1

Téma: 4 - 5 štádium osteoporózy

Dobrý deň,

Moja stará mama trpí osteoporózou už nejaký ten čas. Má 65 rokov a s kolenami má problémy už veľmi dlhú dobu. Podstúpila mnoho liečení rôznymi injekciami a obstrekmi a taktiež už bola aj v kúpeľoch. Bohužial osteoporóza je už v 4 až 5 štádiu a doktor jej odporučil liečbu KMEŇOVÝMI BUNKAMI tak, že jej ich bude pichať do kolien postupne v určitých časových intervaloch aspoň 6x.

Chcela by som sa opýtať, že aký názor na liečbu kmeňovými bunkami máte vy. Máme od toho očakávať veľké a pozitívne výsledky alebo nie?

Za odpoveď vopred ďakujem. smile



2

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

Osteoporoza sa da adresovat velmi ucinne prirodnymi hormonalnymi prostriedkami a mineralovymi doplnkami na kosti.Yam pupalka, damiana a napr vacsie davky Bone essentials.)
Pomoze napravenie aj travenia a absorbcie, lebo to ma vacsina ludi po patdesiatke oslabene, preto telo cerpa zo zasob a ludia sa scvrkavaju a kosti sa im odplavuju na potreby nervovej sustavy.

Ja nie som za ziadne chemikalie a experimenty s kmenovymi bunkami, ked sa to da takto jednoducho adresovat.
Obstreky a rozne synteticke lieky neadresuju ani hormonalne hladiny spravne ani nedodaju potrebne mineraly, len potlacaju bolesti. Dokonca mnohe z nich(NSAID, antiacidy, blokovace protonovej pumpy)) zrychluju osteoporozu.



3

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

Prečítala som si tvoju radu, pretože moja kamarátka (47) má tiež problém s osteoporózou. Je to športovkyňa, venuje sa športu aj niekoľko hodín denne a lieky, čo jej predpísali lekári by ešte na chvíľu rada odložila bokom. Zaujíma ma, aké sú tie tebou doporučené väčšie dávky Bone essentials? Yam už berie.



4

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

2x2 kapsule stacia spolu s dvoma spirulinami alebo chlorellami.
A v 47 rokoch je to casto dosledok nevyrovnanych hladin hormonov(prechod) ked sa narusi hospodarenie s mineralmi. Preto jej odporucam brat yam davka 2 gramy(10% Diosgeninu, ucinnej latky v yame) Bez toho sa jej mineraly budu stracat vo zvysenej miere.

Naposledy upravil: RNG (2013-04-17 17:55:54)



5

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

RNG chcem sa spytat, otec ma 75 rokov, dost dlho ho bolela prava noha od kolena az po bedrovy klb. Lekari mu zistili osteoporozu. Chcem sa Ta opytat ake potravimove doplnky od iHERB by som mu mal objednat, aby bolest aspon trochu ustupila...Su dni, kedy rano ledva sa postaví, ale niekedy rano vstane a neciti skoro ziadnu bolest...



6

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

Nuz na kosti musia byt mineraly vo forme organicky viazanych spolu s K vitaminom a D-3, pripadne s niecim zelenym(chlorella /spirulina) pre zlepsene zabudovanie

Na klby je to glukosamin(1.5 gramu)
chondroitin 800 mg
MSM, 2-3 gramy
a na klbovy maz 2 avokada tyzdenne.
Proti bolesti su aj MSM, aj dlhsie brany glukosamin(2 tyzdne +) a moze brat aj serrapeptazu(3x40 000 jednotiek) alebo protizapalovy curcumin, pozri produkt NOW
http://www.iherb.com/Life-Extension-Sup … /6700?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 12714?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Glucosam … s/581?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 0-g/5?at=0
Inac to praskove MSM je na vahu najlacnejsie, da sa dat do caju(lyzicka =3 gramy), zamiesat do kremov , az 10% na vahu a pouzivat aj zvonka na klbove bolesti, nielen zvnutra.
Na mineraly napr http://www.iherb.com/MegaFood-Essential … /3987?at=0



7

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

RNG, prosim ta je pravda ze glukosamin HCL je ucinnejsi nez sulfate? Dakujem.



8

Re: 4 - 5 štádium osteoporózy

Sulfaty=sirany su menej rozpustne nez chloridy, tj vsetko, co konci HCl sa lepsie absorbuje.

Ale mucosacharidy ako glucosamine, chondroitine, zelatina, huspenina a podobne nie su proti osteoporoze, ale na podporu sliach, klbovych puzdier , okostice pripadne klboveho mazania. Tema je osteoporoza, tj demineralizacia/odburavanie  kostnej hmoty.