1

Téma: Dráždivé hrubé črevo

Dobrý deň RNG,
moje problémy sa ťahajú už vyše roka. Najprv som bola iba unavená. Začalo sa to po pôrode cisárskym rezom a a zhoršil to stres súvisiaci so starostlivosťou o dieťa. Minulý rok na jeseň sa všetko s ochladením ešte zhoršilo, zistili mi chladovú alergiu, (potravinovú a peľovú alergiu som mala už aj predtým) ale aj prekonanú infekčnú mononukléozu a aj chlamýdie dých. ciest. Tie mi boli preliečené antibiotikami. Ale ešte predtým ma začalo bolievať aj podbruško (na gynekológii som mala všetko v poriadku), asi to je niečo s trávením,  nafukuje ma ale vetry mi ťažko odchádzajú. keď mi odídu spravidla mi je lepšie alebo keď si zacvičím a rozhýbem tie črevá, tak to pomôže ale niekedy som unavená stále. Po strese som vždy ešte viac unavená. Bola som na gastroskopii, kolonoskopii, všetko O.K, že mám len dráždivé hrubé črevo. Aspoń trošku som si pomohla diétou, spazmolytikami,  probiotikami, cvičením. Ale nič zazráčné. Stále tu čítam, že by mi  pomohli tie kyseliny, enzými, vláknina, probiotiká. Vlákninu a probiotiká si zoženiem v pohode. Aj na tie enzými som videla na stránke odkaz a čo tie kyseliny-ako ich zoženiem na Slovensku. A pômože toto v mojom prípade alebo mám radšej slkúsiť tú protiplesňovú diétu? Alebo s čím by mohli všetky tieto moje problémy súvisieť? Ďakujem



2

Re: Dráždivé hrubé črevo

Tymi uvedenymi nakazami  a liekmi(chemikaliami)sa ti mohla porusit vyroba kyselin v zaludku,. takze sa ti v zaludku rozmnozuju rozne kvasne a hnilobne bakterie, ktore sa potom dostanu do criev a este viac premnozia, vytvaraju pri tom toxiny a drazdia creva. Pri tom sa mozu premnozit aj neziaduce kultury v crevach. Na zvysenie kyselin je vhodny najma Betain HCl, kde samotny betain je aj potrebny na procesy v peceni.
Treba brat aj extra enzymi, vlakniny(psylium) a probiotika, to jedno druhe vyzaduje a podporuje

Po mononukleoze treba precistit a regenerovat pecen. Naviac, zialbohu na to preliecene chlamidie pneumoniae velmi neverim,.kedze ma tri formy, bakteriu, bakteriu bez bubkovych stien(mykoplazma) a spor.
ATB kratkodobe brane znicia len bakterialnu formu, vnutrobunecne mykoplazny a spory zostavaju, aj ked su malo ucinne a prakticky nedekovatelne, a po case sa to vrati v plnej sile
Naozajstne znicenie vsetkych troch foriem vyzaduju dlhotrvajucu liecbu, pozri si pod Vanderbilt/Wheldon protokol , napr http://www.cpnhelp.org/wheldon
tiez spojenie s SM: http://www.renegadeneurologist.com/bact … sclerosis/
Tu to zase spajaju aj s drazdivym crevom a Cohnovou chorobou, okrem ineho   http://www.cpnhelp.org/the_basics_page.

Osobne som navrhol miesto 2 antibiotik ,  metronidazolu a NAC pouzivania rok a viac navrhol extrakt z olivovych listov, citricidal a Samento, tiez NAC, kedze su tak isto ucinne na bakterie a  mykoplazmy, ale bez bocnych skodlivych efektov, tj vhodnejsie na dlhodobe branie.

Tu je cele forum roznych pripadov na chlamidie a liecenie a rozne ine choroby z toho vyplyvajuce
http://www.cpnhelp.org/taxonomy/term/36



3

Re: Dráždivé hrubé črevo

RNG napísal(a):

Tymi uvedenymi nakazami  a liekmi(chemikaliami)sa ti mohla porusit vyroba kyselin v zaludku,. takze sa ti v zaludku rozmnozuju rozne kvasne a hnilobne bakterie, ktore sa potom dostanu do criev a este viac premnozia, vytvaraju pri tom toxiny a drazdia creva. Pri tom sa mozu premnozit aj neziaduce kultury v crevach. Na zvysenie kyselin je vhodny najma Betain HCl, kde samotny betain je aj potrebny na procesy v peceni.
Treba brat aj extra enzymi, vlakniny(psylium) a probiotika, to jedno druhe vyzaduje a podporuje



Zdravim Vas RNG,

chcel by som kúpiť tablety Betain HCL 650mg na otestovanie dostatku žaludočných kyselín.
Viete mi ich predať?
Vopred veľmi pekne ďakujem

S pozdravom
Dušan K.



