1

Téma: infralampa

a este som sa ta chcel opytat kde na internete si si kupoval infralampu lebo zvazujem kupu niakej kvalitnejsej ako mam ak by nebolo niake extremne postovne,mas vytipovanu niakeho vyrobcu?



2

Re: infralampa

Ja som si kupil infracervenu LED s zhruba 50 diodami a programami, ale viem ze som za nu zaplatil menej, nez 60 dolarov, lacny cinsky vyrobok. A to uz bolo asi pred 5 rokmi,
Dava zhruba 5 mW na cm stvorcovy a vlnovu dlzku 950 nanometrov, tj hlboko prenikajucu.Dosial mi to chodi.
Je to napr podobne tomuto dnes predavanemu
http://www.activeforever.com/p-1912-lig … KgodyjoPow
tu je iny priklad roznych
http://www.elixa.com/light/arrays.htm



3

Re: infralampa

po dlhsom zvazovani som sa rozhodol ze moji staru"smejdovu" infralampu zo slovensku vymenim za vkalitnejsiu tak som sa chcel opytat na tu stranku http://www.elixa.com/light/arrays.htm co si tu pisal.a chcel som sa opytat to co tam pisu k tmy druhom svetla ci to je pravda,napriklad ze tie red diody opravuju kolagen a posobia proti bolesti?cize na hojenie napriklad vaziva by bola najlepsia kombinacia RED a nearinfraLED?alebo tie red su k nicomu a oplati sa kupit radsej kombinaciu red a nearinfared alebo 60 a 60diod alebo jeto nezmysel a radsej kupit 120 infraleddiod
a tie vlnove dlzky co maju tieto lampy su v poriadku?je to dost aby to preniklo do hlbky?
dokonca existuju myslim este aj green bule orange a amber diodove lampy

inak zivotnost diod by mala byt prakticky neobmedzene nie?

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-02 11:34:33)



4

Re: infralampa

Najhlbsie prenika 960 nanometrov. Roznym farbam pripisuju rozne vlastnosti, od dezinfekcie(ultrafialove) az po hojenie(cervena) a prekrvenie (infracervena.. Ja som osobne potreboval len infracervenu, na hlbkove prekrvenie.



5

Re: infralampa

no tu 960tku som ani nenasial na "led therapy" celkovo sa to zle hlada bud robia superdrahy haraburdy alebo lacne a normalne haraburdy ,celkom dlho som to hladal a tie 150doalrove alternativy je co si poslal je asi to najlepsie co je,nakonci vikendu ked nic ine nenahjdem o com pochybujem ze hej..skusim objednat snad posielaju aj na SR
a pri cervenej 660nm a infracervenej 880nm je aka realna hlbky prieniku ziarenia do tkaniva?





este som to trosku lacnejsie nasiel s dobrym postovnym pred chvilou http://www.theledman.com/handheld.html 135dolarov a pekne postovne 15

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-02 17:54:55)



6

Re: infralampa

660 prenikne zhruba 2 cm, 960 zhruba 10 cm.
Momentalne tu tlacia toto, co je dost podobne tomu, co som si ja pred mnohymi rokmi kupil az na to, ze moj ma rozne programy pulzov, samozrejme to nie jem prpofesionalne zariadenie, ale mne za roky dost pomohlo.
http://www.lightrelief.com/?src=affilia … agodpX3RGQ



7

Re: infralampa

vdaka za tie cisla tei som nevedel najst(len od predajcu a tym neverim) asopn mam predstavu niaku. a ta 960 sa komercne myslim nepredava ci nevidel si ju nahodou niekde?
a aky je tvoj nazor na to ci by sa to mohlo dostat aj na myokard keby som si to tam prilozil. to red svetlo asi nie ale to infrared by tam v niakom malom mnozstve mohlo preniknut pomedzi rebra nie?

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-02 21:28:37)



8

Re: infralampa

Mohlo.
Ale za zapalamy myokardu su vzdy nejake mikroby a tie by som adresoval prve, lebo po ich zniceni sa srdce vie regenerovat aj samo postupne, hlavne ked mu dodas materialy na budovanie kolagenu, ako vitamin C a aminokyseliny L-lysin, arginin a ornitin, niekolko gramov denne. Infracervene to len urychli.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-02 21:41:18)



9

Re: infralampa

prosim ta este mam otazocku . nearinfrared a infrared je to iste alebo nie?ak nie ktore je lepsie?
tu je red a infrared kombinacia
http://www.theledman.net/660880dual.htm
a tu pisu red a near infrared
http://www.elixa.com/light/index.htm

mimoineho ten prvy link uvadzaju aj udaj 4000 mcd to je myslim intenzita svetelneho ziarenia ako rychlo to posobi ? je ta vyska v poraidku ?je lepsia aby to posobilo pomaly ci radsej silnejsia a je ucinejsia potom?



