1

Téma: DESTILOVANA VODA

Zdravim RNG.
Chcem sa ta opytat na destilovanu vodu. Citala som prispevky na portali Zdravie na tuto temu, kde si sa aj ty vyjadroval, ze pijes tuto vodu uz 20 rokov, vyrabas si ju doma, takze to viem ....
Mne ide o jedno. Povedz mi, ked chcem zacat pit aj ja destilovanu vodu, to aku si mam kupit, kde? Nemam ponatie. Viem,ze aj do aut sa dava taka voda, no neviem, ci je to ona. Zda sa mi, ze to predavaju na cerpacich staniciach, benzinkach, dava sa do automobilov. Je to ona? Alebo je to nejaka ina...predava sa v lekarni ???
Mozno ma vysmejes, ze trepem bludy a ze do aut je ina... No neviem,kde to predavaju a aka ma byt. Preto sa pytam.
Doteraz som pila z vodovodu. Naliala som do flase a tak pila, ked mi odstala a chlor vyprchal. Mozem pit aj nadalej taku, alebo si ju mam prevarit, dat zamrazit.....

Naposledy upravil: 959touareg (2010-08-31 17:58:55)



2

Re: DESTILOVANA VODA

Odstatim sa z vody znacna cast chloru dostane.
Ked das do litra vody trosticku vitaminu C, tern ucinne potlaci chlor, tak isto.
Ja davam pol lyzicky aj do vani(200 litrov) a to za par minut kompletne potlaci chlor, lebo inac ma stipe koza.
Co sa tyka destilovanej, to neodporucam kupovat, to by bolo pridrahe ale predavaju male domace destilacky, taku pouzivam aj ja.
Ciste odstranenie chloru na to staci aj uhlikovy filter. Ja ale vodu destilujem, lebo vo vode su stovky moznych roznych zamorujucich latok, od tazkych kovov, cez bakterie a ameby az po pesticidy a organicke zluceniny rozneho druhu.
V dolnom toku Ryna napr stazuju , ze z Ryna presakuju cez podu do spodnej vody(studne) velke mnozstva roznych HAK, ktore sa tam dostavaju z cisticiek odpadovych vod, lebo HAK a mnohe lieky  a pozne organochloraty sa v cistickach neodstrania.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-31 19:30:21)



3

Re: DESTILOVANA VODA

Dakujem RNG.
No ak by som si predsa len kupila destilovanu vodu, tak je rozdiel v tych destilovanych vodach, ze napr. technicka, alebo....Ci je iba jeden typ destil. vody a teda hocijaku , trebars aj taku z benzinovej pumpy co predavaju do aut si mozem kupit? Lebo nevyznam sa do toho. Alebo kde to mam kupit, v lekarni maju?...Proste na pitie je nejaka specialna?



4

Re: DESTILOVANA VODA

Ja neviem, na akych zariadeniach technicku destilovanu vodu vyrabaju, ake ma mozne zamorenia, aku hygienu(ak vobec) pri nej pouzivaju a pre to ju neodporucam na pitie.
V lekarni vyrabaju destilovanu vodu sami(v niektorych lekarnach) lebo ju potrebuju na rozne riedenia, syrupy , injekcie a podobne. Damozrejme to musi byt pitna, ked ju pouzivaju na injekcie. Ale cena je privysoka na to, aby sa pouzivala na bezne pitie.
Tu, co si vyrobis doma na destilacke je z pitnej vody a na zariadeni obvykle z nehrdzavejucej ocele, takze je definitivne nezavadna na pitie, pokial ju nezaspinis nejak.
Inac tema na destilovanu vodu tu uz bola, najdes tam aj rozne zariadenia na vyrobu a podobne.



