1

Téma: zmäkčovač vody

Zdravím,
presťahovali sme sa do domu, zistili sme, že máme tvrdú vodu ako to väčšinou na dedinách býva. Máte so zmäkčovačmi vody skúsenosti,prípadne môžu mať nejaké negatívne dôsledky pre telo? Na http://www.zmakcovace-vody.sk/ sme zahliadli katexové do ktorých sa dopĺňa soľ a je to vraj najúčinnejšie.



2

Re: zmäkčovač vody

Pridavanie soli sice zmakci vodu, ale na zdravie clovek nepotrebuje viac soli. Tvrda voda na zdravie neskodi.Len silne mineralizovane pramenite vody mozu sposobit tvorenie kamenov v ladvinach.



3

Re: zmäkčovač vody

raddo neviem v akej oblasti bývate, ale napríklad moji svokrovci v Nesvadoch okr. Nové Zámky, kde je nenormálne mineralizovaná voda, každé 2 týždne čistili s octom rýchlovarnú kanvicu od vápnika. A takúto vodu pili celý život a ich rodičia tiež - obidvoch postihla vo vyššom veku mozgová príhoda. Tak som im pred dvoma mesiacmi kúpil reverznú ozmózu- http://filtraciavody.eu/index.php?route … uct_id=268
Táto stojí okolo 140 Eur, ale zohnal som ju za 100 Eur, viem ju zohnať za túto cenu aj tebe, ak budeš chcieť, známy predáva reverzné osmózy.
Odkedy majú túto osmózu ani raz nečistili kanvicu.
Doma máme tiež reverznú osmózu asi 2 roky, inú vodu už ani nepijem. Osmóza ti vodu aj zmäkčí. A filtre meníš raz za pol roka až rok za 35 - 40 Eur, podľa toho, koľko vody sa spotrebuje.



4

Re: zmäkčovač vody

Demineralizovaná voda moze byt fajn na pitie, pozeral som aj toto zariadenie http://www.demi-voda.sk/destilovana-voda je o nieco drahsie ako tvoje no tyto ho vedia aj bezplatne zapozicat co by mi aj vyhovovalo lebo som cital ze ta voda ma inu chut a nie kazdemu vyhovuje. Ale zase taketo zariadenie by asi vhodne nebolo na sprchovanie upratovanie atd to by sa hodil asi skor ten zmakcovac na taku aj vseobecnu upravu.



5

Re: zmäkčovač vody

big_smile zas niekto píše hlúposti, že má inú chuť a zbytočne sú ľudia vyľakaní, že im nebude chutiť. Pod zmenou chuti si nepredstavuj, že bude horká alebo sladká, alebo bude za niečím smrdieť. Akurát bude mäkšia - to je tá iná chuť. Aspoň podľa mňa, otcovi viac chutí káva z takejto vody a ja som rozdiel nepostrehol. Akurát sa zmenilo PH vody, z vodovodu mi ide s PH okolo 6 a z osmózy okolo 10, čo je ďalšia výhoda, že voda je zásaditá a alkalizuje aj organizmus.
No vhodné by nebolo iba z jediného dovodu a to, že je tam veľmi slabý prietok vody, aby si sa ňou mohol sprchovaľ, ale čo sa týka zdravotného hľadiska, tak by to bolo omnoho zdravšie sprchovanie ako chlórovanou vodou, no na to sú zas iné filtre. Len základ je, akú vodu piješ, pretože vodu potrebuješ každý deň a vypiješ jej niekoěko litrov denne a to najviac zanáša telo, ak voda obsahuje ťažké kovy, veěa minerálov, škodlivé plyny ako napr. chlór.



6

Re: zmäkčovač vody

Chut vody zavisi od mineralov v nej rozpustenej. Mineraly vo vode su vo forme nevhodnej pre ludske telo, preto ja uz 30 rokov pijem destilovanu vodu. Obvykle si ju prichutim ovocnymi stavami, ale nie vzdy.
Lzi co sa pisu proti destilovanej vode samozrejme su lzi, tak isto proti demineralizovanej a reverznej osmoze., co su prakticky rovnake kvality, az na to, ze destilovana je este trosku cistejsia, trj je okolo 0.5 ppm(0 .5 miligramov primesi) kdezto RO voda(reverzna osmoza) este stale obsahuje okolo 10 ppm(10 mg ) roznych primesi 
Bezne makke vody  maju okolo 50 az 120 ppm, mineralizovane vody maju od 200ppm  az po niektore pramene az po  5000 ppm mineralov.
A vodovodne vody su vsetky chlorovane a dokonca fluorovane

Naposledy upravil: RNG (2016-01-12 18:47:45)



7

Re: zmäkčovač vody

Dakujem za uzitocne informacie smile



8

Re: zmäkčovač vody

.