elementarneho jodu a vacsinu jodidu amonneho.
Co sa tyka kvality, samozrejme zem s neprerusenym hospodarstvom regulovanym mechanizmom ponuky a dopytu a vyssimi prijmami  ma lepsie kvality na trhu. Slovenska ekonomia a kvalita a celkove pristupy ludi k dianiu su este stale ciastocne pod vplyvom nedavnej minulosti . Ludi sa neda tak rychlo prevychovat. To som zistil zialbohu aj ja na vlastnej kozi, ked som tam chcel podnikat....



16

Re: salmonela?

Dala som z toho kožného iosolu 3 kvapky do vody a vypila som to, chutilo to tak isto ako ten vnútorný. Ale oni to predávajú ako "tester na deficit jódu", tak možno preto im to prešlo.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-06 15:57:11)



17

Re: salmonela?

Asi



18

Re: salmonela?

Rng,prosím o radu aké prípravky použiť pri zistení salmonely u 14 mesačného chlapčeka a v akom dávkovaní. Máme doma citricidal,koloidne striebro,jodovu tinkturu (ale iba podľa zloženia na natieranie pod pazuchu,extr.z oliv.listov), príp niečo iné?Lekárka mu predpísala nejaké probiotiká. Máme doma aj tieto http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … -Caps/7006 ,mohli by sme mu dávať aj z týchto, ak áno tak akú dávku??

Naposledy upravil: marhulka14 (2013-10-02 19:12:42)



19

Re: salmonela?

Na sal;monelu je dobry citricidal, roztok  35 kvapiek na liter vody, a dat dietatu cast z toho litra v pomere jeho vahy k dospelej(dospela je asi 70 kg)
Tie probiotika sa daju otvorit a vysypat do jedla. Ale aj u malickeho dietatka ta davka v kapsuli je smiesne mala, ta sa musi rozmnozit na osadenie creiv aspon 1000 krat, na co su potrebne prebiotika/mikrovlakniny, potrava pre probiotika.
Pre dieta asi najprijatelnejsia forma by bola pektiny z jablk(jablcny pretlak, ) inulin a arabinogalactany, zamiesane do jedla. Dospela davka mikrpvlaknin je 15 greamov detska podla vahy mensia, samozrejme a hromada vody(50 krat tolko na vahu) aby to dieta nezapieklo.



20

Re: salmonela?

RNG prosimnta sestra mala asi pred 3 mesiacmi salmonelu ale taku ze 2 tyzdne horucky a odvtedy az do teraz ma problemi s bolestami criev a zaludka. Nevieš čo by sa mohlo stať? Ďakujem



21

Re: salmonela?

Nuz zrejme ma poskodenu crevnu floru, takze mikrovlakniny, probiotika a pripadne aj doplnky kyselin a enzymov. najma ked brala proti salmonele antibiotika.
Nafukovanie a bolesti zaludka su z pravidla  dosledok nedostatku kyselin, ktore by mali mikroby v zaludku zabit.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-25 17:52:14)