1

Téma: Zhoršené videnia na jedno oko

Dobrý deň.

Môj problém sa začal so zhoršeným videním na jedno oko, bolo to skôr pocitové, akoby mi oko nevedelo zaostriť a bolo lenivé. Po návšteve očnej lekárky som sa dozvedela, že dioptrie sa mi nezmenili a teda ma poslala na neurologické vyšetrenie (vizuálny evokovaný potenciál), kde som skončila s výsledkom, že to zhoršené pravé oko je na 69,5%, ľavé na 91,6%. Následne som objednaná neurológovi s tým, že ak ma on nepošle na magnetickú rezonanciu, pošle ma očná.
+ v oboch očiach pozorujem v podstate (s prestávkami, alebo som to nevnímala) od detstva zákalky a v posledných mesiacoch mám aj suché oči, hlavne ráno po prebudení.

Po prečítaní rád tu vo fóre sa chcem utvrdiť že som si vybrala potravinové doplnky správne:
enzýmy na prečistenie (http://www.iherb.com/Special-Doctor-s-Best-Best-Digestive-Enzymes-All-Vegetarian-10-Veggie-Caps/18688?at=0
alebo http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … psules/857
alebo http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 0-veg-caps
?)
probiotika
DHA
D-3 vit.
MSM
selén, zinok, jód
oreganový olej
extrakt z olivových listov
citricidal
NAC
vit.C.

Neprekombinovala som toho, nie je toho veľa? prípadne nebude lepšie počkať na výsledky z MRI a od neurológa? Ďakujem

Naposledy upravil: SilviaV (2015-12-08 06:40:07)



2

Re: Zhoršené videnia na jedno oko

Odporucam ti brat aj carotenoidy, ako napr tento silny
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
ktory je teraz momentalne aj na vypredaj
Suche oci su najma z viralnych utokov, herpesy napadaju slzne kanaliky na to by som bral nieco antiviralne, ako napr monolaurin (5 gramov) a striekal si oci koloidnou striebornou vodou. Mne to tak pracuje vyborne uz dlhe roky, lebo dnes mam rano karpy v ociach co znamena , ze sa oci cistili a osetrovali v noci slzotokom



3

Re: Zhoršené videnia na jedno oko

Na začiatok si teda chcem objednať enzýmy, carotenoidy, monolaurin, oreganový olej, probiotiká. Citricidal už mám objednaný a kúpila som si koloidné striebro, ktoré si kvapkám do očí, uší aj nosa. Koloidné už aj pomohlo, cítila som takú tupú bolesť hore nad pravým okom, akoby som mala unavené svaly a aj bolesť nad pravým uchom. oboje prešlo po začatí kvapkania striebra. Oči mám ešte stále suché ráno po zobudení. Môžem si aj citricidal kvapkať do očí? samozrejme v rozriedenom stave...

U neurologičky mi bolo spravené nejaké základné vyšetrenie, poklepkala ma a otáčala som hlavou, dvíhala ruky... na základe tohto nemá neurologička podozrenie na sklerózu, ale na odporúčanie očnej ma na magnet.rezonanciu poslala. Tak uvidím ako dopadne MR.



4

Re: Zhoršené videnia na jedno oko

Pravy ucinok koloidneho striebra sa ukaze az po niekolkych tyzdnoch. Prejavi sa to karpami v ociach, drobne slane krystaliky, co su pozostatky nocneho cistenia a osetrovania oka slzami. Obvykle suche oci  su vysledok virusov, najma herpesov, ktore nosime cely cas v tele a pri znizeni viralnej imunity zacnu v tele robit paseku. Napadaju vystelky organov, nervove obaly, slachy a td. Preto kazdemu odporucam si zvysovat viralnu imunitu
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Pridam tam este monolaurin a citral/lemon grass oil

Naposledy upravil: RNG (2016-01-21 02:00:37)



5

Re: Zhoršené videnia na jedno oko

Dobrý deň,

Po MRI a vyšetrení u neurológa skleróza a retrobulbálna neuritída nepotvrdená. Je tam jedna lézia, 4mm, ku ktorej som dostala vyjadrenie že to nie je nič, čím by som sa mala zaoberať. a teda podľa neurológa som v poriadku.Odporúčané kontrolné vyšetrenie o rok a kontrola u očnej.

Tá lézia (ako aj zhoršený zrak na pravom oku) môže byť spôsobená vírusmi? Momentálne beriem carotenoid complex a ester C a po tom, čo mi prišli doplnky chcem brať olive leaf, monolaurin, oregan oil a krill oil.
Plus koloidné striebro striekané 2xdenne do očí.
Predpokladám, že by som mala zvýšiť virálnu imunitu.. Na to treba brať doplnky na odvirenie asi polroka?
Ďakujem za info..

Naposledy upravil: SilviaV (2016-01-21 00:43:49)



6

Re: Zhoršené videnia na jedno oko

Virusy su okolo nas a v nas cely cas, tj je dobre proti min STALE  bojovat na znizenie sance, ze sa premnozia a nieco v tele poskodia.
Poskodzuju aj nervy, vlastne nervove obaly, rozne vystelky a tkaniny v tele. Odporucam najma vitamin C zinok selen, monolaurin, citral a v pripade utoku aj chaparal aspon kratky cas.