1

Téma: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Dobrý deň,
Mal by som na Vás otázku,mám 35 r. a cca pred tromi rokmi mi vyoperovali žlčník,od vtedy mám problémy so žlčou.často pociťujem pálenie v žalúdku a asi aj v črevách,pálieva a tlačí inokedy chladí hrudná trubica príp,pod hrudníkom,lekárka mi diagnostikovala reflux žlče a tým to skončilo,obvodná doktorka mi dala Nolpazu, poznamenala že na to môže mať vplyv moja mierna skolioza chrbtice a to tak bolo asi všetko.Občas mám pocit ako keby mi niečo viselo v krku a nemôžem to prehltnúť,skúšam horké čaje, rybí olej,minerálky typu FATRA,občas Psyllium,občas mi to prejde a inokedy mi je stále ťažko od žalúdka ,kyslo v ústach po jedení a vyššie spomínané prejavy stále dookola, keď sa najem tak ťažkosti na nejaký čas  ustúpia.V práci často sedím a taktiež posilujem pričom sa mi zdá že vtedy sa to pálenie a tlak zhoršuje,pijem jednu kávu denne a fajčím cca 4 cigarety denne, chcem preto poradiť čo by som mal užívať prípadne akú fyzickú aktivitu vykonávať ( čítal som že pomáha joga) aby moje ťažkosti ustúpili.



2

Re: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Reflux je z nedostatku kyselin v zaludku.  Tak ti v zaludku rozne mikroby kvasia a hniju, co vyvola natlacenie potravy do pazeraku=pala.
Nolpaza=pantoprazole potlaci vyrobu kyselin tj nie je co palit, aj ked mas reflux.
Ale to vedie k zlemu traveniu a absorbcii roznych zivin, zniceniu zaludocnej bariery proti mikrobom co vedie k zapalom zaludka ( to tiez boli akoze pala, ale to nie je pala ale zapal zaludocnych stien)a criev a mnoho inym zdravotnym problemom.
Takze riesenie je nie potlacit kyseliny ale doplnit. Na reflux zlce treba brat extra mikrovkakniny, ktore zlc do seba nasiaknu a vynesu von spravnou cestou.



3

Re: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Ďakujem za odpoveď, a môžeš mi aj konkrétne poradiť ktorú extra mikrovlákninu,príp.kyselinu mám užívať ?



4

Re: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Na kyselinu pozri napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=1
Mikrovlakniny su napr psylium, inulin, arabinogalactans, glucomannan, modified citrus pectines.
Na zaciatok pozri cez firmu Vemica, kde maju psylium, inulin, ovsennu vlakninu a urob si z nich zmes. A jedz jablka a hrusky, tie obsahuju pektiny, pripadne vyhryzaj aj bielu duzinu zo supky citrusovych plodin to je tiez dobry zdroj pektinov.



5

Re: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Dobrý deň,

môžete mi napísať názor na tieto enzýmy :
http://sk.pipingrock.com/enzymes/digest … zymes-4363

vždy po ich použití sa mi na po tele vyhádžu červené škvrnky alebo vyrážky.
Ďakujem za odpoveď.



6

Re: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice

Podla slabeho obsahu by som ich nekupoval.
Zrejme si na nieco v nich alergicky a nemusia to byt ani hlavne zlozky, ale len pridavne e-cka. Skus ine znacky, ako napr cisty pancreatin