1

Téma: kandida kysle prostredie

ahoj rng ..... sme sa minule bavili o tom ako vit c dokaže bojovať proti chripke...ja som mal kyselinu askrobovu....a asi malo som to riedil so sodou bikarbonou teraz mam žlty jazyk od korena skoro až po špičku...je to spôsobene tymto? kyslim prostredim v žaludku? cely rok sa snažim tomuto vyhybať a zdravo jesť a teraz toto ...som z toho šoknuty....... da sa nejak masivnimi davkami predisť ....lebo nechcem dva tyždne dietovať a oreganovy olej brat kokosak atd...a nemam nato teraz ani peniaze.....stači teda psylium a probiotika.... prosim velmi som z toho smutny čo som si porobil...... o dva tyždne idem na dovolenku a chcem byť fit.....ale ako vravim nemam peniaze a ani čas na doplnky z usa



2

Re: kandida kysle prostredie

dokažem sa toho zbaviť aj napr. za dva dni? masivne davky probiotik vela psylia....zelenina ovoce....počas dvoch dní....strašne som unaveny..... a nechcem si pokaziť /kyselinou askrobovou dovolenkuuuuu



3

Re: kandida kysle prostredie

Plesne sa rozsiruju,, ked su probiotika potlacene, napr v pripade pouzitia atb.
Kyselina askorbova ti nesposobi plesne, prave naopak, plesne a kvasne kultury sposobuju okyslenie tela.Kyselina askorbova ti nic v tele nesposobila, nanajvys ho posilnila v obrane proti virusom a ako antioxidant.
Unava je nasledok toxinov, viralneho [poskodenia a v tvojom pripade aj ubytku mineralov, sposobenom okyslenim criev candidovou infekciou.
Najviac mineralov mas v zelenine, ovocie ma menej a je zdroj cukrov, ktore zivia candidu a tato produkuje toxiny a tak oslabuje telo.
Ked nechces podniknut nic na potlacenie plesni a candidy, brat protikandidove doplnky ani drzat protikandidovu dietu, ani brat aspon silne probiotika, tak sa tej nakazy asi nezbavis.
Lekarka ti moze predpisat antifungalne chemikalie(lieky), ale zialbohu tie maju dost casto skodlive bocne ucinky.

Vacsie davky psylia(3x2 kavove lyzicky denne ) spolu s probiotikami mozu cast candidy potlacit s trochou stastia. Ale definitivne nie za 2 dni!!!
Protikandidova dieta tak, ako som ju popisal ma velmi vysoky uspech, ale ani ta nie je 100% a trva 2 tyzdne.
Zazraky vykonava len Stvoritel, my ich akurat mozeme pouzit, nie vytvorit.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-02 12:50:28)



4

Re: kandida kysle prostredie

NO VED PRAVE TO žE  to kysle prostredie mi sposobilo........ strašne som unaveny...nesvoj..a absolutne nechut na jedlo.....           a chcem sa spytať...... na to že cely rok sa zdravo stravujem nemavam žlty jazyk...... je to aj v tomto pripade až tak dlhý boj???   lebo toto nie je nejak chronická kandida že by som mal stym problem...jedine ide o to že som si to pokašlal stou kyselinou že som si to neriedil v dostatočnom množstve tou sodou bikarbonou....     jedine čo mam silne probiotika od swansonu a psylium...nepomôže mi to? ....... /možno budem mať aj oreganovy olej z kokosakom / ale na viac už nemam čas...lebo idem na dovolenku a ozaj nechcem ju straviť v takomto stave........  ked si dam naraz 5 probiotik každu hodinu? napr. čo sa stane....nevyhubíme ju? aspon potlačiť na ten stav aby som nebol unaveny....nesustredeny a jesť potrebujem...ale absolutne mi nechutí..........



5

Re: kandida kysle prostredie

rng prosimťa napiš mi na mail.... velmi potrebujem tvoje rady.. da sa z toho dostať za dva tyždne ked kandida napadla organizmus??????



6

Re: kandida kysle prostredie

Crevna flora sa neda pokazit kyselinou askorbovou v ziadnom pripade, ani pri ovela vyssich davkach ako si bral.
Kandidu mame v crevach kazdy, aj inde v tele, len nesmie byt prevladajuca, tj musi byt dostatocne potlacana probiotikami.
Alkalicka strava a alkalicke doplnky samozrejme posilnuju vseobecne imunitu a zadrzuju mineraly v tele. Kyselina askorbova ale nie je dost kysla, aby zmenila kyslost tela podstatne, dokonca ani criev, lebo ked su creva prilis okyslene, jednoducho vyhodia svoj obsah (hnacka) a je po kyslosti.

