Téma: Refux žlče,tlak a palenie hrudnej trubice
Dobrý deň,
Mal by som na Vás otázku,mám 35 r. a cca pred tromi rokmi mi vyoperovali žlčník,od vtedy mám problémy so žlčou.často pociťujem pálenie v žalúdku a asi aj v črevách,pálieva a tlačí inokedy chladí hrudná trubica príp,pod hrudníkom,lekárka mi diagnostikovala reflux žlče a tým to skončilo,obvodná doktorka mi dala Nolpazu, poznamenala že na to môže mať vplyv moja mierna skolioza chrbtice a to tak bolo asi všetko.Občas mám pocit ako keby mi niečo viselo v krku a nemôžem to prehltnúť,skúšam horké čaje, rybí olej,minerálky typu FATRA,občas Psyllium,občas mi to prejde a inokedy mi je stále ťažko od žalúdka ,kyslo v ústach po jedení a vyššie spomínané prejavy stále dookola, keď sa najem tak ťažkosti na nejaký čas ustúpia.V práci často sedím a taktiež posilujem pričom sa mi zdá že vtedy sa to pálenie a tlak zhoršuje,pijem jednu kávu denne a fajčím cca 4 cigarety denne, chcem preto poradiť čo by som mal užívať prípadne akú fyzickú aktivitu vykonávať ( čítal som že pomáha joga) aby moje ťažkosti ustúpili.