4

Re: Dráždivé hrubé črevo

Moje obchody na Slovensku su uz skoro 2 roky zavrete a ja som z distribucie doplnkov davno von.
Ja sam kupujem tento betain, lebo ako starsiemu cloveku mi telo nevytvara dost kyselin a enzymov
http://www.swansonvitamins.com/CRL187/ItemDetail?n=0
Tiez pouzivam relativne lacny a silny enzym ktory obsahuje aj trochu betainu
http://www.swansonvitamins.com/NWF098/ItemDetail?n=0



5

Re: Dráždivé hrubé črevo

Zdravím RNG,


Dovolil by som si oprášiť túto tému,pretože údajne podľa mojich troch gastroenterológov som taktiež nositeľom tohto syndrómu zvaného dráždivé hrubé črevo.Moja púť začala asi pred cca šiestimi rokmi,keď som začal chodiť na toalety viacej ako je zdravé,začal som pociťovať že som hrozne nafúknutý a zdutý,že moje trávenie skrátka nefunguje tak,ako by malo.Takže najprv som sa ocitol na stole u chirurga,pretože on jediný mal na poliklinike sono prístroj a mysleli sme aj z mojou obvodnou pani doktorkou,že moje hnačky sú pravdepodobne zapríčinené podráždeným alebo zapáleným žlčníkom (bolesti v pravom boku až do rebier tomu nasvedčovali) ale po bližšom preskúmaní pánom doktorom boli tieto obavy vylúčené,nasledoval gastro číslo jeden ktorý mi po šiestich týždňoch urobil sondu z vrchu jazierko číre bez refluxu odber na histologický test,test stolice všetko o.k. Po nejakom čase nasledovala kolonoskopia u gastroenteróga číslo dva črevá taktiež o.k. a keď dom si doniesol probiotiká,betain hcl,psylium,super enzimy zo stranky iHerb tak sa gastro číslo tri chytal za hlavu,že veď to muselo byť drahé a odkiaľ to mám a on tie prípravky nepozná,lebo díleri mu nosia iné....preto píšem sem som zúfalý a nešťastný,viete mám dve malé deti s ktorými sa nemožem ísť hrať na ihrisko,na výlet a sedieť pri záchode lebo príde hnačka,nemocť cestovať v autobuse lebo v črevách zabuble a do desať min aby som sedel na mise,veľmi by som vás chcel poprosiť pomožte vrátiť mi plnohodnotný život.......

Ďakujem...

Naposledy upravil: pilot (2011-10-25 20:34:55)



6

Re: Dráždivé hrubé črevo

Lekari az na male vynimky nemaju ani sajnu o potravinovych doplnkoch a ich uzitocnosti. Poznaju len to co ich naucia v skolach, tj vysetrovacie metody, hromady latinskych a greckych nazvov priznakov/symptomov co pozoruju a odporucene lieky=synteticke patentovane chemikalie.
Ale procesy v nasom tele su prirodne, nie umele a ked su inymi prirodnymi narusene, treba ich adresovat najma prirodnymi prostriedkami, co su na to ucinne.
Na dobre travenie treba dostatok kyselin, enzymov, mikrovlaknin a spravne osadenie criev probiotikami.
Hnacky su najma sposobene zapalmi, ktore sposobuju rozne parazitne kultury v crevach, ktore treba vyhubit. Poskodenie criev moze byt aj z roznych chemikalii, napr dnes je vyse 100 000 sudnych procesov v roznych statoch USA proti vyrobcom isotretinoinu(roacutane, accutane)
Na pomoc hojeniu criev odporucam najma hojive aloe vera, collostrum, a zmes bylin pod menom Triphala, pripadne aj DGL, co je vytazok z sladovky hladkoplodej.



