1

Téma: oslabená zubná sklovina

Ahoj Rng, prosím ťa, čo by si poradil na oslabenú zubnú sklovinu? Skúšal som diétu proti candide od dr. Grahama, asi 6 dní som bol na diéte len o ovocí, ale musel som s tým seknúť, lebo som cítil, že zubná sklovina je oslabená a pri umývaní zubov ma ako keby zuby pichali... Po čase sa to zlepšilo, ale váham, či opäť sa dať na tú diétu. Ovocie už by som nekusal, ale by som si ho rozmixoval a rýchlejšie vypil, žeby sklovina trpela čo najmenej. U mňa mala tá diéta v celku úspech, tak by som sa k nej chcel ešte aspoň raz vrátit.

Ďakujem.



2

Re: oslabená zubná sklovina

Borko, ovocie som extra neodporucal, lebo obsahuje cukry,ale zeleninu a zeleninove mixy. Inac vsetko sa da pit cez slamku aby zuby neboli vobec napadane.



3

Re: oslabená zubná sklovina

Viem, RNG, ale chcel som vyskúšať tú diétu... Ináč, ono sa to po čase fakt začalo zlepšovať... Ale bol to beh na dlhé trate... Idem vyskúšať byť na hlavne zelenine. Zajtra si pokúsim dorovnať PH, lebo som sa doma v stravovaní pohoršil...



4

Re: oslabená zubná sklovina

Vela zeleniny ti to PH napravi velmi rychlle, Najma surovej



5

Re: oslabená zubná sklovina

V priebehu dneškajška sa mi napravilo PH do určitej miery, ale nie je to ešte ono, tak budem ďalej na zelenine.

Mám 2 otázočky:
1. Ak budem mixovať niekedy zeleninu v mixéri, tak sa tým nedegraduje kvality požívatiny?
2. Môže byť konzumovanie koreňovej zeleniny aj nejako nebezpečné? Neviem odkiaľ, ale mám v hlavne, že viac konzumovať zeleninu, čo rastie nad zemou. Matne si spomínam, že sa tam niečo spomínalo o tom, že tou koreňovou zeleninou môžme do žalúdka dostať nejaké baktérie (alebo niečo také), pri ktorých sa nám môže až prestať tvoriť HCL, alebo tie baktérie narušia bunky v žalúdku, ktoré vytvárajú tú ochrannú vrstvu žalúdka.

Ďakujem.

Naposledy upravil: borko (2011-01-27 02:06:18)



6

Re: oslabená zubná sklovina

Rozmixovanie nam umozni vytazit ziviny, ktore by sme nedokladny  prezutim neboli schopni vytazit. Preto aj mnohi odporucaju varenie na lepsie stravenie. Zialbohu to ale znici mnohe "zive "biologicke hodnoty
Korenovu zeleninu treba extra dobre umyvat, dokonca ked chces byt isty, sterilizovat roztokom GSE(postrek nechat posobit 20 minut a zmyt)
Ale nakoniec probiotika su podne bakterie a pred vynajdenim sterilizacie sme ich dostavali prave na korenovej zelenine.....



7

Re: oslabená zubná sklovina

Mam oslabenu sklovinu a zubarkou by mi odporuceny tento produkt: http://www.gaba.sk/htm/1305/sk_SK/Produ … entalRinse .Co si myslite onom?

Ma GSE roztok a kokosovy olej vplyv na zubnu sklovinu?



8

Re: oslabená zubná sklovina

Nuz tych roznych vyrobkov na"posilnenie"  skloviny som videl uz desiatky, zialbohu zatial ziadny podstatne nepomohol. Tento nepoznam a ziadne clanky okolo neho som nenasiel, okrem reklam.
GSE  aj ciastocne kokosovy olej su antimikrobilalne, tj pomahaju potlacit zubne mikroby, z ktorych niektore prispievaju ku kazeniu zubov.



9

Re: oslabená zubná sklovina

Dobrý deň RNG. Mám poničenú zubnú sklovinu. Na návrh zubára sa chystám na opravu predných zubov fotokompozitom. Písali ste, že vaša žena také niečo podstúpila. Neviem, či existujú aj nejaké iné, finančne znesiteľné možnosti, akú životnosť tohto môžem predpokladať a nakoľko veľký zásah do zubov to je.
Ďakujem



10

Re: oslabená zubná sklovina

na posilnenie skloviny pomaha toto :
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de … -6263.html
Raz tyzdenne. Ja si predtym umyjem a odmastim zuby a dasna klasickou pastou a na ciste zuby si dam tento gel na 3 minuty.
Pomaha to aj u deti, ktorym sa potieraju len trvale zuby a este si nevedia poriadne a dokonale umyvat ...
Su tu zmiesane zluceniny fluoru... NaF posobi len okamzite a zmije sa, a tie aminfluoridy sa naviazu na vapnik a posobia dlhodobe aj po umyti a jedle...
Ked pride do ust kyselina, vtedy sa fluor uvolni a posobi...

Naposledy upravil: petela (2011-11-24 18:20:27)



11

Re: oslabená zubná sklovina

Tento gel poznám. Istú dobu som ho používala. Teraz používam Elmex roztok  http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de … -6262.html
Ešte pred nejakým rokom bývali moje zuby po použití tohto gélu hladké, ale teraz to už moc neúčinkuje.
Dnes mi zubár povedal, že sklovinu mám úplne štandardnú, len z neznámych dôvovdov mi niekde ubúda. Nepamätám si, že by som si v minulosti umývala zuby hneď po zjedení nejakého kyslého ovocia. Moje problémy pripisujem elektrickej zubnej kefke, ktorú som asi rok používala.

Každopádne sme sa dohodli na potiahnutí predných zubov kompozitom. Mal by to byť najmenší zásah do samotného zuba.



12

Re: oslabená zubná sklovina

OK



13

Re: oslabená zubná sklovina

elektricku zubnu kefku uz roky pouzivam aj ja, no bez postrehu neziaducich reakcii



14

Re: oslabená zubná sklovina

Zalezi aj od pasty, ktora moze obsahovat rozne abrasivne(odierajuce) zlozky



15

Re: oslabená zubná sklovina

Pan RNG,mozete mi povedat, co doporucujete na dasna znicene jedenim citrona? stale krvacaju a nepomohla ani vymena kefky..



16

Re: oslabená zubná sklovina

Dasna nekrvacaju od citrona, to sa len zda. Krvacaju, pretoze su napadnute roznymi bakteriami(gingivitis).
Pouzivaj casto vyplach ust roztokom GSE, podrz ho v ustach aspon 5 minut. Po case sa to samo zahoji.