Ale virus oslabi telo, znizi imunitu a druhe, rozne skodlive mikroby vcitane candidy sa maju moznost rozmnozit.Tomu sa hovori sekundarne infekcie alebo sekundarna nakaza, lebo si ju mozes v malom nosit v tele dlhe roky, zatlacenu silnou imunitou.
Na candidu nemam lepsiu radu, nez  http://rng.nazory.eu/candida
Metoda tam spomenuta, dodrzana do bodky(ziadne mensie davky ani nahrady) je dostatocne ucinna pre drvivu vacsinu ludi a vynici kandidove infekcie v crevach, kde sa nachadza vyse 80% candidy a kde sa pri zdravej crevnej flore vyraba az 70% obrannych latok v tele, vcitane obrany voci candide inde v tele. Ine rady v literatrure na kandidu, najma na Slovensku od roznych lekarov zmenou diety "liecia" kandidu dlhe mesiace a aj to nie je vzdy iste.

Napravenie travenia(virusy casto napadnu zaludok a creva, cim sa docasne znizi vyroba kyselin a enzymov, co oslabi znacne telo), pripadne rozne doplnky pomahaju pri tej rekonvalescencii z viralneho utoku. Hodne zelenin na mineraly a enzymi, najma surovych, lebo enzymi sa varenim znicia a v tvojom pripade nesladke ovocie, aby si nekrmil candidu, ziadny cukor a zozen si aspon kokosovy olej a kvalitne probiotika, nie nejaky smejd, ktory predavaju casto lekarne, zialbohu.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-02 18:09:22)



7

Re: kandida kysle prostredie

ALE čO MA TRAPI JE žE MI VôBEC NECHUTI JESť. OZAJ SA BOJIM O SVOJE ZDRAVIE..... PROBIOTIKA MA KVALITNE OD SWANSON AJ Z PURITANS TIE SU TROšKU SLABšIE.......     A čO BY SI MI PORADIL ABY SOM DOSTAL CHUť DO JEDLA...LEBO VAžNE SA BOJIM O ZDRAVIE.......KOKOSAK A OREGANO DOJDE AJ KED LEN 30 KS.......KUPIM SI ASI ALOE VERA Z LEKARNE..A UVIDIME.....NEVIEM Z čOHO TO MOHLO BYť...... NAPIšEM TAKTO..... MINULU NEDELU SOM PRI ZMENE POčASIA ZACHYTIL ZMENU V TELE...PROSTE SOM SA CITIL NACHLADNUTý..... TAK SOM SA VYSPAL.... A NA DRUHY DEN SOM SA CHCEL VYLIEčIť BEZ DOKTORKY A PRIPADNYCH ANTIBIOTIK....POTOM SOM OBJAVIL žE VIT. C VO VELKYCH DAVKACH JE PROSPEšNY .....TAK SOM SI KUPIL TU KYSELINU ASKROBOVU....A UTOROK STREDU šTVRTOK...Až DO SOBOTY SOM SA SNAžIL TOTO UžíVAť...V PIATOK SOM šIEL KU DOKTORKE.....DALA MI MAGNE B 6 A žENšEN.......   ALE CELY čAS MI PULZUJE ORGANIZMUS AJ KED Už TEPLOTU MAM NORMALNU.....A MAM TEN HNUSNY JAZYK žLTY...... JA NEVIEM čO MAM ROBIť.... A TRAPI MA NAJVIAC žE NIESOM ANI HLADNY......



8

Re: kandida kysle prostredie

Nechutenstvo je priznak, ze je traviaci proces napadnuty.Tj vyroba kyselin a enzymov, prinajmensom, pravdepodobne aj crevna flora.
Vtedy sa travenie spomali a clovekm trpi nechutenstvom, lebo sa mu potrava prilis pomaly posuva cez traviaci trakt a tym sa premnozuju rozne neziaduce kultury, ci uz v zaludku alebo v crevach.
Enzymy a kyseliny to napravia, zaroven telo sa extra enzymami odmori od toxinov z povodnej viralnej nakazy a nasledovnych komplikacnych (sekundarnych) nakaz, ako plesne a kvasne kultury, pripadne aj nejake oportunisticke ine v tele.
Pre istotu by som aspon docasne bral nejaky dobry zdroj mineralov, lebo ked si mal napadnute travenia, telo je ochudobnene. Pri chorobach a viralnych utokoch je aj tak zvysena spotreba zivin, vcitane mineralov a ochudobnene telo s privela toxinami po chorobe je malatne(rekonvalescencia)



9

Re: kandida kysle prostredie

A AKE ENZYMI A KYSELINY BY SI MI PORADIL? NAJLEPšIE BY BOLO ASI TU ZO SR......TAKA ALOE VERA VšEOBECNE JE DOBRE? A MINERALI?