5

Re: DESTILOVANA VODA

Rng,  mam na teba dve  otazky.
1. Dala by sa vycistit, alebo ako to nazvat....odstranit od bakterii voda z vodovu tak, ze by som do nej naliala niekolko kvapiek Lugolovho roztoku namiesaneho v lekarni?
Raz mi Damian pisal, ze napr. ak idem do krajin, kde nie je 100% voda, napr. Egypt, Thajsko, tak si ju tak mozem vycistit, ze pridam do nej Lugolov roztok.
Da sa teda aj voda z vodovodu tak precistit, ak ano, tak kolko asi kvapiek na liter vody mam dat?

2. A este sa ta chcem opytat druhu otazku. Podla teba je potrebne sa dat napr. do Thajska zaockovat, aspon proti zltacke, alebo co odporucas? Ak nie ockovanie, tak ako sa popr. vyhnut roznym nebezp. chorobam, ktore tam mozeme dostat? Co si tam mam zobrat, popr. vopred zacat uz doma uzivat?
Ja som zasadne odporca ockovania, preto sa velmi nechcem dat zaockovat, sice sa na druhej strane bojim riskovat, co ak nieco nachytam, som dost skapacina  -  aj ked lekarka mi povedala, ze ona sa tiez nedava ockovat proti cudzokrajnym chorobam, ked ide do Thajska, ze iba na zltacku.



6

Re: DESTILOVANA VODA

Na sterilizaciu vody treba do litra pridat 10 kvapiek Lugolu a pockat 20 minut.
Ja osobne cestujem dost casto a to aj do miest, kde odporicaju ockovania pred cestou a poslednych 45 rokov do mna nikto nic nepichol. Bol som ale viackrat svedok, ze ludia mali neprijemne reakcie a pokazilo im to dovolenku, ked sa dali tesne pred cestou zaockovat, a to najma v pripade hepatitid.
Samozrejme si beriem so sebou koloidnu strebornu vodu na tvar a ruky(spray) aj malu flasticku v pripase nakazy z jedla.
A obvykle na cestu: vitamin C, E, D-3, probiotika, extrakt z olivovych listov, oreganovy olej, GSE(tiez sa moze pouzit na sterilizaciu vody, 15 kvapiek na liter), na virusy chaparal a celkovu imunitu beriem cely cas betaglukany.
Proti zrazaniu krvi, hlavne pri dlhsich letoch beriem nattokinazu, kedze mam tak ako mnoho stredoeuropanov "syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi"=hustu krv.
Mozno sa toho zda privela, ale okrem jedneho razu, co som v Peru zabudol doniest vsetky doplnky som nebol nikdy  chory alebo aspon som to vedel potlacit za den.
Pozor na surovu zeleninu, na nej mozu byt rozne miestne nakazy a parazity, samozejme pijes len flaskovu vodu a pouzivas sterilny lad.
Moja zena na mna davnejsie  nepocuvala, a 2 x chytila so zeleniny na lade na Yucatane(Mexico) amebovu nakazu, velmi neprijemne hnacku a krce. Odvtedy tam jedla len ovocie co sa dalo osupat, varenu zeleninu a dokonca si umyvala zuby z palenke. Teraz veru uz na mna pocuva(obcas...) co sa tyka tohoto.



7

Re: DESTILOVANA VODA

Dakujem krasne za odpoved, si zlaty.
My sme boli zatial iba v Egypte, tam chodime pravidelne 10 rokov, No uvazujeme aj ze pojdeme dalej, preto som sa pytala na to ockovanie. Vodu v Egypte pijem iba balenu, zeleninu sice surovu tam jem stale a vela , ono sa stravujeme IBA v hotely, takze tam by to hadam nemalo byt ta zelenina nejak kontaminovana....aspon dufam.Ci nemam radsej jest?
Vitaminy a mineraly beriem takmer tristvrtinu z tych, co si teraz pisal, no ty ich beries aj tak viacej.
Ale ako si mi pred 4-mi rokmi dal rady a instrukcie co si tam mam zobrat a ako uzivat, tak je to uz o 90% lepsie. Dovtedy som stale tam mala hnacky, alergiu na slnko, teraz nic...dakujem ti.
Inac ti zavidim, ze mas taky prehlad kedy co brat v pripade vyskytnutia sa problemov. Aj tie davky. Ja by som nemala ponatia, keby sa nieco stalo, co uzivat, v akom mnozstve. ....Myslim tym tie doplnky, ktore si pisal, okrem vit C, selenu, vit.E, oregana, koloidnej vody, to mi je jasne.



