1

Téma: stres

Existuju nejake doplnky na lepsie zvladnutie stresu ?
Najma pracovneho stresu, ktory zacina uz v nedelu podvecer a casto sa
prejavuje nervozitou, tazobou a horuckou.



2

Re: stres

SAM-e, vitaminy B, najma zmes Stress B plus C, ktora uz vo svojom nazve naznacuje ze je na stress, destresujuce cvicenia su tiez velmi uzitocne
Moja zena pouziva SWJ zakazdym, ked ma silny stress a jej to pomaha(zvysuje serotonin, norpinepgrine, GABA)
Kazdemu pracuje nieco ine, tj dodanie toho, co telo v strese spotrebuva viac a potom je z toho v tele nedostatok.



3

Re: stres

Najcastejsie okrem vitaminov vidim v tych protistresovych preparatoch aminokyselinu L-theanine.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Sunt … 12959?at=0



4

Re: stres

S tou nemam ziadnu skusenost, takze "no comment"



5

Re: stres

daju sa kupit lieky na uzkost? ale nemyslim tym antidepresiva



6

Re: stres

Na tomto fore radim len potravinove doplnky, nie lieky. Je mnozstvo doplnkov, co pomaha na rozne nervove problemy, vcitane uzkosti. Moja zena berie OBCAS   SJW, tiez trpi uzkostou v davoch ludi.Tak asi 2 hodiny pred davovymi situaciami zoberie 3 kapsule(dokopy 900 mg,ktore obsahuju 0.3 % hypericinu a 3% hyperforinu) a ma na vyse 8 hodin pokoj od stresu a uzkosti.
Ale kazdemu pracuje nieco ine, takze nepomoze nic, len to vyskusat. Opakujem:
SJW je pomoc vyse 80% ludom, takze ho uvadzam prve, potom 5-HTP, GABA, SAM-e, vitaminy B(stress B plus C) a ine.



7

Re: stres

RNG ako dlho treba asi uzivat napr Stress b complex , aby problemy zmizli. Dost casto som vystaveny stresovym situaciam, cim dalej tym viac ma boli cely chrbat v poslednej dobe hl. krcna chrbtica a krk...akoby som sa zle vyspal. Som taky nesustredeny, stale unaveny, ruky stale studene, zhorsene videnie. Liecim sa ale na Candidu, beriem vsetko ako radis na Tvojich forach, co by bolo dobre este na stres uzivat okrem Stress b complexu?? Mozu byt tieto problemy zo stresu?



8

Re: stres

Stress ovplyvnuje vsetko v tele. Pri strese sa menia rozne procesy, telo je oslabene, mnohe ziviny sa spotrebuvaju rychlejsie.
http://rng.nazory.eu/stres

Mozem dolozit k tomu  napr L-theanine, ktory ukludnuje , Picamilon, rusky objav zluceniny B-3 a GABA, ktory vie preniknut cez mozgovu krvnu barieru(GABA samotne neprenika)
http://www.nextag.com/picamilon/shop-html
http://www.iherb.com/Source-Naturals-L- … /1430?at=0



9

Re: stres

Mam odskusane proti stresu najma vitaminy B, napriklad B-50 z iherbu, plus k tomu navyse zvysenu davku kyseliny listovej + 800 a vitaminu B-12 - 1000 mcg v lipozomalnej forme.
Ale zrejme mi to pomohlo v spolupraci s ostatnymi vseobecnymi doplnkami, co tu RNG odporuca uplne vsetkym : C, D3, E, Zn, jod transdermalne, Se, omega 3 kyseliny a kopu Fytochemikalii - flavonoidy, karotenoidy, antokyaniny, katechiny ci uz v doplnkoch, alebo aj v surovej odstavenej zelenine.
Za tieto informacie som tomuto Slovakovi zijucom v USA naozaj vdacny, a taktiez nechcem obist ani zakladatela a admina tohto fora.  Kto sa o zdravie cez google zaujima, tak najde okrem inych aj tuto stranku. Okrem toho je tu mnoho odkazov, ktore su plne odbornych info.
Dobra praca pani....



