1

Téma: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

Chcela by som sa spýtať, zeolity, rôzne liečivé zeminy, takisto koloidné minerály s kyselinou fulvovou obsahujú aj hlínikové soli, rôzne minerály, ktorých vyšší obsah môže pôsobiť toxicky. Argumentom predajcov je, že napr. hliníkové soli v zeolitoch sú v takých pevných väzbách, že sa nemôžu uvoľniť do tráviaceho traktu, jedine, ak by človek s tým bral nejaké kyseliny, vitamín C, ktoré môžu uvoľniť hliník z týchto väzieb. U koloidných minerálov s kyselinou fulvovou píšu, že tieto minerály sú len v minimálnych množstvách a prítomnosť kyseliny fulvovej zabráni ich toxicite, dokonca kyselina fulvová je vraj veľmi dobrý chelátor ťažkých kovov.
Argumentujú tým, že veľmi záleží o akú formu hliníka sa jedná, je rozdiel organicky naviazaný hliník, ktorý v podstate obsahuje každá rastlina,  ktorú jeme a anorganický izolovaný hliník. Píšu napr.:

Aluminum is harmless and needed by the body. It is important to note that any refined mineral or metal produced by man should never be confused with nature's chelated ionic form of aluminum, or any other trace element we derive from plants. Aluminum is the second most prevalent mineral on earth, and organic aluminum is in every plant food we eat. When combined with fulvic acid, organic aluminum forms aluminum silicate which is harmless to the body.

One gram of beans contains 200 mg. of aluminum silicate. If it were harmful, people who eat beans as a staple would have a large incidence of Alzheimer's disease. This is not the case. All minerals found in plants are bound to organic compounds composed of amino acids, proteins, or acids. Plant form minerals are ionic rather than metal elements.

Zaujímalo by ma do akej miery je teda bezpečné užívať napr. zeolity, koloidné minerály ktoré sú získavané výluhom prastarých rastlín. Veď v podstate všetky zvieratá, ale aj malé deti často jedia dosť veľké množstvá zeminy prirodzene s potravou. Jedine ak by tá zemina bola nejak kontaminovaná ťažkými kovmi. A ďalšia vec, že máloktorý výrobca nejak robí testy na obsah ťažkých kovov.

Naposledy upravil: bludicka (2010-11-10 09:20:31)



2

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

V USA kazdy vyrobca robi testy vsetkeho druhu, tj aj na tazke kovy. Ak by" nas velky ochranny pes"( FDA) nasiel u niekoho cokolvek skodlive, tak ho Boh chran, lebo by ho nielenze pokutoval strasne, ale posadili by do vazenia aj ludi z vedenia tej spolocnosti, takze takeyto nieco si nikto nedovoli. Preto su vyrobcovia zdruzeni do organizacie nnfa, ktora ma k dispozicii svoje a nezavisle laboratoria, aby si 100% zabezpecili, ze davaju na trh len podla FDA uplne neskodne doplnky.
Co sa tuka obsahov fulvickej kyseliny a zeolitov, kedze je tam hlinnik velmi pevne viazany, nemoze sa uvolnit a naviazat v tele vo vacsich/skodlivych mnozstvach. Na koloidne nineralove vyluhy to nemozno vzdy povedat, viacere z nich stiahli tu z trhu, neviem ci ich ale v Europe v niektorych krajinach nepredavaju, kde je mensia kontrola a najma postih(trest) za to.



3

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

kedze dokazu kvapalne zeolity prejst bunkovou stenou, posobili by aj v pripade nanesenia z vonkajsku na nohu,
po potrombotickom stave na tmave hnede miesto, so znizenou citlivostou a prekrvenostou ?
Alebo prenikol by vodny roztok nattokinazy cez kozu v tychto miestach s odumretymi nervami a minimalnym prietokom krvi ?



4

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

Neviem, vyskusaj a napis. Tak isto vyskusaj na to aj roztok MSM, ten viem ze urcite prenikne a rozpusta (MSM je univerzalne polarne rozpustidlo, dobre na bolave svaly a klby)



5

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

len ci mi tie enzymy nenarusia aj pokozku



6

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

Velmi pravdepodobne niektore enzymi mozu pokozku narusit.Neviem, ci nattokinaza, treba to vyskusat.Tiez nemam sajnu ci prenikne pokozkou. Myslienka je zaujimava.
MSM  nenarusi  pokozku , ani DMSO, co ma ovela silnejsi ucinok ako rozpustidlo.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-18 22:46:47)



7

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

Ahoj Rng, objednal som si tieto Fulvolite minerals (http://www.ebay.co.uk/itm/FULVOLITE-Min … 4301140391) a chcel by som sa ťa opýtať, že aké odporúčaš dávkovanie. Chcel by som to vyskúšať hlavne na detox od ťažkých kovov. Na obale píšu pol pipety 3x denne, ale viem, že dávkovanie na obale nemôžu prehnať, žeby FDA sa nemalo za čo chytiť.
Ďakujem.



8

Re: Zeolity, koloidné minerály s kyselinou fulvovou...hliník

Nepoznam tento vyrobok, tj neviem, ako vela tych zeolitov obsahuje, ja so bral kedysi 2 x 20 kvapiek, co je asi 4 krat tolko, ako tu odporucaju, ked rozdelis tu flasticku na 70 daviek(davka 10 kvapiek=priblizne 0,65 ml), vtedy boli na trhu len dve znacky.ja som kupoval pre moje predajne vo velkom ovela lacnejsie, samozrejme.