1

Téma: Podrazdeny pankreas

Ked som bol mensi mal som problemy s pankreasom, myslim ze podrazdeny pankreas, bol som aj na sone, myslim ze verdikt lekarov znel ze jem vela vajec a dneska v 22 rokoch este stale ked cvicim ale hlavne ked bezim ma boli v pravom boku.
Mozno ze to bude zapricinene aj tym ze mam Skoliozu.

Je mozny nejaky potravinovy doplnok o by mi mohol pomoct ?



2

Re: Podrazdeny pankreas

Privela vajec podrazdi nielen pankreas aloe aj zlcnik a pecen. Krot sa.
Bolest v pravom boku moze byt z roznych pricin a nehovori to ani kde v tom pravom boku. Smerom dozadu su to ladviny, smerom dole je koxa, vyssie v predu mozu byt problemy s crevami, dokonca aj zapal slepeho creva. Takze ta diagnoza je velmi siroka a neviem pre co to prave dal na pankreas a ake testy na to spravil na potvrdenie toho.
Dokonca to moze byt aj miestny zapal nervov alebo zapal burzy.
Na boku picha aj slezina, ked chytas pri cviceni druhy dych.....
Protizapalove su najma curcumin, davka je 3x1.5 gramu, spolu s 5 -10 mg bioperinu pre zlepsenu absorbciu.
Tu mas priklad silneho a kvalitneho vytazku
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1



3

Re: Podrazdeny pankreas

Pripájam sa do tejto témy, lebo mám podráždený pancreas. Zistili mi to ked som mala 8 rokov. Bola som uz v poriadku, ale vratilo sa mi to po porode a dlhodobom kojeni. Zase bolesti po niektorych jedlach. Prejavuje sa to bolestami a slabostou. Chcem sa preto opytat, ktore vsetky potravinove doplnky a bylinky su dobre na pancreas a pomohli by mi ho zregenerovat natolko, aby netrebalo drzat dietu???  Uzivam alfa - lipoicku kyselinu 150mg/den, sylimarin 150mg/den, kreon - enzymi, ale asi to nestaci co este treba uzivat?
DAkujem.



4

Re: Podrazdeny pankreas

"podrazdeny" pankreas znamena nejaku infekciu tam. Zapaly su vzdy niecim sposobene, co treba adresovat. Mozu sa zacat napr nedostatkom kyselin v zaludku a tym nepotlacenim rozmonozovania roznych mikrobov uz v zaludku, co vedie k nakaze pankreasu a celeho crevneho systemu. Nuz a to treba adresovat doplnkom kyselin s vacsim jedlom, pozri temu travenie,enzymi, betain/pepsin/lysin HCl na dodanie kyselin.
Pri problemoch s pankreasom, treba brat aj doplnky na travenie, lebo pri zlej pankreatickej cinnosti je oslabene travenie.
Tie male davky su nedostatocne. Alfa lipoickej kyseliny treba aspon 600 mg v delenych davkach, sylimarinu 900 mg(pozri  je topecen, protokol dr Berksona)
Kreon a farmaceuticky vyrobok(takze sa nemozno divit, ze nema vsetky potrebne enzymy, len tie, co sa nachadzaju v pancreatine z prasata a samozrejme hromadu eciek....), Mnozstvo pankreatini je tam uvadzane 150 mg, co je na smiech. A za tak malo enzymov(menej nez stary Wobenzyme, ktory uz bol zmeneny na ovela silnejsi Wobenzyme N prave pre nedostatocny aktivitu
http://www.docsimon.sk/tovar/kreon-cps-50x-10-000-m-j

Porovnaj to s originalnym Creonom zo Svedska
http://www.rxlist.com/creon-drug.htm

alebo porovnaj si to z  napr podobnym pankreatickym enzymom s ekvivalentom 2000 mg pankreatinu(vidis dobre)
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … s/257?at=0
ktory naviac obsahuje aj alfa Galactosidazu na travenie zeleninovych a fazulovych sacharidov(proti nafukovaniu)
alebo este silnejsi  a podstatne viaczlozkovy silny enzym vyrobeny hlavne z kyselinovzdornych zloziek rastlinneho a fungalneho povodu, ktory zacne pracovat uz v zaludku
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … s/257?at=0

Kedze poruchy pankreasu maju za sebou vzdy nejake nakazy a bez potlacenia nakaz sa neda pankreas regenerovat, odporucam branie napr roztoku citricidalu a monolaurinu.