8

Re: DESTILOVANA VODA

Neviem kde v Egypte je ake zamorenie vody, ci zeleninu umyvaju v pitnej vode alebo nie, ja osobne by som to neriskoval alebo ked, tak pre istotu zobral glg striebornej vody alebo roztok GSE, aspon 15 kvapiek s  jedlom.
Nuz co, cestovanie je vzdy riziko.... V kazdom pripade nezabudaj brat probiotika, lebo v inych krajinach je ina flora a plno bakterii a inych mikroorganizmov, ktore miestni znasaju a my nie.

Naposledy upravil: RNG (2010-09-03 19:13:48)



9

Re: DESTILOVANA VODA

OK dik. Tie probiotika beriem. Kupujem z USA. Ked tam ideme, tak zvyknem brat par dni pred cestou, tiez este par dni ked prideme domov a tam, v Egypte beriem denne vecer.
Striebro tam tiez vzdy beriem so sebou, kupujem to od teba z LC, akurat mi aj dnes doslo od Katky-vasej neterky, takze zasoby mam z Lucenca.
A este mi napis, prosim, ten glg striebra mam zobrat hned pre jedlom, teda kazdym, alebo iba pred salatmi ked idem konzumovat surovu zeleninu?
A treba ho rychlo zapit dostatkom vody, aby mi hned sklzlo do criev, ci akosi to raz pisal, lebo v zaludku sa kyselinami znici....



10

Re: DESTILOVANA VODA

Koloidne striebro je v zaludku ucinne velmi kratko, tj beries ho zasadne po dojedeni. GSE sa v zaludku neznici, takze ucinkuje dlho.
Ja som von z toho podniku na Slovensku fakticky, aj ked na papieri som este stale formalne majitel. Som ale rad, ze to zariadenie na vyrobu koloidnej striebornej vody pouzivaju.



11

Re: DESTILOVANA VODA

Ake koloidne striebro odporucas?20ppm alebo staci aj 10?



12

Re: DESTILOVANA VODA

Mnozstvo striebra nie je az tak dolezite, akom velkost castic. PPM(miligramy na liter) je len mnozstvo striebra v roztoku, nehovori nic o velkosti castic.
Jemnejsie castice aj u nizsich koncentracii mozu byt ovela ucinnejsie
Castice nad 2 nanometre nie su schopne prechadzat bunkovymi stenami, tj su ucinne len v ramci zaludka a ciastocne criev.
Iony(najmensie castice, ionizovane jednotlive atomy striebra, rozmer 0.3 nanometra su az 17 000 krat tak ucinne, ako vacsie neutralne castice.
Ale kazde koloidne striebro je lepsie, ako nic.



13

Re: DESTILOVANA VODA

mas nejaky link na dobre kol.striebro?



14

Re: DESTILOVANA VODA

V mojioch byvalych predajniach ho vyrabali, zariadenie som osobne nainstaloval. Mozno ho este stale vyrabaju v Lucenci, nedavno som im posielal filtre do RO/DI filtra na cistenie a deionizovanie vody(samozrejme zadarmo, ved je to moja neterka co to vyraba, hoci ja sa uz od toho davnejsie distancujem)
Generator, co tam maju produkuje ionicko koloidnu vodu s zhruba 6 ppm ionov a 6 ppm nanocastic pod 5 nanometrov, krystalovo cistu s dost silnou kovovou prichutou.
http://rng.nazory.eu/koloidne-striebro



15

Re: DESTILOVANA VODA

Dobrý deň prajem RNG.                                                                                                               
Keď som jeden deň vypil cca pol litra čistej destilovanej vody, tak som sa na druhý deň ráno cítil úplne slabý, unavený, vyčerpaný a bez energie. Ledva som stál na nohách.