10

Re: kandida kysle prostredie

Zialbohu, ja nezijem na Slovensku, nepoznam, ake su tam veci k dispozicii.
Z enzymov je tam na nestastie dost slaby vyber, mas alebo drahy stary a slaby Wobenzym, z ktoreho sa na ucinnost musi brat az 30 tabletiek denne,
alebo Pancreolan, kde odporucam aspon 6 denne , pred jedlom hodinu na cistenie tela, s jedlom na zlepsenie travenia.
Vsetky ostatne su z dovozu a posudzovat sa daju podla ucinnosti zloziek.
1000 fip=1000 USP jednoptiek rozlozi 100 mg=1 gram prislusnej latky.
Proteaza je na bielkoviny, amylaza na sacharidy, lipaza na tuky, zhruba.Porovnaj si to napr s priemernym v USA, napr http://www.swansonvitamins.com/NWF098/ItemDetail
Inac viac mas v teme enzymi, cistenie tela odmorovanie , travenie atd.



11

Re: kandida kysle prostredie

a prosimťa chcem sa spytať. soda bikarbona nepomôže aby som nemal telo v kyslom stave?    ako čo najrychlejšie sa zbavim ph v tele...aby nebolo kysle..lebo v tom sa množia kvasinky......a maso je vhodne pri protikandidovej diete?



12

Re: kandida kysle prostredie

Candida sa mnozi v prostredi bohatom na cukry. Candida produkuje kvasenim kyseliny.
Candida sa rozmnozuje bez ohladu na ph prostredia, jedine kde sa nerozmnozuje je zaludok, kde je ph od 1.5 do 3.
V tele je ph velmi blizko 7, odchylka na 6 v krvi znamena smrt. Telo udrziava v krvnom obehu velmi presne ph.
Ked je nizsie, odburava mineraly  z kosti, ked je vyssie, uklada mineraly.
Pre ludi, co jedia vela kyselinotvornych latok(cukry, maso) je dobre brat nieco alkalizujuce, ja beriem osobne draselnu bikarbonu, ktora mi nielen znizuje kyslost a pomaha budovat tym kosti, ale aj dodava potrebny draslik, ktoreho mame v potrave primalo.
No samozrejme, hlavne alkalizujuce su surove zeleniny.
Draselnu sodu beriem vzdy na prazdny zaludok hodinu pred jedlom, lebo inac by zneutralizovala kyseliny a poskodila travenie potravin, ktore su uz v zaludku.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-03 19:26:35)



13

Re: kandida kysle prostredie

mimochodom mi dnes brali krv.....čiže tam zistia ph?             ja som mal tri dni nechuť na jedlo dnes som si dal sodu bikarbonu pred večerom ...cely den som nič nejedol akurat nejaku zeleninu rano...inak som nemal chuť.......a teraz večer som dostal konečne chuť....... asi vdaka sode bikarbone            tak som si uvaril tri vajička na tvrdo........................            dalej by ma zaujimalo či nemôžem ani nelupanu ryžu jesť vôbec? pohanku, ovsene vločky nič?   niekedy uvažujem že čo jesť... samozrejme sa chcem zbaviť kandidy....budem musieť......



14

Re: kandida kysle prostredie

Ryza, pohanka, ovsenne vlozky, to su vsetko silne zdroje skrobov, zialbohu.
Budes muset bez nich vyzit aspon 2 tyzdne, pokial si kandidu nepotlacis. Tj salar, spenat, kapusta, zeler, najma stonkovy mrkva(nie privela, lebo aj ta obsahuje cukry,), rozne masa a pastety, ryby, orechy a olejnate semena, kokosovy olej, kokosova dren(nesladena!!!), vajcia, malicko syrov,
Viem, je to dost nezvykla dieta pre nasinca, ale daju sa v nej urobit tisice jediel, takze moze byt velmi pestra. Je to vlastne forma Atkinsovej diety plus rozne protiplesnove doplnky.



15

Re: kandida kysle prostredie

ja som schopny ju dodržať....a pomôže mi to?  a chcem sa spytať na bylinkove čaje a kandidu..... je vhodne uživať? a ake.... najlepšie močopudne? a zeleny čaj.? a bude stačiť oregano uživať tri krat denne? lebo mam len tridsať kusov zabezpečenych.... snad mi to pomôže......



16

Re: kandida kysle prostredie

Vsetky caje su vhodne, ziadny problem, len cukor a sacharidy sa musia obmedzit co najviac, aby bola candida vyhladovana a vykapala.
Oregano je najucinnejsie proti nej, samozrejme zalezi nie kolko kapsul, ale kolko aktivnej latky v nich dostanes=carvacrol.
Odporucam minimum 3x100 mg carvacrolu na intenzivne vytlcenie candidy a plesni v tele.



