1

Téma: Vrasky

premyslala som do akej temy mam svoju otazku zaradit...dufam ze som sa zaradila aspon ciastocne spravne.

nasla som na svansone toto..

http://www.swansonvitamins.com/DE034/ItemDetail?n=0

nakolko to moze napomoct zmierneniu malych vrasok? pripadne ak mi vies poradit nieco lepsie co som na swansone prehliadla.

dakujem :-)



2

Re: Vrasky

Vies do vyhladzovania vrasok sa nevyznam, to nie je zdravotna zalezitost, ale kozmeticka. Ale ten krem podla obsahu vyzera spravne, len silne pochybujem, ze hyaluronicka kyselina(hyaluronan) je dost mala na priestup cez kozu, takze neviem, ci transdermalne podanie je spravne.Jedna sa totiz o velkomolekularny polymer.
Ale ine uvedene zlozky vyzeraju dobre
Pozri na temu  http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika.
Asi najviac ucinna zlozka by mal byt askorbyl palmitate, tj tukovorozpustny vitamin C, ktory vie prestupit cez kozu a podporit vytvaranie kolagenovych zvazkov=konstrukcne pruzne vlakniny ktorych nedostatok sa prejavuje vraskami, ci uz na kozi, alebo vo vnutri tela na organoch.



3

Re: Vrasky

myslis toto: http://www.swansonvitamins.com/SW880/ItemDetail?n=0

pridat do kokosaku... v akej asi koncentracii by to mohlo byt aby to mohlo mat nejaky ucinok a zaroven nedrazdilo pokozku pod ocami...

inak cisty kokosak som skusala tento rok pri mori...okolo 16h celkom fajn drzal aj vonal :-) akurat si neviem vysvetlit to ze som si ho kupila hlavne na jedenie. ale neviem preco, ak si ho dam za malicku lyzicku citim ho v zaludku, akoby mi tam stal a citim tazobu. nerozumiem tomu, lebo rano ked si dam za lyzicku olivoveho, sezamoveho alebo tekvicoveho oleja k psyliu-tak nic, ani neviem, ze som ich zjedla, ale ak supnem do seba kokosak, tak ho este najblizsie dve hodiny citim v zaludku...



4

Re: Vrasky

Nuz kazdy sme ini, mozno potrebujes davat kokosak do jedla, moja zena s nim vari.
Kokosak sa absorbuje aj cez sliznice a kozu, tak isto aj cez zaludocne steny, kdesto ine spomenute oleje nie a prejavia sa az v crevach.Mozna to je dovod zvysenej aktivity=pocit zo zaludka u teba.
Kedze askorbyl palmitat treba davat do olejov na kozu v dost velkych kvantitach, ja osobne som presiel z kapsul, ktorych som musel otvarat hromadu, na praskovy v krabici, ktory je nakoniec aj lacnejsi na vahu,



5

Re: Vrasky

skusala som aj prazenicu na kokosaku. ale aj to mi akosi stalo v zaludku. inak-prazenica s tekvicovym olejom je uzasna, len sa netreba pozerat na ten zeleny nadych :-D

kolko toho prasku potrebujem ked si chcem vyrobit taky krem? a kolko asi kokosaku? okrem citricidalu pridat este nieco ine? nevies mi prosim poradit? rada by som si nieco namiesala...



6

Re: Vrasky

pozri na http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika na pomery roznych priodavkov, nemusis tam dat vsetky a najnovsie do toho davam aj silne antioxidanty, ako napr extrakt z hroznovych semien(grape seed extract) pripadne zo zeleneho caju(ECGC) a alfa lipoicku kyselinu, z kazdeho do tej zmewsi asi gram.
Nuz ale co mas, to tam das. Aj samotny kokosok je dobry, samozrejme s esterom C este lepsi, atd.



7

Re: Vrasky

RNG
kamoska berie nejake tabletky na vrasky , ktore obsahuju 70%k.hyaluronovej, ale balenie stoji 15e a je to davka ani nie na pol mesiaca...nevies mi prosim poradit nejake take tabletky v dobrej cene na i-herb?Dakujem



8

Re: Vrasky

Toto patri na Iherb celkovo medzi 10 Top Selerov, idem to kupit priatelke je to na mesiac
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … sules/4457



9

Re: Vrasky

dakujem takze je to tiez cielene na vrasky, ano?



10

Re: Vrasky

No podla vypovedi uzivatelov to pomohlo omladit, hydratovat, vycistit plet a zvysit elasticitu. Takze by to malo pomoct aj s vraskami. Ono ako vsetko treba vyskusat na sebe. Cena je celkom priatelna takze myslim, ze za pokus to stoji. Dalsi benefit je aj efekt na pohybovy aparat. Objednavam jej k tomu este aj samotny kolagen tak som zvedavy ako jej to pomoze. Vela ludi pri kolagene uvadza aj efekt straty hmotnosti, aj ked to mi celkom nie je jasne akym sposobom.
http://www.iherb.com/Neocell-Super-Coll … lets/16589



11

Re: Vrasky

Pozor na reklamu!. Casto neuvadza fakty, ale len senzacne vyroky.Telo nevie vstrebavat velke molekuly, takze ich musi najprv rozlozit na mensie enzymami.
Preto absorbcia roznych kolagenov velmi zavisi od mnozstva najma proteolytickych enzymov.