Mám obavy z pitia destilovanej vody, preto Vás prosím - Môžete mi vysvetliť?:

1. Prečo som bol na druhý deň po vypití destilovanej vody taký slabý a vyčerpaný? Je to normálne?

Okrem kladných vecí som na destilovanú vodu čítal aj veľa záporných názorov tiež od odborníkov vo výžive, napr.: Dr. Joseph Mercola a iní. Vraj je nebezpečná a zdraviu škodlivá - odoberá telu minerály... Vlastne som sa sám presvedčil, že som bol z nej na druhý deň na tom s energiou veľmi zle.

2. Vždy keď vypijem destilovanú vodu, tak budem tak vyčerpaný?

3. Ak ma destilovaná voda naozaj neoberá o dôležité minerály a iné dôležité veci v organizme (ale len o nepotrebné a odpad - ako niektorí tvrdia vodný kameň a anorganické minerály), ako sa o tom môžem presvedčiť? Dá sa urobiť nejaký jednoduchý test v domácom prostredí, s tým, čo sa v domácnosti bežne nachádza?

S pitím destilovanej vody radšej zatiaľ počkám na Vašu odpoveď.



16

Re: DESTILOVANA VODA

Rob co chces, ale ako som povedal, vodovodna voda, tj makka ma dokopy len 50 az 120 mg mineralov na liter, tj vou nemozno povazovat za zdroj mineralov v ziadnom pripade.
A kazda voda samozrejme v tele, kde je 9000 mg mineralov v litri plazmy  musi nevyhnutne demineralizovat telo, ci je destilovana, alebo nie. V potrave ale dostavame velke prebytky mineralov, a keby sa tieto v tele zachovavali vsetky tak by sme velmi rychlo mali problemy
Preto treba pit az 2 litre vody denne. co nam pravidelne odstrani vyse 2000 mg sodika, az 3000 mg draslika, nieco kyseliny mocovej, az 1500 mg vapnika a 800 mg horcika v priemere.  Preto stale potrebujeme novy prisun mineralov, lebo telo ich nevie udrzat a zabudovat a su nevyhnutne v urcitych hladinach v krvi.
Ja pijem destilovanu vodu uz vyse 20 rokov, samozrejme obcas si ju prichutim, co do nej doda trochu mineralov
A dnes destilovana a demineralizovzana voda(RO=reverzna osmoticka cisticka) je namontovana automaticky do vsetkych niovych domov v USA a teda znacna cast americanov uz dlhsie  pije vodu bez mineralov, leda ze maju tzv remineralizator, ktory pridava do vody, a to najma pre chut, malicke mnozstvo mineralov.
Ja si pana doktora Mercolu velmi vazim, ale nie vsetko co povie je 100% pravda, takze v tomto s nim si dovolim nesuhlasit.



17

Re: DESTILOVANA VODA

Moja otazka na pana RNG: co hovori na filtracne konvice, ako najlacnejsiu formu upravy vody??napr.popularna BRITA
vid link:
http://www.shoppie.sk/vodne-filtre/c-1800/



18

Re: DESTILOVANA VODA

Brita necisti vodu tak dokladne, ako destilacia
A v konecnom dosledku za roky je na pouzitie drahsia, lebo v nej treba casto menit filtre.

Naposledy upravil: RNG (2012-06-19 11:59:50)



19

Re: DESTILOVANA VODA

takze Ty pijes vodu pripravenu destilaciou a nie reverznou osmozou??



20

Re: DESTILOVANA VODA

Samozrejme a to uz vyse 20 rokov najmenej.



21

Re: DESTILOVANA VODA

destilacne pristroje su najkvalitnejsou formou upravy vody?