10

Re: infralampa

Niekdo nazyva 880 nanometrov near infrared(blizo infracerveneho) lebo je ciastocne este viditelna. iny to uz nazyva infracervena.
Cervena hoji, infracervena zvysuje hlboko pod kozou cirkulaciu.
Pokial nemas nejaky specificky dovod, kombinacia tych dvoch je tiez fajn.
Neviem prepocitavat miniwaty na cm s tymi microcandelami, hamba mi, fyzikovi.
Ale niekde som nevidel priamy prepocet a osobne som sa velmi nezaoberal optikou.
Mas to napr na http://www.onlineconversion.com/faq_10.htm.
Ale aj tam je to domochlane, lebo candela je jednotka jasnosti  svetla a mw energia a blizo infracervene  sa este stale mozu povazovat za svetlo.
Osobne mam radsej vyjadrovanie v jednotkach energie, lebo to sa da lahko merat ohrevom, zmenou teploty.
Pri infracervenych terapiach hovoria vzdy miliwaty na cm stvorcovy, a hodnoty su od 5 do 20.



11

Re: infralampa

velmi pekne dakujem za radu uz si ju idem objednat este im musim napisat kvoli europskej zasuvke na to som skoro zabudol ,snad budu mat, lebo u nas v europe je kvalita a vyber led uv lamp smiesny



12

Re: infralampa

Predavaju take male cestovne menice(transformatory)kde si mozes bezne male spotrebice zapnut(do 50 watov)
napr http://www.google.com/products/catalog? … C4Q8wIwAg#



13

Re: infralampa

no tak som s nimi komunikoval a odpisali mi na tej elixe ze nemaju uz europske koncovky ze ju nedostanem aj ked to tam maju napisane ze je to tam. ale pytal som sa a odpisali mi ze si nemusim kupovat menic napatia ze staci len koncovka. je to mozne ze to funguje aj pod 110 aj pod 220? ako je to mozne? tam je asi v tom zariadeni niaky transofrmator ktory transformuje vstupny prud striedavy na niaku hodnotu vystpunu jednosmerne napatie.su take transformatory co na vystpue daju to iste bez ohladu ci je na vstupe 110 alebo 230v? snad ma spravne pochopili co sa pytam a staci len ta koncovka zmenit snad to neodpalim



14

Re: infralampa

Elektornicke menice maju dnes casto davat spravne vystupne napatia aj ked je vstupne od 90 do 240 voltov. mas to na nich rovno napisane takze nemusis nic riskovat. Ja mam take nabijacky na telefon, na kameru, na holiaci strojcek a pod. Takze nosim so sebou len 1-2 koncovky, ktore dostat z elektronickych obchodoch za menej, nez dolar(Cina India...)

Naposledy upravil: RNG (2011-04-07 16:33:29)



15

Re: infralampa

este ma napada posledna otazka co by ma zaujimalo je zivotnost hodin takychto diod ,nemas nahodou sajnu? prec ma to zaujima....lebo tu lampu bude pouzivat cela moja rodina  takze bude pouzivana prakticky kazdy den niekolkokrat pravdepodobne



16

Re: infralampa

O to sa naozaj nemusis bat, zivotnost LED je v desiatkach tisicov hodin.
Totiz emitovane svetlo je nie z horuceho telesa, ale kvantovej=diodovej bariety.
Jedine, ako sa to da znicit je mechanicky alebo korozne.
Zatial so nevidel este LED "vypalenu" ani jednu.



17

Re: infralampa

V čom je taký rozdiel v účinnosti, keď sa ako zdroj infražiarenia použijú led diódy alebo halogénová lampa.
Dnes sú veľmi populárne tzv. infrasauny, aj na domáce použitie, som pozerala aké žiariče tam používajú, väčšinou dlhovlnné, nikde sa mi nepodarilo nájsť solídne štúdie, ktoré by preferovali určitú dĺžku žiarenia, jedny tvrdia, že krátkovlnné je lepšie, druhí zase že tie dlhšie vlny.

http://www.drlwilson.com/Articles/sauna_therapy.htm
http://www.drlwilson.com/Articles/SAUNA … AR%20I.htm
http://www.infraredsaunainfo.com/index. … r+infrared