17

Re: kandida kysle prostredie

a môže byť kysle ph spôsobene tou kyselinou askrobovu....pomaly mi to dava zmysel z čoho mi je bolo zle....teraz sa strašne tešim že som dostal chuť na jedlo ...lebo cely tyžden som ju takmer nemal a ani predvčerom vôbec.......       čiže prekyslenie organizmu spôsobilo nechuť k jedlu..... a sposobilo unavu?? dobre tomu chapem... a v kyslom sa darí bakteriam čiže ma pohltila kandida....... len teraz neviem či ta unava sposobila kandida alebo prekyslenie ........ lebo nechuť jednoznačne to prekyslenie................          stale sa citim unaveny....len dufam že už nie tak velmi...to uvidim zajtra .....teraz som unaveny aj z celeho dna......



18

Re: kandida kysle prostredie

Unava je z nakazy-asi viralneho utoku.Prekyslenie  tela nesposobuje unavu, moze nanajvys vyvolat hnacky v prekyslenych crevach a tie potom cloveka oslabia. Ale to tiez neznizuje chut na jedlo, prave naopak.
Takze tvoje symptomy su rekonvalescencne, po nakaze , a problemy s travenim.
Inac kyselina askorbova je ovela miernejsia ako kyselina citronova



19

Re: kandida kysle prostredie

A POMôžU MI PODLA TEBA TIETO DOPLNKY čO BEREM? OPAKUJEM VšETKY. KOKOSOVY OLEJ , OREGANO , PROBIOTIKA , PSYLIUM , SELEN , VIT C, MAGNE B 6 , TEN BETAIN.............. A REKONVALESENCIA KOLKO TRVA...



20

Re: kandida kysle prostredie

Rekonvalescencia moze byt len zopar dni, ale velmi to zalezi od poskodenia.
Zamorenie tela mikrobialnymi toxinami obvykle odide pomerne rychlo, ale ak je tazko poskodena vyroba kyselin(parietalne bunky v hornej casti zaludka) a pankreas a crevne steny potrebujes ovela dlhsi cas na ich zregenerovanie.
Dovtedy pracuju menej, tj schodok ich cinnosti je dobre si doplnit, inac je telo podvyzivene kvoli znizenemu traveniu a absorbcii a tym oslabene celkove, vcitane regeneracie aj imunity.

Nedostatok kyselin poznas lahko, v zaludku sa ti kvasi, grga a mnohi maju kvoli tomu palu.
Nedostatok enzymov je ale menej viditelny, preto kazdemu odporucam extra enzymi, kedze ich v potrave mame dnes aj tak mizivo malo aj ked nemaju viditelne ziadne zdravotne problemy.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-04 21:22:19)



21

Re: kandida kysle prostredie

NO RNG PROSIMTA SKUS MI PORADIť ........VčERA VEčER SOM MAL PH 7,4 DNES RANO 7       AJ SA CITIM TROšKU BLBšIE ALE VčERA RANO SOM SI NEMERAL ALE TO BOLO OVELA HORšIE ....... AKO SA NAJLEPšIE DAť DO PORIADKU TERAZ KED MAM Už POMERNE PH V PORIADKU čO JE Z TYCHTO DOPLNKOV DOBRE NA REKONVALESCENCIA RESP. REMINERALIZACIU...... DOMA MAM  SELEN, MAGNE B 6, VAPNIK, ZINC FOR ACNE, ESTER C, NOW FOOD SUPER ENZYMES A ESTE TIETO NA KANDIDU NEVIEM čI TO TERAZ NEJAK POMôžE , KOKOSAK, OREGANO, PROBIOTIKA , PSYLLIUM,     LEBO NECHCEM MIEšAť JEDNO Z DRUHYM A ESTE SI POšKODIť ........ SI SPOMINAL žE PROBIOTIKA NESMIEM Z NEJAKYMI LATKAMI MIEšAť ...LEN SOM NEROZUMEL..VIEš MI KONKRETNE POVEDAť AJ S KTORYMI..TAK LAICKY TROšKU..........A TAKA CHLORELLA ALEBO SPIRULINA NAVRATI VIAC MINERALOV DO TELA ? TO SI PLANUJEM ESTE KUPIť RESP BONE ESSENTIALS..... VELMI PEKNE DAKUJEM........



22

Re: kandida kysle prostredie

Neviem, ako si meras ph, ci z krvi, z mocu alebo slin.
Ja si meram zo slin a mam od 6 do 6.6 stale ako cukrovkar. 7 a 7.4 som si este nikdy nenameral v slinach
V moci 6.8 a vys znamena, ze sa telo mineralizuje.
Tj podla vsetkeho nemas ziadny problem s ph
Z potravinovych doplnkov, pokial ich pouzivas s mierou si nemozes nijak poskodit, to je len propaganda, ktoru siri farmacia a podporuju ju v tom lekari(cest vynimkam)
Dovod preco nemas, hoci mozes, brat probiotika napr s citricidalom, oreganovym olejom  a inymi antimikrobialnymi latkami je, ze antimikrobilalne vo vyssej koncentracii(tj brane spolu s probiotikami) tie probiotika vytlcu, tj probiotikla sa zive nedostanu do criev.Takze ked nechces marnit peniaze, musis medzi tieto dat niekolho hodin odstup-pauzu.
Inac ostatrne spomenute mozes miesat ako chces, len pi dost vody, lebo su to silne koncentraty a potrebujes ich rozriedit v tele.
Superjedla, ako riasy(chlorella spirulina, mlade travy) su sice vyborne zdroje roznych cennych latok, ked ich beries v davkach nad 5 gramov denne, su aj vyborne detoxifikatory(cistice tela), ale proti obycajnym zeleninam su neumerne drahe.



