1

Téma: Pamäť

Môžu sa brať tieto doplnky aj spolu ?? : Huperzine A, 200 mcg , Ginkgo, 120 mg , Vinpocetine, 10 mg, Phosphatidyl Serine 100mg. Alebo je toho moc ??



2

Re: Pamäť

to by aj mna zaujimalo...., mam narocne obdobie, potrebujem aby mi mozog bezal na 150% :-) ja uzivam bacopu, neviem vysledky zatial nevidim, asi to uzivam kratko, cca 2 tyzdne. planujem este pridat bude vinpocetine alebo huperzine.



3

Re: Pamäť

Co ja viem, komu je kolko privela. Ja som podobnu davku bral onehdy pred par rokmi a moja zena ma upozornila, ze rozpravam tak rychlo, ze ma nestaci sledovat.Tak som to prestal brat, ved nakoniec to este nepotrebujem.



4

Re: Pamäť

a mozem sa spytat na DMAE? mate s tym niekto skusenosti? beriem obcas Speed 8 a tam je tato latka obsiahnuta a funguje dobre, len je to trosku drahe... a tak som nasla aj samotne tabletky DMAE...



5

Re: Pamäť

Speed 8 je drahy a slaby obsahom.Jedine, co tam stimuluje podstatne je kofein.
Z GABA odporucam gram denne, z DMAE tak isto.
Pozri napr na  http://www.swansonvitamins.com/NWF741/ItemDetail?n=0
http://www.swansonvitamins.com/NWF047/ItemDetail?n=0



6

Re: Pamäť

A to Ginko sa neosvedcilo ??? mam strasne skuskove obdobie a momentalne neviem jak sa to vsetko naucit a dostat do hlavy co najviac, a co najlacnejsie kedze ako student nemam moc penazi.... tongue



7

Re: Pamäť

Gingko zvlepsuje cirkulaciu v mozgu, co ciastocne ovplyvnuje cinnost mozgu
Ale ziadna jedina latka nie je dost silna, aby nejak rapidne zlapsila cinnost mozgu permanentne. Hore spomenuta zmes(GINGKO, VINPOCETINE, HUPERZINE ) je podla mojich skusenosti ale dost silkna aby boli mozno pozorovat rozdiely v cinnosti mozgu.
Niektori studenti pouzivali 1000 mg viaminu C pri skuskach co statisticky zlepsilo o par percent ich vysledky testov.



8

Re: Pamäť

aha tak... smile ...ale  tie VINPOCETINE, HUPERZINE nekupim na SVK co ? ;/

Inak toho Vitaminu C uzivam 3g/denne...DM Das Gesunde Plus a neviem no nejak som si nevsimol rozdiel.



9

Re: Pamäť

Najlepsi vyber v doplnkoch je v USA , kde je aj najviac roznych vyrobcov doplnkov.
Z vyrobkov na pamat by som pouzil najma tento
http://www.swansonvitamins.com/SWU366/ItemDetail?n=0.
Dovody su obsah a cena



10

Re: Pamäť

bohuzial nejaku chybu to vyhadzuje ;/ ale snad to opravia.... len skoda ze z USA ked si objednam platim Clo nie ? ;/ o to drahsie to bude



11

Re: Pamäť

Clo je okolo 10% ale az nad urcitu hodnotu, to iste plati na 19% spotrebnu dan.



12

Re: Pamäť

cacau, deletuj bodku za odkazom a ukáže sa Ti doplnok



13

Re: Pamäť

Tie bodky su pliaga, clovek sa snazi spravne gramaticky pisat a tie hlupe programy zaradia gramaticku bodku do adresy.



14

Re: Pamäť

vdaka...a za aky cas to pride ?