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-10 09:41:14)



18

Re: infralampa

infrasauna je zdrava to ano boli aj studie na zlyhanie srdca a kardiomyopatiu a znizenie ejekcnej frakcii a dosiahli sa pozitivne vysledky. ale tym ze tieto lampy maju strasne vykony strasne sa zohrievaju a nedaju sa pouzivat lokalne lebo su horuce ja sam som ju mal a vobec som nebol spokojny tak som ju aspon vymenil za taku jednoduchu co tu predavaju 9diod bohvie aka vlnva dlzka...teraz som sa rozhodol nedavno po dlhom vahani ze si zakupim poriadnu 120 red a infra red,
inak kopec saun sa tvari ze su infra sauny a pri tom som tam obycajne "rozeravene zeleza" a ziadne infra lampy co som videl vela krat



19

Re: infralampa

Zerave kamene vydavaju tiez infracervene svetlo, len  zohrievaju cele telo a vysusuju pluca. Osobne mam radsej tzv mokre sauny, kde sa clovek znacne poti a dycha vlhky vzduch, len je to dost namahave na srdce, takze si clovek musi dat pozor.



20

Re: infralampa

ked sme u toho vlhkeho vzduchu ,myslis ze by skodilo na zdravie mat doma v miestnosti kde sa vlea zdrzujem 80percentnu vlhkost, popripade aj an steny ci by to neskodilo........preco sapytam kvoli- chovu jedneho zvierata ktore si to vyzaduje, aky mas na taku vlhkost nazor?



21

Re: infralampa

Takže to je  rozdiel medzi tou LED lampou a klasickou infra lampou, že tá LED tak lokálne nehreje? Ja mám doma asi 100W lampu a mne sa nezdalo, že by až tak hriala - resp. ja som to teplo práve vnímala pozitívne, ja som ju používala aj z 30 cm vzdialenosti bez problémov. Aj v infrasaune som sa cítila príjemne, ako rozhodne sa to nedá porovnávať s klasickou fínskou saunou - kde sa zohrieva primárne vzduch a je vyššia vlhkosť - človek sa výrazne potí, ale na také prehriatie tela to nebolo zlé, v infrasaune vzniká teplo skôr dopadom infralúčov na telo ako zohrievaním vzduchu.

No my máme doma často vlhkosť aj 80%, musíme často vetrať, zatiaľ s tým neboli problémy, ani s plesňami, teraz v zime, keď sa kúri, to klesá na 50-60 %, ale v lete to zase skočí na 80%, keď je vonku vlhko, tak vnútorná vlhkosť prakticky kopíruje tú vonkajšiu pri veľkom vetraní. Zdraviu to určite neškodí, akurátne pozor na plesne.



22

Re: infralampa

LED vyraba s vewlkou ucinnostou(vyse 80%) jedinu frekvenciu/vlnovu dlzku, kdezto rozzeravene vlakno vydava rozne frekvencie  ma ma ucinnost podstatne nizsiu.
LED diody su malicke, daju sa zoradit do velkoplosnych pad-ov, ktore sa daju ovinut na rozne casti tela a presnou energiou potrebnou na zvysenie cirkulacie  s hlbokym prienikom.
Tak prekrvia len tu danu oblast ovela lepsie, a nie ako sauna =cele telo.
Na meranie vlhkosti treba presne pristroje, bezne su uplne mimo. Mne napr digitalny humidistat ukazuje v zime ked je vonku -25 celzia vlhkost v byte 30% a moj presny kalibrovany pristroj len 2%.
Ked vonku prsi a je hmla=10% vlhkost, domaci humidistat ukazuje menej nez 80% a to aj v 100% vlhkosti=rosny bod.
Na stastie som do malovky primiesal protiplesnove latky, takze s tym nemam problem. len keby boli steny dlhsie vlhke, tak sa rozpadnu(my mame steny z gypsovych dosiek, nie vakovky)



23

Re: infralampa

no praveze hreje ta velka ale to je jedine co to robi,ale lokalne na niake zranenie sa mi to ukazalo ako neucine,uvidim ako na tom bude drahsai kvalitna ktoru som si objednal som celkom zvedavy ,celkom od toho ocakvam dost big_smile ale ked uz ju mas tak na zranenia slachysvaly apodobne by som to asi ani neopuzival myslim ze by to bolo skoro zbytocne ,ale na pluca priedusky ak budes chora by som to vyskusal tam uz len to naahriatie je uzitocne.ale problem je v tom ze sa to asi nedostane do lhbky ale len na povrch tela podla mojho nazoru, ale k tomu bude vedet lepsie povedaat rng ako fyzik aku to moze mat vlnovu dlzku-teda ak sa pri ziarovkach vobec uvadza.
ja som mal inac 150w a ta poriadne hriala,ale podla mna to je na skodu lebo tym padom si to clovek nemoze prilozit blizsie