23

Re: kandida kysle prostredie

RNG PROSIMťA ...POZNAS MOJ PRIBEH, PRED CCA 10 DNAMI SOM NACHLADOL , DAVAL SOM SI MEGADAVKY VIT C LENžE Z KYSELINY ASKROBOVEJ, NEVIEM čIM ALE PREKYSLIL SOM SI žALUDOK NECHUTILO MI JESť , TERAZ TEIž NECHUT LEBO SOM V STRESE.... A PROBLEM JE žE SI MYSLIM žE SA MI TAK PREKYSLILO TELO žE ORGANI AKO MOZOG OčI MUSELI Už ZAREAGOVAť A BOJIM SA žE MAM TOXINY V MOZGU ALEBO AKO TO NAPISAť, PROSTE ZABUDAM , NEVIEM PORIADNE ROZMYšLAť, A KED DO TOHO PRIDE STRES AKO TERAZ TAK TO JE KONIEC................MôžE TO BYť NAZNAK DEMINERALIZACIE? JE TO VAžNE? NAšLI BY TO V KRVI? LEBO KRV SOM MAL OK AJ EKG DNES ALE TO SOM BOL šTASTNY ESTE ...TERAZ SOM V STRESE.... POTREBUJEM SA UKLUDNIť LEBO MAM DEPRESIU BOJIM SA žE BUDE ZO MNA DEMENT ZA TAK KRATKY čAS...... ESTE PRED TYžDNOM SOM BEHAL VONKU S FUTBALOVOU LOPTOU.A TEšIL SA NA DOVOLENKU KTORA BUDE 25.8..........TERAZ SA BOJIM žE DOSTANEM MRTVICU, ALLZHAIMERA, ALEBO žE BUDEM DEMENT..... NEMAM PREKYSLENY MOZOG???? NENI OKYSLIčENA KRV????? JA Už NEVIEM........ SKUS MI POMôCť



24

Re: kandida kysle prostredie

TERAZ MAM PH 6,8  BOžE JA SOM V STRESE



25

Re: kandida kysle prostredie

Mozes sa ukludnit, nemaz ziadne problemy s prekyslenim!!!
Nestresuj sa cele, co mas su nasledky virusu v zaludku, ktory zrejme uz nemas. Lenze telo sa nevie regenerovat okamzite, takze bud trpezlivy. Doplnky pomozu telu sa regenerovat rychlejsie.
Stress ti skodi aspon tolko, ako virusy, takze ukludni sa a relaxuj co najskor.
Skutocne demineralizacia/osteoporoza moze nastat len pri systematicky ph pod 6 a to dlhe roky, nie par dni.Mrtvica su prasknuite cievy v mozgu, to mozes dostat len ked mas krehke cievy. Na skrehnutie ciev treba desiatky rokov nespravnej stravy.
Alzheimer je pravdepodobne zo zamorenia, tak isto nasledok mnohych desatroci a je teda choroba len starsich ludi.

Vyhod si to vsetko z hlavy, prosim, lebo sa zbytocnym stresovanim nakoniec mozes realne poskodit.Samozrejme aj to nie je naraz, ale za roky stresu.



26

Re: kandida kysle prostredie

RNG VELMI PEKNE DAKUJEM...KAžDE POZITIVUM MA TROšKU UKLUDNUJE....HLAVNE OD TEBA..... TERAZ SOM S FRAJERKOU SA ROZPRAVAM SNOU JE MI TROšKU LEPšIE....TO BOL OTRAS V PRáCI..... SOM MYSLEL NA INTOXICITU MOZGU čLANKY SOM SI čITAL. MôžE SA ZO DNA NA DEN TOTO STAť žE SA MI ZAčNE CELY MOZOG NIčIť? ALEBO OZAJ IDE LEN O ZNOVU OBNOVIENIE ORGANIZMU MOZGU A TAK.... LEBO AKO VRAVIM SOM UNAVENY A  KED SOM V STRESE TAK JE TO TAK STRAšNE žE MI JE DO PLAčU..... RNG čO Z TOHOTO MI POMôžE čO SOM TI PISAL KED SOM SI MYSLEL žE MAM KANDIDU....JAZYK SA ORUžOVEL TAK KANDIDA NEBUDE HLAVNY PROBLEM.....čO ZTOHOT MôžEM POUžIť NA REGENERACIU ALEBO HLAVNE NA TEN MOZOG AKE VITAMINY....DNES SOM SI KUPIL CHLORELLU.......PLUS MAM KOKOSAK , OREGANO , PROBIOTIKA...