15

Re: Pamäť

ouu tak zo swansonvitamins je objednavka nejaka draha letecka.... ;/

Subtotal:           $ 8,98


      Tax:           $ 0,00
      Shipping:           $ 4,99
    Additional Shipping:           $ 23,52

      Your Savings off Retail Prices:           $ 0,00
      ORDER TOTAL:           $ 37,49
...RNG pls ta nieco dobre vykon/cena v Iherbe nie je ? tam som pocul ze je postovne ovela lacnejsie...



16

Re: Pamäť

dikyyy smile)) ...a chcem sa este spytat ze pokial by som vecsie davky skombinoval DMAE, ginko, Vinpocetine, huperzine A a k tomu guarana.... nic zle by sa mi nemohlo stat ? tongue



17

Re: Pamäť

POdstata schvalovania potravinovych doplnkov je , ze nesmu sposobovat ziadne skodlive postranne ucinky, ked ich beries s mierou. Teda to iste kriterium, ako pre potraviny.



18

Re: Pamäť

daj potom vediet, ci vsetko prebehlo OK a ten 5 dolarovy bonus prisiel OK...



19

Re: Pamäť

petela hej pripisali mi 5 eur a momentalne cakam smile)))



20

Re: Pamäť

OK smile



21

Re: Pamäť

Objednala som si 5HTP100mg a Gaba750 mg,kolko by som si mala dat denne z kazdeho aby som to neprehnala a bolo to ucinne?DakujemRNG!



22

Re: Pamäť

Jedno z kazdeho by malo stacit.
Prinajhorsom zober dve, rozlozene pocas dna.



23

Re: Pamäť

co je lepsie uzivat gingo alebo lecitin na zlepsenie pamati? aky je medzi nimi rozdiel, ked chcem precistit cievy a zvysit koncentraciu? mozem ich uzivat aj sucasne alebo je lepsie ich striedat?



24

Re: Pamäť

Samozrejme obe pomahaju na pamat, ale specificky na mozog su najlepsie vinpocetine(20 az 40 mg) a huperzine A(100 az 200 mikrogramov)
Lecitin odporucam aspon raz tyzdenne lyzicu kazdemu, ktory neplanuje zomriet na porazku ci infarkt.



25

Re: Pamäť

Mne na pamäť dnes predpísala neurologička Lecutam 1200. Varoval som ju, že už bežím na alternatívnej medicíne, nech mi nepredpisuje "lieky". Dala mi preto Lecutam, lebo vraj je to niečo ako vitamín, aj keď nie v tom pravom slova zmysle, ale je to bez výrazných nežiaducich účinkov. Stačí, keď len každé ráno zoberiem polku tabletky (čiže 600 mg piracetamu denne). Čo si o tom myslíte vy? Mám sa na to "vrhnúť", alebo nie? Veľmi sa bojím, v zložení sú aj iné látky (zrejme patentované chemikálie!). sad

Tablety okrem piracetamu obsahujú aj magnesii stearas (stearan horečnatý) a povidonum (povidón). Obalová vrstva obsahuje: macrogolum 6000 (makrogol 6000), dibutylis sebacas (dibutylester kyseliny sebakovej), titanii dioxidum (oxid titaničitý), talcum (mastenec), ethylcellulosum (etylcelulózu) a hypromellosum (hypromelózu).

Naposledy upravil: graupel (2012-10-03 12:09:49)



26

Re: Pamäť

Preco nie cisty piracetam? Alebo zmes, ktora nie je vyrabana farmaciou a neobsahuje napr mastenec a ine skodlive e-cka.
http://www.iherb.com/Nutrition53-Inc-Ne … 30-g/27444
Svine farmaceuti dosiahli, ze sa nesmie v USA predavat piracetam ako potravinovy doplnok, ze je to farmaceuticka chemikalia, ale aj tak sa da este cisty  praskovy objednat cez e-bay, pozri
http://compare.ebay.com/like/3307831943 … p;var=sbar



27

Re: Pamäť

Čiže je to podobne návyková a škodlivá látka ako alprazolam a pod.? V príbalovom letáku sa píše, že piracetam sa nesmie náhle vysadiť. Hrozilo by mi trvalé poškodenie pamäte?