22

Re: DESTILOVANA VODA

Pri destilačných prístrojoch treba zobrať do úvahy aj nezanedbateľný faktor a to náklady na el. energiu.

Napr. u takéhoto prístroja je príkon 800 W a za hodinu nadestiluje 0,7 L, pri spotrebe vody na pitie dajme tomu okolo štyroch litrov denne, musí prístroj bežať skoro 6 hodín.

http://www.konexmedik.sk/obchod/index.p … ;podkat=81



23

Re: DESTILOVANA VODA

tento pristroj doporucujes pre domacnost? kolko stoji a kolko zozerie elektriny?prepac, som uplny laik,takze priblizne kolko to vyjde ako spotrebic,ako pracka,alebo chladnicka alebo aky spotrebic?



24

Re: DESTILOVANA VODA

oriesok72 napísal(a):

tento pristroj doporucujes pre domacnost? kolko stoji a kolko zozerie elektriny?prepac, som uplny laik,takze priblizne kolko to vyjde ako spotrebic,ako pracka,alebo chladnicka alebo aky spotrebic?


Ja ho nedoporučujem, ja som ho len uviedla ako príklad, no elektrikár nie som, ani technik, ale spotreba 800 W je ekvivalent  toho, ako keby Vám v  byte svietilo 8 kusov 100 W žiaroviek, ak by svietili hodinu, tak potom spotreba je 0,8 kWh. Spotreba elektrickej energie sa uvádza v kWh - čiže koľko daný prístroj zožerie Wattov za hodinu, 800 W je 0,8 KWh, za štyri hodiny je to 3,2 kWh.

Výkonný mixér má okolo 300 až 800 W, takže to ako keby ste mali 6 hodín nonstop pustený mixér (ak má 800 W príkon), aby ste získali 4 litre čistej vody.

Tak napr. chladnička nového typu má spotrebu pod 1 KWh za 24 hodín, staršie aj 4 kWh - čiže to ani zďaleka nežerie toľko energie ako ten destilačný prístroj alebo mixér.

A to stále píšem len o 4 litroch vody, ale pri trojčlennej rodine a ak človek chce používať túto vodu na varenie, je to rozhodne viac.

Ja pijem sama osmózovú vodu a používam ju na varenie, ale denne miniem bez problémov aj 5-6 litrov vody.

Naposledy upravil: bludicka (2012-06-20 12:04:53)



25

Re: DESTILOVANA VODA

Samozrejme ze RO voda je lacnejsia v kvantitach,   najma ked ju pouzivas viac. mne zatial staci 3-6 litrov vody denne, a tolko mi ta destilacka bez problemov da.
Ale RO/DI som napr nainstaloval v Lucenci na vyrobu koloidnej striebornej vody, kde treba extra cistu vodu, ze ani destiacia mi ju casto neda, preto ten extra DI(deionizujuci) filter.



26

Re: DESTILOVANA VODA

Ahoj RNG . Chcel by som sa opytat ci takyto Destilator staci na domace pouzitie -> http://destilatorvody.sk/p/1/model-1-pp Lebo ostatne co som hladal sa pohybuju aj okolo 500 Eur , co mi pride dost vela, ked mi denne staci 2-3 litre tejto vody . Vdaka za odpoved



27

Re: DESTILOVANA VODA

Je to nemierne predrazene, ale ja som podobne destilacky pouzival dlhe roky



28

Re: DESTILOVANA VODA

http://www.ebay.com/itm/New-Brand-Water … 538558419?

130eur

poste je zadarmo..
(otazne je, ci ti na to naparia clo, ale napis mu, nech ti znizi hodnotu a mas vybavene..)


mne funguje uz 1 rok, filtrujem tak 5L denne (pijem to sam)

ale mozno na ebay.com najdes lancejsie wink

a zijem.. a myslim ze dobre, citim sa lepsie smile

placebo? aj keby.. lacne.. smile

len si kup filtre.. lebo tie sa minaju rychlo, niekedy 1/mesiac (RNG by asi vedel presnejsie napisat.. mne takto povedali)



29

Re: DESTILOVANA VODA

Nuz ja pouziovam tie alebo ine uhlikove filtrerelativne menej, lebo tu mame velmi malo organickych zamoreni(riedidla farieb a podobne) v nasej vode.Ked si to chces podstatne zlacnit, kup si velky uhlikovy filter a cez neho tu destilovanu vodu prelievaj.



