1

Téma: neurofibromatoza u 3-rocneho?

Prosim vas. Chcela by som vediet co znamena v praxi mat neurofibromatozu?mam 3,5 eocneho syna a ma na tele cca 5 pigmentovych skvrn cafe au lait (ci ako sa to pise,z toho jednu vacsiu asi 3 cm priemer.ostatne tak 1 cm. Kozna lekarka nas posiela na rozne vysetrenia pre jej potvrdenie alebo vyvratenie.ja by som chcela pocut vas nazor co to moze byt.ci toto alebo nieco ine a co s tym.bojim sa onho.je to nase jedine dieta po roznych problémoch.dakujem



2

Re: neurofibromatoza u 3-rocneho?

Ja o tomto neviem nic, takze aj sam som sa musel spoliehat na info z netu
https://en.wikipedia.org/wiki/Neurofibromatosis Nozno by na to pomohli silne enzymy, ako aj na rozne ine neziaduce tkaniva v tele.



3

Re: neurofibromatoza u 3-rocneho?

Zatiaľ to nie je isté, ešte musíme pobehať rôzne vyšetrenia. A ako sa dávkujú také enzýmy pre také malé dieťa? ktoré by ste odporúčali? čo to v praxi znamená? je to veľmi vážna diagnóza?



4

Re: neurofibromatoza u 3-rocneho?

Kedze lekari na to aj tak nevedia pomoct,cest vzacnym vynimkam,  ja by som sa na nich nespoliehal velmi Skor by som pozeral na rozne enzymy, tj pancreatin, rozne rastlinne a fungalne, pripadne aj bakterialne ako serrapeptaza
A vyhybal by som sa latkam, ktore nevieme poriadne stravit, ako lepok, a pripadne aj mliecne produkty, hoci na ne su dnes uz dost silne doplnkove enzymy, ako napr enzym firmy Enzymedica, Lacto, complete milk digestion



5

Re: neurofibromatoza u 3-rocneho?

Dakujem za rady, zatiaľ to nie je potvrdené, ešte pôjdeme na genetické vyšetrenie.

Chcem sa ale spýtať na inú vec. Synovi sa občas vyhadzujú na tváričke vyrážky, ktoré sa dosť dlho hoja. Na začiatku je to malá vyrážka, ktorej okolie potom očervenie, akoby to bolo od poštípania, postupne sa to stratí a vytvorí sa chrastička. Doba hojenia takejto vyrážky je aj viac ako 3 týždne.
Sú obdobia, ked ich nemá vôbec a niekedy sú bdobia (ako teraz) že sa mu každý týždeň urobí jedna vyrážka, teraz má tretiu. Vždy len na tváričke, hlavne na líčkach.
Nejako som neodpozorovala, či to súvisí so stravou, že by jedol niečo netypické.
Môžete v tomto poradiť?dakujem



6

Re: neurofibromatoza u 3-rocneho?

To moze byt vselico, od zamorenia potravinovymi alergiami, cez stafylokokove nakazy prenesene cez praskliny v kozi az po viralne napadnutia koze, ako napr herpeticke virusy a VZV.
Skus pouzivat na jeho kozu kokosak s par kvapkami citricidalu- to by malo eliminovat stafylokoky.