Téma: Akne a porucha travenia?
Zdravim RNG,
Nevedel som, do ktorej sekcie to mam dat, tak som to hodil sem. Ak je to zle, tak to presun alebo vymaz.
Mam 20 rokov a trapi ma akne uz cca 6 rokov. Chodil som aj koznym lekarom, ale ti mi predpisovali velmi drzadive maste, roztoky (isotrexin, acnemicin, atd..), bol som z toho cerveny a podrazdeny.
Venoval som sa posilnovaniu 3 roky (16-19r.), kde som mal jednotvarnu stravu (kur. prsia, ryza) niekolkokrat do dňa. Vtedy som tomu nevenoval nejaku pozornost.
Mam velmi vela uzavretych komedonov (biele a cierne bodky), taktiez aj cervene zapalene + mastnu plet.
Za chvilu to bude rok, co chodim kazde 2-3 tyzdne kozmeticke, ktora sa ich snazi vytlacat. Je to lepsie, ale stale sa tvorvia, hlavne na cele ich mam vela.
Chodil som cinskej doktorke (Tradicna cinska medicina), na zaciatku mi odfotila jazykch (mal som biely povlak), predpisala caj, ktory som varil 1 a pol hod., pil 2× denne a bol strasne horky, chodil pravidelne na akupunkturu.
Musel som prestat, lebo ma to uz bolelo.
Od augusta som upravil stravu, zacal som studovat, co vsetko moze vyvolavat akne. Rano som jedaval ovocie nalacno, ryby, ryzu/zemiaky, zeleniny kopec (uhorka, mrkva, salat, brokolica, pradajka), pil vela vody 5-6l nesytenej.
Celkom bolo to Ok, aj ta stolica nebola zla, aj pocit bol dobry.
Po nejako tyzdni ma zacalo nafukovat, a cudna stolica raz tvrdsia, raz riedka, niekedy tak akurat.
Caj sa mi uz minul (po 2 mesiacoch uzivania), zacala velka plynatost, neskutocne naduvanie po kazdom jedle, ci som zjedol vela, malo, ked som na zachode to dostal von, za par hod zase som bol nafuknuty.
Uzival som aj Psylium 2× do dna. Rano 10g a zapil 1L vody. Pocit v bruchu bol velmi cudny, bol som nafuknuty, ale plynom to asi nebolo. Chodil som castejsie na zachod, mozno po kazdom jedle, stolica bola trosku maksia, ale taka jemna z vonku
Docital som sa, ze plynatost sposobuje nedostatok kyseliny. Tak minuly tyzden som si objednal Lepicol+, ten mi nic nerobil...
Tak som si kupil SuperEnzymes od firmy NOW, kde je 200mg betainu, plynatost ziadna (sem tam malicko), ale jemne palenie v bruchu, az po uroven hrudnika, palenie konecnika.
Skusil som zvysit davku na 2× denne 1tbl S JEDLOM. Rozdiel medzi davkami bol cca 9 hod. Po tej druhej ma uz prehnalo.
Este dodam, ze plynatost, naduvanie, zle travenie ma trapi uz niekolko rokov. Taktiez som to prdenie velmi casto zadrzoval...
Uvedomujem si, ze cele travenie je rozhasene, alebo v horsom pripade mam Candidu, prip inu zlobu.
Budem dalej uzivat tie superenzymi s jedlom, dnes som pridal aj psylium 30 min po jedle... trocha som prdel, ale nafuknuty som neni az tak...
ale aj tak nechapem, preco mam palenie, ked nedostatok kyseliny sposobuje palenie, ale ja som praveze pridal. Aj ked si dam skoro rano tabletku, tak ma pali az do vecera.
RNG viem, ze nemas vestecku gulu, ale vedel by si mi nejak pomoct? Aj ked sa nemas o nejake presne vysledky opriet, kedze som u doktora nebol.
Dakujem.
Naposledy upravil: vrtulnik (2015-10-09 22:05:45)