30

Re: DESTILOVANA VODA

RNG nemas prosim ta nejaky tip na "velky uhlikovy filter"?  A este ma zaujima ktore latky sa pri destilacii "neoddestiluju" teda ich mozno najst v uz destilovanej vode? Predsa len destilacia asi nieje 100%tna Dakujem

Naposledy upravil: tomeasy (2013-09-12 17:07:55)



31

Re: DESTILOVANA VODA

Zialbohu nepoznam slovensky trh, ja viem len ,ze vyrobcovia zariadeni RO/DI maju velke predfiltre pred reverznou osmozou, aby chlor a ine agresivne veci neposkodili membrany.
A do nic stoja vlozky len par dolarov za kus. A obsahuju velke mnozstvo aktivneho uhlia, na cistenie tisicov litrov vody na kazdy filter.



32

Re: DESTILOVANA VODA

http://www.mercola.com/article/water/di … _water.htm

Mercola tu pise hlavne 3 dovody preco nepit destilovanu vodu:
1. destilovana voda vo zvysenej miere vyplavuje mineraly z tela
2. destilovana voda je aktivny pohlcovac a ked pride do kontaktu so vzduchom tak naviaze na seba oxid uhlicity, co ju spravi kyslou (pre telo je vraj idealna mierne zasadita voda)
3. studie ukazuju ze konzumacia takejto vody vyplavuje velke mnozstva mineralov do mocu.

clanok nepisal Mercola osobne, ale isty Zoltan Rona. myslis ze su v tom clanku nezmysly? odvolavaju sa predsa na studie.
v tomto clanku http://articles.mercola.com/sites/artic … rview.aspx  vsak Mercola pise ze destilovana voda stratila svoju vnutornu strukturu a teda je to mrtva voda... tak neviem co si o tom mysliet

Naposledy upravil: anly11 (2013-10-19 17:28:32)



33

Re: DESTILOVANA VODA

Dr Mercolu si velmi vazim, ale nie je to Panboh.
Treba si uvedomit pomery, vodovodna voda obsahuje len 40 az 120 mg soli na liter. Telesna koncentracia je 9000 mg na liter.
Moc ma aj ked pijes cokolvek koncentraciou az 9000 mg na liter, podobne ako ine telesne kvapaliny.
Takze rozdiel, ci dostanes z vody 40 az 120 mg alebo nic(destilovana voda) tu nehra velku rolu. Jedlo je zdroj mineralov do tela, nie voda.
Ako fyzik ti mozem zodpovedne prehlasit, ze reci okolo struktury vody su hlupost.Tekutiny nemaju ziadnu strukturu, tam sa molekuly nijak negrupuju, ale volne lietaju hore/dole.Jedine , co mozem pripustit su iony vo vode, z roznych primesi, a z tohoto hladiska je destilovana voda "mrtva" ale ked sa dostane do tela, okamzite pohlti do seba soli. podobne ako aj bezna pitna voda a po par sekundach su v tele uplne roznocenne. Az na to, ze destilovana voda nema prakticky ziadne z vyse 50 000 zamorujucich chemikalii, co dnes na svete su najma v spodnej vode.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-20 02:24:47)



34

Re: DESTILOVANA VODA

takze destilovana voda vynesie z tela von rovnake mnozstvo mineralov ako vodovodna voda?



35

Re: DESTILOVANA VODA

Skoro, Rozdiel je nepatrny. Naviac ja zriedkavo pijem cistu destilovanu vodu, davam do nej mikrovlakniny, minimalne, casto aj MSM proti reumatickym bolestia, a ochucujem to kvalitnuymi nesladenymi ovocnymi koncentratmi. Takze taka voda je ovela bohatsia na mineraly, ako cista vodovodna a podstatne chutnejsia.