Naposledy upravil: graupel (2012-10-06 12:47:27)



28

Re: Pamäť

Vobec nie. Ziadna skodlivost piracetamu nebola nijak dokazana, ani navykovost, len im zavadzal ako konkurencia roznym patentovanym liekom a vyuzili to, ze je synteticky vyrabany a teda vynali ho zo zoznamu potravinovych doplnkov. Legalny trik, nic viac.
Samozrejme na vsetko sa daju najst "skodlive bocne ucinky", napr 100 gramov kuchynskej soli ta zabije ale za dlhe roky pouzivania tejto chemikalie bolo pozorovane v beznych davkach extremne malo skodlivych reakcii a velmi vela uzitku. O ziadnej navykovosti nikto nikde seriozne a podlozene vyskumom nehovori
http://en.wikipedia.org/wiki/Piracetam
Upozornenie farmaceutov su casto len reklamna zalezitost, podla toho, co sa im kedy hodi.
A tak nutia aj im servilnu FDA nutit vyrobcov neskodnych potravinovych doplnkov pisat take, ako nevhodne pre deti do 3 az  18 rokov, ako keby napr v 18 rokoch sa telo odrazu zo dna na den zmenilo, vymenilo napr mikroby za ine, na ktore su odrazu potravinove doplnky vhodne, co predtym neboli, vlastne nikdy neboli podla nich, lebo len nimi uznane lieky liecia, potraviny a potravinove doplnky v tom nemaju ziadnu ulohu, podla nich oficialne.
Alebo ako keby vyzivove doplnky boli pre 3 rozneho ine, ako pre dospeleho, cim nemyslim samozrejme davky, ktore treba prisposobit vahe, bez ohladu na vek.

Alprozalam(Xanax) je na druhej strane vysoko navykova droga, s hromadov skodlivych postrannych ucinkov a dnes casto adresovana roznymi lekarmi ako nedostatocne ucinna, tj porovnavaju ju dokonca ucinkom s cukrovymi pilulkami, tj uzitocnym ucinkom, kde okolo skodlivych  a dokonca permanentnych je dlhocizny zoznam
http://www.alprazolam.org/side-effects.html



29

Re: Pamäť

RNG vies nieco o produkte Noopept?  http://en.wikipedia.org/wiki/Noopept  Udajne je 1000krat silnejsi ako piracetam...



30

Re: Pamäť

Je to este prilis nove, hoci velmi slubne.Takze mam o tom zatial este nulovu reakciu z mojich lekarskych zdrojov. Ale kto chce, moze to vyskusat, kedze to dovolia predavat ako pottravinovy doplnok, tj velmi pravdepodobne to nema ziadne skodlive postranne ucinky
Kedze je to mnohostokrat ucinnejsie, ako piracetam, samozrejme stacia z toho ovela mensie davku, odhadom desiatky miligramov. Ale ako novy produkt, aj tie desiatky miligramov su hodne drahe zatial.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=noopept



31

Re: Pamäť

Nuz na trhu je novy produkt z morskych  meduz, bielkovina viazuca vapnik v mozgu a celkove zlepsujuca za par mesiacov pouzivania pamat pod menom apoaequorin, davka 40 mg denne.
Na Alzheimerovych pacientov radia masivne davky vitaminu D-3, mesiac az 50 000 IU denne, potom 10 000 IU cely cas. Takym sposobom prebudili k zivotu mnohych uz dlhodobe uplne uzavretycy pacientov.



32

Re: Pamäť

Ahojte, dlho sa tu nedebatovalo o pamäti, snáď máte nejaké nové skúsenosti s užívaním vyššie spomínaných doplnkov a pôsobením na pamäť. Hoďte sem nejaké postrehy.