24

Re: infralampa

Nuz zerave vlakno vydava hromady frekvencii(ziarenie cierneho telesa) a na stimulaciu cirkulacie su len niektore specificke najucinnejsie. A na to je LED idealna, lebo ma presnu vlnovu dlzku a presny vykon, takze neprehreje prilisne tkanivo ani nemoze popalit.
LOkalne sa moze zvysit cirkulacia velmi, ale v celom tele to je nemozne natolko, lebo to by potrebovalo ovela vacsi vykon srdca.

Na zvysenie cirkulacie tu casto spominam cistenie zapchatych ciev lecitinom a lipazou, riedenie krvi a odstranovanie fibrinov a zrazenin enzymami a vasodilataciu(rozsirovanie ciev) ovocim hlohu. Zaroven spruznovanie ciev antioxidantmi casto zvysuje cirkulaciu a spruznuje nielen steny ciev a kapilar, ale aj cervene krvinky, ktore sa takto dostanu aj na take miesta, kde by sa bez prehnutia nedostali.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-10 23:41:19)



25

Re: infralampa

No neviem ako je to s tými vlhkomermi, ale u nás bude určite vysoká vlhkosť, stará tehlová stavba, ja mám analógový vlhkomer a som ho kalibrovala tak, že som ho dala na parák do hrnca s vodou na 3 hodiny, potom by mal dosiahnúť 96% vlhkosť a tak ho nastaviť.

No tu zrovna moc pozitívne recenzie na diódovú infralampu nie sú, dokonca tam píšu aj o popáleninách:

http://www.amazon.com/Light-Relief-Infr … ewpoints=1

Ja od infralampy nemám nejaké očakávania typu liečba zranení, pri zápalových ochoreniach by som ju asi nepoužívala, skôr tam, kde treba lokálne teplo - prechladnutie a pod., alebo na celkové prehriate tela napr. po fyzickej námahe - infrasauna, tú infralampu vnímam skôr ako tepelnú terapiu, neviem nakoľko je rozdiel, keď sa priloží priamo led lampa na nejaké miesto a pôsobí do hĺbky a podporí viac cirkuláciu v tkanive, takže z hľadiska tepelnej terapie mi prídu vhodnejšie tie klasické infralampy, z hľadiska lokálneho pôsobenia asi tie led, nemám vyskúšané. Otcovi som kúpila bioptron lampu na boľavý kĺb, používal to intenzívne pár mesiacov priamo priložené lokálne, ale nejaké pozitíva z toho nevnímal, ale na liečbu zranení, otvorených rán, dekubitov táto lampa funguje, používali sme ju v nemocnici.



26

Re: infralampa

Nuz precital som si tie ohodnotenia na tento jediny produkt a skoro som zaplakal nad urovnou niektorych citatelov.
Ak niekto ocakava zazraky z toho a 100% odstranenie roznych problemov tak je velmi naivny, jemne povedane.

Problemy z klbami mozu byt rozne, tak isto so slachami, rozhodne toto nerobi nic ineho nez zvysuje miestne cirkulaciu krvi, co niektorym pomoze. Ocakavat, ze to detoxifikuje, ze to ma antimikrobialne vlastnosti, ze to doda potrebne materialy jna vyhojenie poskodenych miest je vrcholna naivita, hraniciaca s tupostou.
Ale jasne to pomohlo skoro polovici, co je viac, nez som osobne ocakaval.
Nepoznam ten konkretny vyrobok, ale ked je vyrobeny v Cine(co asi je...) tak iste ma plno zmatkov.
Ja mas moj pad uz vyse 10 rokov, obcas ho mam polozeny napr na boku(koxa) aj celu noc a nikdy som nespozoroval ziadne prehriatie. Mozno, ze moje ma nizsi vykon na plochu a ze niekto predava ovela vykonnejsie, ktore moze prehriat tkanivo prilis.
Na trhu je hromada vyrobkov, a nie kazdy musi byt  bezpecny na dlhodobe pouzitie.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-11 09:16:13)



27

Re: infralampa

na to ovocie hlohu vies doporucit nejaky pripravok z iherbu ?