27

Re: kandida kysle prostredie

Mas uz vsetko, len to vezme nejaky cas este, kym sa z toho viralneho utoku spamatas. Druhi lezia s chripokou aj dva tyzdne a potom sa aj mesiac, dva este necitia dobre, ty si to porazil dost rychlo a nedal si vela moznosti na sekundarne infekcie, ked je telo oslabene.
Ber 5 gramov chlorelly aspon 2 tyzdne, pomaha to odmorit telo, dobre je to na traviaci trakt, na oci a podobne.Inac podla priznakov, ty si mal viralny utok len v traviacom trakte, to su ine virusy, ako tie, co napadaju mozog, takze sa nestresuj
Ja pouzivam preventivne oregano aj probiotika, pripadne aj citricidal na cestach, lebo pri cestovani sa clovek dostava do prostriedi s inymi bakteriami a mikrobami, na ake telo nie je zvyknute.
Stale ale neviem, z coho ti mohol ten jazyk ozltnut. Pri zltacke(utoku virusov na pecen) predsa ozltnu aj oci a to by si rozhodne videl. Takze to muselo byt len z nejakej kvasnej kultury alebo zafarbenie z nejakeho jedla. Proste nic, z coho by si sa mal znepokojovat.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-05 22:30:51)



28

Re: kandida kysle prostredie

DELCALCIO, ak si užíval masívne dávky vitamínu C, tak podľa môjho názoru a skúseností sa ti mohlo v tele uvoľniť veľa ťažkých kovov a trebalo by ti ich stiahnuť nejakým chelátorom...



29

Re: kandida kysle prostredie

Organicke kyseliny su vsetky chelatory, nakolko je slabucka askorbicka kyselina chelator a "uvolnovac" tazkych kovov, to je otazne. Kedze ale problemy sa mu objavili len po chorobe, tak to ma asi skor spolocne nieco s poskodenim tela samotnou chorobou(virusy, sekundarne bakterie, v crevach pritomna premnozena kandida atd)



30

Re: kandida kysle prostredie

to som ja...... a čo su to chelatory..........ozaj neviem kde mam začať......



31

Re: kandida kysle prostredie

najrýchlejšie zoženieš tento chelátor z UK http://www.super-smart.eu/article.pl?id … wodATdU4A, je drahší ako z USA, ale v tvojom prípade hraje čas najdôležitejšiu rolu, do 2-3 dní by si ho mohol mať aj doma podľa môjho názoru...



32

Re: kandida kysle prostredie

Nic nenaznacuje, ze by si mal odrazu telo zamorene tazkymi kovami, ked pred nedavnou kratkou chorobou si sa citil vyborne.
Takze by som sa osobne neznepokojoval a nechal prirodu robit chelaciu ovocnymi a zeleninovymi kyselinami, teda ked ju vobec potrebujes(citronova, jablcna,mliecna,ciastocne aj askorbova).
Zamorenie ortutou poznat velmi lahko, lebo je sprevadzane tazkymi depresiami, to by ti mohol administrator tohoto fora velmi dobre popisat z osobnych skusenosti.
Jedine vtedy by som odporucal silne chelatory, na olovo a kadmium najma EDTA, na ortut, DMSA, DMPS, ALA, MSM a podobne.
Vyborny a lacny prirodny chelator je vnat z koriandra, znama ako cilantro alebo cinsky petrzlen. Dal som tu niekde aj recept mojej manzelky na pomazanku z nej, pesto.



33

Re: kandida kysle prostredie

este by som sa chcel spytať na čiernu stolicu ktoru mam ....čo to znamena ..  a čo môžem teraz jesť pri tomto ked nemam na nič poriadne chuť...aby som zbytočne nezatažil žaludok.....         za kolko sa da dať travenie do poriadku..... a nizky tlak môže byť deficitom mineralov?



34

Re: kandida kysle prostredie

Cierna stolica moze niekedy znamenat krvacanie v zaludku alebo crevach(vredy, viralne poskodenie,NSAID lieky ...)
Na to by som ale isiel k lekarovi, aby to potvrdil, pre istotu.

Aloe vera je na to hojive, DGL(vytazok z sladovky hladkoplodej)tiez  L carnosine.
Vnutorne krvacania sa daju zastavit tiez branim sucheho prasku z rebarbory, ktore zrazia krv(kateterizuju svojim sposobom) kdekolvek v traviacom trakte.
Inac aj krvacanie moze prestat a vyhojit sa samo,takze nie je potrebny ziadny zasah.

Mnoho ludi dostava krvacanie do zaludka z aspirinu alebo inych NSAID.Takze to nie je nic velmi neobvykle, aj ked nie prijemne.