12

Re: Vrasky

RNG
Ty si reagoval asi na ten kolagen?A co vravis na ten vyrobok s K.hyaluronovou?

Naposledy upravil: leus (2012-04-20 17:30:31)



13

Re: Vrasky

No ja citam vzdy skoro vsetky testimonials k danemu vyroku a beriem to tak, ze si snad len tie desiatky az stovky pozitivnych komentarov nenapisal Iherb sam smile



14

Re: Vrasky

Oba produkty su dobre, len sa nedajte zviest prilisnym optimizmom a neocakavajte od toho zazraky. Samozrejme to ma zmysel brat u mnohych sa dlhsie pouzivanie moze prejavit priaznivo na kozi. Nakoniec je to spravny typ vyzivy a doda ti to na regeneracio koze potrebne materialy, teda ked ich vies rozlozit a vstrebat. Takze urcitemu percentu to pomaha, a nikomu to neskodi.



15

Re: Vrasky

RNG
tak uzivanie tych naposledy spominanych TBL neurobilo s vraskami naozaj nic, tak sa ta opytam na Botox, viem ze si zasadne proti ,ze je to jed atd..ale je to take nebezpecne ozaj dva krat rocne v malych davkach, 20j nemoze ublizit ci?



16

Re: Vrasky

Botox je pomerne bezpecny, ked lekar neurobi hlupu chybu, co sa stava az pricasto
Preto radim ti, aby si si oblubila svoju tvar taku, aka je, aj ked mas trochu vrasok. A pouzivala dobru [rirodny kozmetiku, ktora kozu ochranuje a naozaj vyzivuje, nie len zabija nervy na vyhladenie.



17

Re: Vrasky

poradite mi prosim nieco na velmi suchu a praskajucu kozu na rukach, skusala som uz kvanta kremov a aj prirodnych aj cisty kokosak - ten je lepsi v tom,ze rany nestipu,ale aj tak koza praska konkretne na kostickach, staci stiahnut prsty v dlan von v chlade a uz su trhlinky na viacerych miestach, vraj alergia na chlad. mavam to ozaj len v zime:( , co by pomohlo?



18

Re: Vrasky

RNG
co myslis tou hlupou chybou a mozes prosim napisat nasledky tej chyby ? Dakujem

Lenkaple
Mozno mas ekzem na rukach ako som aj ja mala, ako beriem pravidelne dlhodobo enzymy ako mi poradil RNG , ziadne taketo problemy s kozou uz nemam smile



19

Re: Vrasky

hmmm myslis,ze ekzem je to, ja ich mam len extremne suche a teda tym padom praska koza v ciarockach



20

Re: Vrasky

Nuz je plno zien, ktorym botox poskodil, nar sposobil im ovisajuce viecka-napoly zavrete a podobne.
Tu mas vycislene niektore zo skodlivych ucinkov botoxu a je ich akurat dost.
http://www.drugs.com/sfx/botox-side-effects.html
Nakoniec co sa divis, ved sa jedna o smrtelny jed, jeden z najsilnejsich na svete, ale podavany v malickych davkach.



21

Re: Vrasky

RNG,
Čo by si robil, keby si bol žena a v krátkom období by ti vybehli vrásky, zhoršila by sa elasticita kože a začali ťa "bezdovodne" bolieť ramenné klby, krčná chrbtica? Dotyčná sa zdravo stravuje, má dobru kondíciu možno nedostatok spánku a pocit ako by strácala podkožné tkanivo. Žeby stráta kolagénu, ale prečo? Vrelá vďaka.



22

Re: Vrasky

Nuz take nieco sa stava mnohym zenam, ked maju vacsie hormonalne vykyvy, najma v prechode.
Na napravu hormonalnych hladin odporucam brat najma yam, tj tolko, aby si dostal  az 200 mg diosgeninu.
Pri hormonalnych vykyvoch telo nehospodari s mineralmi racionalne a moze to viest k ubytku kosti. Poznas to na strate vysky.

Alebo je to vec zhorseneho travenia, ked telo nevie vytazit dostatok zivin z jedla, co je vec kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik.

Tiez to moze byt vec  prilisneho stresu, co vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, zly spanok a zla regeneracia su tam samozrejme zahrnute.



23

Re: Vrasky

http://www.ebay.co.uk/itm/Mesoestetic-C … SwKrhVdJW3
co hovoris na tento kolagen,citala som na neho dobre recenzie,ale neviem ci sa dobre vstrebava do koze
a tento
http://www.kolagen.wbl.sk/Kolagen-Colway8.html

Naposledy upravil: had (2015-11-01 01:47:56)



24

Re: Vrasky

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00J … amp;sr=8-3
a este tato kombinacia spolu je dobra,alebo je lepsie vsetko samostatne



25

Re: Vrasky

To su vsetko prilisne drahe kozmetiky, s pochybnou ucinnostou. Do koze sa mozu vstrebavat len ciastocky mensie, ako 500 Dalton.
Na tvorbu kolagenu treba brat hlavne hodne vitaminu C a L-lysinu, pripadne aj arginine a ornithine



26

Re: Vrasky

este sa pozries na bod 24?



27

Re: Vrasky

Na znackach nezalezi, len na obsahu. Na klagen odporucam plno vitaminu C a povedzme 2 gramy z kadeho, najma L-lysin, ale aj arginin a ornitine.