7

Re: Dráždivé hrubé črevo

Takže sa mám pridržiavať vlastne tejto témy http://rng.uforum.sk/topic/472/zapal-criev/ však?Mohol by som poprosiť aj nejaké konkrétne linky z iHerb na to aloe vera,DGL,collostrum a ostatné produkty aby som to mohol ihneď objednať? ešte raz vďaka

Naposledy upravil: pilot (2011-10-26 21:46:03)



8

Re: Dráždivé hrubé črevo

Nuz iherb nema vsetko menovane, v tej kvalite, co radim. Ale aspon niektore
na collostrum
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … /4091?at=0
na DGL napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-DGL-De-G … s/530?at=0
na aloe vera za mrazu suseny prasok
http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail
ako protizapalove najma toto
http://www.swansonvitamins.com/SWH084/ItemDetail
alebo
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … es/13?at=0
Na citricidal/GSE
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0
na triphalu napr toto
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … /4546?at=0
Na probiotika tieto tepelne a kyselinovo odolne
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0



9

Re: Dráždivé hrubé črevo

liver flush každé dva týždne, amaglámy von, chelácia podľa Cutlera, protikandidová dieta, zničiť parazitov podľa dr. Clark. A úplne najskôr si kúp zapper. Odporúčam el silverado. To ti sakra zlepší liečbu. Potom neskoršie rieš hojenie čriev. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Tú ľahká cesta nevedie... To som si aj ja myslel... Ja už to riešim rok.



10

Re: Dráždivé hrubé črevo

Nakaza v crevach by sa mala dat vyriesit  za niekolkom tyzdnov, ked ju adresujes spravnymi doplnkami, probiotikami a prebiotikami\, a samozrejme podporis stravou. K kvasenia v crevach usudzujem najma na zlu crevnu floru, nie paraziticku infestaciu.



11

Re: Dráždivé hrubé črevo

Bodaj by to vyriešil aj za jeden deň. Ja hovorím len z vlastnej skúsenosti... Mesiace, RNG, mesiace.



12

Re: Dráždivé hrubé črevo

Zalezi aka infekcia tam je a zalezi hodne aj ake doplnky a v akych mnozstvach beries.
Moja zena to vyriesila po vyse 2 rokoch problemov s hnackami za 2 dni takto
http://rng.nazory.eu/hnacka
Samozrejme, nie kazdemu sa to tak lahko podari, u niekoho moze byt poskodenie criev coli formami alebo clostridium difficile znacne, tj aj po potlaceni infekcie treba dlho creva regenerovat.
A medzitym samozrejme brat enzymi, ktore takto poskodene creva nevyrabaju v dostatku. A kyseliny, samozrejme, lebo nedostatocne natravene jedla v zaludku podporuju premnozenia aj parazitnych kultur v crevach.
Mnohi maju poskodenie aj z candid, ktore navrtaju doslova diery do stien criev, co ma za nasledok "leaky gut syndrom" a to sa hoji aj vyse roka, ked tomu das sancu znicenim candidy a posilnenim telesnej regeneracie.



13

Re: Dráždivé hrubé črevo

Zdravím Vás páni

na úvod opäť poďakujem za rady a záujem o môj problém,pre doplnenie Vám sem napíšem aj nálezy z vyšetrení,ktoré som absolvoval


Výter z rekta:

Aeróbna kultivácia:Escherichia coli Klebsiella sp. Kultivácia na Capylobacter:Negatívna Kultivácia na Yersiniu:Negatívna Po pomnožení v tekutom médiu:DETTO

Kolonoskopia:

Per rektum:orificium čisté,tonus zvieračov primeraný,ampula prázdna,na dosah prsta bez hmatnej rezistencie,na rukavici bez makroskopicky viditeľnýchpatologických prímesí.

Kolonoskopické vyšetrenie realizované v celkovej anestéze realizovane do céka+intubácia terminálneho ilea.Sigma,lienálna i   lienálna flexúra pre prístroj priechodné.Sliznica v terminálnom ileubez endoskopicky viditeľných patomorfológií cékum acolon ascendens hodnotíme orientačne nakoĺko formovaná i riedka stolica prítomné colon transverzum,descendens,sigmoideum i rektum bez endoskopicky viditeľných patomorfologií,aj v ľavej polovici ojedinele tuhá stolica

Záver:
t.č. pankolonoskopickýnález+terminálne ileum negat.