10

Re: stres

Vdaka



11

Re: stres

Pekny den
Chcela by som poradit ale ani neviem odkial zacat mam IBS ale to nie je asi vsetko moja psychika nepracuje tak ako by mala kedze som prezila v detsve nejaku traumu ktora ma sprevadza az do dnes lenze na vysokej skole sa mi ten stres ta nervozita zhorsila kde som podla mna dostale az potravinovu alergiu vela ludi mi neveri ze stresom sa da ziskat alergia ale moj nazor je taky.
Ale aby som prisla k veci neviem akou psychickou poruchou trpim nejakou panikou alebo nieco kedze mam stale strach, stres uz len ked mam ist niekam von. Chcela by som vediet ci by mi mohli pomoct nejake doplnky aby som tie myslienky a ten strach nemusela tak prezivat. Preto aj rada by som si aj dokoncila skolu len neviem ci by som to zvladla po psychickej stranke.
Dakujem za odpoved



12

Re: stres

Stress sa da riesit, pozri na temu stres a spanok
http://www.rng.nazory.eu/stres
Moja zena pouziva obcas v stresovych situaciach tri kapsule z tohoto
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … -Caps/4913
Samozrejme ovela castejsie pouziva vitaminy pod menom Stres B



13

Re: stres

a magnezium, calcium? k tomu?



14

Re: stres

Ber rovno doplnky na kosti, pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bone-Str … psules/437
To sa ti skor ci neskor zide , spolu s extra vitaminom D-3, najmenej 2000 IU, tym predides osteoporoze, ktora tak casto zeny zasiahne.



15

Re: stres

davnejsie som bola na odbere krvy a vtedy som uz mala nedostatok vit. D-3, mozno aj teraz neviem, ale to asi kvoli alergii kedze nekonzumujem mlieko, ked mne hlvne ide teraz o ten stres, strach,...



16

Re: stres

Pred dvoma rokmi vyskumom na Hawaii zistili, ze az 20% ludi si nevie vytvarat dost vitaminu D-3 ani pri znacnej expozicii na slnko.
Preto pre istotu kazdemu odporucuijem si doplnat vitamin D-3, ktory ma funkciu pri absorbcii a zabudovani mineralov(nedostatok moze znamenat tetaniu a panicku poruchu) na rozne hormonalne ucely, na imunitu a dokonca je protidepresny a protirakovinny.



17

Re: stres

je potrebne brat vit. D-3 dlhodobo?
a nemoze mi uskodit tolko doplnkou (stressB, St. Johns, zmes s vit. D3 a ine)



18

Re: stres

Vitamin D-3 potrebujes kazdodenne, cely zivot. Tak ako vodu sol a rozne ziviny.
Doplnky su lekarmi schvalene ako neskodne, inac by sa vobec na trh nemohli dostat.
St Johns wort pouzivaj len obcas, telo si normalne musi vediet vyrobit dost serotoninu. Taskzxe len na "krizove " situacie a to 3 kapsule z uvedeneho naraz, len raz za den, prosim. Ucinkuje asi za 2 hodiny a ucinok trva vyse 8 hodin.



19

Re: stres

nasla som aj tieto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesiu … ablets/659

nechcem brat toho vela kedze uz teraz si myslim ze je toho dost,,,



20

Re: stres

OK. Ale ked chces vediet co je vela, mala by si vidiet, co beriem ja.



21

Re: stres

smile
ked ja sa stale obavam ci nahodou mi to neuskodi ci sa to neprejavi neskor doma mi tiez hovoria ze ci si s tolkym  neublizim
a to este deti nemam to si neviem predstavit ako budem fungovat potom ked nebudem mohla nic z toho brat



22

Re: stres

Nuz to je len na tebe a tvojom rozhodnuti.
Ja som sa rozhodol brat to mnozstvo doplnkov a urobil som velmi dobre.
U lekarov som nebol uz 17 rokov, pomozem si sam a na moj vek a stav, v akom som bol predtym som na tom velmi dobre.
Este stale taham vyse 60 hodin tyzdenne hoci by som mal byt davno  v penzii.



23

Re: stres

tak to je obdivuhodne, ale ked sa clovek citi dobre to je jedna vec ale tiez netreba prehanat, telo by malo samo vediet ze kedy ma dost
mohli by ste mi este poradit par dni mam zase problem ze mam hnacky aj napriek lahkej strave alebo je to zase len tym ze v strave sa nasli nejake bakterie?



24

Re: stres

Crevna flora sa velmi lahko zmeni, stacia nejake bakterie ci virusy na jedla uz mas hnacky, pokial to vsetko telo nevyhodi a nestabilizuje sa pre telo spravna flora. Nezabudaj na extra mikrovlakniny, tj absorbent aj potrava pre probiotika.

Naposledy upravil: RNG (2013-01-16 14:14:40)