28

Re: infralampa

Boze, na Slovensku ho nikto nepredava.?  Ved tam rastie. Tu mas rovno vytazok
http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Herb … /7599?at=0



29

Re: infralampa

ani tam nie je myslim ake a kolko diod to ma ale pokial viem tak ludia si kvalitnejsie objednavaju z ledman.net z toho co som pocul tak sa tam da spravit aj lampa na objednavku kde isclovek povie kolko akych diod chce.  aj psotovne je male okolo 15dolarov,ja som objednaval z tej elixi vyslo ma to trocha drahsie ale ledman sa palti cez paypal  s tym som mal problemy nebralo mi to kartu
z amazonu je problem ze vzdy ked si dam nieco najdem nedorucuju na sk a tie lampy tam predavaju strasne smejdy take ze to ma velmi profesionalny obal (plasty) aby to uzasne vyzeralo a je to drahe a naprt a malo diod s bohive akou vlnovou dlzkou.

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-11 22:39:25)



30

Re: infralampa

Nic na svete nie je tak jednoduche ako to na prvy pohlad vyzera a nic nepracuje tak, ako slubuje vyrobca. . Ale da sa najst vselico uzitocne. Ja som ten infra LED pad vyuzil velmi vela krat a s lepsim uspechom, nez rozne obklady, ktore sa nahrievaju napr v mikrovlnke a davaju kontaktne aj radiacne teplo na bolavu oblast.



31

Re: infralampa

dnes mi dosla ta lampa z elixa.com inac nema kryt plastovy na tych diodach,ale ako som si myslel ten menic napatia bolo treba aj ked mi vraveli ze staci koncovka ,samozrejme zapol som nic sa nedialo.nastastie ssa odpalilo trafo nie obvod lampy ktore som kupil za par euro,uz som sa zlakol ze je obvod mrtvi ze to budem muset poslat na reklamaciu.
ale myslel som si ze tie infrared budu slaboviditelne ale tie 660 su silnoviditelne ale tie 880tky nejsu vobec vidiet co je troska blbe ked sa odpalia niake nebude to videt,sice sa to moc nestava ale co sa castejsie stava ze je zly kontakt na doske a prestane niaka svietit co sa mi na baterkach stavalo casto.
kolko dene odporucas rng,asi co najcastejsie tym ozarovat len aby to malo niake odstupy trosku nie?
inak tie diody su tak pekelne drahe ci to si len vyrobcovia lamp zarabaju na ludoch? lebo ta lampa je a trafo nemaju skoro ziadnu cenu lebo aj tie prepinace na ne j su uplne take lacne kovove koliky

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-13 15:29:25)



32

Re: infralampa

Skus  15 minut, nemam ani sajnu, aky to ma vykon a nakolko ti to zohreje kozu. Ja mam teplomer, ktory si tam mozem prilozit a zistot, ci to nejde ce 45 stupnov celzia, co by bolo skodlive.



33

Re: infralampa

no v papieri prilozenom sa pise :one should probably not use the 880 over the thyroid area to avoid over-stimulation. je si podla teba na to davat pozor .pytam sa lebo si to budem davavat aj na priedusky co je rovnaka oblast .



34

Re: infralampa

Thyroid je stitna zlaza , na krku pod bradou. Priedusky sunizsie na hrudi



35

Re: infralampa

ja viem ale vacsinou ak su priedusky chytene tak smerom hore az do hrdla tak preto sa pytam ja by som sa ale toho niako nebal ...aky je tvoj nazor na to daval by si na to pozor?



36

Re: infralampa

Ked si pozries na obrazky, stitna zlaza je velmi vysoko na vrchu hrdla.
Aj tak, nie som si isty, ci to tvrdenie o stitnej zlaze je naozaj platne.



37

Re: infralampa

ale inac mne hreju len tie 660red .ked zapnem len tie infra880 tak po 40minutach su len minimalne teple.



38

Re: infralampa

OK



39

Re: infralampa

zdravym uvazujem o vyrobe infra lampy z tichto diod  aky mas na to nazor? mali by mat vlnovu dlzku 940nm   http://www.soselectronic.cz/?str=12&code=E1510 vdaka ja si skor vsetko spravym doma ak na to vsakze potrebne vedomosti a moznosti a volu



40

Re: infralampa

Kto by sa s tym babral, ked to moze cele dostat aj s elektronikou, programovanym blyskanim a zdrojom pod 100 dolarov. Pozri napr na
http://www.amazon.com/Light-Relief-Infr … B000GAAANG
http://www.amazon.com/Extra-Large-Relie … hpc_text_b