Ináč čo sa týka toho NOOPEPTu, je to sakra drahý doplnok, ale našiel som na ebayi 5g prášok za 18 USD, to sa oplatí najviac, stačí si kúpiť malú laboratórnu váhu s presnosťou na 0.01g ( tiež som si ju kúpil z ebayu za 5 EUR ) a navážite si do kapsúl alebo len tak do úst hodíte. Z 5 gramov máte 250 dávok po 20 mg, skúste porovnať keby ste chceli kúpiť 250 kapsulové balenie big_smile. http://www.ebay.com/itm/5-grams-Pure-No … 43c86b91e3

A ak by niekto chcel ten NOOPEPT, tak môžeme objednať spolu, aby lacnejšie vyšlo, lebo ešte viac sa oplatí 10 gramové balenie a poštovné je to isté. Počkám do zajtra, či sa niekto nájde, ak nie, tak kúpim sám.

Naposledy upravil: Strejdo (2014-04-22 11:46:19)



33

Re: Pamäť

Kedze tento noopept je znacne niceny peptid traviacimi enzymami, myslim ze vo forme nechraneneho prasku ustne braneho bude velmi malo ucinny, iste entericky chranene kapsule mu daju lepsiu sancu sa absorbovat do krvi.
Na plnenie sa zlozky z ktorych treba malicko(20 mg) zmiesaju s plnidlami, aby zaujali vacsi/standartny obsah kapsul.



34

Re: Pamäť

RNG ktoré DMAE je silnejšie, resp. sa viac oplatí:
http://www.iherb.com/Now-Foods-DMAE-250 … &ic=10
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DM … sules/1192
?



35

Re: Pamäť

Nuz to zo Source Naturals  je lepsie , ma 200 kapsul po 351 mg, tj viac ako ma to z NOW, ktore ma 100 kapsul po 250 mg.



36

Re: Pamäť

No nieje to celkom pravda, ak som to správne pochopil.
Source Naturals má 130mg a v zátvorke je uvedené  "from 351 mg DMAE bitartrate"
Now FOODS má 250mg a v zátvorke je uvedené "from dimethylaminoethanol bitartrate"- tu neuvádzajú množstvo
Tkaže predpokladám, že v obidvoch prípadoch sú tie prvá čísla už čistý DMAE.
t.j.
Source Naturals 130mg x 200caps= 26 gramov DMAE za 13,43 USD= 0,517 USD/gram
Now FOOD         250mg x 100caps= 25 gramov DMAE za 8,91 USD  = 0,356 USD/gram

Naposledy upravil: Strejdo (2014-04-29 06:49:01)



37

Re: Pamäť

OK. Prirychlo som to cital a nedaval som zrejme pozor. Tito predajci su velmi sikovni a obcas im aj ja naletim.
Inac ja som parkrat pouzil
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-30-sgels
ale dnes pouzivam len antioxidanty, lebo mi to zatrial este mysli dobre a antioxidanty, B-vitaminy  a lecitin mi na podporu mozgu a cirkulacie stacia.



38

Re: Pamäť

Ináč, našiel som na ebayi aj DMAE powder, 100gramov stojí 13 USD aj s poštou na Slovensko, ale to je bitartrát nie čistý DMAE. Koľko máš z jedného gramu DMAE bitartrátu čistý DMAE? Lebo v tých kapsuliach od NOW foods máš v jednej kapsuli 250mg, ale už čistého DMAE, tak teraz neviem, či sa oplatí ten prášok z ebaya alebo NOW foods.

http://www.ebay.com/itm/DMAE-Bitartrate … 2a2da1e217

Naposledy upravil: Strejdo (2014-05-03 07:09:39)



39

Re: Pamäť

Tie rozdiely nie su az tak velke, ja osobne mam radsej v tomto pripade hotove kapsule, tovarensky plnene.
Nakoniec ani neviem ako DMAE chuti, mozno je to odporne ako mnohe doplnky