1

Téma: Huntingtonova chorea

Dobry den RNG, mam mamu s Huntingtonovu choreou. Davam jej denne vela vitaminou, t.j. : vitamin C 6g, vitamin B - vyssie davky, D3 15000IU, vitamin K2, Gingko 3 x 120mg, B12 naplaste, silne antioxidanty, CoQ10 800mg, Vitamin E 1200mg, Magneziu 330mg, dalej kokosovy olej, rybi olej, caj Lipkavec, caj Lubovnik. Uz asi dva roky ju udrzujem na tychto vitaminoch, vsetko bolo ok, no posledny mesiac ma strasne nervove zachvaty, cez den aj v noci, neviem ju nijak ukludnit, hoci skusam vsetko co viem. Teraz berie chlorprotixen, ktory ju velmi omraci, trosku si podrieme a potom ma zase nervove zachvaty. Davala som jej aj Picamilon lebo som citala tu na vasej stranke ze ukludnuje, ale ani to nezabralo, davala som jej ho asi tyzden. Poradte mi ako to mam skombinovat alebo s cim este skombinovat aby som jej chlorprotixen nemusela vobec davat. Predtym ako som jej davala vitaminy tak mala presne tie iste nervove zachvaty a bola na chlorprotixene. Je mi hrozne luto ze sme sa k nemu museli zase vratit lebo vyzeralo to ze uz to bude len dobre, ozaj sa jej polepsilo po tych vitaminoch. dakujem

2

Re: Huntingtonova chorea

Nuz skus lecitin 2 x polievkova lyzica za tyzden.To nakoniec radim kazdemu na cistenie ciev, ale je to zaroven vyziva mozgu. A rozne B-vitaminy napr stress B v dvojnasobnej davke.
Lubovnik vo forme caju je prislaby, skus narazovu davku extraktu len  raz za den(!!!) , najma rano tohoto, ktory obsahuje aj hypericin aj hyperforin, davka 3 kapsule, ucinok je za asi 1.5 hodiny a trva vyse 8 hodin
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … l&ic=5
Naraz tri kapsule, nie viac ako raz denne. To udrzi  hladiny serotoninu , norepinephrinu, dopaminu aj GABA, co su vsetko ukludnujuce neurotransmitery.
Skus aj  L theanine, davka 2 x 400 mg.

Chlorprothixene, navykova a hodne skodliva chemikalia nie je v USA schvaleny, asi je na to nejaky pasny dovod, kedze je to chemikalia hodne stara(1956) Pozri na
https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorprothixene

3

Dakujem za odpoved. Kde kupim tekuty lecitin? a tie vitaminy stress B? Lubovnik by sa nemal brat dlhodobo lebo moze sposobit vykyvy nalad. Nemoze to byt aj jej pripad? ona sice nema vykyvy ale skor nervove zachvaty, tak dufam ze jej lubovnik v kapsuliach zaberie rychlo. a este sa opytam na L-theanine. Ten mam kupit z lekarne?

4

Tekuty lecitin neodporucam, ale len cisty, praskovy ci granulat. Dostanes ho doma od firmy Vemica. Odporucam slnecnicovy.Mne/a teda aj sebe ho zena dava do zeleninovych polievok, po 15 minutach varenia sa vo vode uplne rozplynie, nezmeni chut polievok.Samozrejme su to polievky bez tukov.
Lubovnik ako narazovu davku mozes brat kedykolvek, pravidelne ho aj tak neodporucam. Lekarne su na lieky, nie na potravinove doplnky. Aj farmaceuti nie su na potravinove doplnky vobec skoleni, takze ich rady su zialbohu len laicke. To sa rovno mozes spytat hocikoho na ulici...L-theanine asi nikdo na Slovensku aj tak nepredava,pozri na
http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Theani … l&ic=2