Inac cierna stolica moze byt  ovela pravdepodobnejsie z napr chlorelly, spiruliny a inych jediel, obsahujucich hodne zeleza, takze sa nemusis extra znepokojovat. Ked tieto prestanes brat na druhy den cierna stolica zmizne.

To horne upozornenie na krvacanie  ber do uvahy, len ked po prestani bratia na zelezo bohatych doplnkov cierna stolica nezmizne.Aj krvacanie sa obvykle vyhoji za par dni.
Inac lekar ti okamzite z krvneho obrazu(pocet cervenych krviniek) moze potvrdit moznost krvacania(teda nie istotu, istota sa potvrdi az rozborom stolice).

Naposledy upravil: RNG (2010-08-08 18:35:04)



35

Re: kandida kysle prostredie

rng a z čoho to mohlo byť. ved žiadne problemy som nemal...a ked ty tvrdiš že kyselina askrobova to nemohla poškodiť....lebo opakujem...tu som pil z cca gram možno aj viac z riedenú z vodou každu hodinu a to tri dni.....  nemôže to byť z tohoto ?                     dvakrat som zobral paralen, inak čajiky a probiotika..... neviem si to vysvetliť ked to ty tvrdiš že z kyseliny askrobovej to nie je.......... ved som bol tak zdravy a nič mi skoro nikdy nebolo.....a teraz toto ..citim sa uplne malatne ako vo sne....môže to byť nedostatkom mineralov ? a nahle klesnutie nizkeho tlaku....../skušam na to aspon striedanie teplej sprchy  so studenou/



36

Re: kandida kysle prostredie

Askorbova kyselina je prilis slaba na to, aby vyvolala v tele nejake poskodenie.
Paralen(paracetamol tylenol) sice moze vyvolat poskodenie, ked je predavkovany ale normalne davky neskodia ani zaludku ani crevam. Poskodenie mozne je az dlhodobe branie a to sa jedna o poskodenie pecene
http://www.themedicine.net/drugs/paracetamol.html
Takze ako som ti povedal, tvoje problemy su rekonvalescencne, po silnom viralnom utoku.
Doplnky ti pomozu sa z toho dostat rychlejsie.



37

Re: kandida kysle prostredie

a nizky tlak tiež može sa tak rychlo získať? ved som mal normalny........na 100% to nemohlo byť z kyseliny?????????? lebo takto som sa necitil už dlho.takto blbo uplne ako vo sne



38

Re: kandida kysle prostredie

a rekonvalesencia môže byť  aj toto? bolesť malatnosť unava promlem s koncentraciou atd ...... a kolko to ma trvať?????? lebo poriadne som ani neležal v posteli akurat tie tri dni čo som si daval tu kyselinu askrobovu a potom som šiel do roboty.cely min. tyžden.......a tak sa citim....od vtedy až do teraz



39

Re: kandida kysle prostredie

Znaky rekonvalescencie su slabost, nizka energia a ospalost. Telo pri regeneracii pouziva maximum zdrojov na obnovy, odreze energiu.Tj klesne aj tlak.
Zaludocna chripka nie je vobec malickost, podla statistiky aj vyse 1/2 percenta ludi na to zomrie!.
Samozrejme sa obvykle jedna o starsich a slabsich ludi, ale podcenovanie chripky je nerozumne, hoci to vacsina mladych robi.
Niekolko dni nespravneho travenia  a neporiadneho stravovania ti tiez oslabilo telo a to sa k tomu pripocitalo.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-08 21:00:48)



40

Re: kandida kysle prostredie

ale ja mam cely tyžden strašnu unavu a po jedle zvlášť. proste nechapem tomu.......... chcel som to megadavkami vyliečiť ale asi som mal klasicky zajsť ku doktorke........lebo toto už druhy tyžden...a teraz už nemam tak zvyšenu teplotu ale trapi ma hlava.....zabudanie, unava, neistá chodza, a malo energie......no dufam že to je ta rekonvalesencia a uvidime....... inak z krvi by zistili niečo? zavažne? napr . vredy alebo ja neviem krvacanie žaludka ? mal som krv ok....



41

Re: kandida kysle prostredie

možno sa podpisala pod to stres a nervozita..... ja neviem.......a tym som si to zhoršil...ale neviem si vysvetliť z čoho by mi krvacal traviaci trakt....ved ako vravim som sa snažil vždy zdravo stravovať....rano ovsaky jablčko.. každy den aspon tri.. obed večera...čo najviac zdravé..pravidelne probiotika ....zinc for acne ....ja neviem..trapi ma ten mozog moj



42

Re: kandida kysle prostredie

Virusy napadaju vselico, aj nervove obaly tj mozog. Za to ze sa ti to prejavilo najma na traviacom ustrojenstve, neznamena, ze tento alebo ine v tele vzdypritomne virusy z prilezitosti utokom jedneho virusu znizenej viralnej imunity  ti neurobili skodu na nervoch pri tej prilezitosti.
Niektore virusy ako rozne herpesy, EBV, VZV a ine napadaju casto nervy, akonahle je viralna imunita znizena a telo oslabene.A nosime si ich v tele cely cas.