Pri regeneracii pomaha napr DGL(vytazok zo sladovky) a vacsie davky hojiveho aloe vera, najlepsie za mrazu suseny koncentrat, bez konzervantov ako napr
http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail?n=0
kde sa susenim v mraze zachovaju prakticky vsetky enzymi a neporusene vzacne hojive sacharidy, co sa neda v ziadnom tekutom vyrobku urobit.
Naviac naco by clovek platil za transportaciu a balenie 99% vody, ked moze mat lahucky 200 krat skoncentrovany vyrobok.

http://www.swansonvitamins.com/Search?k … 43&y=5

Naposledy upravil: RNG (2011-02-19 19:04:42)



5

Re: Podrazdeny pankreas

Tiez mam problemy s pankreasom,tu som sa docitala,ze by bolo dobre brat citricidal a monolaurin.Mozes mi dat link na nejake,ktore by boli dobre a ako sa to uziva,kolko,kedy.Dakujem.



6

Re: Podrazdeny pankreas

Citricidal hladaj pod menom GSE, intenzivna davka je 60 kvapiek do litra vody, pit postupne po malych glgoch cely den.Monolaurin som uzival 3 gramy denne, ale z ineho zdroja
http://www.iherb.com/Solaray-Monolaurin … Caps/42053
http://www.iherb.com/NutriBiotic-GSE-Gr … 18-ml/4215



7

Re: Podrazdeny pankreas

Dakujem a myslis ze bude stacit,ked budem brat na pankreas GSE,Monolaurin,cistiace enzymi rano aj s jedlom,Ester-C,Graviolu,selen,alebo mozem ku tomu este brat aj oreganovy olej a extrakt z olivovych listov?(denne)Nebude to vela,nemozem si s tym uskodit?



8

Re: Podrazdeny pankreas

RNG-este k predchadzajucemu prispevku-beriem aj spirulinu



9

Re: Podrazdeny pankreas

Mozes brat cokolvek, pokial to potrebujes. Rozhodne ti to neuskodi inde, nez na penazenke. Preto odporucam brat len to, co potrebujes, inac zbytocne vyhodis peniaze.
Ja ako starsi clovej so slabou imunitou musim casto brat rozne antimikrobialne latky, aby som sa ubranil nakazam, co su stale okolo nas. Minuly tyzden v davoch ludi v Disneylande a uzavretycy [priestorioch lietadiel som bral doslova vsetko, od NAC, oreganoveho oleja, GSE, extraktu z olivovych listov a samozrejme pre mna uz nevyhnutne enzymy. A ostrikaval som sa koloidnou striebornou vodou, kde sa len dalo. Vysledok, vsetci ostatni okolo mna ochoreli, , samozrejme aj ja, ale velmi lahucko som to zniesol, bez oslabenia, v plnom prude aktivit,  bez horucok alebo kasla. A teraz dva dni po tej ceste sa doliecujem. Ono je pre mna tazko nieco nedostat, ked moja zena , syn, vnucata to maju a ja som s nimi cely cas v styku. Ale aspon to potlacim na neskodne minimum.



10

Re: Podrazdeny pankreas

Ano,len sa bojim,ze ci telo bude stihat odplavovat toxiny z tela,ked vlastne ho cistim enzymamy,spirulinou,graviolou,oreg.olejom,extraktom z ol. listov.....?Snazim sa pit 2-3 litre,ale aj tak sa bojim,ze sa mi telo nebude stacit odplavit



11

Re: Podrazdeny pankreas

Nuz zacni s mensimi davkami a podla tolerancie tela ich zvysuj.



12

Re: Podrazdeny pankreas

dobry den, mozem brat spolu enzymi, vit C, GSE 25kv, Monolaurin, Olive leaf extract, prip. oregano oil? Nie som si isty. Dakujem pekne.

monolaurin-lauricidin mam tento, odporucam:
http://www.liferightshop.com/specials/lauricidin



13

Re: Podrazdeny pankreas

Ja to tak beriem casto. Ale mozes si to odstupnovast a brat s prestavkami, ak chces, alebo prestat na par dni, ked zaludok ti protestuje.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-27 23:44:00)