36

Re: DESTILOVANA VODA

Ahoj RNG.
Zaujimava stranka o tom ake parametre by mala mat voda.
http://vodajezivot.eu/voda.html
Co ty na to?
Plus ma zaujima ci nemas info o mineraloch z koralov. Ci su skutocne takto dobre vstrebatelne?
Vdaka



37

Re: DESTILOVANA VODA

Blbosti, servirovane pseudovedecky na oklamanie zakaznika.
Voda nie je nikdy naozajstny zdroj mineralov ale prave naopak vyplavuje z tela rozne prebytky. Zdroje mineralov su jedla, kde su mineraly radove koncentrovanejsie.
Koralove mineraly=kamene su povacsine anorganicke zluceniny vapnika a nieco aj inych, samozrejme nie su vodorozpustne tj su ubohy zdroj mineralov Vstreba sa len to, co kyselina chlorovodikova /zaludocna kyselina premeni na chloridy, ktore su vodorozpustne, ale kedze maju molekulu malicku vypadnu z tela velmi rychlo. Ani chloridy nie su dobre na zabudovanie do kosti Na to treba ine formy, najma proteinove chelaty.



38

Re: DESTILOVANA VODA

Zdravím RNG. Aký je tvoj názor, je toto spoľahlivý spôsob ako získať destilovanú vodu vhodnú aj na pitie? http://www.youtube.com/watch?v=4sqRvUzqDCE

Potrebujem len pár dcl destilovanej vody na výrobu "topical" krému, no nie som si istý, či tam nebude interakcia minerálov vody, ktoré by (teoreticky) mohli niektoré zložky topicalu spraviť neefektívnymi.
Myslíš že tento spôsob (vo videu) získania destilovanej vody by stačil na môj účel použitia?
ďakujem



39

Re: DESTILOVANA VODA

Prečo si tých pár dcl destilovanej vody nekúpiť jednoducho v lekárni? Keď je to len na krém, tam majú dokonca aj sterilnú vodu na injekcie, kupujem pol litra v skle. Ja tú vodu používam práve do krémov a na výrobu kvapiek, napr. ušných, lebo ani destilovaná voda nemusí mať potrebnú čistotu a sterilitu.



40

Re: DESTILOVANA VODA

Nuz ta slnkom destilovana voda nie je az tak cista, ako ta co ti vyrobi dobra destilacka, ktora ma naviac vlozku aktivneho uhlia, co zachyti znacnu cast orgasnickeho zamorenia, co sa odparuje spolu s vodou.
Naviac ten plastik somotny nie je extra vhodny, lebo plasticizery zamoruju vodu, najma za zvysenej teploty.



41

Re: DESTILOVANA VODA

Pobehal som pár lekární a nikde mi tu u nás nepredali. Ale zistil som že mama má v robote destilačku pre medicínske účely, takže mám po probléme smile



42

Re: DESTILOVANA VODA

http://www.eshop.zdravmat.sk/infuzia/10 … -sklo.html

U väčšiny lekární nie je problém objednať tovar a do druhého dňa to majú, im chodí tovar každý deň aj 2x. Ak by som si vyrábala očné, ušné kvapky, tak rozhodne len s takouto vodou.



43

Re: DESTILOVANA VODA

Nuz povacsine tam nemaju sestilacky moc chyrne, pred rokmi som si objednal v lekarni v bratiklave par flasiek destiilovanej vody a dodali mi ju v tmavohnedych flasiach a merala 2 ppm, tj dalejko od mojej domacej destilovanej. Samozrejme aj 2 ppm je dobra na bezne pouzivanie, dokonca v dialyze pouzivaju len RO vody(reverzna osmoza, ) ktora cita az 10 ppm a je to fajn.