43

Re: kandida kysle prostredie

a môže byť mozog postihnuty z toho že som schudol 9kg? lebo ked som si daval tu sodu bikarbonu velmi malo som jedol a potom nasledne tiež......teraz sa snažim už............... dufam že sa to da do poriadku.....dnes vysadim chlorellu a pozrem na stolicu či bude čierna



44

Re: kandida kysle prostredie

Pocas choroby musi clovek jest viac, nie menej, aby si posilnil telo.
Strata 9 kg za kratku chorobu je absurdne velka.Samozrejme ze si slaby!!!.



45

Re: kandida kysle prostredie

rng prosimťa ...dnes som sa najedol....začinam jesť ....som sa ukludnil ale až do tej doby ked som zistil.......že vlastne teraz aj energiu mam ...aj chuť do jedla som mal ...ale mam problem stym mozgom....občas zabudam akoby veci mam taky pocit že nemôžem myslieť na dve tri veci naraz čo som predtym kludne mohol...prosim upokoj ma že to nie je nič važne lebo zase sa len budem stresovať....... v lekarani mi poradili čisty vyťažok zo šalvie...nemam čas ..potrebujem čo najskôr dať nervy do poriadku.prosim porad mi............. ja sa bojim že zo dna na den sa zo mna stal dement....ved v tomto strese som este viac zabudlivý.......... vravim ..že dnes rano som sa snažil myslieť pozitivne....celkom to šlo.....bo lsom v robote ...a citil som že mam o niečo zaujem.....ale akonahle prišla 15:00 tak som si uvedomil že niečo stale nie je v poriadku...a to hlavne nervy mozog a tato situacia................... daju sa mozgove bunky obnoviť? ja sa bojiim.že budem dement......potrebujem niečo na prekrvenie mozgu alebo čo....citim taku zaťaž na pamať...... prosim rng



46

Re: kandida kysle prostredie

Z horuciek  je na tyzden i dva oslabena mozgova cinnost. Teda nejedna sa o ziadne odumrete mozgove bunky, len mensiu mentalnu pauzu. Casom sa ti to vrati.

Na prekrvenie su najma, rozne antioxidanty, ako gingko, huperzin, vinpocetin a samozrejme cievy cistiaci lecitin.
U teba je zrejme chorobou s stresom(strachom) znizena hladina neurotransmiterov.
Musis viac relaxovat a dlho spat, to sa odporuca pre rekonvalescentov aj tak.
8-9 hodin neruseneho hlbokeho spanku v kompletnej tme a dobra vyziva ti  velmi pravdepodobne napravia vsetky dusevne problemy.

Na podporu mozgovej cinnosti su doplnky(ktore ty sice nepotrebujes podla mna) pod nazvom nootropics.Mozes si ich najst na Google.com pod nootropics, wikipedia.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-09 20:05:34)



47

Re: kandida kysle prostredie

aj ked mam časovu a trošku priestorovu chybu teraz v mozgu? velmi si neuvedomujem ako rychlo beží čas.......bal som sa ti to napisať aby si mi hned nenapisal že to je tak velmi zle............. ozaj v tme sa citim lepšie ked na nič nemyslim...... ale ako nahle idem von tak už aj trošku neista chodza - činnosť mozgu ...... a hlavne ta zabudlivosť.....ked myslim na viac vecí naraz ..proste sa to teraz neda...a bojim sa že už navždy to takto ostane......... ake potraviny by som mal konzumovať.....teda kupim si rybaci olej gingko a dobry bude aj b komplex? lebo ozaj sa chcem dať do poriadku.......mam tak tažky mozog...... bude to dobre?



48

Re: kandida kysle prostredie

B-komplex definitivne pomaha na mozgovu cinnost. Tiez gingko a ine antioxidanty.



49

Re: kandida kysle prostredie

a kolko možem toho b komplexu aby som si nespravil zle............... a taktiež kolko mineralov a kolko z ktorych...nemam tu zmes bone essential.........
nemam už zdroje z usa objednavať čiže len teraz sa musim spolahnuť tu na sk trhu

toto ten zdroj vit b môže byť?
http://www.magister.sk/produkt/detail/p … -jamieson/

alebo radšej obyčajny b komplex

http://www.magister.sk/produkt/detail/p … -jamieson/



50

Re: kandida kysle prostredie

Jamieson je podla zlozenia velmi slaby a naviac je tam silna dezinformacia, ze 0.15 mg jodu moze byt pre deti smrtelna davka. Pozri na temu jod.
Porovnaj s  http://www.swansonvitamins.com/SW1073/I … p;cs=TL133