Dg:
Susp.pseudohnačky pri obstipácii s následným zrednutím stolice

Tak a teraz otázka úplneho laika:dá sa podľa tejto správy určiť niečo presnejšie či tam píšu aj o nejakej črevnej infekcii alebo som to sem písal zbytočne?

RNG každopadne Aloe vera by už malo byť niekde v nad morom v lietadle na ceste na Slovensko objednal som tento http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail + 5 dolárov poštovné a z účtu mi odišlo 35,75€ a to som ešte neprevetral i Herb čo si mi nalinkoval odkazy,takže je to celkom taká solventná zábavička,ja si len tajne prajem aby mi toto všetko pomohlo,lebo som toho názoru,že ak ide o zdravie doláre aj eurá idú bokom.

davoo vďaka aj Tebe,že si napísal svoje skúsenosti,ja to skúšam všelijako už roky nie dni,mesiace ale roky,lekári ma už nebavia chodím od dverí k dverám a tie ich rady....už im ani neverím lebo absolútne žiadne výsledky



14

Re: Dráždivé hrubé črevo

Cize nenasli ti nic bakterialne, ani ziadne skodlive zmeny na creve. Na ine neskusali, samozrejme.
Takze  neskusali ani alergie, ani virusy, any mykoplazmy, ani kvasne a plesnove zamorenia.
A naviac hnacky mozu byt aj nasledky stresu....



15

Re: Dráždivé hrubé črevo

Ano,to som čítal,že hnačky môžu byť spôsobené stresom,ale nie u mňa som ťažký kaliber flegmatika a jedujem sa len keď mám rozdráždené črevá,alebo ich mám tak nafúknuté,že mi ich ide z boku vystreliť



16

Re: Dráždivé hrubé črevo

Stress nevytvara plyny, ale mikroorganizmy v crevach pri zlom traveni. Tak si treba napravit travenie a osadit creva spavnymi porobiotikami a zivit ich, nech sa rozmnozia a potlacia skodlive kultury. Aj tieto sice vytvaraju mensie mnozstvo plynov, ale rozhodne nedrazdia ale hoja creva a aj cele telo.



17

Re: Dráždivé hrubé črevo

beriem tieto http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0 taktiež beriem super enzýmy http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … s/857?at=0 + betainHCl http://www.iherb.com/Country-Life-Betai … /1657?at=0  zatiaľ nepozorujem žiadnu zmenu,myslím že skúsim ešte to collostrum



18

Re: Dráždivé hrubé črevo

a posledný gastroenterológ mi ešte naordinoval toto http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de … -5989.html  jednu ráno a jednu večer



19

Re: Dráždivé hrubé črevo

Duspatalin/mebevelin HCl ma plno bocnych ucinkov, tj skodlivych, ako kazda patentovana=neprirodzena  chemikalia, co zamoruje telo
http://en.wikipedia.org/wiki/Mebeverine
Az 10% pacientov ma z nej reakcie a osobne nevidim ziadny dovod na potlacanie symptomu miesto adresovania priamo problemu neskodnymi potravinovymi doplnkami.
Neocakavaj okamzite vysledky, to trva nejaky cas, kym sa ti zapal v crevach ukludni a rozmnozi dostatocne probioticka flora. Totiz aj dane probiotika su len 3 x 10 na desiatu kultur a plne osadene creva maju 10 na 14 kultur a to niecvo trva rozmnozit a tereba na to velke davky potravin pre probiotika, tj najma mikrovlaknin.
Z toho pol gramu v kapsuli sa musia rozmnozit na kilogram!! A aj potom este treba crevo vyhojit, co nejde zo dna na den.



20

Re: Dráždivé hrubé črevo

Zdravím priatelia,tak mám doplnky snáď všetky konečne pokope,niektoré som už skúšal a aj testoval musím povedať,že sa môj problém začína lepšiť,no myslím si však že ak by mi RNG napísal čo mám kedy brať čo s čím môžem a nemôžem kombinovať liečil by som sa rýchlejšie viem len že probiotiká sa užívajú s jablkom tesne pred spaním ale collostrum,aloe vera,DGL,super enzýmy,triphala mám sa držať tejto témy? http://rng.uforum.sk/topic/1460/syndrom … eho-creva/ Osobne si myslím,že jej zakladatel mohol písať aj do tohto topicu



21

Re: Dráždivé hrubé črevo

V tej teme je to popisane dobre.